- 29 Mayıs 2021
- 14.752
- 96.001
- 548
- 37
- Konu Sahibi bedifferent
-
valla susturduğum da oldu açık açık anne bana böyle olumsuz şeyler söyleme ben daha kötü hissediyorum bir işe yaramıyor dedim bir daha demedi ta ki bu gelişlerine kadar. çünkü kendi için de değil ablanlar size ilk defa gelmiş böyle olmaması gerekirdi ayıp oldu vs vs dedi.mızac meselesi. gulmek zorunda degıl cocuk eglendırmek zorunda degıl.. degıl.. rol mu yapsın.? size uysun emır komut mu dınlesın? ben de bu tavrı sevmıyorum. guler yuzluluk de bı mızac.. kardesım kakaka kikikii guler eglendırır benı de guldurur ama ben gulmem durduk yere. kavgaya daha uygunum. napim simdi kocam sevmıs evlenmıs. bana ıkı bır gul de gul dese gulen bırını bul derdım.. :)) annenız elestrırken susturmanız lazım ılerleyen donemde kayınvalıde sizin hakkınızda begenmedıgınız seylerı soylerse esıniz de boyle hak verır susarsa boyle konusmayacagınızaa emınım :)
ya gerçekten haklısınız eşim de öyle diyor o onlarla arandaki problem istediğin gibi davran diyor. çıldırmalık. ama öyle yapmadığım için bilmiyor neler hissettirdiğini.Şimdi ailesinin ne suçu var?
Sizin Kocanızın belli ki yapısı böyle.
Siz, onun ailesine aynısını yapsanız inanın umurunda olmaz. Ailesine kimbilir neler çektirdi bu zamana kadar.
Yerinizde olsam suçsuz günahsız ailesi ile uğraşmazdım.
Yanımdakini adam etmeye çalışırdım.
çok teşekkür ederim ben de bi yandan böyle düşünmeye çalışarak teselli olmaya çalışıyorumSizi de haklı buldum eşinizi de. İnsan aile içinde samimiyet ister .ama o böyle biri demek ki ben de çok guleryuzlu değilim aileme karşı. Belki önceden gelen ailevi sorunları vardır içinden gelmiyordur.kendi ailesine yakın değildir haliyle sizinkilere de yakın olamıyor olabilir. Hiç bunun icjn huzur bozmaya gelmez .bence bırakın kendi haline. Evlilik iki kişilik olmalı. İkiniz takılın huzurunuza bakın. Siz mutluysaniz onunla gerisi önemli değil. Bri saygısızlık da yapmıyor. Bence üzülmeye gerek yok. Onun mizacı böyle. Değiştiremezsiniz.
evet aynen öyle sabah da kendisi dedi buraya benim teyzem de gelse ben yine aynı şekilde davranırdım kötü bi şey yapmadım falan diye.Haklı olduğunuz noktalar var, ancak kavga gürültü ile değil de tatlı dille ve zamanla halledilecek meseleler bence. Belli ki şimdiye kadar pek aile ve akraba ortamlarında vakit geçirmemiş, özgüveni de düşük birisi. Hatta biraz da içine kapanık olabilir (apartman grubuna girmek istememesi öyle düşündürdü). Boşvermeyin ama çok yüksek tepkiler de vermeyin ki ilk yıl birbirine uyum sağlama ve çatışma sürecidir, ne kadar az hasarla atlatırsanız o kadar iyi. :)
Eğer çok samimi aile ilişkilerine alışkın değilse, bu durum gerebilir onu, zamanla o sizin ailenize, sizin aileniz de onun ciddi hâllerine uyum sağlayacaktır. Karakter meselesi ve yetişme tarzıyla alakalı, biraz anlayış, biraz inceden sitem, biraz da zaman çözer diye düşünüyorum.
Taş taşa değmeden duvar olmaz derdi canım babannem :) yuvanızda mutluluklar ve huzur dilerim, umarım tez zamanda kolaylıkla çözersiniz.evet aynen öyle sabah da kendisi dedi buraya benim teyzem de gelse ben yine aynı şekilde davranırdım kötü bi şey yapmadım falan diye.
tatlı dil olayına hiç girmeden kavga ettik ama sonrasında düzgünce konuşmayı deneyeceğim
inşallah dediğiniz gibi çözülür teşekkür ederimm
ciddennn ya kv de aynı şeyi söyler onun babası damadını yani benim kayınpederi çok severmiş çünkü böyle sert ciddi görünür çok konuşmazmış erkeklerin öylesi makbul dermiş diye anlatır tabi oğlu da aynı.. bi gün dicem biraz güleryüz de kötü bi şey değil ya diye ama ben suçlu olucamİki tarafın da haklı ve haksız olduğu yerler var. Kocanız gibi evde akraba misafir hic sevmediğim için o kısımlara hak verdim. Hayat enerjim sifir oluyor. Sıcakta milleti gezdir falan yük geliyor bana. Çocukla oynamak, harçlık vermek falan yani pek sevdiğim şeyler degil. Yine de çok sık gelmiyorlarsa geldiklerinde iki güler yüz yapıp işten geldim yoruldum biraz dinleneyim diye içeri bile geçse en azından misafir kendini kötü hissetmez. Ama siz ortalama bir seyler bile olsa memnun olmazsınız gibi hissettim. Ailenizi ailesi gibi benimsesin istiyorsunuz ama böyle bir hakkınız yok. Onu yap bunu yap hos degil yani. Eskiden boyle suratsiz ağır damatlar, enişteler kıymetli olurdu. Bir de sanirim biraz yaşlarının kucuk.
