Eşimin Çocukca Davranışları...

Sacmalamayin seninde esinde farkli dusunceleri olabilir ama devlet meselesi etmeyin bu durumu ters duşmeye gerek yok ya agiz tadini bozacak kadarda buyutmeyin

Ben onu sakince dinliyorum ne kadar ters gelse de anlamaya çalışıyorum. Ama eşim bana tahammülsüz davranıyor ve tepkiler veriyor. Birgün kötü patlayacagim ona korkuyorum.

Arkadaş ortamında ve eşler arasında siyaset konusulmamali bence. Görüş ayrılıkları olabilir tabiki ama bu dillendirildigi zaman karşıdaki insan ters tepkiler verebiliyor sizin esiniz gibi mesela. Ayrıca siyaset konuşmanın kime ne faydası var anlamıyorum birileri konuşuyor diye siyasetçiler tavırlarını mi degistirecek cok saçma gereksiz bisey bence

Arkadaş ortamında ve eşler arasında siyaset konusulmamali bence. Görüş ayrılıkları olabilir tabiki ama bu dillendirildigi zaman karşıdaki insan ters tepkiler verebiliyor sizin esiniz gibi mesela. Ayrıca siyaset konuşmanın kime ne faydası var anlamıyorum birileri konuşuyor diye siyasetçiler tavırlarını mi degistirecek cok saçma gereksiz bisey bence

Ben de her defasında bunu anlatıyorum eşime ama nafile. Artık yoruldum.

bence hic tartismaya girmeyin biz esimle ayni siyasi goruse sahip olmamiza ragmen bazen cok elestirirdi bende fikrimi soylerdim baktim zitlasiyoruz..
taktik degistirdim haklisin hee deyip konuyu kapatiyorum.sorun morun kalmadi bu konuda..

Maalesef o duruma getirdiler bizi.

Tahammülsüzlük ciddi bir sorun, evli değilim, ailemle de aynı siyasi görüşe sahibim zaten ama ben ekonomi okudum mesela, şu an devletin yönetiminde olan adamlardan biri çıkıp ekonomi hakkında önemli şeyler söylüyorlar bazen, denk geliyor. Şimdi konu ekonomi olunca adamların fikrine katılsam da katılmasam da dinlemem gerekiyor, ne olursa olsun onların açıklamaları böyle bir konuda önemli. Çat diye değiştiriyorlar kanalı, ya bi dur dinliyorum ben onu diyorum bu defa da işte nesini dinleyeceksin deyip atıyorlar. X partisini destekleyip y'yi desteklemiyor olabilir insan normal olarak ama desteklediklerimizin her yaptığı, konuştuğu doğru; desteklemediklerimizin her konuştuğu ettiği vs yanlıştır demek değil bu. Partizan olmamak lazım bence. İktidar partisi mesela, sevsek de Sevmesek de bazı konularda yaptıkları açıklamalara kulak vermek gerekiyor çünkü başta onlar var.

bu siyasetcilerin hepsi ayni mecliste kavga ediyorlar yemekhanede hep beraber sohbet ederek yemek yiyorlar gordum yani siz niye huzurunuzu kaciriyorsunuz gerek yok..

Ben de özellikle bir partiye oy veren ve savunanlara gıcık oluyorum, biraz kalın kafalı geliyorlar. Bu nedenle ilişkilerim de soğuyor onlara karşı. Evli olsam böyle bir insanla boşanır mıydım bilmiyorum ama mutlu bir evlilik olmazdı

Ne yazık ki son yıllarda toplumdaki siyasi partiler ve görüşler çizgilerle ayrıldi.
Yani bir taraf beyazsa diğer taraf siyah.
O yüzden de aile,akraba sohbet ortamlarındaki gerginlik arttı.
Evlenmişsiniz sonuçta ve iki medeni birey olarak birbirinize saygı duymalısınız.
Ki siyasi görüşunuz tamamiyle zıtsa eş olarak seçmeyebilirdiniz.

En tahammülsüz olduğum konular, Atatürk ve Cumhuriyet, laiklik karşıtı görüşlerin savunulması ve terör, bölücülük, ülke içinde başka bir ülke istenmesi. Bu şiddetle karşı çıktığım iki şeyden birine veya ikisine ılımlı bakanlar gözümde çok başka bi tarafta, ne olduğunu söylemeyeceğim ama anlayan tahmin de eder zaten. Ben bu iki şeye anlayış göstersem bu dünyada yaşamamın anlamı yok yani, öleyim daha iyi.

Eşin fikir paylaşımını bilmiyor malesef.
Benim de eşimle siyasi görüşüm farklı. Taban tabana zıt diyemeyiz ama fikir ayrılığı var. Biz de çok hararetli tartışmaya girmeyiz o yüzden.

Eşin olgunluğa erişememiş biri. Anlaşın ya hiç siyaset konuşmayın ya da ona siyasilerin çıkarları için birbirini seven insanların kalp kırmak gibi saçma hareketlere girmemesi gerektiğini anlatın.
Zira onlar yollarına bakıyor zaten. Hatta ayrım oluşması işlerine geliyor.

Sizi görende iki zıt partiden milletvekili çıkacaksınız sanır siyasetten başka muhabbetiniz yok mu?

Ayy benim annem ve babamda farklı siyasi görüşe sahipti hatta annem bir partinin kadın kollarında babam başka bi partimin resmen 2 güne bir kavga vıkardı evde .En sonunda abim ikisini alıö karşosına konuştu ikimizde uzlaşamıyorsunız evde haber siyaset vs konuşmayın iş yerimizde gazetenizi okıyup gelin die .

Farklı siyasi görüşte bitiyle evlenmek iyi cesaret
ben asla yapamazdim
zaten öyle birine aşık da olamam

eşinize başta söz verdiği gibi davranması gerektiğini hatirlatmalisimiz

Ben onu sakince dinliyorum ne kadar ters gelse de anlamaya çalışıyorum. Ama eşim bana tahammülsüz davranıyor ve tepkiler veriyor. Birgün kötü patlayacagim ona korkuyorum.

en sinir olduğum insan tipi
saygı bekleyip saygı göstermeyen
siyaset konuşmaya başladığı an orayı terk edin
eğer hala devam eder sizi tahrik ederse siz de ona laf söyleyin

Back
X