• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bonkör olması

Ne söylediniz nasıl çözdünüz eşimi üzmek istemiyorum gerçekten
Malesef üzüldük ikimizde tartıştık.
Ama ikimizde artık ustaya nasıl davranılması gerekir öğrendik en azından.
En azından ustaya peşin veya fazla para vermemesini sağlayın bi şekilde.
Sınırları bu konuda zayıf biri sanki eşiniz.
Güzelce konuşarak yönlendirme yapın derim.

Önüne gelen işte usta falan bilmiyorum belki ihtiyacı var diye düşünmüştür ama biz zaten aile olarak yardım yapıyoruz ihtiyaç sahiplerine:) ama onun dışında ben işini doğru yapmayan insanlara para vermeyi doğru bulmuyorum bir şey de söyleyemiyorum söylemek istemiyorum üzmek istemiyorum kırmak istemiyorum çünkü
Bazi konularda insanlar eşlerinden değil komşudan bahsediyor gibi hissediyorum. Su konuyu konuşamadığın insanla hayat birleştirmek de tuhaf şey.

Olabilir bakın buna katılırım ben de böyle düşünüyorum işte ben bu durumun önüne eşimi üzmeden kırmadan nasıl geçebilirim o kötü bir insan değil ama ben bunu doğru bulmuyorum bilmiyorum üzmek de istemiyorum
Kaç yaşında eşiniz?
Hesabını bilmeyen biri gibi nasıl ne ticareti yapıyor bilmiyorum.

Bunun kötülükle bir alakası da yok zaten, iş bilmezlere para saçıyor( bahşiş, yardımlaşma hediyeleşme vs. ayrı).

Kazancını bile bilmediğiniz eşinizi üzmeden kırmadan nasıl söylersiniz inanın hiç bilmiyorum ben , neye kırılacak üzülecek onu anlayamıyorum çünkü.

Belli bir yaşa gelmiş ticaret yapan bir insanın, düzgün , olması gerektiği gibi veya vaktinde yapılmayan bir işin olumsuz geri dönüşü olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum,kötü yapılmış bir işe üzerine ödül gibi ekstra para vermek çok tuhaf.

Kaç yaşında eşiniz?
Hesabını bilmeyen biri gibi nasıl ne ticareti yapıyor bilmiyorum.

Bunun kötülükle bir alakası da yok zaten, iş bilmezlere para saçıyor( bahşiş, yardımlaşma hediyeleşme vs. ayrı).

Kazancını bile bilmediğiniz eşinizi üzmeden kırmadan nasıl söylersiniz inanın hiç bilmiyorum ben , neye kırılacak üzülecek onu anlayamıyorum çünkü.

Belli bir yaşa gelmiş ticaret yapan bir insanın, düzgün , olması gerektiği gibi veya vaktinde yapılmayan bir işin olumsuz geri dönüşü olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum,kötü yapılmış bir işe üzerine ödül gibi ekstra para vermek çok tuhaf.
Ticaret yapıyor ticaret yapan insanların kazançları genelde belli bir limit dahilinde olmaz inişli çıkışlı olur ben her ay rapor almıyorum kocacığım ne kadar kazandın bu ay ya da bir sonraki ay ne kadar kazanacaksın ne sattın bugün diye muhasebecilik yapamam… geliri beni ilgilendirmiyor ben bana sunulanlarla gayet iyi geçiniyorum bunun dışında her ay ne kadar kazanıyorsun neler aldın neler sattın diyemiyorum onu demem de zaten evimizi geçindirebiliyoruz bu konuda sorun yok sadece normal mi bu durum diye sormak istedim ama hakaret boyutuna varan yorumlar olduğu için daha fazla konuya dahil olmak istemiyorum

