eşimin dediğine karşılık... sizce kötü mü yapmışım:(

çok sinir bozucu bir durum. Ama madem eşiniz istifa et diyebiliyor siz demekki maddi anlamda kendisi evi geçindirebileceğini düşünüyor düşünmüyorda laf olsun diye söylüyorsa bile ben yerinizde olsam kartımı vermez ve onada para vermez gerekirse eve haftada 2-3 günlük yardımcı alırdım kendisinede bana istifa et demiştin madem öyle istifa ettiğimi varsay evi sen geçindir derdim. Tabi eve aldığım yardımcının parasını ben kendi maaşımdan öderdim. Oh ne ala bu devirde erkek olmak varmış. Geri adım atmazdım. kırılırsa kırılsın bende kırılıyorum hasta halimle onun pasaklılığıyla uğraşmaktan. Açıkçası benim görüşüm bu yönde annem beni kimseye hizmetçi olmak için yetiştirmedi. Tabiki ev işlerini yaparım ama elimden geldiği kadar fazlasını isteyen ya kendisi yapar yada beğenmiyor kendiside yapamıyacaksa yapıcak birini tutucak. Bayanlar eşlerinin beğenmedikleri özelliklerini sineye çekiyor ama ne hikmetse beyler herşey onların istediği gibi olsun istiyor. Hayat müşterek hayat müşterek diye bazı konularda özellikle maddi konularda tutturuyorlar ama iş işe gelince hemen kadının vazifesi oluveriyorda eve bakmak erkeklerin vazifesi olmuyor müşterek oluyor.

Aynı şeyleri ben yaşadım üstelik benim babam da inat etti onlar birşey yapmıyorsa ben de yapmam diye bir tartışmada ben de aynı şeyi söyledim maasimi alıyorsun ya diye o kartı fırlattı istemiyorum diye kötü oldu özür diledim iyi günde kötü günde birlikteyiz dedim esim dağınık değil aksine fazla titiz ama alışıyor insan özür dile güzelce anlat zorluklarla evlendiğinizi ben öyle yaptım kart ben de ama internetten maaşı gönderirim her ay çünkü ikimiz de ailemız için evimiz için çalışıyoruz inşallah barışısiniz

Siz eşinize resmen size sadece hoşunuza giden sözleri söylemesi için onu parayla tutmuş gibi davranmışsınız. Gerçekten ne alaka para kartı ? Siz demek ki eşinizin bu davranışlarından çok önceden beri bunu ona bir lütuf gibi görmeye zaten çoktan başlamışsınız. Bir erkeği para ile ezmek kötüdür. Ben olsam aşırı kırılır ve soğurdum. Düşüncesizce söylenmiş "Temizlemiyorsun" lafına denk değil bence aslında bilinçaltında hep düşünülerek kurulmuş "para kartımı ver o zaman " cümlesi.
Çok gurur kırıcı bence.
Evlilik al bilyelerini ver bilyelerimi tarzı bir oyun değildir.

Son düzenleme:

Kartı gereksiz yere karistirmissiniz konuyla ne alakası var ki adam temizlik demiş siz kartı ver demissiniz
Bana sanki kartı zaten istiycekmisinizde bu bahanesi olmuş gibi geldi.
Temizlik konusundada siz haklısınız eğer ikinizde çalışıyorsanız ev işlerinde yardım etmeli yok ellerimi incitmem diyorsa dagitmamali bide üstüne .
Umarim düzelir aranız ...

henüz daha yeni evlisin,rayına oturacak ..
çok üzülmeyin canım,barışırsınız
borçlar herkeste var çok takılma
gerektiğinde konuş,bazende sus

o an kart konusunu bence söylememeliydiniz.
yetişemiyorum madem evin toplu ve temiz olmasını istiyorsan eve yardımcı kadın alalım deseydin haklı iken haksız duruma düşmezdin.

bence kadın alabiliyorsanız alın valla, bu kadar stres sıkıntı yazık canınıza.
para elbet yerine geliyor ama bu stres, sıkıntı, huzursuzluk çok daha farklı sorunlar çıkartıyor.
evlilik de böyle tartışmalardan yıpranır zamanla.
yardımcı kadın al, sonrada olduğu kadar yap...
çok temiz istiyorsa o zaman elini taşın altına koyup evi toplamana yardım edecek tabii başta bu yardıma dağıtmama ilke başlayarak.

ben maaş kartını eşe vermeyi doğru bulmuyorum valla... ben çekip parayı vermeyi yeğelerim.

