Eşimin bir oğlu var.............

kayınvalidem veya ailem geldiğinde de biz de birşeyleri erteliyoruz. çok mühim bir şey değil ki bu. hele ki "rakibiniz" bir çocuk. sizden daha fazla ilgi göstermesini bu şekilde kötü görmeyin.

eşinizin çocuğunu rakip görmekten vazgeçerek başlayın.
unutmayın o bir baba ve haftada bir iki kez görüşebildiği bir evladı var.
herşeyden evvel o çocuğun yerine koyun kendinizi.
babasıyla doya doya yaşaması gereken bir ömür varken o haftada 1 2 günle yetiniyor,
eğer rakip görüp şikayet etme hakkı olsa birinin bu öncelik onun olurdu.
tek taraflı düşünmeyin.
kendinizi eşinizin yerine koyun,o çocuğun yerine koyun,evladınızı o durumda düşünün...

şunuda belirtmek isterim ki eşle farklı rollere bürünmek için başka bir evladın varlığına gerek yok.
toplum yapımız gereği zaten heryerde farklı farklı mesafede oluyoruz.

O daha çocuk, sizin rakibiniz değil ki.
Üstelik eşiniz sürekli oğluyla beraber olamıyor. Bırakın da görüşebildiği zamanlarda rahar rahat babalık etsin oğluna. Siz de biraz daha hoşgörülü yaklaşmayı deneyin, sonuçta o çocuğun hiçbir günahı yok. Siz nasıl yaklaşırsanız karşılığını da o şekilde alırsınız.

eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var ve onun geleceği hafta ben kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum.
benim gibi olan yüzlerce kadın var, aynı duygularımı paylaşıyoruz merak ediyorum???????

Size şunu söyleyeyim, alıngan olmanız çok normal. Ama şöyle düşünün.
O çocuğun gönlü çok kırıktır, kim bilir ne kaygılar büyütüyordur, arkadaşları babası ve annesi ile yaşarken o babasından ayrı. Düşünün ki o hiç suçu olmadığı halde boşanmanın bedelini ödeyecek kişi. Annesi evlense onun da yanına sığamayacak, hep yarım yamalak bir hayatı olacak belki de.
Tam anlamıyla biz olmanız zaman alır, çocuğun sizi sevmesini sağlamaya çalışın, geldiğinde onun sevdiği şeyleri hazırlayın, yanınızda mutlu olsun, babasından ayrı olarak da bir ilişkiniz olsun. Evde ona misafir muamelesi yapmayın.
Eşiniz de vicdanlı bir adam ki çocuğunu silip atmamış onunla ilgileniyor. Ama onun da dengeyi bulması çocukla sizin ilişkinize bağlı. Sakın eşinizle çocukla alakalı tartışmayın.

Eşimin bir oğlu var ve o geleceği zaman çok mutlu oluyorum, giderken de çok üzülüyorum, özlüyorum. Kaldı ki şu an kocaman bir delikanlı oldu. Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum, bu nedenle o geldiği zaman eş değil o çocuğun yerinde oluyorum. Bu zor bir his, hep yarım, hep acılı, hep acıklı.. Henüz küçükken onun yanında eşime fazla yaklaşmamayı bilinçli olarak tercih ettim, onun küçücük duyguları bazı şeyleri anlamayabilirdi, bunun yerine üçümüz için daha eğlenceli daha arkadaşca ortamlar yaratmaya çalıştım. Şimdiyse o da aşkı, terketmeyi, anlaşamamayı, ayrılığı anlayabilecek durumda olduğundan kasmaya hiç gerek yok.. Eşiniz de oğluna karşı vicdani sorumluluk duyuyor olabilir, incinmesin diye sizden uzak duruyor olabilir. Hazır çocuğun size sevgisi varken, eşinizi incitmeden duygularınızı anlatın ve beraber bir aile olmayı denemek istediğinizi söyleyin. Böylece bir aradayken ayrı hissetmezsiniz..

Çocuğun yaşı kaç siz ona bir adım o size on adım :) kendinizi onların dışında görüyosanız beraber eğlenceli vakit geçirmeye sinemaya gidilebilir evde film alıp izlenebilir hani biraz daha çocuğa yönelik davranırsanız belki eşinizde benim çocuğum benim oğlum görüşünden uzaklaşır

eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var ve onun geleceği hafta ben kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum.
benim gibi olan yüzlerce kadın var, aynı duygularımı paylaşıyoruz merak ediyorum???????

İlk önce sizin yaşınız kaç_?
Eşinizin yaşı kaç_?
ve
Oğlanın yaşı kaç_?

Ne yapıyor mesela oğlu geldiği zaman..
Dışlanmış olarak hissetmenize sebepler ne_?
Bende ewlenmip ayrıldım ve bir oğlum war..
Tekrar ewlenirsem, o dengeyi sağlarım ben..
Ama eşinizz ne yapıyorda buraya yazacak kadar boşlukta hissediyorsunuz_?

Evet çok haklısınız, sizin sorununuz çocuk değil sizi dışarıda tutması. halbuki sizide içine katlamalı, hele ki sizde bunu isterken. eşinizle konuşun oğlunu seviyorum ama geldiği zaman senin beni yabancı gibi görmen üzüyor diye. Kabul etmeyecektir bu dediklerinizi ama o arada belki kafasının bir köşesine yazılır.

