Aynen.işte bunları siz de yaşıyosunuzdur tabi ama ben yaşadığımda sonuç hakaretle üstüme yürğmekle bi şeylerş fırlatmakla sonuçlanıyo.Asıl daginik kendi bence. Esim de arabanin anahtatini kaybeder. En son bu arabayi ben surmuyorum nerden biliyim dedim. Atıyo bi koseye bul bulabilirsen.
Şöyle ki örneğin gözlük. Gözlük burada değil diyorum .buraya koymuştum diyor .burada yok başka gözlğk talsan olmaz mı diyorum.bağırmaya başlıyor.dapınıklığımdan bahsediyor. Bakın üç çeşit yenek yapıyordum. Yemeyi seviyor diye.kılo aldırıyorsun dedi.az yaotım.başka bir şey yok mu diye söylendi.bence sorunu benim.yaotıklarım değil.çözebilmiş de değilim. Dıs gebelik mevzusu mesela insan eşini umursamaz mı.grip gibi yaklaşıyor olaya. Benım gerginliğimi de tiye alıyor. yani sakin kalmakmimkansız. bu kadar yeni evlilikte hiç normal değil.zaten bakayında da durgndu. Benn anlamıyorum ya.ilişkide hatta nişanlıyken bile sorun yaşandığında bitirmye açık olan taraf hep bendim.zorla evlenmedi ki bu adam.Henüz çok yeni evlisiniz. Her iki tarafın da beklentileri var. Önemli olan bu beklentilerin nasıl yansıtıldığı. Eşinizin sizden evi düzenli tutup düzenli yemek beklemesi normal çalışmadığınız için. Söyleme biçimi yanlış. Siz de, gözlük meselesinden yola çıkarak yazıyorum, gereksiz atar yapıyorsunuz. İkiniz de birbirinizden bir şeyler bekleyip karşılanmayınca abartılı tepkiler veriyorsunuz. Oturup sakince konuşabilseniz böyle olmaz.
Bebek için de oturmamış bir evlilikte çok erken olduğunu zaten biliyorsunuzdur.
İhmal etmeyin ama özel durumunuzu. Eşinizle tekrar konuşup gidin, dış gebelik çok tehlikeli olabilir.
Sağolun.terapiyi kabul etmez.asla. ben bi çözüm de bulamıyorum.çünkü konuşmak imkansız.rol yaparsam her şey iyi.aynı fikirdeymişim gibi davranıp, istediklerini yapmam lazım çözüm bu malesef.
Ha tamam simdi oldu. Üzümun cöpu armudun sapı. Gecinmeye niyeti yok gibi ne yazikki.çamaşor yıkanıyor yemek yapılıyor ev toplanıyor.sorun ne biliyo musun. Viledanın örneğin holde durması. Veya battanıyenın koltukta kalması. Bu dağınıklıkmış. su şişesinin mıtfakta olmaması. Bundan bahsediyorum. kolonyanın banyoda kalması.bunlar sorun.
Yaptığın ya da yapmadığın hiç bir şey onu haklı çıkarmıyor tabii burada anlatmadiklarin yoksa. Bence böyle konuşup seni sindirmeye çalışıyor. Ben olsam alttan alamazdım sanırım. Pişman olana kapı şurada derdim. Giderse zaten yanlış bir evlilik yapmışsın, daha fazla zaman kaybetmeden kurtulursun. Gitmezse de aklı başına gelir belki biraz.Merhaba kızlar. Konu şu; eşim her fırsatta ayrılıktan bahsediyor. " sana daha fazla katlanamıycam", bu nasılsa biticek, seni kaç kere uyardım.. Gibi.
Bu arada 2 buçuk aydır evliyiz. 6 sene çıktık. Haklı olduğu konular var, ama boyle konuşması da gerekmiyor.haklı olduğu konu şunlar; ben ev işi bilen biri değilim pek ama yapmaya çalışıyorum yani yapıyorum aslında ama organize olmam zor oluyor. Mesela ev hep temiz, ama bi oda hep dağınık. Yetişemşyorum. . bğtğn gğn evdesin napıyosun diye başlıyor kavgalar. Ben de yemek yapıyorum ev de temiz biraz dapınık kalmışsa ne var sanki alışamadım daha diyorum boyle uzayip gidiyor. Ve benim çok sert kavgacı olduğumu düşğnğyorö ya uni bitince çok iş aradım bulamadım. Bunun stresi var. Su an dış gebelik geçiriyoruö bunun stresi var. bu arada eşim 5 yıl işsizdi biz çıkarken, ben bi kere bile işin gücün yok bış boş oturuyosun demedim. Şimdi benim evde oturmam sorun oluyor. o da evde oturman sorun değil iş yapmıyorsun diyor. evde köle gibi bğtğn gün temizlk ütü mü yapmak zorundayım ben.zaten evde otrmak değil çalışmak istiyorum. İş kıyagetleri haxır ev temiz yemek de pişiyor daha ne. ben egolu ve her zaman haklıymışım.ailem abimlere daha çok destek oluyormuş.onun annesine destek olmasına izin vermıyormuşum.ben geçinsem neden destek olmasın. Ay sonunu görmeden ben nasil izin verebilirim ailesine oara vermesine. çok bunaldım.çok ağır konuşuyor. pişmannoldupunu soğuduğunu söylüyor..
