- Konu Sahibi kartanesi1985
-
Yapılan yorumları hayretle okuyorum,
konu sahibi birlikte olmayı ya da cinselliği İŞ olarak yazmış. Bu da açık açık yazmak istemesinden kaynaklanıyor. Hiç hayatınızda duymadınız mı bu kelimeyi? Cinsellik için O İŞ denir genelde, açık açık belirtmek istemeyen kişiler arasında.
Mesela filmlerde falan da vardır, gerdeğin ertesi günü, yaptınız mı o işi diye sorulur... :)
Öte yandan da çocuğunu aldırmak gibi bir niyeti yok konu sahibinin, sadece çok bunaldığı için duygularını kontrol edememe durumu ki onun yerinde olsam eminim ki bir an " bu çocuk dünyaya gelmesin" diye de düşünürdüm, düşünülür çünkü duygusal olarak ağır bir baskı altındasınızdır.
İkincisi aldırmak istese bile, onun kararı olurdu. Ki kendisi öyle birşey yapmayacağını açıkladı.
Evet pek çok kişi duymamış sanırım :)
Hatta sonrasında ne işi diye sormuşlar acaba ben mi yanlış anladım diye ,
kendi kendimi fesat ilan etmiştim ki
konu sahibinin yorumuyla oh be dedim :)
Konu sahibi cinselliği iş olarak görmüyor,
''eşini elinde tutmak için kullandıgı bir araç '' olarak görüyor.
Keşke iş olarak görse daha iyiydi....
Eşi de alışmış bu duruma,
ilk defa böyle bir olay yaşanınca da eşinin anlayışsızlıgına bunca yıldan sonra şahit olmuş...
Eşiniz çok anlayışsınız ve aşırı benmerkezli biri...
Dolayısıyla işiniz zor
Siz cinselliği ''eşimi elimde tutayım'' olarak görüyorsunuz.
Eşiniz de alışmış bu duruma.
Bence eşinizden önce kendi bakış açınızı degiştirin ki,
sonra sıra eşinize gelsin...
Hamileliğin en zor günlerindesin zaten hormonların hassaslıkta tavan yapmış kedi damdan düşse bişey oldumu diye ağlıyor insan bu dönemde, ben biraz daha atlattım bu dönemi ama çizgi film izlesek ağlıyacak durumdaydık, hamilelik geçirmiş arkadaşlar daha iyi anlar. İlk 3 ay zaten ilişki çok sakıncalı benim tüp olduğu için yasaktı hatta 3 aydan sonrada 1-2 yi geçmeyin yapmasanız daha iyi diyor doktor, zaten kasık sancılarının ardı arkası kesilmiyor. Allah eşinizin kalbine merhamet versin inşallah, düşünmemeye çalışın ben herşeye ağlıyordum üstelik ortada bişey yokken evde yalnızken çığlık çığlığa ağlıyordum. Eşim anlam veremedi ilk hamileliğim olduğu için ama idrak etti hassaslığım derecesini, 5. aya gelmek üzereyim eşim artık kitaplar okuyor ve artık psikolojimi benden daha iyi idare ediyor. Sürekli bana bak şu an hissettiğin duyguları bebeğimiz hissediyor mutluluk hormonu salgılamayız onun için gülmelisin diye beni hep güldürmeye çalışıyor.
Eşinize bir kitap hediye etseniz kitap okumazmı ? belki sizi daha iyi anlar. Allah bu yolda yardımcınız olsun.
Yapılan yorumları hayretle okuyorum,
konu sahibi birlikte olmayı ya da cinselliği İŞ olarak yazmış. Bu da açık açık yazmak istemesinden kaynaklanıyor. Hiç hayatınızda duymadınız mı bu kelimeyi? Cinsellik için O İŞ denir genelde, açık açık belirtmek istemeyen kişiler arasında.
