eşimin dediğine karşılık... sizce kötü mü yapmışım:(

Ortak olmalı bence bu para mevzusü ewliliklerde..
Yanii maaşınızı kendi elinizle gidip bankadan çekemiyorsanız
ne anlamı kaldı ozaman sizin çalışmanızın??
Ve açıkcası, tartıştığınız konuyla maaş kartının ne anlamı war onuda anlayamadım..
Bence bu durum aslında sizinde hoşunuza gitmiyormuş ki, içinize işlemiş we
onunla ilgisi olmayan bi tartışma esnasında pat diye gündeme getirmişsiniz bu konuyu..
Ya da ben çalışıyorum çabalıyorum, maaş kartımı bile problemsiz eline veriyorum..
Ewi elimden geldiğince çekip çewiriyorum, derleyip topluyorum sen kalkmış bana bunların üstüne
laf söylüyorsun diye de o maaş kartını da gündeme getirmiş olabilirsinizz..
Ama çok buyutmeyin, her ewlilikte olur böyle ufak tartışmalar, karşısınıza alın konuşun..
Bana geçen gün hak verip özür dilemiştin.. Özür diliyorsan, aynı şeyi tekrarlaman yalnış..
Ben elimden geleni yapıyorum, hayat müşterek, madem bende çalışıyorum hayat müşterek deyip,
sende bana ewde bazı konuşarda yardımcı olmak zorundasın deyip adam akıllıca konuşunn derim ben..
Mutluluklar...

Son düzenleme:

konunun kayınpederinizle başlaması ne kadar gereksiz ve alakasız olmuş. Anlatmaktaki amacı anlamadım. Konuyla bağlantısı maaş kartınızın eşinizde olduğunu anlatmaksa o kadar yazmanıza gerek yoktu neden eşinizde olduğu kimseyi ilgilendirmez.
Gelelim mevzuya; al oyuncaklarını ver oyuncaklarımı ya da daha ergene yakın olarak al mektuplarını ver mektuplarımı gibi olmuş.
Yetişkin ve evli insanlar olarak yakıştıramadım bu diyaloğu.

neden gereksiz olsun ki olanları anlatması
ne kadar fedakarlık yapıp karşılığında da eşinin anlayışsızlığını anlatması açısından iyi olmuş bence bunları paylaşması

Esiniz hakli.
Bana da cok sacma geldi davranisiniz.
Direkt karti istemek yerine esinizle oturup konusmak varken isleri yokusa surmek neden?
Boyle davranarak evliliğinize zarar getirirsiniz baska bir ise yaramaz...

neden gereksiz olsun ki olanları anlatması
ne kadar fedakarlık yapıp karşılığında da eşinin anlayışsızlığını anlatması açısından iyi olmuş bence bunları paylaşması

Hangi fedarkalık? Ne fedakarlığı???
Kpeder yardım etmemiş evlenirken, bakalım durumu müsait miydi?
Bundan bu kadar rahatsızsa kendi ailesini de olaya dahil etmeseydi madem sonradan malzeme olarak kullanma eğilimi var.
Kpeder eder ya da etmez. Hem yetişkin ve çalışan insanlar evlenecek duruma geliyorsa kendi söküklerini dikebilir.
Bir şey daha; bu yaptıkları fedakarlık gurubuna girmez evlilikte iki taraf da iyi niyetliyse. Bu hayatı paylaşmaktır benim evlilik anlayışımda.
Tabi eşini ayrı bir kategoride incelemek lazım yardım etmemesini.

canım sen çok şeyi görmezden gelerek eşine her türlü tölaransı vermişsin zaten.eşine neden kartını verdigini anlayamıyorum, eşin sana psikolojik etki kurmaya çalışıyor senin yaptığın iyilikleri görmeyerek bide senin temiz titiz olmamanı yüzüne vuruyor.öyle yaparak 'seninde eksik yanların var gör' diyor buna tepkisiz kalma,madem sende sana düşmeyen şeyleri yapıyorsan oda yapmak zorunda.bana kalırsa eşin senin yaptıklarının farkında ama sana bildigini belli etmiyor ve sende ona paşalar gibi davranırsan işine yarayacaktır. bu kart isteme olayı bence; bunu görmesini saglayabilir. bende olsam isterdim kartımı o durumda, ama kesinle ve kesinlikle barıştıktan sonra tekrar vermeyi düşünme. madem o seni ev işleriye ilgilenmiyo buluyor maaşı alırken neden bunları göz önünde bulundurmuyor. bunların farkında ol.... ve bi mark ettiğim konu eşin gittikten sonra şimdi nasılsınız? durumun farkındamı yoksa kendini mi haklı görüyor?

