Eşimin çocuğuma bağırması

Kızınızda babasına çekmiş işte ,ikisi de lafı 1 kerede anlamıyor ve istediğini yapmakta ısrarlı ,bence siz topluca terapi alın,baksanıza eşim çocuma bağırıyor diye konu açmışsınız herkes üvey sanıyor ,
Sorunlar çok kolay değil işiniz

Bence eşiniz kadar sizde de problem olabilir. İfade sorunu yaşanıyor gibi gördüm. Ama o yaşta bko çocuğun yaramazlığı normaldir. Çok nadirdir o yaşlarda yerli yerinde duran çocuk. Oynayacak, yaramazlık yapacak ki öğrenecek. Bu safhada sizin de onunla nasıl iletişim kurmak gerektiğini öğrenmeniz gerek. Hiç bir çocuk cezadan ya da bağırmaktan anlamaz. Ben bana bagirildikca inadına daha fazla yaramazlık yapardım. Çocuk aklı ile yetişkin aklı başka çalışır

Onunda çocuğu tabiki ama çok bağırdığı zaman çocuğuma bağırma diyorum dayanamıyorum
Çocuk gelişimi uzmanı olan üyelerimiz varken bana laf düşmez belki ama siz siz olun çocuğunuzla ilgili anlaşmazlıklarda çıkan tartışmaları kızınızın önünde yapmayın.
Bu kızınıza yanlış sinyaller vermenize neden olur, kızınızın babasından nefret etmesine dahi sebep olursunuz, çocuk ikinizin, bu nedenle çocuğunuzla ilgili kurallar ve eğitimi birlikte karar alıp uygulamalısınız, birinizin hayır dediğine diğeri evet dememeli, biriniz kızınıza hatasını söylerken diğeri araya girip anne veya babanın söylediklerini hükümsüz kılıp çocuğa babanda/annende kim oluyor sinyali vermemeli.

Hataysa bana göre her ikinizde hatalı bir tutum içerisindesiniz, bence bir çocuk psikoloğundan tavsiye alıp çocuğunuz için birlikte karar almayı, birlikte hareket etmeyi öğrenmelisiniz.

adamı komple atın evden öyleyse. çocuğuma ben bağırabilirim sen bağıramazsın bağır da şöyle bağır falan. bağırmak mantıklı bi insan davranışı değil çocuğu bu kadar sahiplenip adamı dışarıda bırakman da mantıklı değil. en ufak eleştiriye gelemeyip buraya çemkirmen de mantıklı değil. öyle bi yazmışsın ki çocuğu kendi çabalarınla el değmeden yapmışsın gibi. sen istediğini yapabilirsin ama kimse bir şey diyemez. yok öyle bi mantık

“Benim kızım” düşünce yapısında olursanız işleri halledemezsiniz. Siz bağırınca bahaneniz var, makul sebepler çıkıyor ama eşiniz bağırınca “çok bağırıyor”. Onunda makul sebebi; sabrının çabuk tükeniyor olmasıdır belkide.

Her ikinizde hatalısınız. 7 yaşında bir çocukla her şeyi çözebilirsiniz. Onun tavırları sizinle veya çevresiyle ilişkisinin sonucu. Birden bire ortaya çıkan ve kendiliğinden gelişen huylar değil bunlar yani. Kendi davranış biçimleriniz için pedagogla görüşün.

Hayır tabiki İkimizin çocuğu ama bağırınca çok sinir oluyorum kızıma bağırma diyorum
O benim de çocuğum diyor ama kendi çocuğu diye bu kadar bağırmaya hakkı yok ki
İyi de anne baba nasılsa çocukta o şekilde olur, demek ki bizde sıkıntı var ki kızımız böyle ben önce kendimizde suç buluyorum
Pedagoga gitmiştik normal her çocuk böyle hiç bir sıkıntısı yok demişti

Eşinizin bağırması hoş değil ama sizin durumunuz eşinizden kötü. Ne demek benim çocuğum, siz bu cümlenin o çocuğa nelere mal olacağını düşünüyor musunuz hiç. Babayı iten, dışlayan bir söylem bu. Hele çocuğun duyabileceği şekilde bunu tartışmak daha büyük yanlış. Eşinizle çocuğunuzun ilişkisine bu şekilde müdahale etmeyin, babayı etkisizleştirmeyin. Bu çocuğunuzu daha da zıvanadan çıkarır ve büyüdükçe daha büyük sorunlara iter. Ebeveynler çocuğun yanında tartışmamalı ve birbirlerinin önüne geçmemeli

Karı koca ikinizde de öfke kontrolü yok. Çocuk da sizden gördüğünü uyguluyor bence.