en doğrusu bence de böyle şeylere eşin uğruna bi süre katlanmalısın kimse kimsenin ailesine bayılmıyor. eşimin kardeşi yatıya gelse, ki geldi asla böyle yapmadım yazın ortasında 40 derece sıcakta fırın açık ocağın başında yemekler hazırlayıp yine güler yüzle oturdum sofrayaBen de çok sinir oldum gece gece.Ben de eşimin ailesini pek sevmiyorum ama elimden geldiğince güler yüzlüyüm onlara karşı.Bayıldığımdan değil.Karakterim böyle diye bir şey yok.Terbiyesizlik resmen.
Eşinin de senin hatrına ailene güler yüz göstermesi lazım.İnsanları aynı evin içine girmeden tanıyamıyorsun malesef.Ya da sürekli görüşmedikçe.Evlenmeden görümcelerime bayılıyordum.Şimdi yüzlerini şeytan görsün diyorum Benden uzak olsunlar.en doğrusu bence de böyle şeylere eşin uğruna bi süre katlanmalısın kimse kimsenin ailesine bayılmıyor. eşimin kardeşi yatıya gelse, ki geldi asla böyle yapmadım yazın ortasında 40 derece sıcakta fırın açık ocağın başında yemekler hazırlayıp yine güler yüzle oturdum sofraya
Kavgadan anlamıyorlar artık sabrım taştığında aylarca evin giderlerine yardımı kestim.Aileleri asla karıştırmazdık normalde kavgalarımıza fakat anneme astığı bir suratın ardımdan hemen annemin yanında annemden özür dileyeceksin dedim. Babamla anneme ben bunu bu yüzden yakın zaman da boşarım ,sakın karışmayın dedim. Şok oldu,beklemiyordu,hiç böyle ciddi tepkiler vermemiştim.Defalarca annemden özür diledi,elini ayağını öptü inan.Şimdi çıt çıkaramaz.Ne kavgamız ne huzursuzluğumuz kaldı,yıllardır kavga etmeyi bile unuttuk artık.bal olması için ne yaptınız acababenimki de aynen misafirde suç buluyor ve asla kabullenmiyor hatta onların beni manipüle ettiğini söylüyor. kavga kıyamet gidiyoruz ama hayırlısı
harika olmuş maşallah diyim allah huzurunuzu bozmasınKavgadan anlamıyorlar artık sabrım taştığında aylarca evin giderlerine yardımı kestim.Aileleri asla karıştırmazdık normalde kavgalarımıza fakat anneme astığı bir suratın ardımdan hemen annemin yanında annemden özür dileyeceksin dedim. Babamla anneme ben bunu bu yüzden yakın zaman da boşarım ,sakın karışmayın dedim. Şok oldu,beklemiyordu,hiç böyle ciddi tepkiler vermemiştim.Defalarca annemden özür diledi,elini ayağını öptü inan.Şimdi çıt çıkaramaz.Ne kavgamız ne huzursuzluğumuz kaldı,yıllardır kavga etmeyi bile unuttuk artık.
siz niye hep ailelerle berabersinizçok teşekkür ederim. ben gittiklerinden beri surat yapıyordum dayanamadı çok büyük kavga ettik ama çözemiyoruz o bana hak vermiyor başkaları için ailemizi bozuyorsun diye, ben de ona böyle yaptığı için sinirleniyorum falan filan. bu hafta annesigille beraber olucaz aynı onun yaptığını yapıcam başka türlü atamıyorum içimdeki hırsı
of hakikaten. okurken içim sıkıldı. şu sıcakta sürü gibi şehrin sıkıcı yerlerini milletin gönlü olsun diye gezdirmeye çalışmak, yavaş yürüyenlerle senkronize olucam diye iyice pişmek..ığkkkkÖf ben adama hak verdim. Kayınvalide, görümce, yeğen, enişte gelse bu sıcakta ben kendime bile güleryüz gösteremiyorum bayılasım geliyor. Dışarıda sürü halinde gezmeler filan
ailemden uzağız zaten? yılda 3 4 kez görüşüyoruz onda da zehir etmeye hakkı yoksürekli ailenizle mi takılıyorsunuz? evliliğinizde bu kadar problem oluşturacak kadar yer edinmeleri bana normal gelmedi.
bu sıcakta da kimseyi gezdiremezdim ben mesela. belli ki sıkılıyor adam. belki sohbetler sarmıyor kafalar uyuşmuyor ama söyleyemiyor. dondurma yememesi neden problem mesela? yeğenle ne oynasın koskoca adam?
sizin beklenti seviyeniz üzerinde baskı oluşturduğu için iyice kasılıyor bence.
bi de damatlar gelinler dıştan gelen insan olduğu için aile içinden biri gibi olmaz. hareketleri incelenir. bunu da bildiği için ekstra kasılıyor olabilir.
ailenizle bu kadar vakit geçirmek zorunda da değil bi salın adamı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?