Mesela filmlerde falan da vardır, gerdeğin ertesi günü, yaptınız mı o işi diye sorulur... :)
Öte yandan da çocuğunu aldırmak gibi bir niyeti yok konu sahibinin, sadece çok bunaldığı için duygularını kontrol edememe durumu ki onun yerinde olsam eminim ki bir an " bu çocuk dünyaya gelmesin" diye de düşünürdüm, düşünülür çünkü duygusal olarak ağır bir baskı altındasınızdır.
İkincisi aldırmak istese bile, onun kararı olurdu. Ki kendisi öyle birşey yapmayacağını açıkladı.
Gerçekten bu "iş" kelimesine çok takıldım, hani sonuçta kültürümüzün bir yansıması bu "iş" kelimesi, kadınlar olarak öyle ulu orta cinselliği konuşamamızı tasvir eden hoş bir kelime bence:) Mesela eşiyle evlilikten sonra birlikte olamamış kadınlara, arkadaşları "oldu mu o iş", " o işten var mı bir haber" tarzı üstü kapalı sorular sorarlar falan...
Aynen dediğin gibi, bir araç olarak görüyor, ama onun da suçu olmasa gerek. Hepimize böyle öğretilmiyor mu? Bizim bir komşu vardı, eşi onu aldatmıştı, ben de yeni evlilik hazırlığındayım, aman bak o işi es geçme, erkeği elde tutmanın tek yolu ordan geçiyo falan derdi :) Ben de gülümserdim:)
Eğer o eşin benim duygularıma ve isteklerime saygısı yoksa, daha ne anlamı var ki cinselliğin? Neden bu işi biz sanki olması gereken birşeymiş gibi görüyoruz anlayamıyorum. İkincisi duygularla harmanlanmadıkça da bir anlam ifade etmediğine inanan ben, böylesi "kazma" adamların bu kadınlara eziyetini çözemiyorum.
Ama kadında bitiyor iş, erkeğin eline bu kozu vermek yerine , ona bir kadın olduğunu ve onun da istediği ve istemediği zamanlar olduğunu göstermek kadının elinde.
esın sadece cınsellık konusundamı bencıllık yapıyor yoksa hep senı uzen bır tıp mı?
Elbette ki...
Hepimize böyle ögretiliyor, haklısın,
burada bile pek çok kadın evliliği sadece cinsellikten ibaret sanıyor.
Evet cinsellik evlilikte çok büyük öneme sahip ama tamamını kapsamıyor.
Kapsasaydı yaşlı insanların çogunun cinsellik bitti diye boşanması gerekirdi
gibi bir mantık doguyor...
Böyle kazma adamlar da duygu yok ki , olsa zaten eziyet etmez....
ben konu sahibini aslında şimdi daha iyi anlayabiliyorum.
Eşi cinselliğe çok düşkün,
konu sahibi hasta mı bir yeri mi agrıyor demeden ,
adam başkasına gider mi diye hep bir şekilde kabul etmiş...
Bu arada ben bu reddetme olayını da anlamıyorum,
özellikle çiftlerin birbirini reddetmesini.
Konuşularak çözülecek konular için cinselliğin kullanılmasını da anlamıyorum...
Eşler birbirini reddetmemeli,
Bir bakışla anlamalı birbirini
Yani iyi mi, yorgun mu, bunu anlayabiliyorlarsa ,
zaten böyle bir durum söz konusu olmaz.
Hadi oldu diyelim,
yorgunum uykum var dediğin an zorlama olamamalı.
Bu erkek için de kadın için de geçerli...
