• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bonkör olması

silentvega

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
13
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum ben yeni evliyim ve eşim dışarıya karşı çok bonkör bir insan yani mesela bu kötü bir şey mi diyeceksiniz ama şöyle oluyor mesela eve bir usta geliyor bir iş için ve usta diyelim ki işi düzgün yapamıyor ya da malzemeyi eksik geliyor ya da hatalı geliyor eşim ona 1000 TL verilmesi gerekirken 2000 TL verebiliyor mesela en son koltuklarımızın bir yırtığı vardı döşeme yaptırdık fakat aynı renk kumaş getirmemişler farklı renk getirmişler eşim iki katı fiyat ödedi veya restoranda garsonlara olması gereken bahşişin çok daha üstünde yani neredeyse hesabı bile geçebilecek kadar bahşiş ödüyor sizce bu durum normal bir durum mu yani bana kalsa ben biriktirmek taraftarıyım keza ben para biriktiriyorum eşim bundan haz almasa da ihtiyaçtan değil fakat kara gün zor günler her zaman vardır şu an her şey iyi diye yarın da her şey iyi olacak diye bir şey yok onun insanlara yardımcı olmak istemesi hoşuma giderdi ama artık bu durum bana garip geliyor çünkü insanlar özenle calismadigi halde bile bunu yapıyor bilmiyorum ben de belki çok katı düşünüyor olabilirim sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Birikiminiz yok mu zaten yoksa siz ekstra birikim mi yapmak istiyorsunuz? Birikim yokken eşiniz bu şekilde etrafa mi saçiyor?

Arkadaşlar bir şey merak ediyorum ben yeni evliyim ve eşim dışarıya karşı çok bonkör bir insan yani mesela bu kötü bir şey mi diyeceksiniz ama şöyle oluyor mesela eve bir usta geliyor bir iş için ve usta diyelim ki işi düzgün yapamıyor ya da malzemeyi eksik geliyor ya da hatalı geliyor eşim ona 1000 TL verilmesi gerekirken 2000 TL verebiliyor mesela en son koltuklarımızın bir yırtığı vardı döşeme yaptırdık fakat aynı renk kumaş getirmemişler farklı renk getirmişler eşim iki katı fiyat ödedi veya restoranda garsonlara olması gereken bahşişin çok daha üstünde yani neredeyse hesabı bile geçebilecek kadar bahşiş ödüyor sizce bu durum normal bir durum mu yani bana kalsa ben biriktirmek taraftarıyım keza ben para biriktiriyorum eşim bundan haz almasa da ihtiyaçtan değil fakat kara gün zor günler her zaman vardır şu an her şey iyi diye yarın da her şey iyi olacak diye bir şey yok onun insanlara yardımcı olmak istemesi hoşuma giderdi ama artık bu durum bana garip geliyor çünkü insanlar özenle calismadigi halde bile bunu yapıyor bilmiyorum ben de belki çok katı düşünüyor olabilirim sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bonkörlükten değil show yapıyor. Erkeklerin nispet yapma şekli böyle oluyor genelde. Misal bazı kadınlar instagramda story atarak kendini zengin gösterir ya, erkeklerin bazısında da böyle showlarla kendini zengin gösterme, hava atma olayı var. Kısacası eşinizin yaptığı tamamen ego tatmini.

Birikiminiz yok mu zaten yoksa siz ekstra birikim mi yapmak istiyorsunuz? Birikim yokken eşiniz bu şekilde etrafa mi saçiyor?
Ben kendim birikim yapıyorum eşim varsa harcanır der

Bonkörlükten değil show yapıyor. Erkeklerin nispet yapma şekli böyle oluyor genelde. Misal bazı kadınlar instagramda story atarak kendini zengin gösterir ya, erkeklerin bazısında da böyle showlarla kendini zengin gösterme, hava atma olayı var. Kısacası eşinizin yaptığı tamamen ego tatmini.
Ya ben onlara yardımcı mı olmak istiyor acaba diye düşünüyorum hava atmayı seven bir insan değil öyle olsa lüks arabalarda gezerdi onun dışında mütevazı yaşamayı seven bir insan ama bilmiyorum bu durumun beni rahatsız etmesi de normal olmayabilir belki

Eşiniz yaptığı normal değil, ekomik anlamda sınırlarını bilmiyor ve başkalarının yaptığı hata ve eksikleri kendisi para ödeyerek çözüyor. Başkalarının yaptığı hataların sorumluluklarını üstleniyor ciddi şekilde uyarılması lazım.

