Eşimin eski eşi ve yanımızda kalan oğlu

Annesi cocugu neden terk etmis olsun ki,sanki camii kapisina mi birakmis? Babasina birakmis. Ve evinizde huzursuz bir ortam varsa anne cocugunu o evde tutmayi istemez normal olarak.
Velayeti annedeyken ve çocuk annenin olduğu ilçede eğitime devam ederken okul döneminde gecenin üçünde babanın kapısına atıp giden bir anne, velayet okul değişikliği adres vs uzun konular.. bunları düşünmeyen yarıyıl tatilini bile bekleyemeyen biri

Ben size şöyle birşey anlatayım belki sizi yumuşatmaya yardımcı olur..
Eşim tamda 13 yaşında annesini trafik kazasında kaybetmiş.. Hemde ailecek içinde oldukları arabada bir tek annesi vefat etmiş geri kalan herkes ağır şekilde yaralanmış.. Babası ise (babam asla diyemediğim insan) daha 3 ay olmadan yeni birini bulmuş kadınında kız çocuğu var eşimden 2 yaş büyük. Benim eşim çok içine kapanıktır sadece bana anlatır her şeyini. Bizim 7 senelik ilişkimiz var 1 senedir evliyiz ve 4. senemizde falan anlatabildi yaşadığı çoğu şeyi. Kendi annen ve baban ile yaşadığın bir eve yabancı bir kadın geliyor annenin yerine geçiyor ve sen o evde yabancı kalıyorsun. Siz ne kadar iyi davranırsanız davranın o çocuk daha ergenlik çağında ve bunları hazmetmesi kolay değil. Evet annesi yaşıyor evet daha anne kuzusu çünkü daha çok küçük... Ve babası ile annesi boşandığına göre o evde hep kavga hep bağırışmalarla yaşamış bir çocuk.. Babasının başka bir kadınla evlendiğini sindirmesini geçtim annemle de hep bağırışmalar vardı bu sefer de aynı oldu demek ki evlilik böyle bir şey diye ön yargılarla büyüyecek.. Annesiyle dertleşmesini ve olanları anlatmasından daha doğal bir durum göremiyorum. Bence çocuğun çok acil bir pedagog ile görüşmesi gerek.. Asla kimseyi yargılamak istemem ama sizde evlenirken çocuğu olduğunu ve birlikte yaşayacağınızı bile bile evlendiniz o yüzden çocuğu istemiyorum gibi bir şey söylemeniz eşinizle aranızı fena halde açar diye düşünüyorum..

Ikisi de görüşmeye devam edicekler çünkü ortada bir çocuk var evet o çocuğun yaptığı sinsilik yapmış hiç sevmem bu tarz şeyleri annesi doldurmuş olabilir mesela evde kavga olduğunda ara bana soyle gibilerinden..sen sakin çocukla dalaşma eşinle aranı iyi tut çünkü oda onun oğlu..çocuk yüzünden evde tartışma çıkmasın tatile matile gittiginde konusursunuz çocuk..

Eşimle 6 ay önce evlendik,13 yaşında bir oğlu var. Oğluyla kendi evinde yaşadığı için ben de evlenince onların yanına taşındım, sakin saygılı dost bir çocuktu, karşılıklı oturup sohbetler ederdik...
Ta ki iki hafta önce gece yarısı eşimle birbirimize girene kadar.. Konunun çocukla alakası yoktu, eşim alkolün etkisiyle saçmaladı ben de yanına bırakmadım...yine de aynı odada yattık.
Gece 2.30 gibi uykum kaçtı balkona çıktım oğlan hala ayakta🙄bizi herşeyi dinlemiş ve 50 km uzakta yaşayan annesini aramış, x abla annem geliyor beni almaya dedi ki bu anne onu 2 yıl önce gece 3 te baba kapısına atan kadın.. kadın gelmiş sitede kendini göstermiş eskiden burada oturduğu için bekçiye kadar tanıyor onunla sohbet etmiş vs vs😡neyse ben çocuğu yollamadım sabah gelsin alsın baban seni göremezse kızar dedim. Çocuk anneyi aradı sabah gel dedi öyle de oldu.
Sonrasında ben gece olanlarla ilgili eşime birşey anlatmamışken bekçi görüp anlatıyor. Benden nasıl saklarsın diye kızdı tartıştık. Çocuk 10 gün annede kaldı geri döndü.
Bu süre zarfında annesi sürekli eşimi aradı ve anladığımız şu ki ben o eve gittiğimden beri an be an ne olduysa annesine anlatmış. Bana sürekli babamla aranız nasıl diye sorardı ağzımı arardı ama ben hiç kötüye yormadım. Annesi terk ettiği için ayrı bir özen gösterdim, korudum ve sahip çıktım.
Şimdiyse onu görmek bile istemiyorum, 13 yaşında çocuk yüzüme gülüp arkamızdan iş çevirmiş. Geri döndüğünde bir daha laf taşımayacağına söz verdi ama hala görüşmeye tam gaz devam ediyor.
Duygusal davranıyorum belki çok üzgün olduğum için.. ben mi abartıyorum? Yapılacak ne var acaba?