öncelikle "kayınpederimin yapması gerekenler" sözüne takıldım
neden yapması gereksin ki?
sonuçta evlenme kararı veren eşiniz,demek ki o olgunluğa sahip,evlenmeye cesaret edecek ekonomik gücü de var..
e o zaman neden düğün masrafını yığmak istesin ki yaşlı başlı anasına babasına??
sizin ailenizin elinden geldiği kadar yardım etmesi kendi iyiliklerinden,ama böyle bir zorunluluğu yok kimsenin.Doğurmuş büyütmüş,dar zamanında okutmuşsa artık ekonomik olarak elini çekme zamanı gelmiştir bence ailesinin.
O yüzden böyle düşünmeyin bence,düşündükçe düşündükçe kendi kendinize kinleniyorsunuz.
O evde oturan sizsiniz,o çamaşır makinasına hergün çamaşırları atacak olan,TV karşısında sarılıp dizi izleyecek olan sizsiniz.Tamamıyla size ait olan bir ev için neden varlarını yoklarını ortaya döksünler ki???

ayrıca neden siz temizliyorsunuz??
benim annem ev kadını olduğu halde bazen babam yapar yemekleri,perde merde asar,hatta çamaşır astığı da çok olmuştur:)
toplumsal cinsiyetinize çakılı kalmayın.Siz kadınsınız diye neden evin temizliği sizden sorulsun ki??
aynı saatte çıkıyo,işte yorulup yorulup aynı saatlerde eve geliyorsunuz.Sonra bi de yemeğe koşup ev temizliği eksik olunca azar işitiyosunuz.
Eşiniz paşa torunu mu?
İş yükünüzü maksimuma çıkartmak için mi evlendiniz??
Böyle yaptıkça da yaranamıyorsunuz,biliyosunuz ve görüyorsunuz zaten
siz yapmaya devam ettikçe eşiniz zaten normal gördüğü bu durumu daha da benimseyecek,içselleştirecek.
Bir ömür bütün temizliği sizden bekleyecek.İsyan bayraklarını asmakla iyi etmişsiniz
ama maaş kartı konusunda haklı olduğunuzu söyleyemeyeceğim.
Sanki bu konuyu söylemek için fırsat bekliyomuşsunuz gibi olmuş
Ayıp etmişsiniz
ama öte yandan..
zaten maaş kartınızın eşinizde durması saçma
bende çalışıyorum,en rahat işin bile ne kadar yorucu olduğunu farkındayım.
Bütün gün onlarca insanla uğraşıyosunuz,sabah erken kalkıp pis kokan otobüslerde işe gidiyosunuz,mola süreniz bitmesin diye lokmaları çiğnemeden yutuyorsunuz falan...
dünyanın çilesi
e bunca çalışmanın bi mükafatı olmasın mı,neden ev kadını gibi kocadan harçlık alasınız ki??
tamamı taksitlere gitse de sizde durmalı bence o kart,psikolojik olarak mutlu olursunuz.
Çekin,çektiğinizin takside gidecek kadarını eşinize verin.
neden olmasın yani??
bence çok mantıklı

bu arada yaptığınız haraket ayıp olmuş ama üzülmeyin
canınızı sıktığınıza değmez,sakin sakin konuşur halledersiniz aranızdaki meseleyi.
Olur böyle gerginlikler
kolay şey değil aynı evde yaşamak...

Bahane olmus iyi de olmus bence maas kartinizi almaniz.ev butcesine destek olmaniz borclari paylasmaniz cok guzel ama kartiniz sizde durmali.siz istediginiz kadarini vermelisiniz.calisiyorum maddi ozgurlugum var ama harclik aliyorum esimin verdigi kadar.valla bana ters.temizlik konusunda yardimci tutun haftada bir alamasanizda 15 de bir gelsin.o kadar da luksunuz olsun.esinizle guzellikle konusun bence.tutun bi temizlikci ne gerek var strese.biraz da gonlunu alin sert ciktim kendi adima ozur falan diye.ama maas kartiniz sizde kalsin.nacizane fikrim:))

İyi de simdi adam evin dis islerini görüyor,ödemeleri günü gününe ayarliyor. Bu durumun isinize geldigini,kendinizin yapmak istemediginizi soyluyorsunuz.
Bu durumda sizde evin ic isleriyle biraz ilgilenin.. Esiniz ustune dusenleri yapiyor. Sizin yapmak istemediklerinizi bile..
Surekli ima ediyorsa biraz ozen gosterin,hep hastamisiniz yani?
Yada ne istiyorsunuz herseyi esinizmi yapsin?
Ozaman odemeleri siz yapin bundan boyle.
Hep adamlara suc buluyoruzda bazi kadinlarda fazla narin yani.
Calisiyorum diyip cikiyorlar isin icinden.
Herkez calisiyor bu dunyada bir sekil..

