Eşimin Çok Gücüne Gitmiş !!!

allah akıl fikir versin eşine canım
sen çok haklısın yanlış olan eşin ama bunu anlayabilecek yapıda değil sanırım
belki zamanla düzelir diyeceğim ama bilmiyorum o kadar sabrın var mıbenneyaptımki
bende evliliğimin ilk 2 yılında senin sorunlarına benzer durumlar yaşadım maalesef ama ben şanslıyım galiba eşim çabuk toparlandı olgunlaştı eski hatalarını yapmadı sonra
ama yıpranıyor insan kabul ediyorum.onun için o kadar sabrın var mı diyorum
birde senin eşin sanki sana hiç değer vermiyor gibi bir durum var.benimki bu kadarda düşüncesiz değildi.yani hasta olucam hiç bakmayacak çay içelim dicem 2 gün sonra laptopla eve gelicek.yok canım bunları ben fitil fitil burnundan getiririm o adamın zaten böyle davranışlarıda olmadı hiçbir zaman hakkını yiyemem
sende ya bir daha seni kovduğunda çık git canım yada fazla tartışmaya girmemeye çalış biraz zamana bırak ama dediğim gibi düzelebilirde aynı şekilde kalabilirde

canım ben yazmadım ama bebeğim olduktan sonra eşim daha çok beni evini benimsedi sayılır
artık bir yuvası olduğunu anladı eski yanlışlarını yapmaz oldu
tabii zamanla bir günde olmadı bunlar ama dediğim gibi ben şanslıda sayılabilirim
yani her erkek aynı olmayabilir tam aksi artık çocuk var bu kadın bana daha çok bağlandı artıkda diyebilir
en doğrusu önce evlilikteki sorunları çözüp sonra bebek sahibi olmak bencea.s

Mihriban, esımden o kadar umıtsızım kı aslında, ama ınsanız ıste yıne de belkı dıyorum.

Buraya yazdıklarımın daha fazkasını ona bınlerce kez anlattım. Kımı zaman sınırlenerek, kımı zaman mulayım bır sekılde.

Soylemlerımı duyunca hak verıyor ya da sadece dınlıyor. Sonra gelıp opuyor. Haksız oldugunu anlıyor. Fakat kımı zaman en ufak bır konudan oturu bana hakaret edıyor, evden kovuyor. Degısır mı bu adam?

3-4 aylık evlıydık, kardesım bana cok baglıdır, yanımıza gelmek ıstedı. Bız yenı evlıyız dıye ıstemedı. (tabı aıleme baska turlu ızah ettım) Ama kendı kardeslerı haftanın ıkı gunu bızde kalmaya basladı daha evlılıgımızın 2. haftasında. Bunları soyleyınce, susuyor. Hatasını anlaması ıcın gozune sokmam mı lazım! Cocuklar aman kalalım ılla demedı. O ısrar edıyordu, onlarda kalıyordu.

Yanı ben anlamadım, bu evlılıgın neresındeyım ben. Madem bu kadar aılesıne duskundu nıye evlendı benımle.

Evlılıgımızın ılk ayları hep su modeldı. O playstatıon basında, ben evın bır kosesınde... Saatler gecerdı, sormazdı ne yapıyorsun dıye. Ama annemlere gıttıgımızde hemen cocukları tek tek odaya cagırırdı. Ne konustunuz? dıye sordugumda, bır sıkıntıları var mı dıye sordum derdı. Bende kızardım, nıcın bana hıc sormuyorsun dıye. Tepkı aynı... Ya bagırır ya da susar.

Bu adama ne kadar sabredılır bılmıyorum. Esım oldugu ıcın sevıyorum artık.

Bırde bebek! Su an sorunum su kı, o bebek ıstıyor ben ıstemıyorum. Bunu ona nasıl kabullendırecegımı bılmıyorum.

Herşey zaten fedakarlıklarla başlar
sen aman üzülmasin kırılmasın
giyinmessin verirsin
ama karşı taraf hep ister bir kere demez çok sağol yada iyiki yanımdasın iyi hayatımdasın
bir koca parasını sana değilde başkalarına harcayıp başkalarını senden daha çok düşünürse bir kuruş bile biriktirmeyeceksin
çünkü sen kıstıkça o daha fazlasını ister
bir bile demezler bizde artık bir aile olduk
yapmıyacaksın bu devirde böyle adamlara fedakarlık
zamanında bende yaptım
zamanı gelincede yapıyorum yapıyorum ama eskisi gibi değil.
oda farkında.
inanın arkadaşlar döven söven kıran döken adama iyi davranmak yerine
sana nasıl davranıyorsa aynısını davran ki
koptuğu yerdende kopsun
bende bir evladım benimde anam babam var alelemin oğlu dövsün diye bu yaşa getirip evlendirme
sizinkilerde öyledir.