Malesef üzüldük ikimizde tartıştık.
Ama ikimizde artık ustaya nasıl davranılması gerekir öğrendik en azından.
En azından ustaya peşin veya fazla para vermemesini sağlayın bi şekilde.
Sınırları bu konuda zayıf biri sanki eşiniz.
Güzelce konuşarak yönlendirme yapın derim.
Evet maddi anlamda sınırları zayıf bilmiyorum deneyeceğim nereden başlarım bilmiyorum

ay hic sevmem böyle para sacan insanlari. benden cikmasa bile rahatsiz olurum.
kuzenimin bir isi var. cok saygin bir konumda hatta bir ara siyasi olarak da bazi teklifler gitmisti. geliri iyi ama yatlar katlar villalar alacak kadar da iyi degil. esi de coluga cocuga rağmen mobbingi bol bir yerde çalışıyor. esi harika bir insan ama o kadar bonkör ki kiz "ben salak miyim da çalışıyorum" moduna girmisti bir ara. biryere gidiliyorsa hesabi hep o oder mesela. diyelim ben o sehre gittim, beni gezmeye goturduler. sonra x kisisi aradi "aaa Yengenç de mi orada dur geleyim" diye esiyle geldi onlar da yedi icti, kizin kardesi de esigle geldi vs hepimiz yedik ictik. 7 kisinin yedigi ictigi güzel bir yerde gitti tum hesabı o adam odedi. hep böyle olduğu icin uzun zamandir sadece evlerine yatiya gidiyorum o sehre gitmisken çünkü hesap ödeyemiyorum asla.
tek bana degil herkese ama herkese karsi böyle birisi. en nefret ettigi sey üçün besin hesabını yapmak. mesela 700e anlastigi şeyi adam "bir nokta ekledim 1000 oldu abi" dese 300 lira icin ona laf etmeye tenezzül etmez verir parasını gecer. böyle olunca sömürenler de olabiliyor tabii iyi niyetini. zorda kalan herkesin kapisini calmasi ve adamin verdigini asla isteyememesi de baska bir konu.
yani bilmiyorum. bu sekilde yasam tarzi olan biriyle ben yapamazdim.
sizde de de siz birseylerden kisip 1 gram fazla almaya calisirken adam ayda 5 gram parasini bosa saciyorsa kizmakta haklisiniz.
evde ekonomik bölüsum nasil? bazi seyler ortak mi?
eger esin herseyi karsiliyorsa senin paran sana kaliyorsa ilişme adama. nasil biliyorsa öyle yasasin. ama sen de evin masraflarina ortaksan her ay bir limit belirle, sen de o da o rakami ortak birikim hesabiniza atin dövizle altinla. en azindan o ciksin aradan sonra haracayacagini harcasin

Ticaret yapıyor ticaret yapan insanların kazançları genelde belli bir limit dahilinde olmaz inişli çıkışlı olur ben her ay rapor almıyorum kocacığım ne kadar kazandın bu ay ya da bir sonraki ay ne kadar kazanacaksın ne sattın bugün diye muhasebecilik yapamam… geliri beni ilgilendirmiyor ben bana sunulanlarla gayet iyi geçiniyorum bunun dışında her ay ne kadar kazanıyorsun neler aldın neler sattın diyemiyorum onu demem de zaten
Her ay rapor almanıza gerek yok bir ortalama vardır yıla bölünen.
Ticaretin ne olduğunu biliyorum hali hazırda iki işletmemiz var o yüzden yazdım ama pişman oldum.

Geliri sizi ilgilendirmiyorsa , gideri de ilgilendirmesin o zaman mı diyeyim şaşılacak iş yine de kolay gelsin size.