Herkesin evlilik anlayışı farklıdır tabi
nişanlıyken sevdiği adamla evlenmek için bir çok şeyi görmezden gelecek
gelin olarak ona alınması gereken şeylerin ucuzunu isteyip,bir çok şeyide es geçmesi bana göre büyük fedakarlıktır eşine yapmış olduğu..
kayınpeder eğer oğlunu evlendiriyorsa elini taşın altına koymalı
eğer bu yükümlülükten kaçıyorsa evlendirmesin oğlunu..
kadın hem eve baksın hem işe gitsin hemde maaş kartı eşinde durup oda sadece kendi kazandığı paradan harçlık alsın o kadar da değil yani..
bu dünya da kime gereğinden çok değer verirsen değerinden olursun benim düşüncem hep bu doğrultudadır.
nitekim konu sahibide çok değer verip,herşeye eyvallah diyor.
ama eşi ufacık bişeyde onu çok güzel eleştiriyor.Bu kadarıda fazla bence

Peki siz biliyor musunuz eşinin ailesinin durumunun nasıl olduğunu da kırmızıyla işaretlediğim yeri bu kadar rahat yazıyorsunuz? belki insanların durumu yok. Koşullar belliyse karşındaki insan kabul etmiyorsa evlenmesin. Daha sonra bunu her akşam yenen pilav gibi ısıtıp ısıtıp insanın önüne getirmek ne kadar etik?

valla benim bildiğim şey şudur hanımefendi
bir anneyle baba evladı için yaşar
o büyüsün okula gitsin,akere gitsin ve evlensin herşeyde de ona destek olmalıdırlar.
çünkü ebeveynlik bunu gerektirir.
Ama artık öyle bir zamandayız ki özelliklede son yıllarda gelin çalışıyorsa hiç bişeye karışmıyor erkek tarafının ailesi aman yapsınlar aman etsinler zihniyeti var ama ne hikmetse de sıkıntılar bitincede evlerinden vede hayatlarından çıkmazlar herşeyede burunlarını sokarlar.
Kızın ailesi nasıl ki destek oluyorsa erkekğin aileside destek olmalı ki zaten evlendiremeyecek durumda da değilse evlendirmesinler oğullarını
bir dünya borcun altına sokup para yüzünden sorunlu giden evliliklere ne gerek var?

ayrıca konu sahibi'nin kocasının eline maaş kartını vermesini hiç mi hiç doğru bulmuyorum.
kadın evine bakmakla,erkekte evin idaresiyle sorumludur!
istemezse hiç çalışmaz
ama hem çalışsın hemde eşi temiz değilsin diye eleştirsin!
bu kadar da taviz vermeye gerek yok..

Evet evlilik anlayışlarımızın baya ters olduğu belli… Erkek erkektir, kadın kadındır diyorsunuz yani..
Erkek ailesi de oğlu evleniyorsa olsun olmasın, yoksa da banka falan soysun yoksa evlenmek hakkı değil gibi geldi bana şimdi.
Olay sizin başınıza gelseydi. Durumu iyi olmayan babanız erkek kardeşinizi evlendirecek olsaydı da karşı taraf aynen sizin dediğiniz gibi “baba bu yapmak zorunda yoksa evlendirmesin oğlunu” diye laf gönderseydi ne düşünürdünüz?

yapılan tartışmayla sizin söylediğiz sözler arasında çok bağlantı kuramadım ben.

bence eşinizin ailesinin yardım etmemesi ve eşinize verdiğiniz maaş kartının rahatsızlığı var sizde.
bunu dışa vuramadığınız ve bilinçaltınıza yerleştiği gibi bir izlenim oluştu bende.
dolayısıylada tartışma anında hiç ilgisi olmasada bunlar ağzınızdan dökülüvermiş.

not:erkek erkektir çalışıp bakacak,kadın istemezse çalışmaz,erkek bakmaya mecburdur gibi söylemlerede asla katılmıyorum.eşitlik eşitlik diye bas bas bağırırken bu söylem zaten çok ters.

nede güzel çarpıtıyorsunuz yazılanları anca bu kadar olurdu
durumu yoksa gidip donunu satıp evlendirsin demedim zaten
ama elinde varken destek olmayan aileleri samimi bulmuyorum
çıkar ilişkisi gibi geliyor bana sahte ve yapmacık..
benim üzerimden örnek vermenizde ayrıca çirkin
örneklendirmeseniz anlamayacak mıyım ne demek istediğinizi

Neden kızdınız ki sizin üzerinizden örnek vermeme bu kadar? Çok mu kötü bir şey demişim? Sadece empati yapabilmeniz içindi. Zaten kızacağınızı bilsem örneklemezdim.

