eşimin bir akrabası hakkında

hmm. demekki erkek arkadşn ailesini evlenmeden sevmek gelip gitmek arayı hoş tutmak Kıskananlar tarafındaN "basit" olarak adlandırılıyo.

oysaki "gelin" kaynanasını sevmemeli anne dememeli gelip gitmemeli'dir dimi.hemde sizin kadar uzak bi akrabaya! nasıl da yenge der.şaşılıcak iş dogrusu.

Son düzenleme:
Konu açan arkadaşı tanımıyorum o yüzden bilemem ama genelde insanların böyle şeylere karşı çıkmasını ben geçmişten gelen aileden kabul görmemeye bağlıyorum..

Benimde 3seneyi aikın bir süredir birlikte olduğum bir insan var..Ailedeki herkesi tanırım kendi özel isteğim değildi ama tanıtıldı bana tüm aile.. Ki onlar kendilerini bana açmasalardı ben tanımak isterdim bu adam nasıl bir aileden geldi kimler ne değiller.. Tanıdığımdada normalde mesafeli ama zamanla gayet sıcak olduklarını anladığım bir aileyle tanıştım.. Annesi 80 yaşında.. Annesi bana anne de kızım dedi bende o zamandan beri naciye anne derim.. Bunun ne yaranmayla alakası vardır nede gelin olmaya hevesle..

Geçen ay by pass oldu tüm hastenede kaldığı sürede kendi isteğimle hastanede onunla kaldım erkek arkadaşımda yanımda.. Herşeyiyle ilgilendim.. Şimdi uuzaktan irite edici duruyor diye anne demiyim mi kadına bakmıyım mı..?

Bana abisinin eşide dönüp yüz verme bu kadar vs dedi.. Ben iyi niyetiyle söylediğini sanıyordum çünkü bana anlattığı aşk hikayeleri evlenme yolunda yaşadıkları başkaydı.. Ama doğrusu öğrenince bir kez daha anladım ki cidden bunun altında aileden kabul görememek birşeylerin eksikliğini duymak yatıyor..

Ayrıca kimse demesin ki ben eşimin yada eşim olacak insanın ailesiyle her zaman uzak durmak isterim..

Son düzenleme:
neden uzak kalınsınki.onlar kinayeli konşmuyosa,yüzüne iyi konuşup arkandna iş çevrdigini hissetmiyosan kendi ailenden bi farkları yoksa neden uzak durulucak.
bende erkek arkadşımn evinde kaldım ailesini akrabalarını komşularını herkesi tanıyorum.daha da baglandım ona.hele babasını herkesden cok sevdim mesela.bize bişey olsa adam üzülür diye bile iyi geçiniyorum sevgilimle :)

yani bazı yobaz insanlar içine girmişseniz gelin sıfatını almadan aileler tanışmadan evet sorun olur başınızada kakılır dedikodunuzda yapılır.ama iyi insanlarsa zaten gidip gelmekten cekinmez can atarsınız.bu böyledir..geçmiş zamnlarda da yaşamıyoruz artık herşey degişiyo sonçta.

bnde belki babam duydugunda üzülücem ama bu yinede onları özledigimde gitmcem anlamına gelmiyo nasıl olsaa oda onları tanıdıgında ses etmicek.

konu sahibide artık ne cıkarır bu açtıgı konudan bilemiyorum.herkesin hayatı kendine..

Eşinizin kuzeninin sevgilisinin,eşinizin kuzeninin ailesine hitap şekli...Dış kapının mandalı.Forumda konu açılacak kadar büyük bir dert mi oluşturdu sizde bu durum.Hayret doğrusu. Yaptığınız tek savunma kayınvalide ve görümce adayı bayanlar kızın arkasından konuşuyorlar.Peki bu aile,kıza "sen bize anne-baba diyorsun ama henüz ortada resmiyet yokken bize garip geliyor şimdilik x teyze desen daha uygun olur" gibi bir uyarı yapmışlar da kız psikopata mı bağlamış?Yada size de yenge demiş,siz neden uyarmadınız kızı nazikçe?
Evlilik çağına gelmiş bir kız karşısındakinin tavrına göre davranışlarını düzenleyebilir.O aile çanak tutmasa o kız bu kadar samimi davranmazdı.Siz bir genç kıza basit diyeceğinize önce kendinize eşinizin ailesine bakın.Yazık ki samimi sandığı aile arkasından dedikodusunu yapıyor.Acıdım şimdi kıza

İnsanlar alışmış artık cidden gönülden iyi geçinen birbirlerini seven insanlar görünce kulp takmaya.. Buda kendi sevgisizliklerinden kaynaklanıyor.. Ben bunu cehalete bağlıyorum.. Herkesin tek anne babası var.. Bunu zaten kimse inkar etmiyor..

Bana garip geliyor diyenlerin çoğuda dediğim gibi o nüansı tutturamamış insanlar.. İşte o evrede insanlar dönüp kendine bakacak bir..

Tabi birde mantıklı belli bir kültüre sahip (yanlış anlaşılmasın okumaktan bahsetmiyorum) hiç bir anne baba sorun haline getirmez.. Benim kızım vay efendim neden millete baba diyor anne diyor biz tekiz vs diye olaya girmezler.. İçten mutlaka biraz burukluk olur oda kızımız bizden başka anne baba buldu diye değil kızım büyüdü artık yeni bir ailesi daha oluyor diye..

Ayrıca kıza basitte denildi irite edicide.. Birde saydığı insanlar arkasından konuşmuş.. Kızcağız duysa nerden girdim bu aileye der yandım allah diye kaçar.. Allah kimseye öyle kayınvalide sizin gibide yenge vermesin..

