eşimin eli çok açık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi persil07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ahh acilim dediğin kadar kolay olsa
neyse uyumayacğım bekleyeceğim sonuna kadar
ne olursa olsun sonucuna katlanacağım

yap demiyorum ama neden kolay bilio musun laptopda alsan bu kadar taksit ödersin ona vercekken kolaysa kendine harcarsın.
sıkma canını bişiler alman lazım diyip istersin kartını

o kartı istediğinde ben de kendime bişeyler almak istiyorum deyip konuyu acayım gerisi gelir zaten
sıkma diyorsun da cnm kaç aydır hep hırgür içindeyiz
inanın öle sessiz de değilimdir hakkımı savunurrm ama iaile saadetimiz bozulmasın diye sanırım fazla sustum

iyide kart ondayken hır gur oluyo nasılsa, sendeyken olsun daha guvenli :) peki senin aileninde ihtiyacları olamaz mı canım oyle bi durumda ne yapıcaksınız? krediler onun laptop borcu birde extra bi durum olsa nefes alıcak haliniz yok. boynunu bukmesine acıyorsun ama ucu seni bulcak gene bunuda biliyorsun o yuzden kırmadan incitmeden ve laf yemeden tek maaş tek kart dönemine geçin
kızıcaklar 2li sohbete döndü diye

Son düzenleme:
ya canım senle şartlarımız baya benziyor.benim eşim de çok beter bir halt yedi.8 000 kredi çekmiş ben 3000 sanıyordum.bir de onu 2 yıl ödememiş avukat masrafı faiz falan para olmuş 17000.mafoldumben ben hamileyim çalışamıyorum.eşimin maaşı da 1500.dedim ya baya benziyoruz.üstelik ben bizim sadece 3000 borcumuz var diye bilirken 2 hafta önce öğrendim bunu.günlerce ağladım,tansiyonum yükseldi hastanelik oldum.ben de seviniyordum salak gibi kredi kartı borçlarımızı bitirdik diye.
bir de yadırgayan arkadaşlar için söylüyorum bizim de ev kurarken ve düğünde eşimin ailesi destek vermedi böyle olunca bu devirede toparlanmak çok zor oluyor.öyle ailelere herşeyi yaptırıp buradan ahkam kesmek kolay.yeni evli olup borçsuz olanlara sesleniyorum sanki herşeyi kendiniz mi karşıladınız.aileniz yardım etmeseydi görürdüm sizleri.

yalnız bizim ailedeki fark.bu borçları eşim ödeyecek.ona ek iş arıyoruz,sigarasını da kestim tütün içiyor.meyve suyu ve kola gibi ürünleri bile lüks sınıfına soktum ve almıyorum.geçen bir bira içmiş kafede kesin dille uyardım bir daha içemeyecek.yani bu borcu bitirene kadar sıkı yönetim başlattım.hatta ondan sonra bile tutumlu olacağız.
ya üzüldüm üzüldüm baktım hasta oluyorum takmamaya çalışıyorum şimdi.cefasını bende çekeceğim illaki ama asıl eşime çektireceğim.sen niye tüm sorumluluğu üstüne alıyorsun ki?
o da çalışmalı artık yaş sınırı kalktı önce borcunu bitirsin sonra hazırlansın kpss ye.öyle evde çalışılıp şak diye kazanılacak bir sınav değil ki bu.kazanamazsa ne olacak?yok olmaz illaki çalışmalı.

bir de niye kendini bu kadar ezdiriyorsun anlamadım.adam kafasına vur ekmeğini al yapıyor.hem çalışacaksın hem de kendine bir çanta alamayacaksın.bu çok inciticidir.taviz verme artık ne olursa olsun.yani bu durumların sonu gelmeyecek gibi.senin paranla ailesine hava atıyor,abilik yapıyor.benim abimin evine 4000 liraya yakın para giriyor.ama kuruş koklatmaz doğum günümde bile 6 liralık bardak takımı aldı.öbür kardeşimize düğününde öyle ince bilezik takmış ki kırıldı.
millet böyle karısının ağzına bakıyor bnlar abimden değil yengemden kaynaklanıyor. o deseydi burma alalım burma alınacaktı.yengem nerdeyse düğüne bile gelmiyecekti biliyor musun zaten yarısında gitti.
millet böyle karısının ağzının içine bakıyor sen fazla yüz vermişsin bence.onun özelliği ne öyle.hem onu hem sülalesini besleyeceksin kendine bir iğne bile alamayacaksın.yazık değil mi canına.

elektra sen çok iyi yapmışsın arkadaşım okumuştum senin kulak çekme mevzuunu...
her sorumsuz boyle bir uyarıyı hak ediyor... iki kaşıktan biri hep kırık olcak yoksa yandın yani

haklısın elekrtaya cım

yanlış konuya yazmışım.