Üzerinde durmadığım şey şu olabilir. gerginim.ama onu terslemiyorum.ben bu dış gebelilten çok gerildim.ve ilk aylarda evdeki işlere adapte olurken yorgun oluyordum.yorgun halde karşılamam onu çok rahatsız ediyordu.yorgunluk suç mu bilmiyorm.ben de anemi var değerlerim de çok düşük.çabuk yoruluyorum yani.bence evliliği kaldıramadı. Soeumluluk borç ödeme vs. İş değiştiremiyor sorumluluk yüzünden daha dogrusu işi bırakamıyor işini pek sevmiyor.benı sorumlu tutuyor.evlendiğim için bunu bunu yapmaya mecbueum diyor.sonra dönüp bana bakıyor.bu kız yan gelip yatıyo diyorööyle olmasa da.bu kafada heralde.mesela ben başka şikayetle dr a gittim.hamilesiniz dediler dıl gebelik belli değildi o zaman.çok bozuldu çok hem de.bu benı cok kırdı.halbukı ben de cocuk istemşyorum ondan daha fazla istemıyorum hatta bunu biliyor. bana saygısızsın diyor.en cok taktıgı durum bu. O bi şey dediğinde susmakıyım.bunu istiyor ama benim yapım bu değil.biliyordu.ben susamam.bağırmıyorum ama susmuyorum da.daha sakin sessiz biri olmamaı istiyo sanırım.ama bu mumkun değil.kendimş tutamıyorumYaptığın ya da yapmadığın hiç bir şey onu haklı çıkarmıyor tabii burada anlatmadiklarin yoksa. Bence böyle konuşup seni sindirmeye çalışıyor. Ben olsam alttan alamazdım sanırım. Pişman olana kapı şurada derdim. Giderse zaten yanlış bir evlilik yapmışsın, daha fazla zaman kaybetmeden kurtulursun. Gitmezse de aklı başına gelir belki biraz.
Çok tatlısın senin gibi kafaya takmamayı gülüp geçmeyi çok isterdimBana en son askim oturma odasini toplar misin dedi bugun topladim zaten toplayacaktim tam baska bi isim vardi
Bana ben senin böyle oldugunu bilmiyordum diyor
Ya normalde belki kırıcı sozlerdir bilemiyorum ben gulup geçiyorum takmiyorum onu hic kusura bakmasin yani ne olmus bikac bardak sehpada kalmissa yani ufffff hic cekemicem vallaha ya
Sabah uyansin yine biseyler bulur soylicek. Hasta yaaaaa
Zaten susmayın. Dediginiz gibi evliliği kaldıramıyor. Bir dahaki sefere boşanmaktan bahsederse yollayın evden. Bence üç beş güne kalmaz kuyruğunu sıkıştırıp döner. Ama dönmezse de siz büyük bir hatadan erken dönmüş olursunuz. Böyle hayat çekilmez. Cehennem gibi.Üzerinde durmadığım şey şu olabilir. gerginim.ama onu terslemiyorum.ben bu dış gebelilten çok gerildim.ve ilk aylarda evdeki işlere adapte olurken yorgun oluyordum.yorgun halde karşılamam onu çok rahatsız ediyordu.yorgunluk suç mu bilmiyorm.ben de anemi var değerlerim de çok düşük.çabuk yoruluyorum yani.bence evliliği kaldıramadı. Soeumluluk borç ödeme vs. İş değiştiremiyor sorumluluk yüzünden daha dogrusu işi bırakamıyor işini pek sevmiyor.benı sorumlu tutuyor.evlendiğim için bunu bunu yapmaya mecbueum diyor.sonra dönüp bana bakıyor.bu kız yan gelip yatıyo diyorööyle olmasa da.bu kafada heralde.mesela ben başka şikayetle dr a gittim.hamilesiniz dediler dıl gebelik belli değildi o zaman.çok bozuldu çok hem de.bu benı cok kırdı.halbukı ben de cocuk istemşyorum ondan daha fazla istemıyorum hatta bunu biliyor. bana saygısızsın diyor.en cok taktıgı durum bu. O bi şey dediğinde susmakıyım.bunu istiyor ama benim yapım bu değil.biliyordu.ben susamam.bağırmıyorum ama susmuyorum da.daha sakin sessiz biri olmamaı istiyo sanırım.ama bu mumkun değil.kendimş tutamıyorum
