Eşimin bir oğlu var.............

Siz o ailenin bir parçasısınız unutmayın.
Bence siz kendinizi dışlıyorsunuz.
Eşinizin oğlunun geldiği hafta sonları için planlar yapın ve kendinizi dahil edin.
Örneğin çocuğunda hoşuna gidecek bir tatil,veya birlikte sinemaya gitmek,paten kaymak,sahil veya ormana yürüyüşe gitmek,piknik...vs aktiviteler hazırlarsanız sizde onlar kadar keyif alırsınız.
Eşinizde sizin çocuk için planlar yapmanıza bayılacaktır.

Saygı duyabilseniz keşke. Alptuğ onun evladı , onunla geçirdiği zaman kısıtlı, vaktinin çoğunu harcasa ne olurki.
Çocuğunuz yok sanırım olsa anlardınız eşinizi.
Otizmi mağlup eden üvey anne Naciye Torunlar Aksu ile ilgili bilginiz varmı?
Herkesin okumasını tavsiye ederim. 3 yıl önce evlenmiş eşiyle ve doktorların imkansız dediğini başarmış, çocuk şu an mankenlik yapıyor. Otizmi % 98 den yüzde % 20 seviyelerine iniyor. O çocuğun hayata tutunmasını, başarılı olmasını sağlıyor.
Siz şanslısınız ki sağlıklı bir çocuk var karşınızda iletişim kurmak, idare etmek çok zor olmamalı bence.

Sizin üzüldüğünüz o nokta eşinizin hafta sonları size karşı olan ilgisinin azalması,herhalde 2 gün gibi mi kalıyor gelince..
Baba olarak oğluna yönelmesi son derece normal değilmi,nasılsa gidince tekrar ilgisini size yöneltmeyecekmi eşiniz.
Bence bunu dert etmeyin,bırakın baba oğul birlikte güzel vakit geçirsinler,hatta desteği siz verin ki onların gözünde yeriniz daha sağlam olsun..

ben anlıyorum seni; eşin hayatında sana en yakın olan insan ve geçmişi... ve annesi babası ayrı bir masum çocuk... nasıl davranacağını bilemiyor insan.ben de yaşadım bunları... ikilemde kalıyor, tedirgin oluyorsun. kendini dış kapının dış mandalı hissettiği oluyor insanın. ama işte ortada suçsuz günahsız bir çocuk olunca fazla da bir şey gelmiyor elden. onlara uyum sağlamak, uyumlu davranmak dışında pek yapılabilecek bir şey kalmıyor. zaten haftada bir geliyormuş

eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var ve onun geleceği hafta ben kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum.
benim gibi olan yüzlerce kadın var, aynı duygularımı paylaşıyoruz merak ediyorum???????

Oğlunun kaldğı süre sınırlıdır sanırım. Yani ya bir haftasonu ya da 5-6 gün. O sürede siz de kendinizi şımartabilirsiniz. Kendinize zaman ayırabilirsiniz. Düşünüyorum da ne olabilir. Eşimin sınav zamanı olabilir bu benim için. 1 hafta derse ve sınavlara kanalize olması gerekir. Pek bir şey yapmayız. Ben de o zamanlar kendimle vakit geçiririm. Sevdiğim bir bilgisayar oyununu oynarım. Kız arkadaşlarımla daha çok görüşürüm. Hani gelip 6 ay sizde kalsa evet can sıkıcı bir durum olabilir ama kısa sürelerde yapacak başka şeyler bulunur.

evet anlamana sevindim, bencil değilim asla onun masumluğunun, sadece mağdur bir çocuk oluşunun farkındayım. kimse yaşamasın, benim bahsettiğim şey napacağını nasıl davranacağını bilememezlik. sıkıntım çocukla değil ki zaten eşimle. onun varlığından da ömrümüzce bizimle olacağını da biliyorum. bana ' sen benim cici annemsin diyo' :) önün de cici de olsa, anneye yaklaşması da iyi bişi.. anlatmaya çalıştığım, ortak yaşantımız olan insanlardan fikir alabilmek tecrübelerini öğrenebilmek.

bir de çocuk açısından düşünün. onun babaya ihtiyacı var. sizin bir çocuğunuz olsa ve eşiniz çocuğunuza karşı böyle bir tutum içinde olsa nasıl hissedersiniz? onun bir günahı yok, o seçmedi böyle bir hayatı..

Bu zihniyetteki insanlara çok kızıyorum ben.Ben çocuklu bir adamla bile isteye evlendiysem,onun da evladına karşı sorumlulukarının bilincinde olmam gerekir.Ben senin yerinde olsam,kocamla gurur duyardım.Evladına her koşulda babalık yapıyor diye.Sen kendi açından bakıyorsun.Kocan seni nazlasın ilgilensin,hatta eski eş varsa,çocuk bu ilgiyi gitsin annesine anlatsın diyen kadınlar bile var.Bir de çocuğun ve eşinin açısından bak.Babayı diğer arkadaşları gibi evinde göremiyor.Annesi yerine başka bir kadınla paylaşıyor.Baba da bunların bilincindedir ve çocuğu huzursuz etmeden o varken ona ilgi gösteriyordur.Senin evladın olsa,kocandan ayrılsan kocan başkasıyla evlense,çocuğun babasının yanına gittiğinde,baba hep karısıyla ilgilense ne dersin.Bari haftasonu ilgilen dersin.Yapma bunu,kalbini yumuşat.Bencilliği bırak.O o adamın çocuğu canı kanı herşeyi.Sen karısısın.Bir zamanlar çocuğunun annesi de karısıydı.Ne demek istediğimi anladın mı?