Son düzenleme:
Ya ben onlara yardımcı mı olmak istiyor acaba diye düşünüyorum hava atmayı seven bir insan değil öyle olsa lüks arabalarda gezerdi onun dışında mütevazı yaşamayı seven bir insan ama bilmiyorum bu durumun beni rahatsız etmesi de normal olmayabilir belki
Gereksiz para saçılmasının sizi rahatsız etmesi normal onda bir sıkıntı yok.

Bazılarında böyle bastırılmış duygular oluyor. Çevremdeki birkaç kişi aynı eşiniz gibi. O şovmenliği eşinizde de gördüm ben 😬 böyle yaparsa millet aa bunda para var diyip zırt pırt borç ister ama. Eşimin kardeşi de böyle ve neden benden insanlar sürekli borç istiyolar diyor. Neden acaba 🫠

Ben kendim birikim yapıyorum eşim varsa harcanır der

Çok dusuncesiz hareket ediyor eşiniz. Bu devirde bu sacma hareketler neyin nesi ki. Sadaka vermek istiyorsa uygun sekilde versin, yardim yapmak istiyorsa iyice arastirip gercekten ihtiyac sahibi birine yapsin belli sinirlar icinde. Ama bu onune gelene dagitma isi sacmalik

Gereksiz para saçılmasının sizi rahatsız etmesi normal onda bir sıkıntı yok.

Bazılarında böyle bastırılmış duygular oluyor. Çevremdeki birkaç kişi aynı eşiniz gibi. O şovmenliği eşinizde de gördüm ben 😬 böyle yaparsa millet aa bunda para var diyip zırt pırt borç ister ama. Eşimin kardeşi de böyle ve sürekli neden benden insanlar sürekli borç istiyolar diyor 🫠
Eşim şovmen değil… öyle şov yapayım gösteriş yapayım lüks arabalara bineyim herkes görsün diyen bir insan değil belki biraz saf yaklaşıyor olabilir ama şovmen değil yani

Çok dusuncesiz hareket ediyor eşiniz. Bu devirde bu sacma hareketler neyin nesi ki. Sadaka vermek istiyorsa uygun sekilde versin, yardim yapmak istiyorsa iyice arastirip gercekten ihtiyac sahibi birine yapsin belli sinirlar icinde. Ama bu onune gelene dagitma isi sacmalik
Önüne gelen işte usta falan bilmiyorum belki ihtiyacı var diye düşünmüştür ama biz zaten aile olarak yardım yapıyoruz ihtiyaç sahiplerine:) ama onun dışında ben işini doğru yapmayan insanlara para vermeyi doğru bulmuyorum bir şey de söyleyemiyorum söylemek istemiyorum üzmek istemiyorum kırmak istemiyorum çünkü

Bu anlattıklarınız bonkörlük değil ki hesabını bilmemek bence.
Olabilir bakın buna katılırım ben de böyle düşünüyorum işte ben bu durumun önüne eşimi üzmeden kırmadan nasıl geçebilirim o kötü bir insan değil ama ben bunu doğru bulmuyorum bilmiyorum üzmek de istemiyorum

Karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşabilirsiniz.
Bahşiş vermeye devam etsin ama yüzde 10 veya 20 bahşiş verilir genelde evrensel olarakta böyledir .
Usta mevzusunda da malesef ustalar kibar insanları ezik görüyor ve işleri savsaklıyor yaşadık bizde bu sorunu eşimle.
Yani orada gerekirse siz devreye gireceksiniz artık.

Eşim şovmen değil… öyle şov yapayım gösteriş yapayım lüks arabalara bineyim herkes görsün diyen bir insan değil belki biraz saf yaklaşıyor olabilir ama şovmen değil yani
Israrle neden lüks arabaya binmiyor yazıyosunuz anlamıyorum. Şov yapmak ille lüks arabaya binmek değildir. Koca yürekli zengin rolüne bürünmek, almadığı hizmet için para saçmak da şovdur. Eşinizin şov yapma biçimi lüks eşyalarla değil, bu şekilde. Namını yürütüyor işte aklı sıra.

Karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşabilirsiniz.
Bahşiş vermeye devam etsin ama yüzde 10 veya 20 bahşiş verilir genelde evrensel olarakta böyledir .
Usta mevzusunda da malesef ustalar kibar insanları ezik görüyor ve işleri savsaklıyor yaşadık bizde bu sorunu eşimle.
Yani orada gerekirse siz devreye gireceksiniz artık.
Ne söylediniz nasıl çözdünüz eşimi üzmek istemiyorum gerçekten

Kazandığımız parayı böyle dağıtan adamın afedersiniz ama ağzına s*çarım, böyle ponçik olamam açıkçası. Hele bu devirde.
Ben olsam sert olur senin amacın ne parayı böyle bilinçsiz bir şekilde dağıtıyorsun derdim. Bunun adı iyilik değil. Eşinizinki enayilik.

Back
X