Ben su kadarını soyleyeyım, bır kac kez arkadasları ıle bır araya geldık. Onlara tek kelıme etmedıgım halde, onlar dahı esıme 'su kızla bıraz ılgılensene' dıye sıtem ettıler... Sesımı cıkarmadım, cunku esım ne olursa olsun kımsenın yanında tartısmayı sevmez, elestırılmeyı de... Bu konuda kızmıyorum, ama keske bıraz da elestırılere acık olsa.

Valla sukur benim oyle bir derdim yok durumumuz iyi degil ama muhabbetimiz tadinda masallah bu demek degilki puruzler cikmiyor.. Yuz versem her zaman sefkatli ve ince davransam basima cikacagini bende biliyorum.. hem otoriter hem icten candan davraniyorum bu sart bence.. (Hakkini yemeyim o'da cok kusurlarimi gormezden geliyor). Ailesi biz avrupadayiz diye konuyu paraya baglayip para isteyecek olsa ben tatli tatli ve ara ara duygu somurusu yapiyorum.. hep yokluktan bahsediyorum cunku biliyorum ki pesi gelir esim bir sey diyemiyor.. Hastalik ve kotu bir durum olmadigi muddetce ben para gondermem kimseye diyorum hak veriyor esim.. Kaynanam para isterr gibi oldu ben onlarin isteyecegi rakami tahmin ettim ve dortte birini teklif ettim onlardan once davranarak gonderim dedim "esim o para cok az" diyince "biricigim fazla olsada gondersek az veren candan cok veren maldan" dedim hak verdi mecburen arti esimde biliyorki evimi arabami ve eksigimi almadan kimseyi sevindiremem sonucta kuru kuru evlenmeyi kabul ettiysem oda bunu kabul edecek

Kızlar aileniz şiddet gördüğünüzü öğrenince eşinizle aralarındaki ilişki nasıl oldu?
Eşinizi uyardılar mı yada ne bilim eşiniz yüzüne bakabildi mi ailenizin?

kızlar bende bi dönem bu sıkıntıları yaşadım,ailevi sorunlar yüzünden psikolojik bunalımlara girdim ama şunu öğrendim ki erkekler çok nankör,sen ne kadar verirsen onu alır ve daha fazlasını ister..kesinlikle kimseye hakettiğinden fazla değer vermemeyi öğreneceksiniz..o size bir adım geldiyse bir adım gideceksiniz,kendinizin ne kadar değerli olduğunu hissettirmedikçe size manevi eziyet yaşatmaya devam ederler..kadınlar politik davranmayı öğrenmediği sürece erkekler sırtımızdan vurmaya devam edecek..benim eşimin bana söylediği bir cümle şuydu^^sen önceden kavga ettiğimiz zaman bi köşeye geçer ağlardın ,şimdi ne oldu ben bir laf edersem sen 1000 laf ediyorsun^^işte o gün bugündür ezilmiyorum..
güçlü durun...

ailem sadece psikolojik baskı kısmını öğrendi şiddetinde sadece ş'sini, annem yine benimle görüştükçe selam gönderiyo, halini hatrını bana soruyo, eşimi terslemiyo, ama babam "bakalım söz verdi ama sözünü tutacak mı, öyle 3 5 ay diil, bi kaç sene tutsun o zamana kadarda gözüme görünmesin" diyo. eşimse tek mi gideceksin o zaman ailene ben gelmiycem mi o zaman. babanın yaptığı doğru diil, ne yanı görüşmeyi kescez mi diyo yaptıklarında n gram utanma eseri olmadan diyo üstelik .

insanin ailesi arkasindayken siddet gordugunu saklayip sindirilmeyi kabul etmekte akil isi degil... aileniz bile size kiyamazken taaa nice emeklerden sonra geldiginiz yerden sizi alan bir kocanin hakki hic degil kotu seyler yapmak

bence eşinizin ailesiyle bir müddet görüşmeyin eşiniz ne derse desin.yoksa görüştükce boşu boşuna kendinizi yıpratırsınız.boşverin onlar yıpransın

