eşimin dağınıklığı....

vayyy değişik bi uygulama... ama benim kocamı düşünemedim şimdi. yatak odasındaki kirli sepetinin üzerine koyar, yetmez bi de gider banyodakinin üstüne koyar anacım
Ahahaha:)
Kirli sepeti kapağı açma huyu hala yoktur, o sebeple ikeadan bez, kapağı olmayan bir sepet aldım.
İstese de üzerine koyamıyor.
Aynı şekilde evde de dağınıklıklarını toplamam, bıraktığı çöp tezgahta 3-4 gün kalınca anladı.
Yani uzun lafın kısası, arkasını toplamazsanız mecbur bir şekilde dağıttığını toplamayı ya da dağıtmamayı öğrenecektir.

Aynı benimki. Tek fark var, giyinme odasında ütü masasının etrafı altı üstü.. Allah ne verdiyse..

Bazen gelir kavga eder o pantolon bir aydır yıkanmadı öyle duruyo diye. Koklıcam mı çamaşırlarını bunlar kirli de yıkiyim diyorum.

Ne desem bu işe çözüm bulamadım 8 yıl bitiyor bizde düşün

inşallah canım. bana demesin de bu niye hala burda duruyor diye, cinnet geçiririm heralde

bi ben değilmişim demek ki en sonunda eşyası kalmayınca anlayaack zaar

vallah arkadaşım ben 8 yıllık eviliyim nasıl geldi öyle devam ediyor, mutfak konusunda çok beceriklidir yemek yapar kek yapar vs. ama dediğin gibi mutfağa bir giriyorum duvarlara kadar salça ocağın üstünü söylemiyorum bile, her tabak kirli tezgahın içinde çokta kızmamaya çalışıyorum sonra herşeyden elini çekiyor onada yokum , eşya konusunda sürekli evde çamaşır yıkanıyor sürekli telde eşya ve bitmek tükenmek bilmeyen ütüler...

hah aynısı işte. bana dedi ki geçenlerde, bu pantolon ne zamandır kirlide , niye hala yıkanmadı diye.. dedim ki yetiştiremiyorum ki, çamaşır sepetinin içinde hep çamaşır var, sıra gelmiyor dedim. bişey diyemedi

hah aynı bizim ev dediğin gibi.. bi bakıyorum tezgahın üzeri salça, veya yaparken dökmüş , ocağı yeni siliyorum ,batıyor. hadiii bi daha ocak sil

geçen gün dayanamadım , çoraplarını bari al hayatım, her yerde çorap var, vallaha peşinde geziyorum. yatak odaında çorap, oturma odasında çorap dedim. tmam dedi. değişti mi ? tabiki hayır

Saydığın her şey benim eşim için de geçerli, not kısmın hariç. O bıraktıysa tabii ki o alacak, kendine özel hizmetçisi falan var sanıyor herhalde? ben 4 senedir evliyim, eşim de 4 senedir aynı. Hatta her geçen yıl daha da dağınık oluyor, ilk başta bu kadar değildi. Ama başka bir problemimiz yok sayılabileceği için bir şey demiyorum. Dersem de ortaya mal edip toplayalım yapalım edelim diyorum. O da bir süre dikkat ediyor. Kirlisini temizini ayırt etme işini de ortada bıraktığı her şeyi sepete tıkıp da temiz bir şey kalmaması şeklinde buldum ben. :) Temizlerini kapının arkasına asar, kirlileri sepetin etrafına falan atar ya da üstüne koyar. Kirli çoraplarını sepetin etrafına atıyor artık en azından. Önceden yatarken çıkarır, orada biriktirirsi ve ben her seferinde çamaşırlar yıkandıktan sonra görür, sinir olurdum. Kaldı ki hamilelikten dolayı ben de yapamıyorum artık. Evi bildiğin b*k götürüyor bazen. Rahatsız olup da kalkmıyor bile. Umursamamaya çalışıyorum artık. Yoksa çıldıracağımı sanıyorum bazen.

Zamanla der bende ikide çocuk var düşünsene çamaşır derdini..

Ama bende kaç yıldır ütü yapmıyorum kıyafetlerine. Kendi ütüsünü kendi yapıyo çözümü öyle bulduk napalım yuvarlanıp gidiyoruz

ahh canım haklısın yaa.. benimki de sepetin üstüne koyduğundan soruyordum kirli mi diye önceden. artık sormuyorum bile. mesela 2 gün önce temiz bi kot giydi, akşam duş alırken çıkarıp sepetin üstüne bırakmış. ben de hiç sesimi çıkarmadım, içine bişeyler attım ama pantolonu kaldırmadım öylece kaldı. baktım bugun almış. ama neden ? giydiği için.. yani giymese orda durmaya devam edecekti.

ben de çocuk olunca öyle diycem sanırım. kendi ütünü kendin yap

Aynı sorun bizde de var Canım,biz üç senelik evliyiz.
benim eşim bunu buraya bırakma kirliye at vs dediğimde tamam diyor ama yapmıyor ,unutuyorum diyor , ben söylemekten yoruldum artık böyle bir cozum buldum.
büyük büyük kağıtlara not yazdım ve nereyi dağınık bırakıyorsa oraya yapıştırdım bu notları.mesela kapının girişine kocaman ayakkabıları dolaba koy aşkım yazılı. Coraplarini sık bıraktığı iki üç yere çoraplarını buraya değil kirliye at , mutfak tezgahina ,çöp kutusu burada tezgaha bişey bırakma diye kocaman yazdim,daha bir sürü her odada var bu notlardan
Ve bir süre sonra bu davranışlarını azaltmaya başladığını gördüm.simdi bazılarını hiç yapmıyor ,eskisi kadar dağınık değil.

Bir de benim eşimim böyle olması tamamen kayinvalidenden kaynaklanıyor,hala daha bize gelince eşim birşey yapınca sen söyle karın yapmıyorsa ben yapayım der eşime. Ona evde is yapmayı ,kendi dağınıklığını toplamayı bile yakıştıramiyor,ona göre kadınlar evin hizmetçisi ,erkeklerde beyi paşası ..

Ayyynı benim eşim.. ama bu bir sorun değil yani ben sorun etmiyorum... biz de 2 yıllık evliyiz.. sanırım annesinden kaynaklı böyle alışmış ona da diyecek bir şey yok.. sorun edilecek bir şey olarak görmüyorum. mutlu mesut geçinirken kendimize dert aramayalımmm....

oldu canım. kaınvaliden yanlış söylemiş. biz hayatı paylaşmak için evlendik, onların oğullarının arkasından hizmetçi gibi gezmeye değil seninki iyi azaltmış en azından

bizde de tam tersi, esim cok duzenlidir bi tane giyecegini ortada birakmaz, benim herseyim her yerde aliskanlik bu, malesef pek degisecegini zannetmiyorum cunku ben bi turlu degisemedim. neyse ki esim sorun etmiyor daginikligimi

Benim eşim de çok dağınıktır baktım başedemiyorum saldım gitti :) onlarla uğraşsam 10 aylık oğluma vakit kalmıyordu,şimdi makineye kendi atıyor. Yoksa 10 gün kalır kaldığı yerde :)

" Erkek anneleri lütfen oğullarınıza da ev içinde sorumluluk verin. "

Kamu spotu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…