arkadaşlar merhaba. ben 7aylık evliyim. çalışıyorum. düğünümüzü eşimle biz yaptık. daha doğrusu benim ailem kendi üzerine düşen her şeyi yaptı ama eşimin ailesi hiçbir yardımda bulunmadı. ben kendi aileme belli etmemek için düğün zamanı neler çektim. sanki kayınpederimgil yapıyormuş gibi davrandım ama eşime de çok yük olmamak için herşeyin en ucuzunu almaya çalıştım. çoğu şeyi gereksiz gördüğümü söyledim vs vs. her neyse düğünü hallettik ama hala kayınpederimin yapması gerekenleri biz ödüyoruz. ben birgünden birgüne bunun lafını yapmadım. maaş kartım da eşimde. bütün ödemeleri her şeyi o ayarlıyor diye. o bana ihtiyacım olan parayı veriyor. hiç sorun etmedim ama şu günlerde rahatsızlığımdan dolayı ve işte çok yorulduğumdan dolayı evi çok temizleyemiyorum. eşim bunu şakayla karışık sürekli söylemeye başladı. ben geçenlerde çok bozulduğumu yetişemediğimi biraz yardıma ihtiyacım olduğunu yardım etmese de en azından dağıtmamasını istediğimi söyledim. (çünkü kendisi çok dağınıktır. evi temizlesem toplasam ertesi gün aynı olur. sürekli peşini toplamak gerekir.) ozaman özür dilemiş hak vermişti. ya da ben öyle sanmışım. bugün yine temizlemiyosun toplamıyosun dedi. çıldırdım resmen. sana yazıklar olsun dedim. hastayım yetşemiyorum görüyorsun. üstüne bi de dağıtıp konuşuyosun dedim ver maaş kartımı madem öyle dedim. hem parayı alıyor hem konuşuyorsun dedimverdi maaş kartını ne alakası var bununla onun anlamadım dedi pişman olacağın şeyler söylüyorsun dedi. sakince çıktı gitti evden sizce yanlış mı yapmışım. çok nankör bir insan ama çok haksızlık ediyor bana
neden gereksiz olsun ki olanları anlatmasıkonunun kayınpederinizle başlaması ne kadar gereksiz ve alakasız olmuş. Anlatmaktaki amacı anlamadım. Konuyla bağlantısı maaş kartınızın eşinizde olduğunu anlatmaksa o kadar yazmanıza gerek yoktu neden eşinizde olduğu kimseyi ilgilendirmez.
Gelelim mevzuya; al oyuncaklarını ver oyuncaklarımı ya da daha ergene yakın olarak al mektuplarını ver mektuplarımı gibi olmuş.
Yetişkin ve evli insanlar olarak yakıştıramadım bu diyaloğu.
neden gereksiz olsun ki olanları anlatması
ne kadar fedakarlık yapıp karşılığında da eşinin anlayışsızlığını anlatması açısından iyi olmuş bence bunları paylaşması
Herkesin evlilik anlayışı farklıdır tabiHangi fedarkalık? Ne fedakarlığı???
Kpeder yardım etmemiş evlenirken, bakalım durumu müsait miydi?
Bundan bu kadar rahatsızsa kendi ailesini de olaya dahil etmeseydi madem sonradan malzeme olarak kullanma eğilimi var.
Kpeder eder ya da etmez. Hem yetişkin ve çalışan insanlar evlenecek duruma geliyorsa kendi söküklerini dikebilir.
Bir şey daha; bu yaptıkları fedakarlık gurubuna girmez evlilikte iki taraf da iyi niyetliyse. Bu hayatı paylaşmaktır benim evlilik anlayışımda.
Tabi eşini ayrı bir kategoride incelemek lazım yardım etmemesini.
