- 19 Ekim 2022
- 2.517
- 6.958
- 108
- 30
- Konu Sahibi cileklipasta95
-
Milyon kere konuştum, bi süre düzelmiş gibi rol yapıyor sadece sonrası yine aynı.Erkekler o kadar ince düşünceye sahip olamıyorlar kadınlar daha duygusal bakıyor sen eşine anlat konus gezelim vakit geçirelim diye telefonla oynamandan rahatsız oluyorum benimle ilgilenmeni istiyorum diyebilirsin buna rağmen ilgilenmiyorsa gezmiyorsa haklısın bacım
Peki neden ben yapmalıyım bütün bunları? 30un üstünde adam. Bende 24 saat bi bebekle uğraşıyorum. Ben ne zaman şımartılacağım? Ki dediğiniz gibi "şu gün şu saatte işimiz var, evde ol lütfen" dediğimde, "yetişebilirsem gelirim" diyor. Yetişemiyorum deme ihtimali de oldukça yüksek oluyorEşinizle bu konuları genel konuşmayın bence.
Yavaş yavaş alıştırın.
Mesela normalde 5te çıkması gerekirken 7de çıkıyorsa, işten 5te çıkarak ancak yetişebileceği şekilde sinema bileti alın.
Ya da evde randevulaşın bugün seni tam 6da bekliyorum, yemek yapacağım sonrasında da film izleriz.
Bugün gelirken şunu şunu şunu al, 5.30da evde ol yemek yetiştireceğim akşam şu kişileri ağırlayacağız.
Bence yavaş yavaş eve alıştırın.
Ve surat asmayın. Haksız olan o bile olsa, sizi evde suratı asık görünce "ben evdeyken de mutlu olmuyor" gibi yorumlayabiliyor erkekler.
Çok iyi karşılamaya çalışın
Asosyal olmasını evlenmeden önce anlamamıştım, evlendikten sonra da en azından benim planlarımı uyguluyor diye büyük bi sorun haline getirmemiştim. Fakat artık neredeyse hiç eve gelmemesi evliliğimizi derinden sarsıyor. Benimde kazancım var, ekonomik kaygısı yok.Asosyal ınsan kendını bellı eder. Bunu goze alarak evlenmıssınız. Sonradan degısecegını mı sanıyordunuz? Sızde calısırsanız belkı ekonomık kaygısı olmazz ama gunlerce calısması aıle ıcınde mutlu olmadıgını gosterır.
Peki neden ben yapmalıyım bütün bunları? 30un üstünde adam. Bende 24 saat bi bebekle uğraşıyorum. Ben ne zaman şımartılacağım? Ki dediğiniz gibi "şu gün şu saatte işimiz var, evde ol lütfen" dediğimde, "yetişebilirsem gelirim" diyor. Yetişemiyorum deme ihtimali de oldukça yüksek oluyor
Haklısınız. Bende görmeyeceğim artık o halde. Hayrını görsün bize tercih ettiği her şeyin ama bizden uzakta.Neden siz yapmalısınız?
Çünkü durumdan rahatsız olan sizsiniz.
Şuan bu, sizin sorununuz.
Haklı / haksız önemli değil çok haklı da olsanız karşı tarafın böyle bir sorunu yok, çözmek için adım atılacak bir şey görmüyor.
Teşekkür ederim, anlaşılmış hissettirdiğiniz için.Ya bunda ince düşünce gerektirecek ne var alt tarafı bir kahve ,iki adım yürüyüş, ağzını açıp hal hatır soracak hayırdır yani.
Sizin takdir ihtiyacınız yok mu, küçük çocuk ev sorumluluğu, iş güç arasında sıkışmışken üstelik sana ihtiyacımız var demişken, en normal olan eve vakitlice gelme konusunda da sorumluluk yine size yüklenecek taktiklerden taktik mi beğendireceksiniz adam eve gelsin diye insan gibi almış karşınıza konuşmuşsunuz zaten, siz haklısınız.
Haklısınız. Bende görmeyeceğim artık o halde. Hayrını görsün bize tercih ettiği her şeyin ama bizden uzakta.