Son düzenleme:
yani evli barklıymışsın ne işin var elalemin kızının tavrından davranışından
kendi yuvana bak,fazla düşünme bu kızı
bak nekadar takmışsın ki buralara kadar gelip konu açmışsın,
birçoğumuz aynı şeyi düşündü,senin onu kıskandığını,onun dedikodusunu yaptığını,
yani anlatma başka yerde yine aynı cevaplarla karşılaşacaksın

Pekçok arkadaşımdan "keşke eşimin ailesiyle çıkarken daha fazla görüşseydim de ne olduklarını baştan anlasaydım" gibi şeyler duyuyorum..
Bence de evleneceğin kişinin ailesini önceden çok iyi tanımak gerekir..Bu yüzden de o kızın aileye gelip gitmesini "basitlik "yada "hafiflik" olarak görmeyin..

Konuyu açma sebebi de gereksiz geldi bana da...çünkü bu sizin derdiniz değil...

Bu konu size dokunuyor da ondan bu kadar ilgilisiniz gibi siz evli olduğunuz halde o kıza gösterilen değeri ve ilgiyi görmediğiniz için belki de içten içe o kızı kıskandınız daha evli bile değilken ona gösterilen ilgi, sevgi ve yakınlık sizi rahatsız etti büyük ihtimal. Yoksa dıdısının dıdısı bu kadar alakadar etmez sizi kafa yormazdınız.

konunun burası hariç hiçbi tarafı mantıklı değil...seni ilgilendirmez.sana ters gelmesi de onu ilgilendirmiodur eminim...tavşan dağ meselesi.

elalemin derdi seni mi gerdi desem ayıp etmiş olurmuyum:44:

Kendi davranışlarını ancak kendisi belirleyebilir.Ucu size dokunmadığı sürece takılmanız yersiz ve anlamsız.
Hıı ''yenge''demesi hoşunuza gitmiyordur anlarım.Uyarırsınız,tekrar demez.
Ama ne zaman kime gittiğine,kime''anne''kime ''baba''dediğine siz neden takıldınız ki?Anlamadı ben:44:

size neki bundan kızın yapısı odur vs vs vs ...

yenge demesınden hoslanmıyorsanız soylersenız kıza . gerısı sıze dusmuyor

Bu tipler evlenince neden aynı olmuyorlar acaba...
Evlenince sevgili kayınvalideleri öcü oluyor...

aslında doğru söylüyorsun. kardeşimin 4 sene çıktığı kızda sülale içinde gelinimiz diye bahsedilirdi. Yani kıza meydanı ailem veriyordu. Kız anne - baba dese aslında belkide yadırganmazdı ailemiz tarafından.
Fakat kızın evlilik baskısı ve kardeşimin başının etini yemesi ilişkilerini bitirdi. Şimdi ne kardesim nede biz görüşmüyoruz. Peki bu kız anneme anne, babama baba deseydi ?
ilişki bittikten sonra hem ailem kızacaktı , hemde kız üzülecekti... yani bu bir varsayım... benim fikrim.. herşey yerinde ve zamanında güzel bence...

Son düzenleme:
şimdi bende o kızlardan biri oluyorum herhalde...

bende şimdiki eşim askerdeyken ailesiyle sürekli görüştüm...

aaaaaa ne kadar genişim demi:)) tü kaka

utana sıkıla, ezile büzüle tanışmıştım ve eşim askerdeyken onlara sıkı bir tembih çekmiş, yalnız bırakmayın diye.

onlarda sürekli arardı, çağırırlardı ısrarla. eşim gitmemi isterdi. aslında gitme taraftarı değildim, hatta hep aklımdan geçiyordu acaba gerçekten samimilermi, arkamdan konuşuyorlar mı diye :)

eşim izine geldiğinde şimdiki kayınpederim aldı karşısına konuştu, kızım sen amca diyorsun ama ben rahatsız oluyorum , bundan sonra bana baba, annenede anne demeni istiyorum, hadi şimdi elimi öp diye... ben dumur oldum...

yani onların hazırladığı bir ortamdı bu benim için...

ama şimdi nasıl derseniz, ikisiylede görüşmüyorum. onlar içten pazarlıklıysa ben ne yapayım demi?

ha tabi bu benim gidişim eşimin teyzesinin oğlunun eşini hiç ilgilendirmezdi bence.

Son düzenleme:
size yenge demesi dışında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.bence onda bile sıkıntı yok.öyle demek istemiş öyle demiş ne olur ki?

ama illaki dert edindiyseniz kendinize nazikçe uyarabilirsiniz.

onun dışındakilerse onu ilgilendirir.ister anne baba der,ister sadece isimlerini söyler.insanların yaşam şekillerine ne kadar takılır olduk böyle.

hayatınızda bütün derdiniz bu olur inşşş :)

bende erkek arkımın anne ve babasına isimleri ile birlikte X. anne , X. baba diyorum.
Ablalarına Abla , Abisinin eşinede ismiyle hitap ediyorum aramızda sadece 4-5 yaş olduğundan dolayı...
Bütün yeğenleride bana şımarıklığına yenge diyor:)

önce o benim ailemle tanıştı sonra ben onların evine gidip tanıştım. daha sonra olan bir düğünde bütün akrabaları tanıyım diye annesi ve ablası arayıp davet etti.
bende gittim...

eee pardon ama bunda yanlış ne var?

elinden çıkan kaza sana nasıl geri döner tahmin etmişsindir heralde az çok

Edemedim canımcım anlatsana biraz fikir oluşsun bende.

Bak sayın üye, benimle baş edemezsin sen boşuna cevap yazma.. Laflarımın altında ezilen insanları görmekten bıktım.

İnsanlara yazdığın cevaplara bakıyorum da, şu hayatta hiçbirşey sahibi olamazsın.. En başta da karakter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…