eşimin ciddiliği ve soğukluğu

siz niye hep ailelerle berabersiniz
yukarda da yazdım kendi ailemle bayramda seyranda veya yaz tatilinde görüşebiliyoruz. onun ailesi burda ama 2 aydır yoklar memleketlerine gittiler biz de tatile giderken oraya uğrayacağız bi süre yani daha detay vermeli miyim bi şey bilmeden bu şekilde yargılamamanız için?

hislerimi anlatmışsınız resmen… ben de aynı şeyi diyorum ayda yılda bi kere görüyoruz zaten yapma diyorum ama “sen aradaki dengeyi hiç kuramayan bi insansın” lafını ben işitiyorum
ailesini seviyorsunuz anladım da
aynısını yaşatmadan anlamayacak bu insan
ya da bilelemedim

siz direkt olarak gitmeyin onun ailesine iyice tepem attı şimdi bu yazdıklarınızı okuyunca

tatilden önce oraya gideceğim diyorsunuz ya "sen git hayatım aileni görmen bitince buluşur geçeriz tatile" diyin bakalım ne olacak :)

kesinliklee tam da bu söyledikleriniz yüzünden çok yoruldum aslında ben de böyle olmak istemiyorum. onu öyle gördükçe söylemeden edemiyorum ya da ben de ona aynı şekilde tavır alıyorum boşver naparsa yapsın deyip takmamazlık da yapamıyorum maalesef

bir daha asla benim memleketime gelmemesiyle cezalandırılırım gibi ama deneyelim bakalım

adam sıkılıyor bence sıkılan insan hareketleri bunlar. belki de yapıları hiiç uymuyor. madem az görüşüyorsunuz bosverin gitsin saygısızlık yoksa sorun ne

bu sorunlar dışında sorunumuz yok demişsiniz genel olarak, başka sorunlarınız da olsa ayrılın derdim ama bunlar çözülebilecek basit şeyler zaman tanıyın birbirinize, akışına bırakın.
Benim eşim de ilk zamanlarda sizin eşiniz gibiydi üstelik ailesinin yanında pür neşe benimkilerin yanında soğuk mesafeliydi ve ben hayatınızda görüp görebileceğiniz en takıntılı, mükemmelliyetçi ve kontrol delisi insan olabilirim, buna rağmen asla oralı olmadım çok umurumda olmadı açıkçası, saygısızlık yapmadığı sürece nasıl hissediyorsa öyle olmasını isterim kasmasını istemem çünkü kasmak daha çok uzaklaştırır diye düşünüyorum, annenize de bir sorun olmadığını genel olarak kendi ailesine karşı da öyle olduğunu çok yeni evli olduğunuzu ilişkilerin zamanla oturduğunu ve gerçekten mutlu iseniz mutlu olduğunuzu ve sürekli sormaması gerektiğini, sürekli aynı şeyleri sorduğunda huzursuz olduğunuzu kibarca söyleyin, tabii bu arada eşinize de yine kibarca kırıldığınız noktaları söyleyip gerisini ona bırakın, çünkü sevgi ve evlilik bazı fedakarlık da istiyor sizi seviyorsa ailenizden nefret dahi etse bir adım atacaktır bence, kendimden biliyorum :) her şeye ve zaman geçmesine rağmen halen aynıysa ve sizi gerçekten üzüyorsa bu durum o zaman tekrar gözden geçirirsiniz bazı şeyleri, şimdilik bütün konuşmalarınızı yapın ve akışa güvenin :)

Yanlış yapıyor ama bunu anlatarak farkettirme imkanınız çok az. Muhtemelen sizi onlarla içten içe paylaşamıyor tehlikeli bir zihin yapısı. Yerinizde olsam çok biraraya getirmeden evliliğimi sürdürürdüm bu sebepten boşanılmaz. Ama yaşantılar arttıkça dolacaksınız ve sebepli sebepsiz patlamalar yaşayacaksınız içinize atmayın sabrınızı özenle kullanın kolaylıklar diliyorum

eşiniz çok saygısız terbiyesiz ve bencil bir insan. Adama hak verenlere de ayrıca şaşkınım. Karakteri bu diye bir şey yok koskoca adam insanlıktan nasibini almamış. Ayda yılda bir gelen insanlara surat tirip yapsın sonra da karakteri buymuş. S.çarım öyle karaktere. İnsan değil. Bir de başkaları için huzurumuzu bozuyorsun diye kendini haklı göstermeye çalışıyor. Başkaları dediği de kızın ailesi. Her zaman gelen insan değil. Ciddilik başka bir şey surat asmak başka. Resmen tavır koyuyor insanlara. Benim akrabalarımda da ciddi erkekler var. Hatta bizimle tokalaşmazlar bile ama oturur hal hatır sorar muhabbetimizi ederiz. Aynı sizinki gibi bir de suratlı enişte var bizde de maalesef. Onların evine ayak basmam kolay kolay. Yılda bir kez hanımının ısrar kıyamet çağırmasıyla eşi hatrına gidiyorum. Suratıyla baş başa otursun. Aynısını siz de onun ailesine yapın lütfen

çok teşekkür ederim ne kadar yapıcı bi yorum yapmışsınız öyle yapmaya çalışacağım kesinlikle baskı yaptıkça onlardan daha çok uzaklaştığını fark ettim zaten

işte oradaki eniştenin hanımı olmak o kadar yorucu ki çok iyi anlıyorum herkesin kişiliği yapısı evliliği aynı olmuyor tanıdım dediğin insanın da farklı özelliklerini görebiliyorsun. ben de bu konuda üzgünüm

aynısını kesin yapıcam zaten yoksa beni tam olarak anlamayacak.

