eşimin ciddiliği ve soğukluğu

Eşiniz insan idare edecek, ev sahipliği nedir bilecek olgunlukta değil gibi duruyor.
Sizinde onun her hareketini yönlendirmeye çalışmanız doğru değil. Genel bir konuşursunuz belki ama adamın huyu suyu da değişmez.
Annenizin size mutlu musun deyip durmasına gerek yok bence. Onun sözleri de sizi ekstra germiş ve bunu eşinize yansıtmışsınız. Yeğene bayram harçlığını siz verin yani ne olmuş?
İkinizin arasında sorun yoksa ve eşiniz sadece ailenize karşı böyle değilse bazı şeyleri siz idare edeceksiniz sizinkilerin yanında. Kavga etmenin bir anlamı yok.

valla susturduğum da oldu açık açık anne bana böyle olumsuz şeyler söyleme ben daha kötü hissediyorum bir işe yaramıyor dedim bir daha demedi ta ki bu gelişlerine kadar. çünkü kendi için de değil ablanlar size ilk defa gelmiş böyle olmaması gerekirdi ayıp oldu vs vs dedi.
kayınvalidem böyle düşünse ben daha çok dikkat etmeye çalışırdım ya bi kere kötü tartıştığımızda elimde olmadan suratım asıktı eşime sormuş bi sorun mu var biz mi bişey yaptık falan diye ben üzüldüm dedim bi daha dikkat ederim öyle düşünmesinler.

Eşimin ailesini tanıyınca sevmedim, o yüzden sık görmek istemem. Zaten aynı şehirde yaşamıyoruz, yatılı misafir günlükten daha zor oluyor. Herkes farklı ailelerden geliyor, uyumsuzluk yaşaması normal ama fazlaca belli etmesi ergence.

ya gerçekten haklısınız eşim de öyle diyor o onlarla arandaki problem istediğin gibi davran diyor. çıldırmalık. ama öyle yapmadığım için bilmiyor neler hissettirdiğini.
ben de misafir çok sevmem yani ama yılda 3 5 gün tahammül edilebilir. Ki ben onun ailesini neredeyse her hafta görüyorum

ailesine karşı da ultra eğlenceli espri yapan biri değil ama keyfi yerindeyse yine de güler şakalaşır arada. zaten onlar da eşimin gözünün içine bakıyor her şey onun etrafında dönüyor gibi.

çok teşekkür ederim ben de bi yandan böyle düşünmeye çalışarak teselli olmaya çalışıyorum

evet aynen öyle sabah da kendisi dedi buraya benim teyzem de gelse ben yine aynı şekilde davranırdım kötü bi şey yapmadım falan diye.
tatlı dil olayına hiç girmeden kavga ettik ama sonrasında düzgünce konuşmayı deneyeceğim
inşallah dediğiniz gibi çözülür teşekkür ederimm

Taş taşa değmeden duvar olmaz derdi canım babannem :) yuvanızda mutluluklar ve huzur dilerim, umarım tez zamanda kolaylıkla çözersiniz.

ciddennn ya kv de aynı şeyi söyler onun babası damadını yani benim kayınpederi çok severmiş çünkü böyle sert ciddi görünür çok konuşmazmış erkeklerin öylesi makbul dermiş diye anlatır tabi oğlu da aynı.. bi gün dicem biraz güleryüz de kötü bi şey değil ya diye ama ben suçlu olucam

onu yap bunu yap demek benim de hiç sevmediğim şeyler ama dayanamıyorum çünkü sormuyor ki. Aslında ablam doktor için gelmişti bi gün oraya gittiler döndüklerinde gece enişteme sormuş bi ertesi gün insan bi ablama da geçmiş olsun der noldu der yani. “sohbet fikri olarak söylüyorum bak şunu da sorabilirsin” diyorum yine de kızıyor.
yaşlarımız 27

Her ikinizin de haklı olduğu yerler var. Çocuk sevmeyebilir, konuşkan olmayabilir ama insan gelen misafire de iki güler yüz gösterir yani. Kimse sabahlara kadar muhabbet etsin, sarıp sarmalasın demiyor sonuçta. Bilmiyorum ben böyle biriyle çok gerilirdim.
Sabah trip atıp kahvaltıya gelmemek, ikna edilmeyi beklemek falan çok saçma. Kaç yaşında adamsın, her şeyde de ay karakteri böyle diyip insanları sıyıramayız.

Ben de çok sinir oldum gece gece.Ben de eşimin ailesini pek sevmiyorum ama elimden geldiğince güler yüzlüyüm onlara karşı.Bayıldığımdan değil.Karakterim böyle diye bir şey yok.Terbiyesizlik resmen.
en doğrusu bence de böyle şeylere eşin uğruna bi süre katlanmalısın kimse kimsenin ailesine bayılmıyor. eşimin kardeşi yatıya gelse, ki geldi asla böyle yapmadım yazın ortasında 40 derece sıcakta fırın açık ocağın başında yemekler hazırlayıp yine güler yüzle oturdum sofraya

Eşinin de senin hatrına ailene güler yüz göstermesi lazım.İnsanları aynı evin içine girmeden tanıyamıyorsun malesef.Ya da sürekli görüşmedikçe.Evlenmeden görümcelerime bayılıyordum.Şimdi yüzlerini şeytan görsün diyorum Benden uzak olsunlar.