Sizde kirginlik var bence, konunun maas kartiyla alakasi yok aslinda ama esinizin ailesinin hicbir sey yapmamasi, sizin icinizde kalan birseylerin olmasi kirmis sizi bence. Esinizin anlayissizligi da ustune gelince iyice alinmissiniz. Ve sonunda maas kartina baglamissiniz olayi. Yalniz siz su an ne kadar esinize kizsaniz da bana gore, esiniz de gayet iyi biriymis ki sessizce karti vermis, cikmis gitmis, olayi buyutmemis. Benimkini dusunuyorum da neler neler sayardi o anda, maas kartimi suratima carpar, bir daha omur boyunca maasima dokunmayacagina dair milyonlarca yemin eder, o lafi dedigime diyecegime beni bir milyon pisman ederdi, bir daha olene kadar da maasima dokunmazdi, kimseleri dokundurtmazdi, daha neler yapardi tahmin bile edemiyorum.

Neyse ki esiniz pek abartmamis, siz de nazik birisiniz ki kafaniza takilmis, uzuluyorsunuz. Uzulmeyin bu kadar, siz patlamissiniz o anda, dedigim gibi konunun maas kartiyla alakasi yok, insan sinirlenince aklina hersey geliyor kizmak icin.

maaş kartımı ver demek yerine yardımcı kadın tutucam o zaman 15 günde 1 filan deseydin. Bzim durumumzda sizin gibi. Bi sürü borç her şeyi kendimiz yaptık hamileyim çalışıyorum maaş olduğu gibi borçlara gidiyor ama kocam ev işlerine yardımcı saolsun. O süpürge tutar ben silerim, artık eğilemediğim için tuvaleti küveti o ovalar ben lavaboları yaparım. Çalışan birisi olduğunuz için size yardımcı olması lazım. Kadın çalışırken ev işlerine tam teşekküllü yetişemiyor haliyle.

yorulman gayet normal canım, dağınık bir insanın arkasını toplamak kolay değil.

ama maaş kartıyla hiç bir alakası yok ki bu söylediğini. ya vermeyeceksin, ya da olur olmaz lafını etmeyeceksin . biraz zamansız olmuş

sonra bu kullandığın cümleler seni yorar ve önüne gelir. biraz daha dikkatli olmanda fayda var...

Arkadaş çok güzel ifade etmiş. Bir de merak ediyorum evlenmeden önce flört döneminizde hiç iş paylaşımı üzerine konuştunuz mu? Yani lafın arasında ben eşimden ev işlerinde yardımcı olmasını beklerim falan dediniz mi? Yoksa tek dağıtmasında her işi ben yaparım diye mi düşündünüz? Yapmayın siz de çalışıyorsunuz. Kadın bile tutsanız evi toplarken ya da yemek yaparken yardımcı olması gerekir.

Bir de eşiniz ya da siz internet bankacılığı kullanıyor musunuz? Hayır evin dışında yapılacak işler nedir Allah aşkına? Fatura ödemek mi? Bu devirde belli bir yaşın altında faturaları hala gidip bankadan ya da nerden ödeniyorsa ordan ödemek enayiliktir. İnternetten 30 snde yapabileceğiniz bir işlem. Ve bu işleri ben dışarda yapıyorum demek asla evde totoyu yayabilirim anlamına gelmiyor. Ve ayrıca internet bankacılığı kullanırsanız her ay maaşınızdan gerekli bir kısmı kendisine havale/eft yaparsınız. Maaş kartınız da sizde durur. Artık tüm maaşın bankadan çekildiği eve getirildiği devirler geçmedi mi? Allah korusun yolda gasp edilse gitti bütün maaş.

Maaş kartınızın onda durması saçma. Ama başta vermekle sonrada alakasız bir zamanda geri istemekler hata yapmışsınız.

öncelikle eski konuları deşmek mantıksız, sizin aile yapmış onlarınki yapmamış
eee.. yapmamışlar sonuçta.. ha kimse de yapmak zorunda değil bence sizler okumuş etmiş eli ekmek tutan insanlarsınız
herşeyi kendi çabanızla yapmanız en güzeli

maaş kartının eşte olması çok mantıksız.. tabi ki eve katkınız olsun, ödemelere katkınız olsun
ama siz eşinize havale yapın o ödesin... ya da sizin maaştan otomatik ödemeye bağlayın faturaları
sonuçta kazandığım paranın kontrolünün bende olmasını isterim ben..
evlilikte senin paran benim param olmamalı ama nasıl ki sen onun maaş kartına el koymuyorsan o da seninkine koymamalı
en güzeli ihtiyaç olduğunda sen eşine para yolla yada faturaları sen öde
şimdi öyle kapı kapı gezip fatura ödeme de kalmadı.. hiç bi faturayı elden yatırmıyoruz şahsen. .büyük kolaylık