Herkesin evlilik anlayışı farklıdır tabi
nişanlıyken sevdiği adamla evlenmek için bir çok şeyi görmezden gelecek
gelin olarak ona alınması gereken şeylerin ucuzunu isteyip,bir çok şeyide es geçmesi bana göre büyük fedakarlıktır eşine yapmış olduğu..
kayınpeder eğer oğlunu evlendiriyorsa elini taşın altına koymalı
eğer bu yükümlülükten kaçıyorsa evlendirmesin oğlunu..
kadın hem eve baksın hem işe gitsin hemde maaş kartı eşinde durup oda sadece kendi kazandığı paradan harçlık alsın o kadar da değil yani..
bu dünya da kime gereğinden çok değer verirsen değerinden olursun benim düşüncem hep bu doğrultudadır.
nitekim konu sahibide çok değer verip,herşeye eyvallah diyor.
ama eşi ufacık bişeyde onu çok güzel eleştiriyor.Bu kadarıda fazla bence
valla benim bildiğim şey şudur hanımefendiPeki siz biliyor musunuz eşinin ailesinin durumunun nasıl olduğunu da kırmızıyla işaretlediğim yeri bu kadar rahat yazıyorsunuz? belki insanların durumu yok. Koşullar belliyse karşındaki insan kabul etmiyorsa evlenmesin. Daha sonra bunu her akşam yenen pilav gibi ısıtıp ısıtıp insanın önüne getirmek ne kadar etik?
Evet evlilik anlayışlarımızın baya ters olduğu belli Erkek erkektir, kadın kadındır diyorsunuz yani..valla benim bildiğim şey şudur hanımefendi
bir anneyle baba evladı için yaşar
o büyüsün okula gitsin,akere gitsin ve evlensin herşeyde de ona destek olmalıdırlar.
çünkü ebeveynlik bunu gerektirir.
Ama artık öyle bir zamandayız ki özelliklede son yıllarda gelin çalışıyorsa hiç bişeye karışmıyor erkek tarafının ailesi aman yapsınlar aman etsinler zihniyeti var ama ne hikmetse de sıkıntılar bitincede evlerinden vede hayatlarından çıkmazlar herşeyede burunlarını sokarlar.
Kızın ailesi nasıl ki destek oluyorsa erkekğin aileside destek olmalı ki zaten evlendiremeyecek durumda da değilse evlendirmesinler oğullarını
bir dünya borcun altına sokup para yüzünden sorunlu giden evliliklere ne gerek var?
ayrıca konu sahibi'nin kocasının eline maaş kartını vermesini hiç mi hiç doğru bulmuyorum.
kadın evine bakmakla,erkekte evin idaresiyle sorumludur!
istemezse hiç çalışmaz
ama hem çalışsın hemde eşi temiz değilsin diye eleştirsin!
bu kadar da taviz vermeye gerek yok..
nede güzel çarpıtıyorsunuz yazılanları anca bu kadar olurduEvet evlilik anlayışlarımızın baya ters olduğu belli Erkek erkektir, kadın kadındır diyorsunuz yani..
Erkek ailesi de oğlu evleniyorsa olsun olmasın, yoksa da banka falan soysun yoksa evlenmek hakkı değil gibi geldi bana şimdi.
Olay sizin başınıza gelseydi. Durumu iyi olmayan babanız erkek kardeşinizi evlendirecek olsaydı da karşı taraf aynen sizin dediğiniz gibi baba bu yapmak zorunda yoksa evlendirmesin oğlunu diye laf gönderseydi ne düşünürdünüz?
nede güzel çarpıtıyorsunuz yazılanları anca bu kadar olurdu
durumu yoksa gidip donunu satıp evlendirsin demedim zaten
ama elinde varken destek olmayan aileleri samimi bulmuyorum
çıkar ilişkisi gibi geliyor bana sahte ve yapmacık..