İş yine karşılıklı anlayışta bitiyor...
tebrikler ilk gerçekci ve matıklı yaklaşım sizden gelmiş.
arkadaşlar karşınızda hamile bir kadın var rencide olmuş sinirleri yıpranmış vs vs. "yok cocugunumu oldurcen yok katilmi olcan aboow cok günay aooww ne kadar ayıp" bu tür yaklaşımlarla arkadaşı ne kadar rencide ettiğinizin ve onu yeniden yalnızlaştırdığınızın farkındamısınız bilemiyorum.
uzun süredir siteyi takip ederim. fakat yeni üye oldum. ve genelde bu tip yaklaşımlarla karşılaşıyorum.
konu sahibi eşiyle olan bir sorununu buraya ilk kez yazıyor olabilir. ama belliki uzunca bir süredir bu tip sorunlar yaşıyor ve hanım hamile arkadaslar hepimiz onun suanki ruh halini gayet iyi biliyor olmalıyız öyle degilmi.
belkide kendi ozannesine bile acamadıgı bir sıkıntısını gelmiş burda paylaşmaya calışıyor. sizin bu gibi tepkisel yaklaşımlarınızdan sonraki mesajlarında nasıl tekrar yalnızlaştığını ben sezinleyebiliyorum. keşke daha bilimsel ve mantıklı yaklaşabilsek. keşke subjektif olmak yerine objektif olabilsek.
Elbette ki...
Hepimize böyle ögretiliyor, haklısın,
burada bile pek çok kadın evliliği sadece cinsellikten ibaret sanıyor.
Evet cinsellik evlilikte çok büyük öneme sahip ama tamamını kapsamıyor.
Kapsasaydı yaşlı insanların çogunun cinsellik bitti diye boşanması gerekirdi
gibi bir mantık doguyor...
Böyle kazma adamlar da duygu yok ki , olsa zaten eziyet etmez....
ben konu sahibini aslında şimdi daha iyi anlayabiliyorum.
Eşi cinselliğe çok düşkün,
konu sahibi hasta mı bir yeri mi agrıyor demeden ,
adam başkasına gider mi diye hep bir şekilde kabul etmiş...
Bu arada ben bu reddetme olayını da anlamıyorum,
özellikle çiftlerin birbirini reddetmesini.
Konuşularak çözülecek konular için cinselliğin kullanılmasını da anlamıyorum...
Eşler birbirini reddetmemeli,
Bir bakışla anlamalı birbirini
Yani iyi mi, yorgun mu, bunu anlayabiliyorlarsa ,
zaten böyle bir durum söz konusu olmaz.
Hadi oldu diyelim,
yorgunum uykum var dediğin an zorlama olamamalı.
Bu erkek için de kadın için de geçerli...
İş yine karşılıklı anlayışta bitiyor...
kızlar emnim hepimizin başına gelen şeylerden biridr bu.okadar mutsuzumki sabahtan beri ağlıyorum ya zorla iş olurmu olmuyo işte 7 yaşnda bi oğlm var şimdi de 2buçuk aylık hamileyim zaman zaman zor dönemler atlatıyorum gece iş yapalımdedi bende halsizim yatıcam ço uykum var dedm hepsi bu sabahtan beri yapmadığını bırakmadı yüzüme bile bakmıyo ben kuklamıyım dedm gündüz yatıyodu kalk kahvaltı yapalım dedm defol git başmdan dedi ben kuklanmıyım senn rahatsızdm işte dedm varmı bi yanlışım oda ilk kez yani.onuda diceme pişman etti keşke olsaydıda bitseydi ağlamaktan gözlerim şişti okadar basit bişeydi bukadar ağır şeyleri haketmiyorum.bu çocuğuda artk istemiyorum böle vbi insanla nekadar daha yürütebilirim idare hiç etmiyo hep istediğim olsun hiç bişeklde mazeret yok daha ne kadar böle elimde tutucam nolur bana bi yol gösterin nerde yanlş yapıyorum bittim tükendim.kime anlatılır böle bişe ne diyim işiçin kocamla kavga ettk ne saçma.bebeği aldırmak istiyorum ama o kabul etmicek bunu biliyorum ama bu bebeği istemiyorum bundan eminim.o istemesse ben nasl kurtulucam bu bebekten çok çaresizim.psikolojim bozuldu.okadar küçük ama bi okadarda önemli bişeyki ömür boyu mücadele edemem ben.hepinizden yorum ve fikir bekliyorum.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?