Eşimin davranışı ve ben şok

Psikoloji konusuna girmedim ben farkındaysanız.
Fevri ve misillemeci tavrı desteklemeyi doğru bulmadığımı ifade ettim.
Sizin eşinizle olan ilişkinize yorum yapmak elbette bana düşmez.
Siz eşinizin huyunu,suyunu,neyi,ne kadar tolere edeceğini bilir ve ona göre davranıırsınız.
Benim burda eleştirdiğim şey,
hiç tanımadığımız,kocasının huyunu,suyunu bilmediğimiz,ilişki dinamiklerine hakim olmadığımız hemcinslerimize;
'kocana haddini bildir,alttan alma diyoruz ve olay büyük-küçük, konu önemli-önemsiz demeden çoğunlukla böyle yaklaşıyoruz.
Konu sahibinin kocası belki daha sinirli bir adam.
Karısı evden çıkıp gitse olay belki daha da büyüyecek.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Kocaya had bildirilecek konular ayrıdır,
trip atılacak konular ayrı,
sınır çizilip,tavır konacak şeyler ayrı.
Sapla samanı karıştırmamak lazım.
Ben insanların konuşarak anlaşabildiğine ve sorunları aklı selimle çözebildiklerine inananlardanım.
Yok ben atarlı,giderliyim,
kocamla kavga dövüş ilerleyeceğim
diyene de 'sen bilirsin' der çekilirim.
Yani burasi bir forum ve en sacma konularda bile bosan denilebiliyor. Herkesin yorumu baska olabilir.. ha kimiside ne var bunda diyor.. 1001 cesit konu var burda ve 10000 cesitli yorum. Guzelligide orda zaten. Konu sahibi kimsenin gazina gelmek icin acmamistir konusunu zaten, yani bu kadar ciddiye aliyorlar mi sanal dunyayi? Burda kim kimi ne kadar taniyor nihayetinde?

Son düzenleme:
Sakinn...
Boyle bir durumu bu kadar buyutmeyin biz ne kadar ewde cocuklarla bunaliyosak eslerimizde disarda isle gucle bunaliyorlar.İnanin oda yorgundur ve moralini bozcak bisey wardir ufak biseyde de bu tepkiyi wermis olabilir.Sakin bir sekilde ewe geldiginde nedenini sorun insallah hic uzamadan tatliya baglarsiniz

Back
X