Eşiniz saygısız kalp kırmaktan çekinmeyen bencil bir adam. Tamam yetiştirme önemli ama niye bütün suçu annesine yani hemen kadına atıyorsunuz ki. Babası var erkek egemen toplum var varoğlu var bunların arkasında. Ayrıca tamam daha yeni evlisiniz ama yıllarca çıkmışsınız nasıl anlamazsınız bu adamın dilinin sivriliğini bencilliğini. O erkek tabi çalışacak sen istersen seril yat diyenlere aldırma; öyle birşey yok eğer erkek çalışmak zorunda kafasına girilirse kadın da ev işlerini robot gibi yapmak zorunda denir. Siz zaten iş arıyormuşsunuz hiç alttan almayın ben bu evin hizmetçisi değilim deyin. Ancak mükemmel işi bulana kadar beklemeyin başlayın bir yerinden. Bir de telefon karıştırmak mesaj okumak nedir arkadaşım adam iş arkadaşıyla işle ilgili mesajlaştı diye ne cüretle hır çıkarıyordunuz böyle böyle yüz göz olursunuz yapmayınAynen öyle. egolu. bu erkek annelerine de erkek çocuk nasıl yetiştiirilir kursu verilsin hepsi oğlunu padişah sanıyo.olan bize oluyor.
aynı bnim eski kocada böyleydi. bide ben çalışıyodum herhafta temizliğe kadın geliyodu ev tertemizdi ama en uufak bi toz kavga surat sebebiydi. bide öğlen eve geliyoduk yemeğe iş arası yemek hazırla topla. akşam gel ertesi öğlene yemek yap akşama ayrı yemek yap ama hiç bişey beğenmez bi bardak suyunu almazdı. bırak eline sağlık demeyi. anası ablası yüzünden bi ekmek almamış eve hiçbişey yapmamış. hem çalış hem evde çalış herşeyi ben yapmak zorundayım bide saygı yok. insan hizmetçisine bile iyi davranır ya. bide herlafın başı bitti bitti. sonunda yetti be dedim boşandım. şimdi düşünüyorumda bu nasıl bi hadsizliktir nasıl tahammül ettim bi buçuk sene onlarada kendimede öfkeliyim.Aslan burcuyum:))) bildin valla. Zor ya dağınıklık toplamak. Yanı bu toplamaktan da memnun olmuyo. Her yer iyice derli toplu olucak. Sanki benim ewlenme amacım evi sşmetrik olarak toplamak. Erkeksin çalışcaksın tabi. Ben çalışıyorum sen yatıyosun diyo. Ben her gün üç çeşit yemek yapıyorum bu insana , sankş beş dakıkalık işmiş gibi davranıyo. Bana saldırıp iğneleyip sonra benden aşkım bitanem beklemesi saçma ama annnesi bunların sebebi. Her şeye tamam paşam tamam oğlum tamam yavrum alışmış. Benden de tamam aşkım tamam hayatım bekliyo yok ki öyle bi dunya.
bu her erkekte işe yaramıyo bırak lan demeyi en ufak şeyde olay yaratıyodu benim eski koca. kişilik meselesi benimki hastaydı belkide ama çoğu dahada ters tepebiliyo sonunda bitirdim kurtuldum yoksa beni hizmetçisi sanıyodu yani iyidende anlamadı kötüdendeŞu kadarını söyleyim: Evlendiğim günden beri evim ara sıra dağınıktır. Canım istemezse yemek yapmam isterse yaparım. Hayatta tek amacım evde oturup temizlik yapmak da değil. Eşimin bütün hesap kitabı bendedir.
İşten gelir yardım talep ederim, çayı o yapar ya da bulaşıkları makineye dizer ben kahve yaparım. Otururken su isterim getirir.