ay hic sevmem böyle para sacan insanlari. benden cikmasa bile rahatsiz olurum.
kuzenimin bir isi var. cok saygin bir konumda hatta bir ara siyasi olarak da bazi teklifler gitmisti. geliri iyi ama yatlar katlar villalar alacak kadar da iyi degil. esi de coluga cocuga rağmen mobbingi bol bir yerde çalışıyor. esi harika bir insan ama o kadar bonkör ki kiz "ben salak miyim da çalışıyorum" moduna girmisti bir ara. biryere gidiliyorsa hesabi hep o oder mesela. diyelim ben o sehre gittim, beni gezmeye goturduler. sonra x kisisi aradi "aaa Yengenç de mi orada dur geleyim" diye esiyle geldi onlar da yedi icti, kizin kardesi de esigle geldi vs hepimiz yedik ictik. 7 kisinin yedigi ictigi güzel bir yerde gitti tum hesabı o adam odedi. hep böyle olduğu icin uzun zamandir sadece evlerine yatiya gidiyorum o sehre gitmisken çünkü hesap ödeyemiyorum asla.
tek bana degil herkese ama herkese karsi böyle birisi. en nefret ettigi sey üçün besin hesabını yapmak. mesela 700e anlastigi şeyi adam "bir nokta ekledim 1000 oldu abi" dese 300 lira icin ona laf etmeye tenezzül etmez verir parasını gecer. böyle olunca sömürenler de olabiliyor tabii iyi niyetini. zorda kalan herkesin kapisini calmasi ve adamin verdigini asla isteyememesi de baska bir konu.
yani bilmiyorum. bu sekilde yasam tarzi olan biriyle ben yapamazdim.
sizde de de siz birseylerden kisip 1 gram fazla almaya calisirken adam ayda 5 gram parasini bosa saciyorsa kizmakta haklisiniz.
evde ekonomik bölüsum nasil? bazi seyler ortak mi?
eger esin herseyi karsiliyorsa senin paran sana kaliyorsa ilişme adama. nasil biliyorsa öyle yasasin. ama sen de evin masraflarina ortaksan her ay bir limit belirle, sen de o da o rakami ortak birikim hesabiniza atin dövizle altinla. en azindan o ciksin aradan sonra haracayacagini harcasin
Ben ev hanımıyım çalışmıyorum maddi olarak zor bir durumda değilim gayet iyiyiz ama ben onun bana sunduğu imkanlarla bile olsa para biriktiriyorum kenara her ay altın alıp koyuyorum ki mutfak parasından koyuyorum bunu mesela ya da alışveriş yapmıyorum kendime bir kıyafet almıyorum onun yerine kenara çeyrek altın gram altın tam altın gibi altınlar koyuyorum çünkü şu anda durumumuz iyi olabilir ama yarın böyle olmayabilir yarın durumumuz kötü olabilir o yüzden ben her an her şey olabilir şeklinde bakıyorum hayata o benim para biriktirmem istemiyorum ama Allah korusun her şey olabiliyor bugün batsa insanlar batarken batacağını bilmiyor sonuçta en azından benim birikimimle ayağa kalkabiliriz ona kalsa harcayalım yiyelim içelim ya da ona buna bahşiş verelim evet yardım yapıyoruz ben çok severim yardım yapmayı yapıyorum o da yapıyor birlikte yapıyoruz ama işine doğru düzgün yapmayan ustaya para vermek benim için yardım veya iyilik değil affedersiniz enayilik

Her ay rapor almanıza gerek yok bir ortalama vardır yıla bölünen.
Ticaretin ne olduğunu biliyorum hali hazırda iki işletmemiz var o yüzden yazdım ama pişman oldum.

Geliri sizi ilgilendirmiyorsa , gideri de ilgilendirmesin o zaman mı diyeyim şaşılacak iş yine de kolay gelsin size.
Ortalama olarak biliyorum tabii ki ama aylık gelirini net olarak ne olduğunu bilmiyorum zaten bu aylık gelirle ilgili bir konu değil ki yani aylık geliri 1 milyon bile olsa işini doğru düzgün yapmayan bir ustaya fazladan para vermek bana enayilik gibi geliyor biz yardım yapıyoruz zaten ihtiyacı olanlara yardım etmek başka bir şey gelir beni ilgilendirmiyor sormuyorum net gelirini ortalamayı biliyorum ama bu gelirle ilgili bir konu da değil geliri ne olursa olsun asgari ücret bile olsa ya da milyoner bile olsa dedim acaba ben mi böyle düşünüyorum