Konuşmamanız eşinizin işine gelir. Ona bir ceza olacağını sanmıyorum.Ne yapayım peki? Şuan konuşmuyorum, konuşmanın işe yaramadığını anladım çünkü artık.
Zaten taktik maktik denemek istemiyorum. Bunları ben düşünebiliyorsam o da düşünebilir. Erkekler ince düşünceli değiller lafına katılmıyorum. Işlerine nasıl gelirse öyle düşünüyorlar. Haklısınız.Konuşmamanız eşinizin işine gelir. Ona bir ceza olacağını sanmıyorum.
İşin açıkçası eşiniz ya cidden sizi kaybetme korkusuyla bir şeyleri değiştirebilir ya da kalır böyle. Sizin de her şeyi göze almanız gerekir böyle bir durumda.
Evde durmak istemeyen, durduğunda sohbet bile edemediğiniz uzaklıkta bir kocanın taktik ya da yönlendirmeye değişeceği sanmıyorum.
Genellikle boşanma davalarına bakan bir avukat olarak iletişim sorunu yaşayan çok fazla çift görüyorum ancak genelde bir sebep üzerine oluyor mesela kadınların erkeğin ailesiyle sorun yaşaması sebebiyle erkek uzaklaşıyor. Ya da tam tersi. Siz böyşe bir sorun ya da başkaca bir sorun yaşıyor musunuz? Aldatma da çıkabiliyor ,bence ne kadar emin olsanız da bi telefonunu kurcalayın. Eşinizle aynı yerde çalışan insanların eşleriyle iletişim halindeyseniz onlar saat kaçta işten geliyor çok da belli etmeden bir öğrenin. Eşiniz siz plan yaptıgınızda uyuyor mu? Karşınıza alıp bu durumdan çok sıkıldıgınızı , kendisinden beklentilerinizi tekrardan konuşun. Düzelmezse bana ulaşınMerhabalar hanımlar,
Üç senedir evliyiz ve ben sanki 30 senedir evliymişiz gibi hissediyorum artık. Ben demediğim sürece hiç kendiliğinden hadi hazırlan bi kahve içelim, biraz yürüyelim, şunu yapalım falan demez. Ben konu açmadıkça o konuşmaz. Sadece telefonuyla ilgilenir. Ben ise gezmeyi, planlar yapıp anı biriktirmeyi, sürpriz yapmayı/yapılmasını, evdeyken muhabbet etmeyi seven biriydim. Evlendiğimden beri konuşmaya hasret kaldım resmen.
Diğer taraftan ev işleriyle ilgilenir, benim yap dediğim bir şeyi ikiletmez, yemek/kahvaltı hazırlar.
Bu zamana kadar o kadar sorun etmedim bunları, neticede benim dememle olsa da bir şeyler yapıyorduk birlikte.
Benim asıl sorunum eşimin bikaç aydır çok çalışması. Iş yeri il dışından iş aldığı için (inşaat) aylardır haftaiçleri eve gelmiyor, bazen cumartesi günleri de yok. Ben çocuğumla tek başımayım. Bi zorunluluğu yok, sadece hayır demesini beceremiyor. Aman aman bir maaş farkıda olmuyor, ki ben her zaman birlikte vakit geçirelim fazla para istemiyorum dedim. Çocuk babasını yabancılamaya başladı artık. Neyse ki il dışında iş bitti artık normal mesai saatine dönüyor diye umutlanıyordum ki şimdi de 3 de çıkacaksa 7 de çıkıyor mesela. Birlikte hiç ama hiçbir şey yapmıyoruz. O kadar yalnız ve mutsuzum ki. Benimde içimden konuşmak, yüzüne bakmak gelmiyor artık. Çevreme bahsettiğimde çalıştığı için şükretmemi söylüyorlar. Maddi bi sıkıntımız yok, bende kazanıyorum.
Sizler ne düşünüyorsunuz, abartıyor muyum, fazla bi beklentiye mi giriyorum?