Ha bu adam anasının evinde böyle miymiş? Tabi ki hayır, kaynımın anlattığına göre bir yumurta yapmazmış kendine. Bizim tartışmalarımız olmadı mı? Oldu. Alttan almadım gerekeni söyledim, inat ettim yeri geldi. Ve geri adım atan o oldu.
Annem ya da çevremdekilr diyorlar işte yapma, etme, şöyle yap böyle yap. Kocanın yarın giyeceği kıyafetleri akşamdan hazırla! Ütüsünü yap. Ütü birikir canım isterse yaparım bazen yarın şunu giycem ütüler misin diye gelir. Bazen de ütülemem. Annem ki babamın iç çamaşırlarına kadar ütüler. Babam kıymet biliyor mu? Tabi ki hayırAma geçen eşimin doğum günü sürprizi hazırlamasından sonra annem de dedi ki "senin gibi olmak lazım kızım.Bizim gibiler yaramıyor" dedi.
Yani erkeğe ben evin her işini yaparım, bu benim görevim, tamam yaparım ederim, ne yemek istersin vs vs hazzını yaşatmayın. İkinizin evi. Daha iki aylık evlisiniz. Bunun başını alamazsınız, resti çekin. Elin ayağın var hizmetçi miyim lan? diyebilin.
İş arkadaşıula iş konuşmak değil o.dedıkodu.hem zaten saldım ben ya cidden.hiç umrumda değil.çıkarken böyle değildi.çıkarken ben temizlik yaptirmak içşn ewlenmıyorum oyle olsa seni almam diyordu..Eşiniz saygısız kalp kırmaktan çekinmeyen bencil bir adam. Tamam yetiştirme önemli ama niye bütün suçu annesine yani hemen kadına atıyorsunuz ki. Babası var erkek egemen toplum var varoğlu var bunların arkasında. Ayrıca tamam daha yeni evlisiniz ama yıllarca çıkmışsınız nasıl anlamazsınız bu adamın dilinin sivriliğini bencilliğini. O erkek tabi çalışacak sen istersen seril yat diyenlere aldırma; öyle birşey yok eğer erkek çalışmak zorunda kafasına girilirse kadın da ev işlerini robot gibi yapmak zorunda denir. Siz zaten iş arıyormuşsunuz hiç alttan almayın ben bu evin hizmetçisi değilim deyin. Ancak mükemmel işi bulana kadar beklemeyin başlayın bir yerinden. Bir de telefon karıştırmak mesaj okumak nedir arkadaşım adam iş arkadaşıyla işle ilgili mesajlaştı diye ne cüretle hır çıkarıyordunuz böyle böyle yüz göz olursunuz yapmayın
Oğlak ya. Detaycı. Karşıma geçip ben senle neden birlikte olayım, bu böyle gitmiycek bi gün biticek sen de biliyosun vs demese ben de gülüp geçicem. Ben böyle diyen adama nasıl güleryüz göstereyim mesela yarın. Gurur denen bir şey var. Sinirimi bozan ne biliyo musun, üni biteli iki sene oldu. Biliyor iş aradığımı. Bana evde yayıla yayıla oturan bi iş yapmayan insan muamelesi yapıyor. Kaldı ki üni de beraber kaldığımız da oldu ben hep dağınıktım. Şimdi uğraşıyorum o ayrı. Her şeye bahane buluyor. 2 aylık evlilikte 10 yıllık evli sorunları yaşıyorum. Neden ev dağınıkmış. Duyan etraf perişan zanneder. Bana saldırıyo saldırıyo iğneliyo sonra diyo ki cok sertsin erkek gibi tavır takınıyosun
Boşanmak da cesaret tebrik ederim.umarım ben de caymam.aynı bnim eski kocada böyleydi. bide ben çalışıyodum herhafta temizliğe kadın geliyodu ev tertemizdi ama en uufak bi toz kavga surat sebebiydi. bide öğlen eve geliyoduk yemeğe iş arası yemek hazırla topla. akşam gel ertesi öğlene yemek yap akşama ayrı yemek yap ama hiç bişey beğenmez bi bardak suyunu almazdı. bırak eline sağlık demeyi. anası ablası yüzünden bi ekmek almamış eve hiçbişey yapmamış. hem çalış hem evde çalış herşeyi ben yapmak zorundayım bide saygı yok. insan hizmetçisine bile iyi davranır ya. bide herlafın başı bitti bitti. sonunda yetti be dedim boşandım. şimdi düşünüyorumda bu nasıl bi hadsizliktir nasıl tahammül ettim bi buçuk sene onlarada kendimede öfkeliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?