eşimin en yakın kızarkadaşı

Certanly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
217
0
96
Antalya
ne yapmalıyım Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar , sizden akıl almak için yazmaya karar verdim..
eşimle ilgili aramızda bazı konularda büyük tartışmalar yaşıyoruz, ama genelde hep 3. şahıslar yüzünden,
eşimin biz tanışmazken yakın bir kız arkadaşı vardı, tanışmamızın üzerinden 1 - 2 ay geçince tanıştırdı eşim beni, ondan önceki zamanda diğer arkadaşlarıyla tanışmıştım... göya bu kız eşimin en yakın arkadaşıymış, hoş zaten öyleydi.. kızı istemeye geldiklerinde bile eşim o ortamda bulunmuş yani, annesi- babası hep çağırırmış eşimi.. ben zaten bu konuda eşimin tavırlarına baktım, yakın arkadaşı oldugunu düşünerek ilgili davrandım ama mesafemi de hep korudum, en yakın arkadaşi..., beraber bi gün otururken bana erkek arkadaşımın benden önceki ilişkisini anlattı, o kız şöyleydi böyleydi falan dedi, sonra öğrendim ki zaten onlar kavga edip küsmüşler o zamanlar, ama erkek ark.mın o kızı çok sevdiğinden de bahsetmeden geçmedi... neyse, zaman geçti şuan eşim olan erkek ark.ma olayı anlattım , niye böyle yaptı anlamadım dedi.. zaman geçti bi gün bir sürü arkadaşımızla otururken erkekler kendi arasında, bayanlar kendi arasında sohbet ederken sen oldugun için AAAAA'nın ilişkilerinden konuşamaz olduk dedi.. ( AAAA benimki oluyo yani) sonra ya sabır dedim, bozulmuştum ama bişey demedim, zaman geçti bi gün nette karşılaştık, demez mi AAAA'm napıyo, ona iyi bak( AAAA derken ahmedim ne yapıyor dedi yani) ben çok sinirlendim ama bişey diyip sinirlerimi hoplatmak istemedim
durumu eşime anlattıgımda bu ve benzeri olayları, her seferinde, zaten onunla biz artık eskisi gibi değiliz o sadece benim en yakın arkadaşım oldugunu sanıyor diyordu, ben ama öyle olmadıgını hissettir diyince aman boşver öyle sansın diyordu, zaman zaman onun davranışları ilişkimizde hep kavga edilcek düzeye geliyodu, ama şu var ki en son ahmedim napıyo şeklindeki söylemini eşime söyledim, sordum siz birbirinize böylemi hitap edersiniz diye, yok dedi ben demem o da kötü niyetle dememiştir dedi, ama rahatsız oldugumu artık kabul edemeyecegim bi davranış oldugumu söyledim, tamam dedi artık çok daha seviyeli olup anlamasını sağlayacam dedi... gecenlerde aradı kız bunu, bu da telefonda tamam canım tamam,falan dedi ardından tamam canım öpüyorum diyip kapattı.. ona söyleyince olayı ne var bunda canım klişe bi laftır dedi, tamam dedim canım demene bişey demiyorum da gecen sefer bana daha dikkatli konuşacagını söylemiştin, şimdi onun hala yanlışanlayacagı biçimde konuşuyosun dedim... kavga çıktı
arkadaşlar uzun oldu ama ne yapmalıyım, kavgalarda eşim artık beni suçluyor, o kızı hep ilişkimizde kavga unsuru yaptıgımı söylüyor.. temel hiç bir mevzuda anlaşmazlık yaşamıyoruz hep 3. şahısları bulaştırıyosun diyor.. siz olsanız böyle durumda ne yapardınız ki, eşim artık şunu da diyor, sen çok müdahale ediyorsun benim tercihlerime, ben senden öte ayrı bir bireyim ama hep sen üzülme diye istemediğin insanları uzak tutuyorum yaşantımdan diyor, sen dar bir dünyadasın şu an anlamıyosun diyor( gerçekten benim arkadaş çevrem çok fazla değil, çünkü bulundugum şehirde çok yakın olmayan bi kaç arkadaşım var, zaten çok fazla öyle yakın arkadaşlarım yoktur.. biraz içe kapanık bi yapım vardır...

canım çok zor bi durum eşin bu arkadaşlık ilişkisini çok önceden bitirmeliydi bence... sen çok iyi dayanmışsın bu zamana kadar ailenle konuş bu durumu onlarda eşinin ailesiyle konuşsunlar bu şekilde olmaması lazım yani...

Son düzenleme:
ne bu samimiyet hala evlendiği halde ahmedim falan yanlış tabi sen koy canım tavrını kıza gelemesin haklısın tabi okadar geniş olunmaz tabi .

erkek arkadaşımla bunun çok benzeri bir durum yaşadım ve tabiki hep sorun oldu ama baktım tartıştıkça değişen birşey olmuyor hiç umursamıyormuş gibi davrandım sanki onunla görüşmesi vs hiç umrumda değil gibi ben böyle olunca erkek arkadaşım mesafeyi kendi kendine koydu ve artık sadece arada selamlaşıyorlar bunu da umursamıyorum yerimseniben

bir erkeğin evlendıkten sonra en yakın kız arkadası olayını bıtırmesı lazım dıye dusunuyorum cunku mutlaka esler arasında huzursuzluk cıkar tabı eger rahat kıskanc olmayan bır bayansanız olmaz ama öbür türlü hep bır huzursuzluk olur bırde sıızn dedıgınız kız cok rahat bellıkı bu benı allah korusun cok rahatsız ederdı kabul edemem asla allahtan esımın oyle bır arkadası yok esımde benım boyle bır konuda ne kadar hassas oldugumu bılır benım ıcın yakın kız arkadas olayı cokkkk terssssss sonucta bır erkek bır bayan atesle barut mısalı dıye dsunuyorum...........

