eşimin dediğine karşılık... sizce kötü mü yapmışım:(

eşiniz ayıp etmiş ama bu sizin yaptığınızı haklı çıkarmaz.Siz de ayıp etmişsiniz.Erkekler bu tarz söylemleri kaldıramaz,gururları incinir.Maaş kartımı verdim,çalışıyorum diye her şeyi söylemeli miyim.O zaman ev hanımları ne zor durumda kalır.Sürekli eşleri başlarına mı kalksın bu durumu yani.

isabet olur bi daha yorum yapmamanız
hem siz kim oluyorsunuz da beni Allaha havale ediyorsunuz haddinizi bilin lütfen
o zaman yorumlarınıza dikkat edin kırıcı küçük düşürücü yorumlar yapmaya hakkınız yok..
yardımcı olmadınız eleştirdiniz konumda da beni

kartınızın eşinizde olması mantıksız..baştan razı olmayacaktınız...eğer eşlerin ikiside çalışıyorsa temizlikten tutun yemeğe kadar ortak yapılması gerkiyor...beyefendinin keyfine bak..kartıda almış..ben olsam çalışmaya kolum dahi tutmaz çalış çalış..sadaka verir gibi para..siz ona bu şekilde yapmanız gerekirken tersi olmuş...sizin yerinde olsam kendisi veya eve bir yardımcı gelene kadar birşeye dokunmazdım...klasik türk erkeği ...

kayınpederimin yapması gerekenler dedim çünkü bizim memlekette aileler yardım eder, bir şeyler beraber yapılır. neyse onu da geçtim kayınpederim eşimin küçüklüğünden beri yurtdışında. çok fazla bir şey kazanmamasına rağmen dönmüyor Türkiyeye. ablalarıyla annesinin sorumluluğunu hep eşime yüklemiş biri. hatta eşim şehir dışında okul kazandığında otur annenle ablanı yalnız bırakma demiş biri. kendi eşinin çocuğunun başında durmayan her türlü sorumluluğu eşime yıkmış biri. eşim de çok rahatsız babasının bu huylarından çok kızar kızdı da düğün zamanı. kendisi hiçbir şey yapmadığı halde bi de konuşarak köstek olmuş biri. ne aceleniz var biraz para biriktirseydin diye sürekli konuşup eşimin başını yedi. eşim üzülmesi diye ben hep susutum hatta o kızdığında o senin babandır dedim yatıştırdım o bunları bilir ve hiç inkar etmez. kısacası eşimin ailesinin durumu gerçekten kötü olsa ve maddi yardımda bulunamasalar ben lafını yapacak biri değilim. her zaman da derim babanın ihtiyacı varsa gönderelim o senin babandır diye ama maddiyatı geçtim manevi olarak da yardım etmiyorlar bu beni kızdırıyor, eşimin üzülmesine üzülüyorum

aynen öyle ağzına sağlık. mesele maaş kartı falan değil. eşim de bunu biliyor zaten konuştuk. benim derdimin para pul olmadığını biliyosun dedim. biliyorum zaten o yüzden çok şaşkınım dedi. mesele kırgınlığım. beni çıkmaza sokması.

sevgiliyken ve nişanlıyken eşim hep anlatırdı dağınıklığını. ben şölye dağınığım bölye pisim. ben de olmaz öyle şey ben seni alıştırırdım derdim. işin komik tarafı şimdilerde diyor ki: ben sana kendimi anlatmıştım anlattığımdan farklı biri çıkmadım sen böyle olduğumu biliyordun diyor sanki bilince noluyorsa, he sen bana demiştin tamam o zaman ömrümün sonuna kadar peşini toplamak zorundayım mı diyeceğimm

yukarda anlattığım gibi kayınederimgilin durumu olmasa o yüzden yapamasalar ama manevi olarak hep destek olsalar hiç takmazdım.. öle değil malesef olay.. neyse ben takmıyorum zaten.. bi yönden yardım etmemeleri iyi kimseye eyvallahım yok. ben durumun anlaşılması için, fedakarlık yaptığımı anlatabilmek için yazmıştım..

yardımcı olmuyor.. ufak tefek şeyleri yapsa kırk kere tatlı dille söylerim de öyle. ozaman da dünyalar benim olur. benim inancım tükendi alıştıramadım 7 ayda.. bu saatten sonra alışmaz da.. insanın içinde olacak.. yoksa sonraan olmuyor bişeyler. kocaman adam alışmıyor...

öncelikle teşekkür ederim.. aslında itiraf etmek gerekirse ikisi de bi açıdan doğru. baştan beri kartın eşimde olmasını içime sindirememştim yani daha doğrusu sindirememk değil. kartın onda durması rahatsızlık vermez aslında. parasal mevzularla uğraşmak bana göre değil. ben arabayı kullanıyorum mazotunu bile eşim dolduruyor. işime geliyor. bu tarz şeyler ödemeler borçlar birikim yapmak vs. çok benim işim değil beni sinir eden durum yaptığım her harcamadan her şeyden ister istmez onun haberi oluyor.. istediğim zaaman istediğim kadar para alırım ama kendi tasarrufumda olan, onun bilmediği, bir harcama alanım yok bu beni rahatsız ediyor. eşim her harcadığımı sorduğundan değil hiç karışmaz ama parayı ondan aldığımiçin biliyor ne kadar harcadım, kredi karttını o ödüyor harcamaları görüyor vs. ya da o bilmese ben gereksiz harcama yapacağımdan da değil. ben belki hiç bişi almıycam ama her şeyi ister istemez bilmesi beni rahatsız ediyordu. ama diğer söylediğiniz daha ağır basıyor. yani benim söylemek istediğim ben her şeyi yapıyorum uğraşıyorum didiniyorum, çalıştığımı da görmezden geliyorsun o zaman çalışmamın sonucu olan parayı da kullanma tasarrufu bende olsundu demek istediğim

neden gereksiz olsun ki olanları anlatması
ne kadar fedakarlık yapıp karşılığında da eşinin anlayışsızlığını anlatması açısından iyi olmuş bence bunları paylaşması

aynen öyle yaptıklarımı ve karşılığında gördüğüm muameleyi anlatmak için yazmıştım