önünde cici olması hoş değil mi
ne güzel bazıları gibi çocuğu zehirleyen birileri yok demekki

Anladığım kadarıyla eşiniz o geldiği zamanlarda sadece oğlu ile ilgilenmek istiyor ve sizi bunun dışında bırakıyor.
Çocuğun geldiği zamnlar da sizde kendi ailenizden insanlarla, arkadaşlarınızla zaman geçirebilirsiniz.

babalığı tek bi haftaya sığdırmasın o da, neticede evdeki hanımda dış kapının mandalı değil ne demek eşlik vazifelerini erteliyo,bu normal değil ki, eski eşiyle konuşup başka zamanlarda da oğlunu görebilir birlikte bişeyler yapabilirler sıkıştırılmış sevgi olmaz hayatın her anına yaysın bunu, böylece vicdan yapmaz evdeki eşinede haksızlık etmez

o da eşinizin bı parcasından zıyade bı ınsan bence onunla vakıt gcırmeye calısın.. ya anne sevgisi yada baba sevgisi yarım kalmıstır belkide.

cocuğunu yok saysın ilgilenmesin umursamasın, bütün yoğunlugunu bana versin demiyorum ki arkadaşlar. böyle oluşu zaten vicdanlı, düşünceli oluşuna işaret. düz mantıkla düşünmeyin olayın mayasını ele alın lütfen. siz direkt olarak masum bir cocuğu istemiyorum gibi düşünerek yorum yapıyorsunuz. ben onu istiyorum ve seviyorum o da beni seviyor. ben sadece BİZ olabilmemiz için, ne yapmam gerektiğini soruyorum. çünkü bu bi ömür sürecek bu şekilde.........

Niye kadına hemen kıskanç muamelesi yapıp kırıcı laflar söylüyorsunuz
Ben demek istediğini anladım
Sen üç kişiyken de aile olabilmek istiyorsun ama eşin kapıları kapatıyor
Bunu eşine konuş
Oğlunu sevdiğini ve iyiliğini düşündüğünü
Beraber vakit geçirebileceğinizi
Senden ona bir kötülük gelmeyeceğini açık açık konuş

Bir hafta sonu hep beraber yapabileceğiniz birşeyler ayarlayın mesela,alışverişe gidin ufaklığada süpriz bir hediye alın kendiniz verin bunu..Sinemaya gidin,sonrada onun sevdiği türden yemek ısmarlayıp yiyebilirsiniz..

Beraber yürürken en basiti onun elinden tutun,madem siz onu oda sizi seviyormuş,o sıcaklığı yakınlığı hissettirin birbirinize..

Konu sahibinin üzerine ne kadar gitmissiniz arkadaslar, kadin üstelik bir sonraki mesajlarinda derdini net olarak ifade etmis. Aranizda basina gelen de yok anladigim kadariyla yorumlardan. Benim de basima gelmedi.

Özetlersek; konu sahibi cocuklu bir adamla evlendigini biliyor, daha önce de zor bir evlilik gecirmis, bu kez umutlari cok yüksek. Yalniz hani bunu her olayda hemen hemen yasariz ya, bilerek yapmana ragmen yasadiginda adapte olamazsin bir an ya da farkli yanlarini görürsün, konu sahibi de o durumda su anda. Cocugu seviyor, cocuk da onu seviyor ama cocuk her geldiginde iki aileye bölünmekten hoslanmiyor. BIZ olmak istiyor, olamiyor ve bunda esinin davranislari yatiyor. Konu sahibi de ne yapabilirim diyor.

Benim bir deneyimim yok ama benim icin özellikle "biz" olmak istiyorum cümleniz her seyi özetliyor. Elbette kolay degil, siz cocugu ne kadar da benimseseniz, esiniz sizi olaya bir "anne" gibi dahil etmedigi sürece, hep disarda hissedeceksiniz. Mesela siz kizsaniz, olmayacak ama kendisi baba oldugu icin kizmayi kendinde hak görecek vs. Ben de olsam nasil davranacagimi bilemezdim sanirim. Üstelik de baba cok korumaci ve asiri ilgiliyse.

Babanin cocuguna asiri ilgili olmasi kötü bir sey degil elbette ama baba da bilerek bu evliligi yapiyor degil mi? Kadin cocugu kabullenme konusunda ne kadar adim atiyorsa, adam da kadini tek bir parcalarmis gibi hissettirmek zorunda. Yani cocuk geldiginde, esi ile cocugu arasindaki sevgi dengesini KURMAK ZORUNDA.

Bence esinizle konusun. Yani suclar gibi bir konusma degil de, bazen kendimi disarida hissediyorum, sence ne yapabiliriz gibisinden konusmaya calisin. Esinizin bunu anlama imkani yoksa, o zaman bence kendinizi cocuga odaklamaya calisin. Öyle hikayeler var ki, cocuk babadan cok babanin yeni esini seviyor. Bu durumda cocukla sizin aranizdaki iletisim üst düzeye ciktiginda siz de o gruba dahil hissedersiniz, baba da sizi dislayabilecek ya da hatali davranabilecek konuma gelemez. Cünkü cocuk sizin görüslerinizi önemseyecek hale gelir. Onun disinda da bazen baba-ogul takilmalari icin de firsat verin. Siz baska bir plan yapin mesela. Onlar bir süre birlikte vakit gecirsinler, böylece onlarin yanindayken kendinizi dislanmis hissetme hissiniz azalir.

Dedigim gibi bu konuda cok bir deneyimim yok ama genelde duydugum hikayelerde kadin cocukla babadan daha basarili bir iletisim sagladiginda, hersey daha bir rayinda görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…