Paranı verme..
görüşme konusuna gelince de, görüşme bir süre.. en azından öfken yatışana kdr.. sonra eşinin üzelmesine paralel sende görüşürsün.. eger eşin sana hala zarar verirse , diyetini ailesiyle görüşmemekle çıkar..

canım ben şunu anlamıyorum şiddet üzeri perdelenecek kapatılacak bir şey değildir ayrıca ne olursa olsun kimsenin kimseye şiddet göstermeye hakkı yoktur şu anda psikolojin doğal olarak çok bozuk ve bu konuda eşinden yana yine tereddütlerin var sağlıklı düşünemiyorsun ve malesef özgüvenini yitirmişsin eğitim durumunda yüksek bence bir an önce kendini toparlamaya çalış

tabiki şiddet asla perdelenemez. eşim yaklaşık 6 aydır şiddeti kesti. ama bir müddet daha psikolojik baskıyı sürdürdü. bence fiziksel şiddet kadar psikolojik baskıda insanı çok yıpratıyor. şimdide bu baskılarına, benim dediğim olurlarına karşı koymaya çalışıyorum.

şiddetide asla üzerini kapatarak çözmedim. eşim sürekli o konuları açma, eskiye dönme diyor tartışmalarımız olduğunda. ama bence çok da geçmişte kalmış bir konu değil. ve tabiki yaptıklarının üstünü örtemem. ama gerek eşim gerekse ailesi bi daha yapmaz diyip şiddetin üzerini perdelememi istedi. düzelir düzelir dediler. gerçekten perdeleyip eşimi önce akrabalarına sonra kendi aileme söylemeseydim belkide devam edecekti. gerçi hala yaptıkları karşısında başı önünedüşüp yüzü kızarmıyo! benim babamın oğlunuzu adam sandık kız verdik lafına içerlemiş ancak.

dün kayınpederimin rahatsızlandığını öğrendim. kaynanamı geçmiş olsun demek için aradım. sonuçta tahsilli insanlarız, sizde anlarsınızki aşırısı bize yakışmaz. ben insanlık bende kalsın diye arayıp geçmiş olsun dedim. ama daha fazlasını da eşimle aramı gerçek anlamda düzeltmeden ve kaynanamlarda biraz kendilerine çeki düzen vermeden yapamam.

örneğin ev düzmeye yardıma gelmediler evlenirken ev düzüldü düğüne bi hafta kala gelip kalmasını bildiler ancak. yeni gelin ilk kendi kullanmak istemez mi eşyalarını hiç düşünmediler, sağolsun oğullarıda hiç benden yana olmadı. 4 aylık evliyim, balayına bile gitmemişim gelip bir ay bizde kaldılar. ki biz onlar gelene kadar o 4 ay içinde 2 kez gitmiştik 1000km uzağa o kadar yolu çekerek. üstelik eşim onların dönüş tarihine yakın gidiş biletlerimizi bile almıştı. az daha bekleselerdi biz geliyoduk zaten. biletleride iptal etmedi eşim. bir ay onlar bizde kaldıktan bir hafta sonra bi de biz gidip 9 gün kaldık. içim dışım bayıldı artık hergün tamtekmil onlarla oturmaktan. bu tarz anlayışlardan biraz yoksunlar. o yüzden görüşmek istiyolarsa karşılarında çalışan bi ev hanımı olduğunu bilerek, oğlumun evi havalarından vazgeçerek seviyeli görüşmeliler artık.

Son düzenleme:
anlıyorum canım eşin bence çok şanslı bir insan ona verdiğin bu şansı çok iyi değerlendirmeli bence sende bu süreç içerisinde onu gözlemleyerek ve gerektiği yerlerde uyararak bazı şeyleri oturtmalısın evliliğinde aile konusunda da mesafeyi ayarlamak önemli tabi herkesin anlayış kapasitesi farklı olduğu için bunu da zamanla çözersin umarım