önceden de yazdığım gibi eşimin ailesinin ddurumu yoktu ama manevi olarak da destek olmadılar üstelik 3-4 sene bekleyin ne aceleniz var paranı biriktir vs. diyerek köstek oldular. 4 sene beklediğimiz yetmezmiş gibi. yoksa durumları olmasa ama manevi olarak eşime destek olsalar ben hiç takılmazdım. zaten bunlar benim içimden düşündüğüm şeyler birgünden birgüne eşime demedim demem de. hatta o babasına kızar ben babasını korurum ona karşı. o senin babandır diye

o da yapmak zorunda ama yapmıyor keşke yapsa... ben alıştıramadım. üstüne bir de konuşma huyu çıktı şu günlerde. sürekli kaynana gibi eksiklerimi yüzüme vuruyor. ama akşam konuştuk bana hakkını helal et. aslında hiç takmadığım, problem etmeyeceğim şeyleri seni sinir etmek için söyledim dedi

ben dediğim gibi hiçbir zaman eşime ailesiyle alakalı bir şey demedim demem de . burada konu daha iyi anlaşılsın diye yazdım. yani ortada ısıtılan pilav falan yok

ahh maaşallah eşinize nerdee benim eşim çook zorda kalırsam bin türlü dil dökersem yapar. o da o kadar baştan savar ki sanki bir daha istemeyeyim diye yapıyormuş gibi

valla şu erkeklerin gururunu da ben anlayamadım. onların gururu her şeye kırılıyor ama ben yetişemediğim için yapamadığ temizlik için laf işitiyorum haksız yere hiç gururum incinmiyor. oh he güzel. hakıszlık bu.. ben çalışıyorum diye her şeyi söyleme hakkını kendimde bulmadım. zaten mesele o değil siz yanlış anlamışsınız sanırım. ben bana haksız yere söylediği temizlik yapmıyorsun şurası dağınık burası pis laflarına yetişemiyorum çünkü çalışıyorum çünkü bütün günüm dışarıda geçiyor, eve gelince dermanım olmuyor diye açıkladım. çünkü istediği şeyler benden ev hanımıymışım gibi davranmam ki ev hanımı bile olsam her zman her şeyi yapamayabilirm. insanlık hali bu. hastalığı var sağlığı var

Alışmışlar hep hazıra, tabi siz işlere yetişemeyince rahatsız olmuş.ona güzelce yorulduğunuz için aksadığını size yardım etmesi gerektiğini söyleyin.yoksa aksi takdirde bi kadın tutacağınızı söyleyin.maaş kartına gelince almışken sakın geri verme.sakın.onda olması çok yanlış.ihtiyacı olanı sen ona ver ama kartın sende kalsın

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aynı tarz tepkiler veriyorum.
Yanlış, kırıcı belki ama..
Onlar da bizim de çalıştığımızı unutmasınlar..
Hele senin eşin dağınıkmış.
Benim eşim benden düzenli olduğu halde.
Evin dağınıklığı konusunda laf etmesine tahammül edemiyorum..

Eşine çok taviz veriyorsun bence hayat müşterek o da sana yardım etmeli zaten. o da eve para getiriyor sende çalışıyorsun kendini bu kadar ezdirme

ah ah söylemem mii kaç kez söyledimm yerdıma ihtiyacım olduğunu ama yoook yook aynen kartı vermeyi düşünmüyorum bakalım ayın 15i gelince ne yapacak merak ediyorum. istemiyorum dedi ama bakalımm:44:

bence de.. benim işimi küçümsemesine, sanki ben işe eğlenmeye gidiyormuşum gibi davranmasına tahammül edemiyorum tamam belki eşimin işi kadar yoğum stresli değilim ama ben de kendime göre alın teri döküyorum, emek sarf ediyorum

Basta nasil alisirsa , oyle kalir....
Kotu birsey yaptigin yok bence.. hem calis toparla ustune ustun temizlemiyosun desin ohh ne ala...

Maas kartiniz sizde kalsin.

bir kadın çalışıyorsa,erkek de ev işlerinde yardımcı olmalıdır.hayat çalışırken müşterekse,ev işinde de müşterek olmalı.bu konuda çok çok haklısın ama sizin olayınızın sonundaki cümle kartımı ver olmamalıydı.sen yardımcı olmadığın için ben bu evin işlerine yetişemiyorum,madem rahatsız oluyorsun bu durumdan ya yardın edeceksin yada eve belli aralıklarla yardımcı alalım,olmalıydı.haklıyken kaksız konuma düşmüşsün.inşallah güzelce çözersiniz sorununuzu.
ayrıca eşinin ailesinin düğünde yardım etmemelerini bu kadar sorun yapacaksan,keşke kendi aileninde yardım etmesine engel olsaydın.herşeyinizi eşinle alıp,beraber ödeseydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…