• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin bu laflari istemediğini gostermiyor mu sizce de?

Ama bu süreçte çocuk yapılmaz da dedi ki koronavirusu o kadar da umursadığını hiç sanmıyorum.

Bu surecte bile isteye cocuk yapilmazdi evet. Size bisey olsa arkada cocuk kalir, hamilelikte hastaneye devamli gitmeniz gerekir.
Dogumda ölen, dogurduktan sonra bebegine sarilamadan ölen anneler oldu gormediniz mi?

Kendi sorumluluğunuzu almakla cocuk sorumlulugu almak bambaska seyler. Anne degilim olmayi da dusunmuyorum ama ben bile şu kadarini dusunuyorken cok anlamsiz seylere takilip, asil dusunmeniz gerekenleri dusunemiyorsunuz.
Eşinizin yerinde olsam cocuk istemezdim ama dedigim gibi adamin bu yaptiklari cocuk istemedigi anlamina gelmez tek başina.

Evlerin niye iki adet salonu vardır hala anlayamiyorum. Belki de esiniz bütçeniz zorlanır diye korkmaya başlamıştır. Ama elbette en doğrusu sorup öğrenmek. Niye kaçamaklar yapasiniz ki

2+1 evde çocuk olmuyor mu ya? =)) İlk kızımı 2+1, hatta 55 metre kare evde doğurup 3 yaşına getirdik, ölmedik. Sonra 2. doğunca daha büyük eve geçtik mecbur. Salona ayrı, oturma odasına ayrı yer ayırana kadar, çocuğunuza yer ayırabilirsiniz bence de. Eşiniz bunu demek istiyor olabilir. Bir de ne istediğinizi birbirinize direkt söylemeyen insanlar mısınız genelde? Hani adam istemiyorsa, çocuğu bir yere sıkıştırırsın demek yerine, onu da çocuk yapmaya karar verdiğimiz zaman düşünürüz demez miydi?
2+1 evde çocuk olmaz demedim ki , kendi adımiza konustum, elbette olur lütfen yanlış anlaşılma olmasın evlenirken oturma odası salon ayrı yaptık buna istinaden 3+1 dedim.

Açık konusuruz birbirimizle aslında ama böyle söylerek fikrimi değiştirmeye çalışıyor gibi geldi. Direkt söyleyince üzüleceğimi düşünüyor olabilir

Ahh ahh ben 4+1 de oturuyorum keşke çocuğum olsaydı da 1+1 de otursaydım😣 bence eşiniz bebekten değil bebekle gelen maddi konulardan dolayı böyle düşünüp söylemiştir.erkeklerin çoğu çocuk ister ama maddi anlamda korkabilir

canım ben bır bayan olarak esıme sunu dıyorum 2.5sene oldu hadı sureklı konusuyoruz bu hastane vırus durumları varken sen dogur.. ne benı nede cocugu tehlıkeye e atma.. cıddı bır surec var onemlı olan aynı anda karar vermek ve sorumluluk almak üzülme..

2+1 evde çocuk olmaz demedim ki , kendi adımiza konustum, elbette olur lütfen yanlış anlaşılma olmasın evlenirken oturma odası salon ayrı yaptık buna istinaden 3+1 dedim.

Açık konusuruz birbirimizle aslında ama böyle söylerek fikrimi değiştirmeye çalışıyor gibi geldi. Direkt söyleyince üzüleceğimi düşünüyor olabilir
Ya tamam, düzeniniz öyledir ama şartlarınız 2+1 eve uygunsa, çocuk da istiyorsanız bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekebilir. Öyle istemiyorum diye kestirip atmak kimi zorlayacak, yine sizi.

