- 12 Haziran 2020
- 341
- 424
- 18
O zaman halinize yanın ,bakın insanlar çatır çatır
Ben bakıyorum da böyle kafalar mutlu bu hayatta yapacak yok
Var öyleleri misal benim kaynım. 41 yaşında. İlk eşinden boşananinca annesinin evine geri döndü çünkü ocağı yakmayı bile bilmez. Çamaşır makinesi kullanmayı hiç bilmez. Şaka gibi. Var böyle adamlar aman evlerden ırak.Ya inanamıyorum eşi ailesine gidince tası tarağı toplayıp abisinin evine mi yerleşiyor, sırf yenge hizmet etsin diyeNe diyelim acziyet mi, bencillik mi, görgüsüzlük mü, adam kullanmacılık mı, ne diyelim bilemedim.
Evet evet hatta beni terslemisti sanki Türkiye de yok diyeGeçen yine böyle bir konu vardı, kadın kaynının yıllardır bunlarla aynı evde yaşadığını yazıyordu. Ülke bile aynı yine Almanya ve adam 40'ın üstündeydi galiba. Kadın eşim çok iyi ondan sustum diyordu, eşi iyi biri olsa zaten böyle bir şeye asla müsade etmezdi.
Benim çevremde hiç böyle bir olay yok.Evet evet hatta beni terslemisti sanki Türkiye de yok diyeal işte hep Almanya da oluyor bu vakalar
Evet evet cidden oyleler hele bu covid dönemi geldiler ya iyice anladımB
Benim çevremde hiç böyle bir olay yok.
Bir de Almanya'da yaşayan kesimin bir kısmı hâlâ geriden gidiyor, bir türlü kendini geliştirmemiş öyle kendi aralarında yaşıyorlar.
Isvecli gencler uyaniklar cok erken yasta kiralik ev sirasina giriyorlar. Okurken ögrenci evlerinde kaliyorlar tek odali ve dusuk kirali. Genelde sonradan okul bittikten sonra kendi evlerini satin aliyorlar. Evden tasinma kulturu oldugu icin ya ev arkadasligi yapiyorlar ev alana kadar yada ailelerin evlerinde kaliyorlar. En kötu ihtimalde ya buyuk sehirden sehir disina tasiniyorlar, cunku oralarda ev bulmak daha kolay veya insanlarin ikinci el kiraladiklari evlere tasiniyorlar. Bunlarda genelde cok cok pahali oluyor. Yani normal kiralik eve tasinmak direk ha deyince olmuyor.Merakımdan soruyorum. Kiralık ev yoksa nerede yaşıyor insanlar, ailelerle mi?
Durumu fark etmesini mi beklemek ben asla kabul etmezdim.Tasinmaman daha mantıklı.Merhaba hanımlar benimde içime dert olan bi konu var sizinle paylaşıp yorumunuzu almak istedim.. biraz uzun olabilir HAKKINIZI HELÂL edin Ben bir yıldır evliyim ve 3 aylık bebeğim var yurtdışında yaşıyoruz 1 yıldır da annemde kalıyoruz mecburi ,yurtdışında kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi herneyse, bir kac ewden onay bekliyoruz olursa INŞALLAH taşnicaz eşimin bide erkek kardeşi var burada aile olarak tek ikisi var, birde amcalar dayılar filan iste eşim dün taşınırsak kardeşini de yanımıza alacağını soyledi ardından senin için bi sorun olmaz dimi dedi ben o an şok oldum konuşamadım başımı sallayıp yok dedim dünden beri yüzüm asık farkediyor zaten ama buna bozulduğumu anlamıyor yada anlamak istemiyor kardeşi 20 yaşında bekar biz zaten 1 yıldır yalnız kalamıyoruz kendi düzenimiz yok diye taşınmak istiyorum kendi ewimde de rahat olmicaksam niye taşınıyorum ki buradan? Durumu farkedip sormasını istiyorum noluyor diye dökücem içimdekilerini zoruma gitti baya..
Cok dikkat ederkende kaldim.hap kullanırken de kaldım.vallahi de kaldım billahi de kaldım.simdi hem hap hem prezervatifle kalmamak için her ay dua ediyorum.su pandemi gecsin gidip baglattircam artık.iyice psikolojim bozuldu çünkü.hamile kalmak korkusuyla yaşamakta çok zor . olmasi da dert olmaması da.simdi cocuk isteyip olmayanlar icin dert mi diyenler cikacaktir.ama inanin istemeden hamile kalmakta coook zor.Rabbim isteyen herkese versin tabi size de.Bilmem, ne zaman burda cocukla ilgili soru sorulsa korunurken kaldım diyorlar ya. Ben duvara cok bacak diktim utanırdım o halimden ama olmadı.
Rabbım hediyeyi bana layık gormedı, vardır bir bildigi. Asırı korunanlara verdıgıne gore.
Sen hamıle kal cyrek takıcam ona
Yani kadın napsın mecbur evlendi diye sevindi ama maalesef karısı gidince kendi evinde değilde abisinin evine kalmaya geliyor erkekleri öyle alıştırmış aile çünkü onlarda erkek üstünmüş hizmet görmeliymiş kadın hizmet etmeliymiş dövülmeliymiş vesayre özellikle kapalı kız seçiyorlar açık kızlara kötü bakıyorlar.Ya inanamıyorum eşi ailesine gidince tası tarağı toplayıp abisinin evine mi yerleşiyor, sırf yenge hizmet etsin diyeNe diyelim acziyet mi, bencillik mi, görgüsüzlük mü, adam kullanmacılık mı, ne diyelim bilemedim.
İstemedıgınızı soyleyın please .Of nefret edıorum zorla kabuk ettırmeye calısan ınsanlardanMerhaba hanımlar benimde içime dert olan bi konu var sizinle paylaşıp yorumunuzu almak istedim.. biraz uzun olabilir HAKKINIZI HELÂL edin Ben bir yıldır evliyim ve 3 aylık bebeğim var yurtdışında yaşıyoruz 1 yıldır da annemde kalıyoruz mecburi ,yurtdışında kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi herneyse, bir kac ewden onay bekliyoruz olursa INŞALLAH taşnicaz eşimin bide erkek kardeşi var burada aile olarak tek ikisi var, birde amcalar dayılar filan iste eşim dün taşınırsak kardeşini de yanımıza alacağını soyledi ardından senin için bi sorun olmaz dimi dedi ben o an şok oldum konuşamadım başımı sallayıp yok dedim dünden beri yüzüm asık farkediyor zaten ama buna bozulduğumu anlamıyor yada anlamak istemiyor kardeşi 20 yaşında bekar biz zaten 1 yıldır yalnız kalamıyoruz kendi düzenimiz yok diye taşınmak istiyorum kendi ewimde de rahat olmicaksam niye taşınıyorum ki buradan? Durumu farkedip sormasını istiyorum noluyor diye dökücem içimdekilerini zoruma gitti baya..
Tabiki de belki çok iyi dikkat etmemize rağmen olmuştur RABBIM isterse herturlu verir biz ne yapsak boş olur
Ya kendimi anlatmış gibi hissettim. Bize hediye yok napalım kısmetBilmem, ne zaman burda cocukla ilgili soru sorulsa korunurken kaldım diyorlar ya. Ben duvara cok bacak diktim utanırdım o halimden ama olmadı.
Rabbım hediyeyi bana layık gormedı, vardır bir bildigi. Asırı korunanlara verdıgıne gore.
Sen hamıle kal cyrek takıcam ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?