temizlik sadece senin görevin değil.. ikiniz de çalışıyorsunuz ve ikiniz de yoruluyorsunuz
tamam erkeklerin kadınlar gibi öyle dip köşe girişmesi belki beklenemez ama en azından o süpürecek siz diğer işleri yapacaksınız gibi bi iş paylaşımı olmalı
çünkü gerçekten hiçbir şeye yetişilmiyor çalışırken.. mesela haftasonu ne temizlik yapabildim ne de ütü
ütüler de dağ gibi oldu eşim de bana yarınlık giymeye gömlek varsa boşver yarın akşam yaparsın dedi ben de onu dinledim
eşinin dağıtmasına rağmen bi de seni eleştirmesi çok yanlış
bence artık iş paylaşımı yapın, eleştirme huyunu da bıraksın eşin..

maaş kartı ve de diğer eski konuları açmak çok isabetsiz olmuş bu tartışmada.. alakaları yok çünkü
ama bence oturup bütün sıkıntılarınızı konuşup bi çözüme bağlayın
ev temizliği, ödemeler vs hepsini konuşun

Şimdi kayınpederinizin yaptığını babanızın yaptığını düşünün? Yani babanız yapamıyor veya yapmıyor olsa, babam üzerine düşeni yapmadı, onun yapması gerekenleri ben yaptım borç ödüyorum diyebilir misiniz? Muhtemelen durumu yoktu yapamadı, nasıl yapıcaktı ki diye düşünecektiniz. Öyle düşünün ve geçmiş konularla kendinizi yıpratmayın. Rahatsızlığınızın üstüne eşiniz de dağınık bir insanken temizlikle, düzenle ilgili size laf çarpıtıyorsa eşiniz düşüncesiz bir insan bana göre, bende çalışıyorum sende çalışıyorsun ev temiz değilse bir ucundan tutta temizleyelim diyebilirsiniz. O anda maaş kartınızı istemeniz alakasız olmuş, borç ikinizin borcu ikinizin yaşadığı evin gderleri, taksitleri ona özellikle para vermiyorsunuz sonuçta.

maaş kartı biraz saçma olmuş ama aldıysanızda bir daha vermemenizi tavsiye ederim
Zaten kırıcı bi durum olmuş eşiniz için
Açıkcası mağdurken sanık gibi bişi olmuşsunuz siz
Yani haftada 1 gün temizlikçi için de bütçe ayırmayı teklif etseydiniz keşke
Ben daha evlenmedim ama sizin yerinizde olsaydım bende illa ki kızardım
Zaten çalışan bayanlardan ev hanımı performansı beklemesin kimse çok saçma erkeklere de bu zihniyeti bıraktırmalıyız
Ya müşterek olup onlarda yardım etmeli yada sesini çıkarmamalı
Ahhhhh Ahhhh bakalım beni nasıl günler bekliyor
Korktum şimdiden

sizin şikayet ettiğiniz meseleyle maaş kartınızın eşinizde durması arasında bağlantı kuramadım ben.
hadi deseniz ki bari temizlik için yardımcı bayan tutayım kendi maaşımdan vs anlarım ama direk bu şekilde söylemeniz hoş olmamış.
sanki herşey karşılıklı,al gülüm ver gülüm gibi olmuş.
her sıkıntıda bu şekilde bişeyleri elinden alarak ya da yapmayarak tepki verirseniz sonu iyi olmaz,tamamen çıkar ilişkisine döner.
tamam haklısınız özünde fakat yaptıklarınız haklılığınıza gölge düşürüyor.

Yok bence iyi yapmışın
daha en başından başını ezmişin

Böyle bir konuda sizi kışkırtmak istemem ama
hem size haddinden fazla yük yüklenmiş herşeyin sorumluluğunu almışsınız
hemde eşiniz nankörlük mü yapıyor?
beğenmiyorsa yardımcı olsun ev işlerine
benim eşimde böyle dediği zamanlarda hemen veririm ağzının payını susar oda
o kadar da değil hem çalış hem maaşını ver hemde işini beğenmesin kendi yapsın o halde..
ben eşime asla maaş kartımı vermedim vermem de ne münasebet yani
ben onun maaşını bile bilmiyıorum valla
kartının şifresini bile bilmiyorum bide kartımımı vericem..isterse çok bekler beyfendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…