Son düzenleyen: Moderatör:
valla çok zor yani hem o kadar borç olsun hem işten çıksın hem başkalarına tekrar harcama yapsın allah yardım etsin bence tepkinizi koyun sizin huzunuzu olmadıkça ailenizin huzuru d aolmaz

İşiniz gerçekten zor...
Neye güvenerek özel sektördeki işinden çıktı acaba o kadar borç varken?

arkadaşım konuştun mu bilmiyorum ama bence konuya ben de kendime birşeyler almak istiyorum diye girme... bu konuyu baştan gergin bir konu haline getirir... bir hesap kitap yap... borçlarınızı ; gelirinizi ; kredi kartı nedeniyle karşılaşabileceğiniz muhtemele faizleri vs... yaz... ve önüne dök...

artı onun ailesinden gelecek talepleri de...

belki gözüyle görünce inanır... ben çıkamadım bu işin içinden de ; sen nasıl bir ödeme planı düşünüyorsun diye sor... kaldı ki yarın bir gün çocuk olursa nolacak de... belki şu an çocuk düşünmeyebilirsiniz ama allahın işi hiç belli olmaz... o zaman daha da çok kendinizin ihtiyacı olacak... biraz kenara koymak lazım de... hastalık-sağlık belli olmaz de... ve bir insanın borcu varsa eğer ciddi bir tasarrufa gitmezse hep başka borcu mutlaka çıkar...

bir arkadaşımda aynen seninki gibi bir sorun yaşıyor ve ben ona da çözüm bulamıyorum... çünkü kocası gerçekten anlayışsız... ama tabii arkadaşım da biraz sert çıkıştığı için çözümden uzaklaşıyorlar... çünkü iş inada biniyor...

biliyorum insan bir yerde tükeniyor ; dayanamıyor... ben bekar olduğum halde ve kendi ailemde bile buna benzer hep benden birşeyler beklenildiği için strese giriyorsam seni anlamamak imkansız...

ama olaya biraz mantıklı yaklaşmasını sağlamak için bence duygusal kısmı sonraya bırak... seni anladığını farkettiğinde de yaşadığın sıkıntıyı anlat... umarım anlar...

ve dilerim ki bir an önce borçlarınızdan kurtulursunuz...

bugün yaşananları aktarayım gece bir de geldi dedi ki suratın niye asık dedimki bugün yaşananlardan sonra iyi asmaya devam et dedi
ben de agzıma geleni söledim dedim ki babam bugün kontor almış üzerimdeki montu bile onlar aldı ve sen oralı olmuyorsun ben cok mahcup oluyorum dedim
sonra beni de ailemi de beğenmezsin dedim
o kadar borç var umrunda değil dedim benle evlendiğine pişmansın ben dırdırcıyım değilmi dedim hiç ses cıkarmadı
sabah oldu kahvaltıyı yaptık tabi hiç konuşmuyoruz beni işe bıraktı ben hadi görüşürüz deyip kapıyı kapattım 3 dk sonra gayet nazik ve tatlıdille serpil kartı verirmisin dedi
itiraz etmeden verdim dediki varmı demek istediğin dedi
evet var dedim limiti doldurmayın dedim şaşırdı ve buz gib oldu alacağımız zaten 1300 liralık bişi dedi ben de dedimki
tmm ama ben bu ay bulaşık makinesi kıyafet filan alıcam ona göre harcama yapın dedim dondu kaldı hadi sana iyi yolculuklar dedim içeri girdim sonra ne yaptı bi,lmiyorum gururuna dokundu incindi ama ne yapim bu noktaya geldi

gururuna dokunacak hiçbir şey söylememişsin ki sen...
ama kendi ihtiyaçlarını belirtmen iyi olmuş da bilemiyorum pek çözüme kavuşacak gibi değil... :teselli:

nasıl çözüme kavuşacak bilmiyorum ki
kartı bilerek verdim eğer kardeşi ödemezse elimde koz olsun veya borçları ödeyemezse diye
cünkü hep ben suçlu oluyorum