Pandemi döneminde çocuk yapma meselesi ayrıca değerlendirilmeli bir de. Küçük kızım 1,5 yaşında, bugün aşıya götürmek zorunda kaldık. O bile zor. Hamile kalırsanız sıklıkla kontrole gideceksiniz, risk grubuna girmiş olacaksınız, bebeğiniz sağlıkla doğduğunda da onun kontrolleri başlayacak... Bebek yapmak için uygun bir zaman değil ama pandemi ne kadar sürecek, nereye evrilecek kimse de bilmiyor. O yüzden gerçekten iki ucu şeyli değnek mevzularından biri... =(

Esiniz sizinle bu konuyu açık konusamadigina göre belki siz fazla üstüne gidiyorsunuz bu konuda
Hayır ortak kararımızdı kendisi de çok istiyordu belki kendi fikri değiştiği için bende uzulmiyim diye böyle söylerek caydırmaya çalışıyor . Benle açık konuşmadığı için bende sormak istemiyorum . Aslında istiyorum ama erteliyorum diyelim kendinin söylemesini bekliyorum

Sen aşırı alıngansın. Taşınacağınız ev büyük ihtimalle kira o yüzden çocuk odası olmasa da olur. El kadar bebek yatağın yanında beşikte yatar illa şaşalı çocuk odası gerekmiyor. Ayrıca içinde tutmak yerine açık açık eşinle konuşmalısın.

İnsanımız her konuda olduğu gibi normallemeşme konusunu da işine geldiği gibi algıladı. Oysaki bu normalleşme kontrollü bir normalleşmeydi; maske kullanımı bırakıldı, insanlar birbirlerine gidip gelmeye başladı.
Normalleşmeden sonra bazı illerde vaka sayıları yükseldi.
Gerçekten de şu dönemde gebelik planlamanız riskli olabilir.

Herkese merhaba. 4 aydır çocuk istiyoruz olmadı . 1 senelik evliyiz ve uzun süreli bir birlikteliğimiz var çok beklemek istemedik bu yüzden. Eşim de çocukları çok sever ve ortak kararımızdı hatta ikimiz de aynı ay istemeye başladık.

En yakın arkadaşım hamile yakında doğumu var, ondan konuşuyorken açıldı konu , dün bana bu süreçte çocuk yapılmaz gibisinden bir laf etti ,
yani ima ederek söylemeye çalıştı gibi geldi. Normalleşme çıktığından beri bana buraya gidelim x ile görüşelim y ile şunu yapalım diyor yani korona bir bahane.

Ayrıca taşınmayı düşünüyoruz evimiz biraz küçük şuan 2+1 evde oturuyoruz salon ve oturma odam var ben çocuk için 3+1 istiyorum eşime de söyledim, 2+1 ev bulmus geçen de ev baya genis ve guzeldi ama olmaz dedim , cocuk odasi yok dedim ,cocugu sigdirirsin bi yere ev buyuk dedi , gercekten cocuk isteyen biri cocugu bir yere sigdirirsin demez bence sizce ? Kafasindan çocuk fikrini sildi sanırım.

Benimle açık açık konuşmuyor imalar yapıyor gibi geliyor bana ve bu yüzden de gerçek düşüncesini sormak istemiyorum açik olsun yani sonuçta bu kararı beraber almıştık...

Sizce haklı miyim böyle düşünmekle
Ben hiç istemiyor gibi algılamadım😊

Hayır ortak kararımızdı kendisi de çok istiyordu belki kendi fikri değiştiği için bende uzulmiyim diye böyle söylerek caydırmaya çalışıyor . Benle açık konuşmadığı için bende sormak istemiyorum . Aslında istiyorum ama erteliyorum diyelim kendinin söylemesini bekliyorum

Sormamanizin sebebi acaba daha cok cevabından korktuğunuzdan mi? Bence açık ona sormak istemiyorsaniz konuya kendi hissettiklerinizden girin.

Bunu eşinize sormak zor mu gerçekten?

İnsan eşiyle konuşmazda kimle konuşur böyle şeyleri.

Alacağınız cevaptan mi korkuyorsunuz?

2+1 eve çocuk sığar ayrıca buradan istemiyor mu diye şüpheye düşmenize gerek yok. Virüs kaynaklı su zamanda olmasa demesi de gayet mantıklı aslında.

Son düzenleme:
Herkese merhaba. 4 aydır çocuk istiyoruz olmadı . 1 senelik evliyiz ve uzun süreli bir birlikteliğimiz var çok beklemek istemedik bu yüzden. Eşim de çocukları çok sever ve ortak kararımızdı hatta ikimiz de aynı ay istemeye başladık.