Ben ev hanımıyım çalışmıyorum maddi olarak zor bir durumda değilim gayet iyiyiz ama ben onun bana sunduğu imkanlarla bile olsa para biriktiriyorum kenara her ay altın alıp koyuyorum ki mutfak parasından koyuyorum bunu mesela ya da alışveriş yapmıyorum kendime bir kıyafet almıyorum onun yerine kenara çeyrek altın gram altın tam altın gibi altınlar koyuyorum çünkü şu anda durumumuz iyi olabilir ama yarın böyle olmayabilir yarın durumumuz kötü olabilir o yüzden ben her an her şey olabilir şeklinde bakıyorum hayata o benim para biriktirmem istemiyorum ama Allah korusun her şey olabiliyor bugün batsa insanlar batarken batacağını bilmiyor sonuçta en azından benim birikimimle ayağa kalkabiliriz ona kalsa harcayalım yiyelim içelim ya da ona buna bahşiş verelim evet yardım yapıyoruz ben çok severim yardım yapmayı yapıyorum o da yapıyor birlikte yapıyoruz ama işine doğru düzgün yapmayan ustaya para vermek benim için yardım veya iyilik değil affedersiniz enayilik
e sen de üstüne basina birsey al, guzel yerlerde ye, guzel parfumler sık
adam evin tum masrafini karsiliyor, sana her ay kenara altinlar atacagin kadar para veriyor. sana ne daha ne yaparsa yapsin.
adam demek ki parayla kendini büyük görmeyi seviyor. boyle birine kendinizden kisip onun parasini koruyarak yaranamazsiniz. bence yanlis yoldasınız. adamin annesi gibi parasina karismayin, birikim diye tutturmayin. fazla fazla bilezikler isteyin yapin birikiminizi. guzel guzel giyinin yaninda kaliteli cantalarla ayakkabilarla gezin. bu adam belli ki böyle bir adam

Arkadaşlar bir şey merak ediyorum ben yeni evliyim ve eşim dışarıya karşı çok bonkör bir insan yani mesela bu kötü bir şey mi diyeceksiniz ama şöyle oluyor mesela eve bir usta geliyor bir iş için ve usta diyelim ki işi düzgün yapamıyor ya da malzemeyi eksik geliyor ya da hatalı geliyor eşim ona 1000 TL verilmesi gerekirken 2000 TL verebiliyor mesela en son koltuklarımızın bir yırtığı vardı döşeme yaptırdık fakat aynı renk kumaş getirmemişler farklı renk getirmişler eşim iki katı fiyat ödedi veya restoranda garsonlara olması gereken bahşişin çok daha üstünde yani neredeyse hesabı bile geçebilecek kadar bahşiş ödüyor sizce bu durum normal bir durum mu yani bana kalsa ben biriktirmek taraftarıyım keza ben para biriktiriyorum eşim bundan haz almasa da ihtiyaçtan değil fakat kara gün zor günler her zaman vardır şu an her şey iyi diye yarın da her şey iyi olacak diye bir şey yok onun insanlara yardımcı olmak istemesi hoşuma giderdi ama artık bu durum bana garip geliyor çünkü insanlar özenle calismadigi halde bile bunu yapıyor bilmiyorum ben de belki çok katı düşünüyor olabilirim sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim anladığım deli gibi parası var ve umurunda değil o yüzden giden, dağıtıyor.Diger türlü bu şekil yapmazdı

Ticaret yapıyor ticaret yapan insanların kazançları genelde belli bir limit dahilinde olmaz inişli çıkışlı olur ben her ay rapor almıyorum kocacığım ne kadar kazandın bu ay ya da bir sonraki ay ne kadar kazanacaksın ne sattın bugün diye muhasebecilik yapamam… geliri beni ilgilendirmiyor ben bana sunulanlarla gayet iyi geçiniyorum bunun dışında her ay ne kadar kazanıyorsun neler aldın neler sattın diyemiyorum onu demem de zaten evimizi geçindirebiliyoruz bu konuda sorun yok sadece normal mi bu durum diye sormak istedim ama hakaret boyutuna varan yorumlar olduğu için daha fazla konuya dahil olmak istemiyorum