benim üzerimden örnek vermenizde ayrıca çirkin
örneklendirmeseniz anlamayacak mıyım ne demek istediğinizi
Açıkçası hiç hoşlanmadım benim üzerimden örnek vermenizdenNeden kızdınız ki sizin üzerinizden örnek vermeme bu kadar? Çok mu kötü bir şey demişim? Sadece empati yapabilmeniz içindi. Zaten kızacağınızı bilsem örneklemezdim.
arkadaşlar merhaba. ben 7aylık evliyim. çalışıyorum. düğünümüzü eşimle biz yaptık. daha doğrusu benim ailem kendi üzerine düşen her şeyi yaptı ama eşimin ailesi hiçbir yardımda bulunmadı. ben kendi aileme belli etmemek için düğün zamanı neler çektim. sanki kayınpederimgil yapıyormuş gibi davrandım ama eşime de çok yük olmamak için herşeyin en ucuzunu almaya çalıştım. çoğu şeyi gereksiz gördüğümü söyledim vs vs. her neyse düğünü hallettik ama hala kayınpederimin yapması gerekenleri biz ödüyoruz. ben birgünden birgüne bunun lafını yapmadım. maaş kartım da eşimde. bütün ödemeleri her şeyi o ayarlıyor diye. o bana ihtiyacım olan parayı veriyor. hiç sorun etmedim ama şu günlerde rahatsızlığımdan dolayı ve işte çok yorulduğumdan dolayı evi çok temizleyemiyorum. eşim bunu şakayla karışık sürekli söylemeye başladı. ben geçenlerde çok bozulduğumu yetişemediğimi biraz yardıma ihtiyacım olduğunu yardım etmese de en azından dağıtmamasını istediğimi söyledim. (çünkü kendisi çok dağınıktır. evi temizlesem toplasam ertesi gün aynı olur. sürekli peşini toplamak gerekir.) ozaman özür dilemiş hak vermişti. ya da ben öyle sanmışım. bugün yine temizlemiyosun toplamıyosun dedi. çıldırdım resmen. sana yazıklar olsun dedim. hastayım yetşemiyorum görüyorsun. üstüne bi de dağıtıp konuşuyosun dedim ver maaş kartımı madem öyle dedim. hem parayı alıyor hem konuşuyorsun dedimverdi maaş kartını ne alakası var bununla onun anlamadım dedi pişman olacağın şeyler söylüyorsun dedi. sakince çıktı gitti evden sizce yanlış mı yapmışım. çok nankör bir insan ama çok haksızlık ediyor bana
Evet evlilik anlayışlarımızın baya ters olduğu belli Erkek erkektir, kadın kadındır diyorsunuz yani..
Erkek ailesi de oğlu evleniyorsa olsun olmasın, yoksa da banka falan soysun yoksa evlenmek hakkı değil gibi geldi bana şimdi.
Olay sizin başınıza gelseydi. Durumu iyi olmayan babanız erkek kardeşinizi evlendirecek olsaydı da karşı taraf aynen sizin dediğiniz gibi baba bu yapmak zorunda yoksa evlendirmesin oğlunu diye laf gönderseydi ne düşünürdünüz?
yaa sen ne saçmalıyorsun beeDedim gene BenIpek sert üslubunu konuşturmuş. Ama meğersem ne kadar haklıymış. "Ailenin durumu yoksa" gibi bir açık kapı bile bırakılmamış. Aile fakirse evlendiremiyorsa evlendirmesin nasıl üzücu bir üsluptur. Umarım bir sinirle yazılan düşüncelerinizi Allah affeder ve kınadığınız başınıza gelmez. Aileler evlatlar için yaşar evet ama durumları olduğunca yardım ederler. Bu örnekte öyle demiyorum ama asgari ücretle yaşayanlar evlenip çoğalmasın o zaman.
yaa sen ne saçmalıyorsun bee
sırf polemik yaratmak için konuyu dilediğin yere çekiyorsun
kendi konumda da aynısını yaptın
kardeşim bu benim düşüncem senle aynı düşünmek zorunda mıyım_
mantığa bak yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?