Eşimin çalışma saatleri

mahurbirbestee

Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2024
531
584
18
Arkadaşlar merhaba . Eşim özel sektörde çalışıyor. Evlendiğimizde 1 sene gece vardiyasında idi . Gece 2 3 gibi gidip gündüz 1 de geliyordu . Ve kahvaltı yapıp işe gidene kadar uyuyordu . Bana geçici olduğunu gündüze geçeceğini saatlerin düzenleneceğini söyledi ben sabrettim . Zaten uzağa geldim yalnızdım iyice yapayalnız kaldım. Şimdi gündüze geçti ama saatler yine düzensiz . Güya 8-5 çalışıyor ama asla böyle değil. Dün saat 7 de gitti gece 12 de geldi . Ben anlamıyorum bi iş yeri nasıl bu kadar uzun çalıştırıyor . Sadece pazarları evde . Hafta içi ne dışarı çıkabiliyoruz ne beraber vakit geçirebiliyoruz. Ben bu konudan şikayet ettiğim zaman ise beni şımarıklık ile suçluyor . Ayın 20 25 günü geç geliyor . 8 de gidip akşam 9 da 8 de 10 da geliyor . Cumartesileri erken geliyor onda da dışarı çıkıyor bi de şimdi maç muhabbeti başladı maçın olduğu günlerde de erken gelip maça gidiyor . Pazar günü dışarı çıkınca benimle eve çıkmıyor ben gezip geleceğim diyor . Gezdik beraber dediğimde ise ben seni gezdirdim diyor . Zoruma gidiyor lafları yani benle takılmak bi görev gibi hissettiriyor .Ben görüşemiyoruz dediğimde ise bana beni kısıtlayamazsın diyor . Ama ben zaten karışmıyorum ki. Hep geç gelip dışarı çıkacağı günler erken geliyor . Evlilik hayatında bu saatler olmaz bu işten ayrıl madem diyorum asla kabul etmiyor . Napacağımı bilmiyorum. Tek kişilik bir evlilik yaşıyorum.

bu nasıl özel sektor boyle
lokantada mi calisiyor bir işletmeye mi bakiyor?
maasi bunca calisamaya deger mi? cok cok guzel bir rakam kazanmiyorsa gitsin normal siradan bir iste calissin az daha dusuk rakama.
ayrica esin gezmeyi tozmayi arkadaşlarıni seviyormuş. bana sabahtan geceye ise gidiyor gibi gelmedi. belki yine cok calisiyordur ama eve geldigi saatten 3-4 saat erken cikip disarilarda takiliyordur. futbolun oldugu gunler terlemesi kiyafeti vs anlarsin calismadigini diye o günler direkt eve geliyordur.
yani bana boyle geldi.
kendi sirketini acmistir sabah aksam calisir, esnaftir sabah acar gec kapatir ona da tamam. ama maasli eleman ozel sektorde bu kadar calismaz.

o nasıl lokanta kız gece sabaha kadar açık gündüz akşama kadar yine açık 24 saat açık...dinlenme tesisi mi bu?

konu sahibi

eşiniz evlenmedne önce nasıl çalışıyordu?

17 Kasım 2024 konunuzda 2,5 yıllık evlilik hayatınızda eşinizle hiç cinsel birlikteliğinizin olmadığından bahsetmiştiniz. Bu sorun halen devam ediyor mu ? Eşiniz gerçekten işte mi ?

Bu saatler pek normal değil.
Eşiniz dışarı çıkmayı da çok sevdiğine göre sizin çalışıyor sandığınız saatlerde başka şeyler yapıyor olabilir.
İki buçuk yıllık evlilikte cinsel birliktelik yokmuş geçen Kasım ayına kadar, eşinizin kumar borçları da varmış bitmeyen. Bu evliliğin olur bir yanı kalmamış.

Son düzenleme:
o nasıl lokanta kız gece sabaha kadar açık gündüz akşama kadar yine açık 24 saat açık...dinlenme tesisi mi bu?

konu sahibi

eşiniz evlenmedne önce nasıl çalışıyordu?
niye kiz istanbulda benim bulundugum alanda 12den once kapanan restoran yok gibi bir sey. bazen 12 olmak uzereyken kalkiyorum hala diger masalar dolu oluyor.
hatta merak edip yemeksepeti actim, adres ev adresim. saat gece 2
hala bana yemek getirecek yakinlikta tonla restorant var
komagene bile bu gece 3.45te kapatiyormus.

Böyle iş saatleri asla olmaz.
24 saat aktif Ağır işçi bile olsa demir çelik sektöründe, iş ağır olduğu için mesai saatleri uzun olmaz.
Sizin eşinizin ikinci bir hayatı olabilir mi, sevgili, kumar, arkadaş bağımlılığı vs vs.