çocuğuma deyince herkes üvey olarak algılıyor haliyle..
bu meseleden ziyade sizin aile ilişkilerinizde bir sorun var bence önce onu halletmeniz lazım

7 yaşında bir çocuğum var, çok laf dinlemeyen bir çocuk ve öğretmeninden sürekli şikayet geliyor her defasında konuşarak anlatmaya çalışıyorum bağırdığımda olmadı mı oldu ama asla dövmedim şiddet asla olmadı
Ama bazen o kadar çok yoruyor ve üzüyor ki kendimi çok kötü hissediyorum nasıl davranacağımı şaşırdım ceza da veriyorum mesela en sevdiği eşyayı almak gibi ama olmuyor yine de devam ediyor
Geleyim asıl konuya, eşim çocuğuma çok bağırıyor
Mesela evde oyun oynarken kızım hile yapmaya kalkmış eşim 4 kere söylemiş ama kızım devam etmiş sonra eşim bağırdı ama çok fazla ben de eşime kızdım bağırma diye ya hilelik mi yapıyor yaptığının yanlış olduğunu söylersin ve oyunu alırsın oynamazın, yemek ki yemiyor yemeği önünden alırsın yani çözümü olan birşey için bağırma ama yaramazlık yapar kızarsın tabi ki bağırırsın ben de bağırıyorum çünkü
Akşam eşimle çok fena tartıştım zaten sinirlerim başka şeye bozuktu patladım çok fena, kızım da korktu
Eşimin ailesi de eşimin kızıma çok bağırdığını söylüyorlar ama eşim hala ben o kadar bağırıyorum VS diyor kaç kere de konuştuk yani tamam bağırmıcam diyor ama ne zaman onlar odada baş başa kalsa eşimin sesini duyuyorum
Tamam benim kızımda çok uslu bir kız değil ama bağır bağır nereye kadar başka şekilde yapılmalı diye düşünüyorum
Çocuğu olanlar bunu nasıl başarıyor
sizin kızınızın başka sıkıntıları vardı, eski konumuza insanlar daha iyi bir pedagog/çocuk psikoloğu önermişti. Gittiniz mi?

Çocuğunuzun davranışları da babasının davranışları da problemli. Sizin zaten odağıniz dağınık. Anne baba tarafında problemlerinz vardı diye hatirliyorum.

Inanin profesyonel destek hem size hem babasına hem de kızınıza iyi gelecek.

Hayır tabiki İkimizin çocuğu ama bağırınca çok sinir oluyorum kızıma bağırma diyorum
O benim de çocuğum diyor ama kendi çocuğu diye bu kadar bağırmaya hakkı yok ki
İyi de anne baba nasılsa çocukta o şekilde olur, demek ki bizde sıkıntı var ki kızımız böyle ben önce kendimizde suç buluyorum
Pedagoga gitmiştik normal her çocuk böyle hiç bir sıkıntısı yok demişti
Arkadaşım nereye sıkıntısı yok. Eski konunda bahsettiğin seyler ciddi şeylerdi. Çocuğun anne baba ilişkileri problemli.eski konuda da doğru dürüst iyi bir pedagog a git demişlerdi.

Siz nasil anneyseniz o da baba.Ve bu cocuk sizin deil ikinizin kizimiz daha bi kulaga hoş geliyor.Adami soyutlamissiniz konusmalarinizda k.bakmayin.Aslinda eşinizin fevriligi sizdende kaynaklanabilir sakin olun çocuk yaninizda yokken eşinizi sakince uyarin yanlis yapabilir ama bunu tatli dille soylemeni istiyorum diyebilirsiniz.Kiziniza gelincede net olun babasina da olsa baska birine de olsa yanlis yaptigi seyleri tekrarlarsa istedigi hic biseyin yapilmiycani guzel dille net kisa cumlelerle tekrar edin. Mesela siz sinirlenincede icinizden 10 a kadar sayin anne ve babanin sinirli yapisi cocuklarininda o karaktere burunmesine sebebiyet werir

Her pedegog bunu soyler zaten cocuklarda birsey yok anne babalarin degismesi lazim

Ya da cok iyi rol yapiyo veletler🤣

sizin kızınızın başka sıkıntıları vardı, eski konumuza insanlar daha iyi bir pedagog/çocuk psikoloğu önermişti. Gittiniz mi?

Çocuğunuzun davranışları da babasının davranışları da problemli. Sizin zaten odağıniz dağınık. Anne baba tarafında problemlerinz vardı diye hatirliyorum.

Inanin profesyonel destek hem size hem babasına hem de kızınıza iyi gelecek.
Evet şu an psikoloğa gidiyoruz
Eskiye göre biraz daha iyi tam anlamıyla geçmiş sayılmaz, eskisi kadar bağırmamaya çalışıyoruz ve ben de eşime çocuğumun önünde eskisi gibi değilim
Umarım tamamen düzelir

Back
X