En yakın arkadaşım hamile yakında doğumu var, ondan konuşuyorken açıldı konu , dün bana bu süreçte çocuk yapılmaz gibisinden bir laf etti ,
yani ima ederek söylemeye çalıştı gibi geldi. Normalleşme çıktığından beri bana buraya gidelim x ile görüşelim y ile şunu yapalım diyor yani korona bir bahane.

Ayrıca taşınmayı düşünüyoruz evimiz biraz küçük şuan 2+1 evde oturuyoruz salon ve oturma odam var ben çocuk için 3+1 istiyorum eşime de söyledim, 2+1 ev bulmus geçen de ev baya genis ve guzeldi ama olmaz dedim , cocuk odasi yok dedim ,cocugu sigdirirsin bi yere ev buyuk dedi , gercekten cocuk isteyen biri cocugu bir yere sigdirirsin demez bence sizce ? Kafasindan çocuk fikrini sildi sanırım.

Benimle açık açık konuşmuyor imalar yapıyor gibi geliyor bana ve bu yüzden de gerçek düşüncesini sormak istemiyorum açik olsun yani sonuçta bu kararı beraber almıştık...

Sizce haklı miyim böyle düşünmekle
Bende bebek fikrimi erteledm şu süreçte mantıksız gerci bizimki ilk bebek olmucak var cocuklarm

Niye gerçek düşüncesini sormak istemiyorsunuz ki anlamadım 🙄
Sorun acikca
Bir de dogru söylemiş kuzum cocugu bir yere sığdırırsınız. Minicik cocuk zaten beşikte yatacak sizin yatak odanızda yatacak bir süre onu kast etmiş olabilir eşiniz mana çıkarmayın bence adam.kotu bise dememiş.. ha ben cocuk odası yaptim bos odam vardı ama beşikte yatacak mesela ilk etapta yanımızda beşikte aldim😊
Siz bence biraz duygusallasmissiniz

Konuyu büyük bir şokla okudum. Bu devirde hala oturma odası yapan var mı ya? Ben evliliği on yildan genç kimsede görmedim:KK57::KK57:

Konuya gelince, bence en güzeli temiz temiz sormak.
İstersen geyik olarak 'bu ay bebek tutarsa balık burcu oluyor , beklesek mi birkaç ay' diye dalgaya vur aç konuyu, istersen adet olduğun gün 'bu ay denemeye başlayalım mı , yoksa hapa devam edeyim mi bir ay daha' diye ciddi ciddi sor.
Ama eşinin gerçek fikrini öğrenmek istiyorsan sen de kararsizmişsin gibi sor. Diğer türlü senin gönlün olsun diye yalandan 'yok yok deneyelim tabii' diyebilir, ortamı germemek icin.

Bu sürecte dogum yaptım kendimin doktora gitmesi ayrı zor çocukları hastaneye götürmek o kadar zor.yenidoğan bebeği korumak için deliriyor insan hasta olma ihtimali bile korkunç o yüzden erteleyin konu sahibi vakti gelince sağlıkla nasip olur inşallah

Yorum yazan herkese teşekkür ederim biraz rahatsız olduğum için herkese tek tek yazamadım. Ben karsilikli iletişimde açık şeffaf olmayı sevdiğim için eşimin de öyle olmasını istedim , kendi fikri değiştiyse bana açık şekilde söylemesi için bekliyorum, biraz zaman geçsin soracağım.

Konuyu büyük bir şokla okudum. Bu devirde hala oturma odası yapan var mı ya? Ben evliliği on yildan genç kimsede görmedim:KK57::KK57:

Konuya gelince, bence en güzeli temiz temiz sormak.
İstersen geyik olarak 'bu ay bebek tutarsa balık burcu oluyor , beklesek mi birkaç ay' diye dalgaya vur aç konuyu, istersen adet olduğun gün 'bu ay denemeye başlayalım mı , yoksa hapa devam edeyim mi bir ay daha' diye ciddi ciddi sor.
Ama eşinin gerçek fikrini öğrenmek istiyorsan sen de kararsizmişsin gibi sor. Diğer türlü senin gönlün olsun diye yalandan 'yok yok deneyelim tabii' diyebilir, ortamı germemek icin.
Merakınız için 8 aylık evliyim, oturma odam var. 🤷🏼‍♀️

Back
X