- 21 Kasım 2016
- 1.374
- 1.411
- 63
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
bi ben değilmişim demek kiayy aynı bizim ev
Ahahaha:)vayyy değişik bi uygulama... ama benim kocamı düşünemedim şimdi. yatak odasındaki kirli sepetinin üzerine koyar, yetmez bi de gider banyodakinin üstüne koyar anacım
inşallah canım. bana demesin de bu niye hala burda duruyor diye, cinnet geçiririm heraldeAhahaha:)
Kirli sepeti kapağı açma huyu hala yoktur, o sebeple ikeadan bez, kapağı olmayan bir sepet aldım.
İstese de üzerine koyamıyor.
Aynı şekilde evde de dağınıklıklarını toplamam, bıraktığı çöp tezgahta 3-4 gün kalınca anladı.
Yani uzun lafın kısası, arkasını toplamazsanız mecbur bir şekilde dağıttığını toplamayı ya da dağıtmamayı öğrenecektir.
bi ben değilmişim demek kien sonunda eşyası kalmayınca anlayaack zaar
hah aynısı işte. bana dedi ki geçenlerde, bu pantolon ne zamandır kirlide , niye hala yıkanmadı diye.. dedim ki yetiştiremiyorum ki, çamaşır sepetinin içinde hep çamaşır var, sıra gelmiyor dedim. bişey diyemediAynı benimki. Tek fark var, giyinme odasında ütü masasının etrafı altı üstü.. Allah ne verdiyse..
Bazen gelir kavga eder o pantolon bir aydır yıkanmadı öyle duruyo diye. Koklıcam mı çamaşırlarını bunlar kirli de yıkiyim diyorum.
Ne desem bu işe çözüm bulamadım 8 yıl bitiyor bizde düşün
hah aynı bizim ev dediğin gibi.. bi bakıyorum tezgahın üzeri salça, veya yaparken dökmüş , ocağı yeni siliyorum ,batıyor. hadiii bi daha ocak silvallah arkadaşım ben 8 yıllık eviliyim nasıl geldi öyle devam ediyor, mutfak konusunda çok beceriklidir yemek yapar kek yapar vs. ama dediğin gibi mutfağa bir giriyorum duvarlara kadar salça ocağın üstünü söylemiyorum bile, her tabak kirli tezgahın içinde çokta kızmamaya çalışıyorum sonra herşeyden elini çekiyor onada yokum, eşya konusunda sürekli evde çamaşır yıkanıyor sürekli telde eşya ve bitmek tükenmek bilmeyen ütüler...
arkadaşlar merhaba. 1.5 yıllık evliyiz. çok şükür eşimle çok uyumlu ve mutluyuz , bir şey dışında : eşim çok dağınık. çok titizdir, kişisel hijyenine ve bakımına çok önem verir, dışarda heryere peçeteyle dokunur, milletin elinin değdiği yere dokunmuşsa şayet gider ellerini yıkar vs. ben de öyleyim ama aynı zamanda derli topluyum. eşim çıkardığı pantolonu çamaşır sepetinin üstüne bırakır. bornozu yatağın üstüne koyar orada kalır, cımbızı kullanır, lavabodaki aynanın önüne bırakır, yemek yapar, tezgah anam babam günü olur, marketten gelir aldıklarımızı yerleştirirken poşetler olduğu gibi yerde kalır. tezgahın üzerine bıraktığı çöpü alıp çöpe atmaz ben atarım. çorabını 2 saat bile giyse çıkardıktan sonra bi daha giymez ve o çıkardığı çorabını da kirliye atmaz gider başka çorap alıp giyer. bi süre sonra bir bakmışım yatak odasında komidinin üstünde kapının arkasında 2-3 tane eşofman altı, t şört. hepsi 2-3 gün içinde bırakılmış. çünkü yıkadığım çamaşırlardan biliyorum. vs. bana temizlik konusunda ve yemekte yardım eder gerçekten hakkını yiyemem ama ben de çalışıyorum . eve aynı saatte geliyoruz. yemekle uğraşırken yardımcı oluyor tmm ama kendi dağınıklığını da hiç toplamaz. hep peşinde geziyorum bu konuda. konuştum, söyledim de ama değişen bişey yok. ben hep böyleydim diyor. diyorum ki senin perşinde geziyorum. bari çıkardıklarından kirli olanları kirliye at. 2 günde 3 çorap veya tşrt giyiyorsun, ben nerden bileyim hangisi kirli diyorum. bu sefer kirli sepeti doluyor , haftada 2, hatta bazen 3 kere makine çalıştırmama rağmen bitiremiyorum. evde çamaşır telinde hep çamaşır vardır .. tek sıkıntımız bu ama çözüm bulamadım daha , ne yapmalıyım ?