peeeh, kardesim sen yine iyi sabretmissin. hem siddet hem psikolojik baski,
parani verme, kendini ezdirme,
gereken saygiyi goster sadece, aramani istiyorsa esin , ok ararsin ...cok icli disli olmadan ,resmi bi sekilde hal hatir sorarsin okadar. kirgin olman cok normal, sen yinede esine karsi sevgin bitmediyse, onunla iyi olmaya gayret goster, madem artik eski defterleri acma diyor. oda anlamis olmali hatali oldugunuki oyle diyor. bundan kellisi onunla arani duzeltmeye bak, kendi safina cekmeye bak, daha iki yillik evlisin (yoksa benmi yanlis okudum ) yasanilanlar hic hos degil, ama duzelmeye hazir gibi anladim ben esinin. gecmis olsun kardesim. Allah yardimcin olsun

canım allah sabır versin ne diyim..anca mucize olacakki bu adam düzelsin,

sakın ha çocuk yapmaya kalkma bide o meleği babasının düşüncesizliklerine maruz bırakma,

açıklama yapmanda saçma,bu insan aptal değil ya sana ne çektirdiğini görüyordur,neden çocuk istemediğini anlaması çok zor değil,hatta çok kolay bir ayna kadar yakınında sorun

Aranizdaki sorunlari ailesi cözemez bence.
Neden ailesine anlatma ihtiyaci duydun canim?
Yaslariniz 25in üzerindedir tahmin ederimki.
E o yastaki evli bir adama ailesi ne yapabilirki?
Bir konusur, iki konusur, ücüncüye yine ayni.
Bence problem esin. Esinin ailesi degil.
Ailesi yerine beraber bir psikologa gitmeniz daha mantikli geldi bana.
Bu adam neden baski yapiyor? Niye siddet uyguluyor? Sorun ne? Sorun kimde?
Bu sorulari ne senin ailen nede onun ailesi cözebilir.
Ancak bir uzman yardimiyla cözüme varirsiniz gibime geliyor.
Aileleri cok fazla evliliginize karistirirsan, dünürler arasinda böyle tatsizliklarin olmasi cok normal.
Hangi baba kizina baski yapilmasindan veya siddet uygulanmasindan hoslanir?

Şiddette (psikolojik yada fiziksel) aynı bağımlılık gibi , tedavi edilene kadar devam ediyor.
Bana göre çözüm iplerin inceldiği yerden kopması , bu olurkende arada kalan maalesef yine sen oluyorsun ama üstünü örte örte bitmeyen belki koptuğu anda biter.. Babanla eşin yüzleşmeli , baban içindekileri birbir dökmeli eşine , olmadı bi tokat atsın suratının ortasına ki kendine gelsin eşin..
Sen şu an babanla yüzleşmesini istemiyorsun büyük ihtimalle çünkü eşine kıyamıyorsun yine , olayların daha da kötüye gitmesinden korkuyorsun , fakat eşin ailesiyle senin sıkıntı veren yüzleşmelerinden seni uzak tutmaya çabaladımı hiç? Hayır.. O zaman herşey bu kadar karışmışken ve sen bu kadar mutsuzken olan olsun biten bitsin .. Bitmemesi için yeterince savaş vermedin mi tek başına?

evet yüzleşmelerini istemiyorum ama eşime kıyamadığımdan diğil, babamın sinirleri kabarır yüreğine iner diye.
bi de babam kızdımı biraz ağzını bozar, eşimde çam yarması gibi bişi altta kalmaz falan derken iş büyür diye
korkuyorum. sonuçta bu çam yarması benim seçimim, babamın eşim yüzünden sağlığının bozulmasını istemiyorum.

Bütün savaşı tek başıma veriyordum bu durumda tabi. Eşim gayet rahat. ona göre tek sorun benim psikolojim bozuk,
neden acaba, hiç kendine sormuyor neden ağlama krizlerine giriyorum, neden suraım asık hep, boynuna atlayıp
kocacım diye sevmiyorum düşünmüyo hiç. araba aldık, kolumu koyduğum yer toz olmuş ancak akrabalarımın yanında
yine kirlettin arabayı yine bağırmayı biliyo. sanki kendi çok temiz bişiymiş gibi. bende ıslak elleriyle buzdolabının
kapağını ıslatmasına, banyoya ev terliğiyle girmesine, çekmecelerden aldığı şeyleri işi bitince ortalığa bırakmasına,
çöpün ağzını açık bırakmasına sinir oluyorum ama ona birilerinin yanında bağırmıyorum. arada düzeliyo bu tavırları
ama sonra yine aynı oluyo. bende durmadan onun bu tavırlarına karşı savaş verip duruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…