çok kötü bir durum.bence eşinden önce o kadına eşinin sana ait olduğunu,ve onunla olan samimiyetinin rahatsızlık verici olduğunu davranışlarınla göster.mesela ahmedim falan diyorsa boz tersle hayırdır de ? eşine baskı yapma.çünkü yaparsan aklına karpuz kabuğu düşebilir.

zeynep harika söyledin gerçekten eğer bu durum geçmiyorsa sende kendine bi erkek kanka bul bence :teytey:

sanırım o kızda sizi özellikle kızdırmak için yapıyor bunu.elinde arkadaşlık gibi çok rahat kullanabileceği güç var çünkü.

eşim eskisi gibi değiliz diyor, ama bu noktaya da hep benim sayemde gelindi, çıktıgımız günlerde arabaya binmiştik, arka koltuga 4 kişi yani, kızın nişanlısı vardı ben benimkinin diğer yanındaydım bi baktım kız gayet normal elini benim erk.arkmın bacagının üstüne koymuş.. yani çok sinirlenmiştim o zamanda ama olayı hiç eşime söylemedim, söylesem zaten hatırlamaz, ama kız belki kardeşce duyguyla da davransa ben bunu kabullenmek zorunda değilim, eşim de bunu anlamıyor, ne var arada konuşuyosak diyor, ona konuşma demiyorum ama eğer ki bana söylediğin gibi aranızda samimiyet yoksa ne diye bunu belli etmiyosun diyorum bişey demiyo, yani kıza canım diye konuşursan o hala eski samimiyetiniz var zanneder diyorum, ne var ki canım kelimesinde diyor, gecen cok kavga ettik , ben herkese canım derim insanlar tanımadıgı kişiye canım der diyor, o zaman dedim bana herkese hitap ettiğin şekilde hitap etme bi daha canım deme dedim, yanlış anladın beni bilmem ne diyor... valla anlamadım eşimin bu huyunu sevmiyorum.. hep bu kızın ona hitap ettiği şekilden konu açılsa olayı namussuzluk boyutuna niye taşıyosun o kardeşçe duygularla davranıyor diyor, ama diyorum kimse eşime ahmedim diyemez ben bunu kardeşçe duyguyla anlasam bile yanlış çünkü o senin kardeşin değil diyorum.. offf yaa kızlar bu konu bi türlü çözülmedi gitti

açıkça söyle nedir bu ahmetim falan ben hoşlanmam böyle tavırlardan de.bak bakalım bi daha yapabiliyormu ? ne kendini üzecen.bırak o üzülsün.

ben eşime sordum biri bana ayşem - fatmam herneyse böyle sahiplenme duygusuyla konuşsa sen ne yapardın ne düşünürdün dedim, sustu kaldı
ama olay bu kız olunca toz da kondurmuyor, toz kondurmadıgını söyleyince ne alaka diyor, bir duvar cekmiş, ötesine karıştırmıyor.. ama benim bi erkek ark. böyle davransa herhalde kavgaların en büyüğü çıkardı.. ben hiç bir erk. arkadaşa canım demem, ona da belirttim, olayın namus yönü değil toplumsal yönüne dikkat cekmeye calıştım, ama benim kafamda canım kelimesinin ahlaksızca söylenen bi söz oldugunu düşündüğüme inanıyor..

sacmalık ,evlılık öle göruldugu gıbı yok kanka yok en smaımı rkdasaı falan kaldırmıyo bır sure sonra evde tartısmalar cıkar ben olsaydım cıksrrdım o kım kı ahmetım falan dıyor ya huc sevmedıgım bır kız tıpı cıvık cıvık böğğğğ sevgılısıne ne dıye hıtap edıyor acaba....sacmalık.

direk kıza söyleyin o zaman rahatsızlığınızı,hem sizin kocanız o birşey demeye hakkı olamaz...kendi kendinize düşünüp sıkılacağınıza ona anlatın o sıkılsın...sanırım kız neyin ne olduğunun farkında değil,yada farkında safa yatıyor.sinir bozucu bir durum.eşinizin üzerine gideceğinize kıza açık olun eğer amacı farklı değilse anlar sizi.eşiniz niye yaptın diye soramaz zaten,ha sorarsa ''aradaki mesafeyi sen koyamadın,ben koydum böylesi ikimiz içinde daha iyi,kendini benim yerime koy'' dersiniz olur biter...

üzülüp eşinize sürekli patlarsanız gereksiz insanlar yüzünden saygınız kalmaz birbirinize...

canım kelimesinden çok ahmetim kelimesine tak bence.seni anlıyorum çünkü etrafta böyle kızlar ciddi var.erkek arkadaşları evlenince yada nişanlanınca böyle bir psikoloji içine giriyorlar.sanki dahamı değerli oluyor nedir.ama dediğim gibi sen tersle ya.hiç çekinme.çünkü kime sorarsan sor kimse hoşlanmaz bundan ve yanlış bir durum.

Son düzenleme:
walla kızlar demek ki ben hatalı düşünmüyormuşum, acaba dedim herkes normal mi karşılıyo bu tip durumları ben de mi bi anormallik var ki dedim. ama görüyorum ki hemen hemen herkes aynı şekilde düşünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…