Eşinizin ortalama bir kazancı vardır, bu ay da elimize şu kadar para geçti üstünü birikim yapalım der eşler birbirine. Ailenizin ortalama gelirini bilmekten daha doğal bir şey yok siz niye buna bu kadar bozuldunuz ki? Eşim esnaf da olsa başka bir şey de olsa evimize ne giriyor çıkıyor bilmek isterim

Yani açıkçası ne kadar kazanıyorsun diye sormuyorum ticaret yaptığı için ama çok şükür geçiniyoruz
Bonkörlük böyle olmaz bu parasını tutamama para hesabı yapamamadır. Bonkörlük sağa sola olmaz. Eşe dosta olur. Yardıma muhtaç biri olur yardim yapar o ayrı. Erkek kardeşim böyle, çok sinir oluruz. Parasının hiç kiymeti yok. Allah eşine yardım etsin diyorum.

Bonkörlük böyle olmaz bu parasını tutamama para hesabı yapamamadır. Bonkörlük sağa sola olmaz. Eşe dosta olur. Yardıma muhtaç biri olur yardim yapar o ayrı. Erkek kardeşim böyle, çok sinir oluruz. Parasının hiç kiymeti yok. Allah eşine yardım etsin diyorum.
Aynen benim de öyle bir arkadaşım var.

O da ticaret yapıyormuş da ama maalesef hiç para hesabı bilmiyor hem de çok saf. Çok yalnız,çevre yapıyor böyle para savurarak.

Evet maddi anlamda sınırları zayıf bilmiyorum deneyeceğim nereden başlarım bilmiyorum
Daha önceleri parasal sıkıntılar mı çekmiş acaba eşiniz :KK51:kazanınca insanlara fazla fazla vermesinin sebebi bu olabilir

Niye böyle bir şey yapıyorsun ye iç gez ayrıca birikim yap aşkım canım ajda istiyor de git ajda aldır araban yoksa araba aldır bu adam ticareti nasıl yapıyor

Bana da çok tuhaf geldi yazdıklarınız. Nasıl kazancını bilmiyorsunuz? İş konusunda da emin misiniz ticaret mi yapıyor?

Her seyin en kötüsünü düsüne biri olarak ihtimaller arasında mutlaka baskasına baska kadınada para yedirdiğini düşünürüm. Böyle bu sekılde bu paralar nereye gıdıyor dendıgınde ‘e görüyosun işte’ diye kamufle ettiğini ihtimallerim arasına mutlaka koyarım. Eşiniz öyle yapıyor demiyorum basıma gelse ihtimal veririm sadece. Şovmen demiş bi üye hakaret demişsiniz ama bu hakaret değil. Sov yapıyo kendini gösteriyor anlamında demiş. Gelirini bilmediğiniz ‘kocanızın’ geliriyle değil bana sundugu hayatıyla ılgılenıyorum demişsiniz ama o hayatta siz biriktirirken gün sonunda adam zaten saçıyor sen kendine biriktir kötü gün için kendine sakla cunku bu tarz saçan adam annecilik kafasındakı kadını yanında cok tutmaz. Kendıne harcat ki baskasına fırsat olmasın öyle düşün 10 veriyorsa 5 ini mutlaka kendine ayır:D

Yooo gayette sorabilirsiniz,asıl sormamanız sıkıntı .Siz karı kocasınız,tabi ki eve ne kadar giriyor ne kadar çıkıyor takip etmeli ortak birikim yapmalısınız.Kocanız parasıyla güç gösterisi yapıyor,hatalı davranan ustaları daha fazla para vererek hatalarını kapatıyor,çok çirkin bir davranış burada iyi niyet yok,mantıklı bir hareket hiç değil....

Back
X