Eşimin çocuğuma bağırması

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
7 yaşında bir çocuğum var, çok laf dinlemeyen bir çocuk ve öğretmeninden sürekli şikayet geliyor her defasında konuşarak anlatmaya çalışıyorum bağırdığımda olmadı mı oldu ama asla dövmedim şiddet asla olmadı
Ama bazen o kadar çok yoruyor ve üzüyor ki kendimi çok kötü hissediyorum nasıl davranacağımı şaşırdım ceza da veriyorum mesela en sevdiği eşyayı almak gibi ama olmuyor yine de devam ediyor
Geleyim asıl konuya, eşim çocuğuma çok bağırıyor
Mesela evde oyun oynarken kızım hile yapmaya kalkmış eşim 4 kere söylemiş ama kızım devam etmiş sonra eşim bağırdı ama çok fazla ben de eşime kızdım bağırma diye ya hilelik mi yapıyor yaptığının yanlış olduğunu söylersin ve oyunu alırsın oynamazın, yemek ki yemiyor yemeği önünden alırsın yani çözümü olan birşey için bağırma ama yaramazlık yapar kızarsın tabi ki bağırırsın ben de bağırıyorum çünkü
Akşam eşimle çok fena tartıştım zaten sinirlerim başka şeye bozuktu patladım çok fena, kızım da korktu
Eşimin ailesi de eşimin kızıma çok bağırdığını söylüyorlar ama eşim hala ben o kadar bağırıyorum VS diyor kaç kere de konuştuk yani tamam bağırmıcam diyor ama ne zaman onlar odada baş başa kalsa eşimin sesini duyuyorum
Tamam benim kızımda çok uslu bir kız değil ama bağır bağır nereye kadar başka şekilde yapılmalı diye düşünüyorum
Çocuğu olanlar bunu nasıl başarıyor

Erkeklerin otokontrolü daha düşük, üzülerek söylüyorum ama ikisininde psikolojik destek alması lazım.. Eşiniz kendini kontrol etmesi için kızınız olumlu yönde yetişmesi için... Çok iyi geliyor gerçekten pozitif anlamda değişiklik olduğunu bir süre sonra anlayacaksınız

Eşinizin çocuk yetiştirme tutumunu onaylamadiginizi lütfen çocuğunuzun olmadığı ortamda konuşun. Sizin iki çocuğunuz yok....Eşinizle ortak bir çocuğunuz var ....Kızınızı da grupla yapılan sporlara yonlendirin.Hem enerjisini atar,hem diğer akranları ile iyi ilişkiler içinde olmanın önemini görür hem de bir kişi kurallara uymazsa bazen tüm takımın kaybedebilecegini görür .Aile de takım işidir. Siz de eşinizle aynı takımın okyuncususunuz.

bir pedagogla görüştünüz mü kızınız için? eşinizin de öfke problemi var gibi. bazen tahammül çok azalıyor çocuklara karşı sizi anlıyorum benim de son noktaya geldiğim oluyor. ama bağırmak kesinlikle çözüm değil.

Evet benim kızım
Hayır demek istediğim eşinizin neyi?
Bu şekilde ikilik çıkarıyorsunuz.
Belki de sürekli böyle konuştuğunuz için kızınız babasını dinlemiyor ve o da o yüzden bağırıyor. Düşündünüz mü?
Bide yaramazlık yaptığında bağırabilir çünkü bende bağırıyorum demişsiniz.
Evde babanın bi etkisi yok gibi görmeye başlamışsınız.
Kızınız için bir uzmandan yardım alın.
Eşinizle de bu konularda ortak bi noktada buluşun.

Ne üveyi hanım efendi kendi çocuğumudiyorum niye inanmıyorsunuz
Ben burada çözüm aramaya çalışıyorum siz ne yazıyorsunuz
İkimizin çocuğu diyorum ister inanın ister inanmayın
Yahu çocuğuma yazmışsın habire.
Cocugumuza desene

Sanki sadece sizin çocuğunuz gibi yazmışsınız. Sonuçta o da babası. Sizin asıl sorununuz eşinizin bağırması değil çocuğunuzun durumu. Hiç bir uzmandan yardım aldınız mı?
Hayır tabiki İkimizin çocuğu ama bağırınca çok sinir oluyorum kızıma bağırma diyorum
O benim de çocuğum diyor ama kendi çocuğu diye bu kadar bağırmaya hakkı yok ki
İyi de anne baba nasılsa çocukta o şekilde olur, demek ki bizde sıkıntı var ki kızımız böyle ben önce kendimizde suç buluyorum
Pedagoga gitmiştik normal her çocuk böyle hiç bir sıkıntısı yok demişti

Hanım efendi kendinize gelin.. Doğru anlayın ve anlatın önce.. Benim çocuğum demişsiniz, yani sizin ikinci evliliğiniz mi çocuğun öz babası eski eşiniz falan mı.. Hem algıda hem anlatımda sıkıntınız var..

Konunuzu güncelleyin bence çünkü herkes aynı anlamış.

adam gibi yazsan anlardık ,neyine inanmayacağım ,şu yazdıklarını bir başkası yazmış gibi okusana bana laf edeceğine.
bence sizinde eşinizinde öfke kontrolsüzlüğü var,o bağırdığınız çocuk ilerde özgüvensiz sinik bir çocuk olacak ,önlem almak için çocuğu pedagoğa kendiniz ve eşinizi de psikoloğa götürün derim.
edit:aynı zamanda ifade yeteneksizliğiniz var..

Back
X