Aklıma birde şu geldi oğlundan sonuçta ayrı haftada 2 gün görüyo belkide oğluna evlensemde senle aramıza giremez kimse gibi bi durum yaratmaya çalışıyo olabilir

Belki siz de arkadaş değil aileden görseniz kendinizi. Zordur tabi başkasının çocuğunu sahiplenmek, ama sonuçta ayrılan sizde olabilirdiniz, ve alptug sizin çocuğunuz olarak başka birinin evine de gidebilirdi. Siz de ona gerçek bir ablası gibi karşılasanız, babasından ayrı yaşadığı günlerdeki boşluğu babasıyla birlike doldurmaya çalışsanız, hem ona karşı olan duvarlarınızı yıkarsınız hem eşiniz artık o geldiğinde onu korumak için size cephe alacağına sizi bir aile olarak görür.

Kocamannnn alkışlar size gelsinnn ....

Ben de boşanmış bir ailenin çocuğuyum. Ve Rabbim öyle nasip eder de bir gün eşimin çocukları olursa, onlar eve geldiğinde kendimi, eşimin eşi yerine değil de, onların yerine koyarım
Sizi de tebrik ederim.
O çocuk olmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar bunu anlayamaz.

Konu sahibine gelince, Alptuğ geldiği zamanlar demişsiniz, demek ki çocuk sürekli sizinle kalmıyor. Ayrıca siz ne olursa olsunuz sürekli eşinizle birliktesiniz, o çocuk babasını sizden az görüyor, eşiniz de oğlunu .
Dolayısı ile buluşunca birbirlerine yoğunlaşmaları çok normal. Anne değilsiniz ne demek olduğunu bilemezsiniz demeyeceğim, anne olmakla olmuyor bunlar. O çocuk olmak lazım bir kere. Bir kere hissedebilseniz o çocuğun duygularını, titrerdiniz.
Kim bilir ne koca koca düşünceleri vardır onun.
Neyse çok da uzatılacak bir şey yok. Başında bilmiyor muydunuz ?
Biliyordunuz. Eee o zaman?
Şunu da kabul edin, maalesef insanın çocukları eşinden daha kıymetli oluyor .Bu sırayı kabullenmelisiniz.

Son düzenleme:
o zaman çocuklu bir adamla evlenmeyecektin arkadaşım. hem evlenip sonra da çocuğuna ayırdığı zamanı gösterdiği ilgiyi sevgiyi kıskanıyorsan sen zaten mutlu olamazsın. biraz da o çocuğun yerine koy kendini. anne babası ayrı çocukların iç dünyalarında ne fırtınalar kopuyor..onların zaten yüreklerinde ömür boyu sürecek bir boşluk kalıyor ama sen kendi mutluluğunla o kadar meşgulsün ki çocuğun gelişi bile sende sıkıntı yaratıyor. ne kadar yazık..şunu unutma, o onun evladı, canından bir parça. gün gelir senden geçer ama ondan hiçbir zaman geçmez..

Son düzenleme:
Cocukla rekabet ediyorsunuz, isin kotu yani sizin cocugunuz olunca da ikisini rakip goreceksiniz. Isiniz zor bu kafayla. Allah esinize alptuga sabirlar versin

Ben size anne babası ayrı biri olarak yorum yapmak istiyorum. Hadi ben geldim belli bi yaşa ama kardeşim ergenlikte ve hala o günlerden gelen, parçalanmış ailenin boşluğunun yarattığı izlerle boğuşuyoruz biz. Evet siz de haklısınız. Ben sizin, Alptuğ yanınızdayken (eşim ve ben) 2 + 1 (oğlu) yerine "3 kişilik bi aile" olmak istediğinizi, dışarda kalmanın sizi üzdüğünü düşünüyorum. Ama şuan o çocuğun psikolojisi buna hazır olmayabilir. Kaldı ki size "cici annem" demesi o kadar olağanüstü bşy ki. Bu sizin ona yabancı gibi davranmadığınızın en büyük kanıtı bence. Eşiniz vefakar insanmış, takdir ettim. Bugün oğluna, yarın size ve çocuklarınıza karşı hep vefakar olucak demektir. Dediğim gibi ayrılığı yaşamış bi evlat olarak size tavsiyem, onlara zaman verin. Boşanalı kaç yıl oldu bilemiyorum ama belki oğlunun hala "yeni evliliğinin üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, babam hep babam olarak kalıcak" güvenini sindirmesi gerekir. Size de kapalı bi çocuk değilmiş sonuçta, üzerinde gitmeden, onu ürkütmeden yaklaşırsanız, bi süre sonra her şeyin daha iyi olacağına emin olun.

Dipnot Size duyabileceği maksimum yakınlığı duysa bile kendi oğlum diyerek hareket etmeyin, en azından sizin niyetinizden tamamen emin olana kadar. Çünkü kendi annesi kızsa susar oturur ama sizin eleştiriniz sıkıntı verebilir başlarda.

Son düzenleme:
Cok cok cok kisa bi sureligine cocugu olan bi adamla gorusmustum.. cocugu olan biriyle birlikte olmak zor. Kendi cocuguna sinirlenip poposuna terlik firlatsan kimse bisey demez, ama oz annesi olmadigin cocuga surdan kalk suraya otur desen hemen uvey anne olursun. Her kadin esinin en sevdigi insan olmak ister. Ama dah bastan esini baskalariyla paylasmayi kabullenmek zor. Ama madem ki kabullendiniz, o zaman biraz hosgoru ve birazda emek harcamaniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…