Neden kızdınız ki sizin üzerinizden örnek vermeme bu kadar? Çok mu kötü bir şey demişim? Sadece empati yapabilmeniz içindi. Zaten kızacağınızı bilsem örneklemezdim.
Açıkçası hiç hoşlanmadım benim üzerimden örnek vermenizden
ben size karşı yazmadım düşüncelerimi genel konuştum.
baya sinirlendim benimle ne alakası var sonuçta
hakarete varmadıkça herkes düşüncesini yazmakta özgürdür değil mi?

Maaş kartının eşinizde olması bence saçma ama durumla ne ilgisi var onu da anlamadım. Niye durduk yerde adama laf soktunuz ki? Güzel güzel konuşmak varken...

Dedim gene BenIpek sert üslubunu konuşturmuş. Ama meğersem ne kadar haklıymış. "Ailenin durumu yoksa" gibi bir açık kapı bile bırakılmamış. Aile fakirse evlendiremiyorsa evlendirmesin nasıl üzücu bir üsluptur. Umarım bir sinirle yazılan düşüncelerinizi Allah affeder ve kınadığınız başınıza gelmez. Aileler evlatlar için yaşar evet ama durumları olduğunca yardım ederler. Bu örnekte öyle demiyorum ama asgari ücretle yaşayanlar evlenip çoğalmasın o zaman.

biraz hard olmuş ama oturup bu konuyu konuşabılırsınız bence hemen hemen aynı konuları bende yaşadım çünkü

Bence gayette iyi yapmışsın hem çalışıp çabalacağım birlikte borç ödensin bir şeylerin sahibi olalım diye hem de evde hamallık yapacağım.
O çalışıyorsa bende çalışıyorum.Bir de savunma şu anası ablası alıştırmış evde herşeyin önüne gelmesine, e bizde öyle büyüdük.
Yok canım bende anamın evinde ne banyo yıkamışım ne bulaşık.Allah biliyor evlenmeden önce bir kere bile pilav yapmış değildim evlendim bir kaç ayda alıştım ama ben temizleyeyim, o batırsın pis ve dağınık olsun.Yok öyle bir dünya ben mutfağı temizliyorsam o banyoyu temizleyecek.Bende 1 buçuk senelik evliyim gayette alışıyor istedi mi.
Bugün temizlik yapacağız denildi mi ben demeden o kalkıp süpürgeyi eline alır bende onun süpürdüğü yeri silerim.Kimse kusura bakmasın bu konuda katıyım ki eşimde bunun farkında ve hiçte şikayetçi değil.3 saat temizlik süreceğine 2 saatte tertemiz yapıp geri kalan zamanda birlikte vakit geçiriyoruz. Hem dışarda çalışıp hem evde yorulacağım üstüne birde maaş kartım onda kalacak. Belki o tartışma anında direk maaş kartını ortaya atmanız hoş değil, ama olsun herşeyin farkındayım mesajı vermek bi yandan iyi. Hiçte gidip nazlandırmayın kocanızı o gelsin hatasını anlasın hem dışarıda para kazanıp hem evde kölelik yapmayacağınızı bilsin.Gerçi hastayım da yapamıyorum demişsiniz ki daha da vahim durum hasta olmanıza rağmen yardımcı olmayıp laf yapmış. Bence vermeyin maaş kartınızı hesabınızı siz yapın.Nasılsa kart sizdeyken de bu borç ödenecek sizde olmasa da.Bırakın birazda böyle sizdeyken ödensin.

yaa sen ne saçmalıyorsun bee
sırf polemik yaratmak için konuyu dilediğin yere çekiyorsun
kendi konumda da aynısını yaptın
kardeşim bu benim düşüncem senle aynı düşünmek zorunda mıyım_
mantığa bak yaaa

Şu anda inanamıyorum. Nickleri hiç aklımda tutmam. Hangi konudan bahsettiğinizi anlamak için açtığınız konulara bakmam gerekti. Ev konusundan bahsetmişsiniz sanırım. Ben orda cidden yardımcı olmaya çalışmıştım. İnanılmaz kırıldım şu anda size. Hiç polemik derdim yoktu. Ama evlendirecek durumda değilse evlendirmesin cümlenizin arkasındaysanız ben sadece Allah'a havale ediyorum sizi. Diğer konunuzda ise cidden yardımcı olmak için yazılmıştı her şey. O konuda ise tarifsiz kırıldım. Dediğim gibi nickleri aklımda tutmam ama sizinkinin tutup bir daha asla yorum yapmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…