Huyu buysa sıkıntı görmedim bi saygısızlığı olmadığı sürece problem nerde? Size olan davranışlarıda güzel bence çok takılmayın zamanla daha çok açılır. Siz bunu sürekli dile getirmeyin bence akışa bırakın tecrübeyle sabit 4 yıllık evliyim.

saygısızlık yok tabi ama arada kalmak sürekli onu idare etmeye çalışmak bana stres yükledi.
neden öyle önden yürüyor (hep birlikte gezmeye çıkmışken) bi sorun mu var bi şey mi oldu bişey mi yaptık neden yemek istemiyor hangisini severse onu yapalım o zaman (aslında hep yediği şeylerdi ama böyle olunca onlar da stres oldu) X niye yemeğe gelmiyo hasta mı sürekli bu tarz soruları idare etmek zorunda kaldım. yani onlar da sorgulamak için değil merak ettikleri için soruyorlardı. annemi bi ara resmen dayanamayıp sessizce ağlarken gördüm gizlemeye çalıştı bende hiç sormadım çünkü nedeni açıktı
inşallah sizinki gibi zamanla düzelir

Eniştenin hanımı olmak da yorucu ayda yılda bir evladının evine gelip bu tavırla karşılaşmak da üzücü. Sizi daha fazla üzmek için söylemiyorum yanlış anlamayın ama eşinize hak veren huyu budur diyen yorumlar da vardı durum öyle değil bence. Bunu anlayın karşı tarafın gözünden de görün diye yazıyorum. Ailenizin de baskı yaptığı falan yok kesinlikle. Kızının evine gelip ev sahibi damadın böyle tavırlarıyla karşılaşmak onları da kırıyor kendilerini sorguluyorlar bir şey mi oldu dye. Tekrar söylüyorum kesinlikle karakterle ciddiyetle alakalı bir durum değil tamamen insanlara nasıl davranacağını bilmemekle alakalı. Ciddiyse iş yerinde patrona da mı surat asıyor? Bekarken anasının evinde eve gelenlere de surat asıp oturuyor muymuş? Ay en sevmediğim insan tipi kusura bakmayın uzattıysam

Karakter falan diyemeyecegim. Bildigin okuzluk bu bence. Hic hos davranislar degil. Ben de soguk bir insanim ama evime gelen insana da guleryuzlu davranirim. Istenmedigini hissetmesin diye elimden geleni yaparim. Karakterim boyle deyip bu sekilde davranamam. Ben olsam ben de cok rahatsiz olurdum ve ailesine ayni sekilde davranirdim. Belki empati yapar.

maaalesef ben de tanıdıkça böyle şeyler yaşadıkça anlıyorum. yoksa ben de öyle tiplerden çok hoşlanmam. halbuki eşimle de başta kafa yapımızın uyduğu için eğlenebildiğim için istemiştim galiba birbirimize olan sevgimizden dışarıya karşı olan tavırlarını hiç anlayamamışım.
ya ailesine de çok sıcak değil ama sonuçta ailesi hani onların yanında rahat rahat konuşur güler. ama bayramda akrabasına gittik 2 3 cümle kurdu orda da ciddiydi ondan çok ben konuşmaya çalıştım sanki onu dengelemem gerekiyormuş gibi
yok yaa aksine beni anlayıp destek verildiğini görünce içim rahatlıyor teşekkür ederim

Kocan evet soğuk biri insan sevmiyor belli ki apartman grubuna bile girmemesinden belli, soğuk olduğu kadar da nazli ve sacma alinganliklari var. kahvalti meselesinde yuzde yuz haksiz çocuk gibi tek kahvalti yapmasina takmış komedi. Adamin karakteri böyle bacim başka bir sey bekleme, yeterince tanımamışsın demek ki.

Böyle bir kişi ile hayat geçmez. Seninle her ne kadar iyi olursa olsun çevresi ile barışık bir insan değil. Çevresi ile barışık olmayan insanlar içten mutsuz olurlar. Bu durum seni zamanla hasta eder.
Sana ait fikirler değil ona ait fikirler oluşmaya başlar. Zamanla içine kapanıp mutsuz olmaya başlayacaksın. Kök aile düşman bir damat ile ne kadar süre evli kalınabilir bilmiyorum ama çocuğun için bütün problem olur. Onun yetiştirilmesi, büyüklerine gidip gelmesi hep birer sorun olur.
Ben seni çok iyi anladım. Bence eşin sorunlu. Daha 1 senelik evlilikte bu kadar iletişim sorunu varsa bir yerden sonra bu patlayacaktır. Bu kişiler düzelmez. Çünkü sadece kendilerini doğru kabul ederler. Eşin de yazdıklarına göre böyle bir tip.
Peki çözüm nedir? Çözüm : Boşanmak. Nişanlı iken her şey belli imiş aslında ama sen oldurmaya çalışmışsın her kadınımız gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…