Eşimin emrivaki tavırları ?

Freelady

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
208
87
13
Eşimin tavırları normal mi yoksa bana mı batıyor anlamak istiyorum.
Dün Eşim bana sormadan danışmadan eve misafir yatıya getirdi. Elbette kalabilir ama insan bir sormaz mı haber bile etmedi? Bi yere gidiyoruz ya eve dönerken hiç sormadan direk arabayı annesigile sürüyor iki sokak aşağıda evleri, direk oraya iniyoruz hiç sorma etme yok kafasına estiği gibi.
Ailesi piknik ayarlıyor hemen hemen her pazar, her pazar olmasada iki haftada üç haftada bir topluca tüm akrabalarıyla, bana sormadan etmeden gidelim diyor ben hayır desemde oraya gidene kadar uğraşıyor, tartışma çıkarıyor o günü zehir ediyor bana. benim gitmek istememem hiç birşey değiştirmiyor. Anneside dediğim dedik durmadan hadi gelin hadi gelin diye arıyor yok desekte anlamıyor. Gelmesem huzursuzluk çıkıyor. Huzursuz ediyorlarda.
İki gün önce anneme gittik gece 12 de dönüyoruz, annesigile durdurdu arabayı direk iniyor kapıyı çalıyor flan. Yine hiç sorma yok.
Eve misafir çağırıyor banada eve misafir çağırdım akşama yemek ne yapacaksın diye soruyor.
Bu örnekler çok fazla ben aklıma geleni yazdım sadece.
Ben artık bu evlilikte çok yıprandığımı hissediyorum zaten çok kopuğuz birbirimizden birde bu tavırları iyice soğutuyor.
Yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

Peki siz de bu duruma tepki gösterin,mesela misafirlere özel yemek yapmayın,evde ne varsa onları sunun.kaç yıllık evli olduğunuzu yazmamışsınız ama daha yolun başındaysanız öğrenir diye düşünüyorum sizi dikkate almayı ama 5 ve üzerindeki evliliklerde iş zor,alışkanlıklar söz konusu ama tabii bunlar da kırılır

Hakaret edince ban yiyoruz o yüzden akıl vereyim eşinle konuştun mu bu durumu oturup güzelce derdini anlat bak istemiyorum demiyorum ama beni adam yerine koymadığını düşünüyorum bunu içimde büyütmeye başladım de. Sakince çay, kahve içerken ağlamadan sızlanmadan

Başından beri böyle davranıyorsa kötü yaa
Sizi yok saymaması lazım
Nasıl değiştirebilirsiniz ben de bilemedim şimdi üzgünüm

Emrivaki davranışları sadece sana karşımı yoksa çevresine ailesine yada çocuğunuz varsa ona karsıda yapıyormu.
Sizi adam hesabına katmıyor. Konusmak istesenizde sizi anlamak yerine kavga cıkartacagı kesin. Yıpranan taraf cogu evlilikte oldugu gibi yine kadın oluyor.
Konusmayı deneyin baktınız oda olmuyor evlilik terapisti ile konusun. Allah yardıcınıZ olsun hiç sevmem evrivaki tavırları.

Seni insan yerine koymayan adam konuşmak istediğindede kale ye almaz onun için baştan nasıl başlarsa öyle gider ya siz kendinizi değiştireceksiniz o kendine dert edecek ya çekmeye devam edeceksiniz yada bu diyardan gideceksiniz... eşim birkere bana sormadan arkadaşım gelicek eşiyle dedi kıyamet koptu evde hastaydım temizlikte yapmamıştım bi kaç gündür bi dedim evi süpür bi dedim mutfağı topla bi dedim pastaneye git bağır çağır deliye döndü evde çıtı çıkmadı misafir gidincede hatasını kabul etti

Ben tepki gösterince yanlış anlıyor ailesini istemediğimi düşünüyor halbuki durum öyle değil onun tavırları. Bir yıllık evliyim

Sana sormadan yapması kabul edılır degıl tabıkı bunu onlemen lazım. Benım esım bıkere kuzenlerı gelmıs asagıda araba tamır edeeken benı aradı yemek hazırmı ıste x x de var bende onlardan haberım yoktu ona gore yemekte yok dısarda yaptır getır dedım.YYıne bıkere daha oyle oödu oglen yemegı saatı gelmıs benım daha temızlıgım bıtmemıa bız 3 kısıyız ona gore yemek hazırla dedı yapamam erken haber verseydın dedım yıne yaptırdı yemegı getırdı daha ondan sonra bırıne gıdecek olsak o davet eden daha esıne sormadan esım bana sorar musaıtmısın godermıyız dıye bırı gelecegı zamanda hemen soyler marıfet degıl olması gereken ama ıkıkere kızınca duzeldı ı sallah senınkıde duzelır cok gıcık bısey cunku emrıvakı

Hayır diye elbette diyorum ama laftan anlamıyor illa benim dediğim olacak gibisinden. annesi arıyor hayır gelemem bugün diyorum arkasından eşimi arıyor gelin akşam diye oda beni sıkıştırıyor mesela
Hayır deyip gitmeyin o zaman. Sadece demekle olmuyor. Sürükleyerek götürmüyor heralde.

Ben tepki gösterince yanlış anlıyor ailesini istemediğimi düşünüyor halbuki durum öyle değil onun tavırları. Bir yıllık evliyim
Görücü usulü mü evlendiniz anlamadım ki?hiç bu senaryoları ,olasılıkları konuşmadınız mı?görüşme sürenizi çok kısa tutmuşsunuz,bakın sizi tanıyamamış bile.evlenene kadar sessiz kaldınız sanırım, o da ilişkiye yön veren,istediğini yapan taraf olmuş besbelli.sizi kaale almıyor,önemsemiyor bile.

Ama artık sesinizi bulun lütfen,tavrınızı koyun ortaya,kısa bir süreliğine soğukluk ve münakaşa da olsa kararlı duruşunuzu gördükten sonra kendine çeki düzen verecektir neticede

Emrivaki yapan insanlardan hiç hazetmem. Bizimde başımızda vardı böyle bir durum teyzemlerle bir yıl öncesine kadar limoniydik barışıncada huylarını unutmuşuz sanırım sürekli emrivaki haller. Başta aman yeni barıştık diye ailecek sesimiz çıkmadı ama sonra bu işe dur demek lazım dedik.
Artık hayır demeyi öğrendik çünkü ve herkesin bir hayatı düzeni olduğunu hatırlattık.
Size tavsiyem eşinize sizinde bir hayatınız olduğunu ve hayır diyebilmeyi öğretin. İki üç haftada pikniğe gitmek zorunda değilsiniz. Bir ikisini reddedin zamanla alışacaklarını umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…