8-16 / 10-18 / 16- 00 / 18- 02 / Gece 00-08 vardiyaları telekomünikasyon şirketlerinin vardiyasıdır; 7/24 hizmet veren birimleri için.
Sizin eşiniz nasıl oluyor bu kadar uzun saatler çalışıyor.
Vasıfsız, getir götür yapabilecek kapasite de kullanılan, hakkını dahi arayamayacak saflıkta bir çalışan değildir herhalde.

yilbasindan once 25 aliyormus hadi simdi 30 alsin
mümkün mü 30 bin icin insanin bu kadar calismasi?
zaten asgari ucret 22 bin, 2 bin tl aylik akbil. günlük 200 yemek verse 5 bin yine ayni parayi alir.
gitsin herhangi bir yerde sofor olsun, ofis personeli olsun, garson olsun. yani bu is mi?
sermin yazinca eski konunuza baktim bence adam yalan söylüyor. atmis sizi anasinin apartmanina, kendi keyfine bakiyor.
gercekten 6 gun gunde 18 saat çalışsa haftada iki aksam futbol oynamaya dermani kalmazdi.
cidden bu evlilik degil, neden hala berabersiniz ki? kazandığı kumar borcuna gidiyormus size de kurusu gecmiyor. huyu suyu iyi desek berbat bas bas bagiran bir adam. ustelik herbokolog ailesinin devamli nazini cekiyorsunuz ve en onemlisi adam sizinle bir kez bile iliskiye girmemis, asla da tedavi olmak istemiyor.
devam edip omur boyu cocuksuz mu olmak istiyorsunuz? bir yerde zaten pes edeceksijiz bari yol yakinken birakin.
ayrica anneniz "her evlilik boyle, her erkek kötü" diyor sirf sizi basindan savmak icin..hangi evlilikte iliskiye gitmeden yillar geciyor? boyle evlilik mi olur?
sirf elalemin agzina iki gün laf vermemek icin kızını harciyor. annenize de cok sinirlendim

Gezdirdim seni işte diyormuş. Sevmiyor yani sizi çok belli. Zorla mı evlendirdiler adamı..

Esiniz fabrikada inşaatta çalışmıyor.Lokantada madem ara ara çıkın supriz yaptım deyip yanına gidin bakalım iş yerindemi.Calisiyorda olabilir.benim esiminde sabah 7 de cikip aksam 10 da 11 de geldiği çok oluyor.Esiniz asosyal bir tipse yanlış takilmayida seviyor olabilir.Ama biraz deneyin bakın bakalım doğrumu söylüyor?

Eşini gütme zamanın geçmiş.
Zamanında takip etmeliydin.
En azından iş yerine ulaş çalışma saatlerini öğren

Arkadaşlar lokantada çalışmıyor öyle bi şey yazmadım . Lojistik firmasında . İnanın ben artık bıktım usandım şu an bir mesleğim olsaydı beş dakika durmazdım . Biraz birikmiş paramdan başka bi şeyim yok . Anneme güvenip ayrılamam çünkü annem bi gün ayrıl diyor diğer gün idare et diyor bi dediği diğerini tutmuyor . Kendisi ataerkil bir kafa yapısında . Benim eşime yaklaşmam gerektiğini söylüyor. Bense böyle düşünmüyorum . Bu birliktelik ilk olmadığı günden beri ona doktora gidelim dedim bi kez bile yanaşmadı . Şu an ben de uzak duruyorum . Bu evlilik beni fiziksel olarak da ruhsal olarak da mahvetti . İçimde sevgi kalmadı. Kadın olduğumu unuttum . boşanmak hep aklımda ama cesaret edemiyorum toplumsal baskı maddi problemler . Ki evlilikte de rahat değilim evlendiğim günden beri borçları ile uğraşıyoruz bir gün feraha ermedim . Bir de beni beraberlik konusunda tehdit ediyor . Bir kez ayrılıktan konu açıldı . Bana ben seni istemesem “ bilezikleri de bırak git” derim dedi. Ben de bilezik ne alaka bunda da hala onu mu düşünüyorsun dedim. Babamlar bilse beraber olmadığımızı sana yar eder mi bilezikleri sanıyorsun dedi . Daha sonra ara sıra sigara içiyor ben hoşlanmıyorum ve ailesinden saklıyor . Ben de dedim neden söylemiyorsun madem korkuyorsun içme ya da ben söyleyeyim . Buna karşılık bana eğer söylersen benim de söyleyeceklerim var dedi. Beraberlik konusunu kast etti . Anlamıyorum beni sürekli bu konuyla tehdit ediyor . Sanki ben yanlış bi şey yapmışım gibi. Pisliğin teki kısacası bundan ayrılmak da pat diye olmayacak biliyorum

tamam işte gece 12 hadi bilemedin 2de kapatsın

adam gece 2de işe "gidiyor".