Çok tatlısınız, yorumunuz için teşekkür ederimGenellikle boşanma davalarına bakan bir avukat olarak iletişim sorunu yaşayan çok fazla çift görüyorum ancak genelde bir sebep üzerine oluyor mesela kadınların erkeğin ailesiyle sorun yaşaması sebebiyle erkek uzaklaşıyor. Ya da tam tersi. Siz böyşe bir sorun ya da başkaca bir sorun yaşıyor musunuz? Aldatma da çıkabiliyor ,bence ne kadar emin olsanız da bi telefonunu kurcalayın. Eşinizle aynı yerde çalışan insanların eşleriyle iletişim halindeyseniz onlar saat kaçta işten geliyor çok da belli etmeden bir öğrenin. Eşiniz siz plan yaptıgınızda uyuyor mu? Karşınıza alıp bu durumdan çok sıkıldıgınızı , kendisinden beklentilerinizi tekrardan konuşun. Düzelmezse bana ulaşın
Basit bir plana ( dışarıda kahve içmek gibi ) onu dahil etmeseniz bunu sorgulayıp bir şeylerin farlına varır mı acaba ? Bir deneyşn isterseniz. Ailesinden öyle görmüş öyle devam ediyor demek ki. Kendi arkadaşlarıyla çıkar mı yoksa hepten mi asosyal ?Çok tatlısınız, yorumunuz için teşekkür ederimEşimin aile yapısı biraz ilginç. Doğru düzgün bi muhabbetleri yok. Babası tüm gün oyun başında, annesi de bıkmış artık ve bi plan yapılacaksa arkadaşları ve onların eşleriyle yapıyor. Birlikte pek bi şey yapmazlarmış, kayınbabamdan kaynaklı. Eşim de öyle mi gördü acaba diye düşünüyorum bazen.
Ben plan yaptığımda uyar ama son zamanlarda mesela parka gideriz ya ayakta uyuklar ya da telefonla oynar.
Telefonunda bi şey yok, kurcalarım denk geldikçe. Çalıştığı zaman görüntülü arar. Defalarca kez konuştum ama bi şey değişmedi.
Sorgulamaz. Mesela geçen haftalarda bi akraba düğünü vardı. Dışarı çıktı sigara içmeye, bekliyorum gelecek belki yarım saati geçti. Aradım neredesin diye. Oturduğumuz masada yer yokmuş oda başka bi masaya oturmuş. Gelse yer açılır veya çağırsa bizde kızımla onun yanına giderdik.Basit bir plana ( dışarıda kahve içmek gibi ) onu dahil etmeseniz bunu sorgulayıp bir şeylerin farlına varır mı acaba ? Bir deneyşn isterseniz. Ailesinden öyle görmüş öyle devam ediyor demek ki. Kendi arkadaşlarıyla çıkar mı yoksa hepten mi asosyal ?
Sizi benimsememiş gibi hissettim. Gerçekten zor bir durum. Aileni bırakıp başka masada oturmak nedir. En azından bi haber verebilir. Çok garipmiş gerçekten. Yani tek yapılabilecek konuşmak gibi görünüyor. Düzelirse düzelir düzelmezse bir şeylerin bitmesini göze alabilmesi gerekir. Biraz korkuturdum ben olsam. Madem bu kadar uzak davranıyor karşılığını bulmalı.Sorgulamaz. Mesela geçen haftalarda bi akraba düğünü vardı. Dışarı çıktı sigara içmeye, bekliyorum gelecek belki yarım saati geçti. Aradım neredesin diye. Oturduğumuz masada yer yokmuş oda başka bi masaya oturmuş. Gelse yer açılır veya çağırsa bizde kızımla onun yanına giderdik.
Yaşadığımız yerde arkadaş yapmadı, yazları memlekette gittiğimizde her fırsatta görüşür arkadaşlarıyla.
Evet, kendimi hazır hissettiğimde bi konuşma yapacağım.Sizi benimsememiş gibi hissettim. Gerçekten zor bir durum. Aileni bırakıp başka masada oturmak nedir. En azından bi haber verebilir. Çok garipmiş gerçekten. Yani tek yapılabilecek konuşmak gibi görünüyor. Düzelirse düzelir düzelmezse bir şeylerin bitmesini göze alabilmesi gerekir. Biraz korkuturdum ben olsam. Madem bu kadar uzak davranıyor karşılığını bulmalı.
Bunu döv bence laftan anlayacak gibi durmuyorEvet, kendimi hazır hissettiğimde bi konuşma yapacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?