- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
Ben de erkek kardeşimin uzun süre kalmasını istemem.
Rabbimin hediyesi de sen korunsaydın Rabbim sana o hediyeyi vermezdi.Bacım Berlin de yaşıyorum evlendik ve evimiz neredeyse hazırdı burada hava parası diye birşey var çalışmıyorsan ev bürolarınin içinde adam oluyor senden 5 6 bin Euro hava parası alıyor ewin 1 haftaya hazır diyor adam parayı aldı kaçtı gidip şikayet etme gibi bi lüksün yok kendimizi toparlayama kadar mecburi yeni bi ew bulana kadar kalmak zorundaydık çocuğa gelince RABBIMIN hediyesi geri ceviremezdim
Farketmesini beklemeyin. Açıkça konuşun. Size sormadan yaniniza alacagina tek basina karar veremez.Merhaba hanımlar benimde içime dert olan bi konu var sizinle paylaşıp yorumunuzu almak istedim.. biraz uzun olabilir HAKKINIZI HELÂL edin Ben bir yıldır evliyim ve 3 aylık bebeğim var yurtdışında yaşıyoruz 1 yıldır da annemde kalıyoruz mecburi ,yurtdışında kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi herneyse, bir kac ewden onay bekliyoruz olursa INŞALLAH taşnicaz eşimin bide erkek kardeşi var burada aile olarak tek ikisi var, birde amcalar dayılar filan iste eşim dün taşınırsak kardeşini de yanımıza alacağını soyledi ardından senin için bi sorun olmaz dimi dedi ben o an şok oldum konuşamadım başımı sallayıp yok dedim dünden beri yüzüm asık farkediyor zaten ama buna bozulduğumu anlamıyor yada anlamak istemiyor kardeşi 20 yaşında bekar biz zaten 1 yıldır yalnız kalamıyoruz kendi düzenimiz yok diye taşınmak istiyorum kendi ewimde de rahat olmicaksam niye taşınıyorum ki buradan? Durumu farkedip sormasını istiyorum noluyor diye dökücem içimdekilerini zoruma gitti baya..
Millet rahat ya ben kıçımıd önüp yatcam elin adamı varken naısl yatayım ne saçmaEderler bacım hizmet eden sıcak yemek koyan olunca önüne ederler
Ya köyden gidip almanyaya yerleşen tayfa üst üste yaşıyor zaten onlara normal böyle kalmak. Ama bence hiç hoş değil genç adam ne işi var evde? Misafir olur mecbur olur 1 ay kalır malks. Sürekli yaşamak ne ya? Hani marjinal bizdik sonra? Bi de dindar geçinirler böyleleriKardeşi normalde nerede yaşıyor ki? Yani sizdeki de büyük cesaret, daha ev bark yok evlenip üstüne bir de hamile kalmışsınız. Sizi dinlemeyen kendi dediğini okuyan biriyle neden evlendiniz ki? Kocam beni dinlemez diyorsanız yapacak bir şey yok rest çekin o zaman. Surat asacağınıza istemediğinizi direkt söylemek daha mantıklı. Muhafazakar biriyse eğer 20 yaşındaki bir erkekle aynı evde olmam uygun olmazdan girebilirsiniz. Bazılarının öyle hassasiyetleri olabiliyor.
Eşim biraz ters karakterli o an yok deseydim de zaten ister kabul et ister etme bizimle yaşayacak diyecekti şimdide desem böle olur cevabi
Hunharca korun. Asırı dikkat et.Ben bunun için ayrı konu açacağım bu ay da tutmazsa
Neyi yanlış yapıyorlarsa biz de öyle yapalım
Ya inanamıyorum eşi ailesine gidince tası tarağı toplayıp abisinin evine mi yerleşiyor, sırf yenge hizmet etsin diyeBenim yukardaki komşum kocasının erkek kardeşi ile yaşıyolar ailesi bi tarafa onada hizmet ediyor tam evlendi kurtuldum derken karısı aile ziyaretine gitti 1 aylığına tekrar onların evine geldionların tarafındaki erkekler tek yaşayamıyor illa kadınlar hizmet etmek zorunda kapanmak zorunda kadın bişey desede bişey olmuyor mecbur çocukları için katlanıyorum diyor okulda temizlik yapıyor onun yorgunluğuyla ev işiydi çocuklardı vesayre derken canı çıkıyor kadının sizde çok erken çocuk sahibi olmuşsunuz 1 yıl ne ki ? benimde bi arkadaşım vardı kaçıp evlendi 5 aylık tanıdığı biriyle 1 yıl oldu hemen çocuk sahibi oldu daha yaşı kaçtı başı kaçtı şimdi uğraşıyor kınamıyorum herkesin başına gelir tabi ama çok erken ileride ne olur demek lazım.
Ay ne bileyimHunharca korun. Asırı dikkat et.
Ozamam olur. Anca oyle oluyor cunku.
Amma alamanya da çocuğa devlet bakıyor öyle değil mi?Kisacasi hayatinizi yönlendirmeyi beceremiyorsunuz. Birine 5000 Eurodan fazla para kaptirmissiniz. Daha kendinize ev bulamadan anne baba oluyorsunuz daha hayatinizin en basit islerini yola koyamadan. Su müjdeli kaza bebekleri de hep bu bölümde okuyoruz. Bazilarinin dogum kontrol yöntemi dua etmek resmen. Aranizdaki iletisime diyecek kelime yok, cünkü yok. Demek istedigim cocugunuzla beraber büyümeyi beklemeyin. Acil büyümeye bakin. Esinize para kaptirdigi icin mecbur annenizin yaniniza geldiginizi ve bundan sonra ayri yasamak istediginizi söyleyeceksiniz. Ve en önemlisi kendinizi gelistirin acilen. Sert oldu belki ama artik söz konusu sadece siz degilsiniz. Cocuk da var
Amma alamanya da çocuğa devlet bakıyor öyle değil mi?
Ayrıca konu sahibi hayırlı olsun misafir berekettir bereketiyle geldi inşallah
O zaman halinize yanın ,bakın insanlar çatır çatırAlmanyada aylik cocuk parasi 200 Euro ve kültürel etkinlikler icin biraz da yardimlari var ama öyle "devlet bakiyor" diye birsey yok. Ben alman devletede güvenip cocuk yapmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?