o saatte hala açık olan işletme bile olsa o saatte gidilmez vardiyaya, onu diyorum. çaık olmak başka o saatte vardiya koymak başka.

sabah iş yapan yerse (kahvaltıcı gibi) sabah gider öğleni geçirir, yoğunluk bitti. gece iş yapan yerse gündüz 1-2 kişi olur gece gelir kalanlar. esnaf lokantası olsa 3-4ten sonra toplar kapatır. filan.

yani gastronomide o kadar sene çalıştım (biz de geceyarısını geçiyorduk saat olarak) , erkek arkadaşım çalışıyordu eskiden (onlar 2-3ü buluyordu çoğu kez)
böyle bir vardiya düzeni kimsede duymadım. gece 2de gelen.

akşamcı gelenler ikindin 4-5 bilemedin akşam 6da gelir. çünkü akşam yemeği zamanı ya, yoğunluk olan zaman. gece 12-1-2 ye kadar çalışır. yerine göre o artık.
klüp mlüpse akşam 10 11de gelir sabah 4-5e kadar çalışır. öğlen 1e kadar çalışmaz ki.
fırıncılar bile gece 12-1 de gitse de sabah 7-8 maksimum bitiriyor. aynı usta hem sabah çıkarıp bir de akşam çıkarmıyor.(kendi fırını değilse)
komogene gibi 4te kapatsa da mesela sabah 7de açmıyordur herhalde çiğköfteciler, sabah 7 de de gidiyor bu adam ? gece 2de gidip sabaha kadar çiğ köfte, midye de satamaz ki. (hadi sabaha kadar midye de satsın hacı öğlene kadar ne yapıyor o zaman, aşırı tuhaf değil mi?)

gece 2'de gelen ancak temizlikçi olur o da toplar temizler (mutfak kapandıktan sonra, kapanan yerler için) sabaha karşı çıkar. öğlen 1e kadar o da kalmaz. ki tr'de çoğu yerde temizliği de yardımcı personel yapıyor ayrı personeli gelmesi için 100 kişi çalıştıran işletme olması lazım. (ki gece temizlik için gelen personel 1 sene sonra gündüze geçmez)

bir de gastronomi kolay kolay pazar izin vermez. h.içi izin yaparsın

neyse de hangi iş olursa olsun çok saçma saatler çalışıyor adam zaten. fabrika olsa ne 2 vardiyaya uyuyor ne 3 vardiyaya.

ben eski konularınızı bilmiyorum da

şimdi siz 3 senedir evlisiniz
hiç beraber olmadınız (bunun sebebi ne?)
çalışmıyorsunuz
meslek yok
ve aile apartmanına mı gelin geldiniz, başka bir şehirden?

Şimdi kızacaksınız ama eşiniz evlenmemiş, eve karın tokluğuna yatılı yardımcı almış. Fiziksel ruhsal paylaşım yok, karı koca ilişkisi yok, artık evliyim gündüz çalışma sistemine döneyim de evliliğimin tadını çıkarayım çoluk çocuk hevesim olsun yok... Ne var, temiz düzenli ev ortamı. O çekindiğiniz elalem evlenme dese dinlemiyorsunuz ama koşarak evleniyorsunuz. Kimsenin umurunda bile değil evli olmanız boşanmanız. Millet iki gün vah vah tüh tüh der, 3. gün akıllarına bile gelmezsiniz. Yıllar sonra gençlik çürüyüp gidince de boşansaydın çekmeseydin kendine yazık etmişsin der. İş güç meslek niye yok, niye kendinizi bir adamın insafına teslim ediyorsunuz? Altınlarınız için babam yar eder mi sana diyor, nerede altınlarınız? Saplanıp kalmayın bu hayata, daha çok başındasınız çıkın kurtarın kendinizi.

Adam sanki ikili hayat yaşıyor, bu kadar süre ilişki talep etmemesi de düşündürücü. Gizli paravan evlilik yapan gay olabilir.

Bende ilişki konusunda şey düşündüm affınıza sığınarak; 3 yıldır evli olup ilişki olmaması,kendinde bir eksiklik görüp yada bilip sizden önce de bu konu ile ilgili bir tramva yaşadıysa eğer,ondan istemiyordur yani size laf vermek istemiyor olabilir,çünkü diğer türlü sizi suçlamak kolay gelebilir eşinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…