• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin çocuk istememesi

Kelebek040225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
173
100
48
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi eşim çocuk sahibi olmak istemiyor bu konu açıldığında ileride olur da demiyor hiç istemiyor ömrümüz boyunca hiç çocuğumuz olmasınmış çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk maddi götürüsü çok var rahatımız kaçıcak vs. Diyor. 2 buçuk yıllık evliyiz başlarda ben de istemiyordum ama artık yaş geçiyor ve istiyorum çocukları çok severim ayrıca bende yumurta tembelliği var belki de zor olucak istedikten sonra baya uğraşmamız gerekicek bu durum da beni korkutuyor o yüzden daha fazla beklemek istemiyorum. Eşimi nasıl ikna edebilirim çok üzülüyorum artık

Çocuk ortak karardır.
Eğer istemezken,zorla ya da kazara hamilelik oluşursa bu sefer de eşim çocuğumuza ve bana ilgi göstermiyor diye başlık açarsınız.
Ya ikna olmasını bekleyin ya siz de vazgeçin ya da ortak hayaliniz olmadığını kabullenip yolunuzu ayırın .

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi eşim çocuk sahibi olmak istemiyor bu konu açıldığında ileride olur da demiyor hiç istemiyor ömrümüz boyunca hiç çocuğumuz olmasınmış çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk maddi götürüsü çok var rahatımız kaçıcak vs. Diyor. 2 buçuk yıllık evliyiz başlarda ben de istemiyordum ama artık yaş geçiyor ve istiyorum çocukları çok severim ayrıca bende yumurta tembelliği var belki de zor olucak istedikten sonra baya uğraşmamız gerekicek bu durum da beni korkutuyor o yüzden daha fazla beklemek istemiyorum. Eşimi nasıl ikna edebilirim çok üzülüyorum artık
Evlenirken bak ben hiç çocuk istemiyorum hiç de istemiycem vs vs bişiler söyledi mi?

Bu tip konular evlenmeden konuşulmalı. İnsanlar çocuk yapmamakta özgürler elbette ama bir başkasının anne&baba olma hakkını gasp etmek de büyük bir haksızlık. Evlenmeden sizi oyaladıysa, kesin konuşmadıysa, kandırılmış oluyorsunuz. O zaman çocuk istemeyen bir kadınla evlenmeliydi. Fikri değişmeyecek gibiyse, siz de anne olmayı kesinlikle istiyorsanız, tek yol var boşanmak. Çocuksuz yapabilirim ama eşimsiz asla diyebiliyorsanız, o zaman böyle mutlu olmanın yollarına bakacaksınız.

Cocuk istemek kadar istememek de normal niye bu bencillik diye yargılanıyor anlamıyorum. Düşünmeden cocuk yapmak doğru düzgün yetistirememekten büyük bencillik yok ,adam belli ki kendine güvenmiyor bundan daha doğal ne olabilir?

Başta siz de istemiyormussunuz üstelik yani adam sizi isterim diye kandırmamış yan çizen sizsiniz. Çocuk bu kadar önemliyse yapacağınız şey belli ikna etmek cok manasız. Ya doğunca da sevmezse kendi isteginiz yüzünden baba sevgisinden mahrum kalacak çocuğunuz. Bu bencillik değil mi?

Eşime sevgılıyken çocuk sahibi olmak istemedıgımı soylemıstım nişan olacakken de aynı düşüncede oldugumu söyledim ama o evlenmek istediğini ısrarla belırttı. 2 yıl nısanlı kaldık fıkrım degısmedı. 3 yıllık evlıyız halen de çocuk ıstemıyorum. Belkı ılerde dusunebılırım nasıp olursa yaparız. Olmazsa da evlatlık almayı dusunuyorum.

Zorla fikrini değiştiremezsiniz sadece alt mesajlarla kafasına işlerse fikri değişebilir. Yani çocukları çok seven biriyım ona ragmen göze alamıyorum :D

Cocuk istemek kadar istememek de normal niye bu bencillik diye yargılanıyor anlamıyorum. Düşünmeden cocuk yapmak doğru düzgün yetistirememekten büyük bencillik yok ,adam belli ki kendine güvenmiyor bundan daha doğal ne olabilir?

Başta siz de istemiyormussunuz üstelik yani adam sizi isterim diye kandırmamış yan çizen sizsiniz. Çocuk bu kadar önemliyse yapacağınız şey belli ikna etmek cok manasız. Ya doğunca da sevmezse kendi isteginiz yüzünden baba sevgisinden mahrum kalacak çocuğunuz. Bu bencillik değil mi?
Hayır istemiyorum değil daha yeni evliyken olmasın ama bikaç sene geçtikten sonra olsun diyordum hiçbir zaman çocuk sahibi olmak istemiyorum demedim. Zaten ondan korkuyorum kendisi de istesin istiyorum doğduktan sonra sever alışır gibi bir ihtimali göze almak istemem

Sana karsi net olmadiysa evet bencillik. Tam tersi istemezken birden cocuk istiyorum diye sen baslasan o zaman seninki bencillik olurdu. Kimsenin kimseyi oyalamaya hakki yok. Bu kadar cok anne olmak isterken sana sinsilik yaptiysa kusura bakmada cok buyuk bi tekmeyi hak ediyor esin.

Geçistirmeyle, sonradan degisir demekle, anlayip anlamamazliktan gelmeyle olacak bir konu degil bu cocuk. Bastan net kinus demeliydin. Ikinizde birbirinize bu konuda acik olmamissiniz.
Benim esim lafi evirip cevirmeden " ben cocuk istemiyorum ona gore karar verelim ugrasamam cocukla" demisti direk net.

Zamanla ikna edilcek bisey degil.
Ben suan cocuk istesem esimi ikna ederim ama mevzu hamile kalmak degil o kolay. Ama hamilelik, dogum ve sonrasinda esim yanimda olur mu? Cocuk olayi bizim evliligi sallar yani. Ona gore ikna cabalarina gir.

Ha belki de senin esin dusundugun kadar kati degildir bilemem ama gelişine belki adam sonradan sever diye risk alabiliyorsan yap.

Back
X