Pardon bişey sorucam 18000 liralık krediyi nerelere harcadınız???
Hani evlenmek için çektik dediniz ya...
Bulaşık makinesi almamışsınız..
Ne aldınız? 2 milyardan yemek yatak oturma takımı alsanız 6 milyar eder...
1 milyara gelinlik alsan 7 milyar..Buzdolabı çamaşır makinesi desen 1 er milyar olsa (ki krediyle evlenip kenarda 3 kuruşu olmayan bir çift için 1000liralık makine fazla lüks ama hadi öyle diyelim) 9milyar eder...
Hadi tabak çanak tencere tave kaşık bıçak onlar da 2000 lira tutsun 11milyar..
Bu evlenmek için çekilen 18 milyar nereye harcandı sen biliyormusun???
18000 lira evlenmek için çekilmiş...
5000 kayınpeder emekli olsun diye... aylık ödemeniz toplamda 570 iraysa toplamda 23000 liralık kredi 570 tl ile ödenecekse 72 ay ödenecek demektir...Yani siz 6 yıl boyunca borç ödeyeceksiniz ve eşin işinden çıkıp kpssye çalışmak çin evde oturuyor... Bu nasıl bir ahatlık nasıl bir sorumsuzluk....
Sen de demişsin ki onu 3 yıl bekledim yok okuldu yok askerlikti.... Biraz daha bekleseydin ne olurdu... Borçla harçla evlenip hem kendi hem de elalemin borcunu ödemek daha mı iyi....

kartı vermen büyük hata..
hem alacağımız şey 1300 liralık birşey ne demek yaa.
bunu söylediği anda delirirdim ben sanki çok parası varda o parayı az görüyor.
senetle alsalardı bilgisayarı sizin karta ne gerek var..?
kardeşinin üstüne senet yapsalardı..
büyük konuşmak istemiyorum ama tam boğmalık adam ya
ayrıca nedir gururunu incittiğin davranışın..*
arkadaşım sen böyle gittikçe daha neler ödersin neler..

Git kartlarını iptal ettir hemen.Herkes laptopla mı üni.yi bitirdi.Şımarıklık bunlarınki...alsanaalsanasmile

kusura bakma ama eşin iş bulmuş bu kriz ortamında bunuyor ben bunu anlayamadım. üstüne üstlük de ona buna para saçıyor. bu nasıl diplomaymış da sahibi evde yatarken para getiriyormuş. bende lisansından doktorasına 3 tane var ben çalışmadan para getirdiklerini görmedim. öyle bir şey olsaydı bu ülkede diplomalı işsiz olmazdı.

ben de yüksek lisans yaptım. üstelik gurbette tek başımaydım. laptopum falan da yoktu. evine gidip ödev yazabileceğim tanıdığım bile yoktu. işten gelip akşamları internet cafede yazardım ödevlerimi parasıyla çıktı alırdım. o laptopu isteyen arkadaş önce laptop parası kazanacak ondan sonra alacak ne bu insanların üzerinden geçinmek ya. ben aileme ağzımı açıp bilgisayar lafı bile etmedim utandım. söyleseydim ne yapar eder alırlardı. ama zorluğa sokmak istemedim hiçbirini. bu nasıl bir kardeş ki ağabeyini durumunu bile bile böyle bir istekte bulunuyor da yüzü bile kızarmıyor.

biz de kredi ile evlendik canım bu çok doğal. ama eşim de ben de devlet memuruyuz. işten çıkma riskimiz yok. eğer böyle bir riskimiz olsaydı çekmezdim o krediyi. insan kimsenin desteğini almadan kendisi evlenince haliyle pek çok maddi zorluk çekiyor. bunlar geçer ama her iki tarafın da ayaklarının yere basması lazım. kocanın 5 kuruş geliri yok ama 1300 lirayı küçümsüyor. eşinin kibirine hayran kaldım doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…