not: dağınıklığını toplamadığımda diyor ki bunu yıkamamışsın ? e diyorum kirli olup olmadığını nerden bileyim . ya da bu hala niye burada diyor, sen bırakmışsın kaldır diyorum, ben bıraktım diye illa ben mi alacam diyor, çıldırmamak işten değil
Zamanla derhah aynısı işte. bana dedi ki geçenlerde, bu pantolon ne zamandır kirlide , niye hala yıkanmadı diye.. dedim ki yetiştiremiyorum ki, çamaşır sepetinin içinde hep çamaşır var, sıra gelmiyor dedim. bişey diyemedi
ahh canım haklısın yaa.. benimki de sepetin üstüne koyduğundan soruyordum kirli mi diye önceden. artık sormuyorum bile. mesela 2 gün önce temiz bi kot giydi, akşam duş alırken çıkarıp sepetin üstüne bırakmış. ben de hiç sesimi çıkarmadım, içine bişeyler attım ama pantolonu kaldırmadım öylece kaldı. baktım bugun almış. ama neden ? giydiği için.. yani giymese orda durmaya devam edecekti.Saydığın her şey benim eşim için de geçerli, not kısmın hariç. O bıraktıysa tabii ki o alacak, kendine özel hizmetçisi falan var sanıyor herhalde? ben 4 senedir evliyim, eşim de 4 senedir aynı. Hatta her geçen yıl daha da dağınık oluyor, ilk başta bu kadar değildi. Ama başka bir problemimiz yok sayılabileceği için bir şey demiyorum. Dersem de ortaya mal edip toplayalım yapalım edelim diyorum. O da bir süre dikkat ediyor. Kirlisini temizini ayırt etme işini de ortada bıraktığı her şeyi sepete tıkıp da temiz bir şey kalmaması şeklinde buldum ben. :) Temizlerini kapının arkasına asar, kirlileri sepetin etrafına falan atar ya da üstüne koyar. Kirli çoraplarını sepetin etrafına atıyor artık en azından. Önceden yatarken çıkarır, orada biriktirirsi ve ben her seferinde çamaşırlar yıkandıktan sonra görür, sinir olurdum. Kaldı ki hamilelikten dolayı ben de yapamıyorum artık. Evi bildiğin b*k götürüyor bazen. Rahatsız olup da kalkmıyor bile. Umursamamaya çalışıyorum artık. Yoksa çıldıracağımı sanıyorum bazen.
ben de çocuk olunca öyle diycem sanırım. kendi ütünü kendin yapZamanla derbende ikide çocuk var düşünsene çamaşır derdini..
Ama bende kaç yıldır ütü yapmıyorum kıyafetlerine. Kendi ütüsünü kendi yapıyo çözümü öyle bulduk napalım yuvarlanıp gidiyoruz
oldu canım. kaınvaliden yanlış söylemiş. biz hayatı paylaşmak için evlendik, onların oğullarının arkasından hizmetçi gibi gezmeye değilAynı sorun bizde de var Canım,biz üç senelik evliyiz.
benim eşim bunu buraya bırakma kirliye at vs dediğimde tamam diyor ama yapmıyor ,unutuyorum diyor , ben söylemekten yoruldum artık böyle bir cozum buldum.
büyük büyük kağıtlara not yazdım ve nereyi dağınık bırakıyorsa oraya yapıştırdım bu notları.mesela kapının girişine kocaman ayakkabıları dolaba koy aşkım yazılı. Coraplarini sık bıraktığı iki üç yere çoraplarını buraya değil kirliye at , mutfak tezgahina ,çöp kutusu burada tezgaha bişey bırakma diye kocaman yazdim,daha bir sürü her odada var bu notlardan
Ve bir süre sonra bu davranışlarını azaltmaya başladığını gördüm.simdi bazılarını hiç yapmıyor ,eskisi kadar dağınık değil.
Bir de benim eşimim böyle olması tamamen kayinvalidenden kaynaklanıyor,hala daha bize gelince eşim birşey yapınca sen söyle karın yapmıyorsa ben yapayım der eşime. Ona evde is yapmayı ,kendi dağınıklığını toplamayı bile yakıştıramiyor,ona göre kadınlar evin hizmetçisi ,erkeklerde beyi paşası ..
bu sefer de diyor ki bunu yıkamamışsın, keşke bunu da yıksaydın. ben bıraktım diye ben mi alıcam illa ki falan üff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?