bal olması için ne yaptınız acaba benimki de aynen misafirde suç buluyor ve asla kabullenmiyor hatta onların beni manipüle ettiğini söylüyor. kavga kıyamet gidiyoruz ama hayırlısı
Kavgadan anlamıyorlar artık sabrım taştığında aylarca evin giderlerine yardımı kestim.Aileleri asla karıştırmazdık normalde kavgalarımıza fakat anneme astığı bir suratın ardımdan hemen annemin yanında annemden özür dileyeceksin dedim. Babamla anneme ben bunu bu yüzden yakın zaman da boşarım ,sakın karışmayın dedim. Şok oldu,beklemiyordu,hiç böyle ciddi tepkiler vermemiştim.Defalarca annemden özür diledi,elini ayağını öptü inan.Şimdi çıt çıkaramaz.Ne kavgamız ne huzursuzluğumuz kaldı,yıllardır kavga etmeyi bile unuttuk artık.

harika olmuş maşallah diyim allah huzurunuzu bozmasın darısı başımıza ama ben sizin yaptığınız gibi şeyler yapabilecek bi insan değilim o da bunları kabul edecek bi insan değil dkckkshx bizim de çıkış yolumuz vardır elbet

sürekli ailenizle mi takılıyorsunuz? evliliğinizde bu kadar problem oluşturacak kadar yer edinmeleri bana normal gelmedi.
bu sıcakta da kimseyi gezdiremezdim ben mesela. belli ki sıkılıyor adam. belki sohbetler sarmıyor kafalar uyuşmuyor ama söyleyemiyor. dondurma yememesi neden problem mesela? yeğenle ne oynasın koskoca adam?
sizin beklenti seviyeniz üzerinde baskı oluşturduğu için iyice kasılıyor bence.
bi de damatlar gelinler dıştan gelen insan olduğu için aile içinden biri gibi olmaz. hareketleri incelenir. bunu da bildiği için ekstra kasılıyor olabilir.
ailenizle bu kadar vakit geçirmek zorunda da değil bi salın adamı.

siz niye hep ailelerle berabersiniz

Öf ben adama hak verdim. Kayınvalide, görümce, yeğen, enişte gelse bu sıcakta ben kendime bile güleryüz gösteremiyorum bayılasım geliyor. Dışarıda sürü halinde gezmeler filan
of hakikaten. okurken içim sıkıldı. şu sıcakta sürü gibi şehrin sıkıcı yerlerini milletin gönlü olsun diye gezdirmeye çalışmak, yavaş yürüyenlerle senkronize olucam diye iyice pişmek..ığkkkk

Kusura bakmayın ama hepinizde var tuhaflık,
eşiniz sizin hatırınıza kıytırıktan bile olsa gülümseyip sohbet edemiyor,
siz sürekli adamın tepesinde onu öyle yap bunu böyle yap gül, konuş, otur, kalk şeklinde direktif veriyorsunuz
öte yandan anneniz sürekli eşin niye böyle, mutlu musun diye soruyor? Çok yorucu değil mi ya.
Şöyle bi salsa herkes birbirini, rahatlayıp alışacaksınız bence.

evliliğin berbat tarafları işte bunlar. eşinizin ailesine sabretmek güleryüzlü olmak idare etmek. normalde hiç iletişim kurmayacağınız insanlarla ballı kaymaklı gibi olmak. bence bu riyakarlık bizim ülkemize ait. yanlış anlamayın sizin içinde öyle durum sizde gerçek olmayan bir ilgi içinde oluyorsunuzdur. bir de eski konularınızı okudum anneniz sizi manipüle ediyor izin vermeyin.

ailemden uzağız zaten? yılda 3 4 kez görüşüyoruz onda da zehir etmeye hakkı yok
can ciğer olsun full sohbet makara hahaha olsun demiyoruz ki tatlı dil samimiyet güler yüz zor olmamalı. he o zaman ayrıl dicekseniz de o kadar kolay değil + - ler değerlendirilip karar verilmeye çalışılır. ben sadece rahatlamak için sorunumu anlatıyorum fikir alışverişi veya farklı hikayeler duymaya çalışıyorum.

haklı olduğunuz yerler var evet ama olay tamamen dondurma yememesi değil. farklı yerlere çekiliyor anlatayım o an benim eşim hepimiz birlikte yürürken bizden 127278 metre ötede babasıyla telefonda konuşuyordu ve çok da uzun sürmüştü (sonra da konuşulabilir birilerinin yanındaysan telefon konuşmasını çok uzatmak ayıp bence) eniştem dondurma ısmarlıyim deyince alalım dedik uzakta hala telefonla konuşuyordu gittim sordum yemicem ben dedi yani normalde sever ama inat gibi geldi o gün hiçbir şey yemedi. balık ekmek alalım dedik onu yemedi. parkta yemek için çay börek götürdük oturduk bilerek o oturmadı lavaboya diye gidip yarım saat gelmedi gelince de hiçbir şey yemedi.

anlatınca çok uzun oluyor o yüzden onu kısaca yazmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…