Öncelikle karşınızdaki bir çocuk. !!! Çocuklar çocukça davranır. Ondan bir yetişkin gibi anlayışlı, akıllı davranmasını beklemeyin.

Bunların farkında olarak da fazla beklentiye girmeyin. Çocuk tabi ki annesini arayacak, ne olursa anlatacak . Çünkü o bir çocuk.

Annesini her gün arayacak. Bunu zaten kısıtlayamazsınız. Bu tarz zorluklarla karşılaşacağınızı bilerek bu evliliğe kalkışmış olmanız gerekli.

Neyse sizin yapmanız gereken eşinizi de karşınıza alıp bundan sonra çocuğun karşısında tartışma ya da kavga etmemenize karar vermek olacak.

Velayeti annedeyken ve çocuk annenin olduğu ilçede eğitime devam ederken okul döneminde gecenin üçünde babanın kapısına atıp giden bir anne, velayet okul değişikliği adres vs uzun konular.. bunları düşünmeyen yarıyıl tatilini bile bekleyemeyen biri
Sürekli çocuğu babasının kapısına attı diyorsunuz. Olayları sizin pencerenizden görebiliyoruz şu anda. Kadınının neden çocuğu o şekilde getirip bıraktığını bilmiyoruz. Çocuğu istemediğinden değil de babanın ilgisizliğinden, çocuğun babama gitmek istiyorum deyişindendir belki.

Her ne olursa olsun. Velayetin kimde oldugunun bir onemi yok,annede kaldigi kadar babada da kalabilir bir cocuk. Bunun elestirisini yapmak hic birimize dusmez. Anne cocugunu terk etmis olsa o cocuk gece yarisi aradiginda kosa kosa gelip almaz. Demek ki kadin cocuguna o guveni vermis,saat kacta olursa olsun beni arayabilirsin demis. Ama siz kapidan cevirmissiniz cok yanlis. Babayi uyandirip cocugu anneye teslim edebilirdiniz.

Ve son olarak evde cocuk varken tartisilmaz. Ne derdiniz varsa o okuldayken halledebilirdiniz.

Her ne olursa olsun. Velayetin kimde oldugunun bir onemi yok,annede kaldigi kadar babada da kalabilir bir cocuk. Bunun elestirisini yapmak hic birimize dusmez. Anne cocugunu terk etmis olsa o cocuk gece yarisi aradiginda kosa kosa gelip almaz. Demek ki kadin cocuguna o guveni vermis,saat kacta olursa olsun beni arayabilirsin demis. Ama siz kapidan cevirmissiniz cok yanlis. Babayi uyandirip cocugu anneye teslim edebilirdiniz.

Ve son olarak evde cocuk varken tartisilmaz. Ne derdiniz varsa o okuldayken halledebilirdiniz.
Çocuk hastanede yattı bir hafta başında babasıyla ben vardık, anneye haber vermemize rağmen aramadı bile ama kavga var koş deyince gelebiliyor, kızdığım nokta bu..
Tartıştığımızda gece yarısıydı çocuklar yatmıştı, onların önünde yaşanan bir hadise olmadı, bu konularda dikkat etmeye çalışıyoruz zaten. Sürekli kavga eden bir çift de değiliz

Çocuk hastanede yattı bir hafta başında babasıyla ben vardık, anneye haber vermemize rağmen aramadı bile ama kavga var koş deyince gelebiliyor, kızdığım nokta bu..
Tartıştığımızda gece yarısıydı çocuklar yatmıştı, onların önünde yaşanan bir hadise olmadı, bu konularda dikkat etmeye çalışıyoruz zaten. Sürekli kavga eden bir çift de değiliz
Kizacak bir sey yok. Size gelmiyor ki cocugu arayinca tedirgin olmus gelmis. Siz cocuk hastayken beklemek zorunda degildiniz,babasi beklerdi,annenin ne yaptigi da babanin problemi.

Sizin hayatınız yoluna gırecekken evlenınce ıyıce sacmalamıssınız ıkı taraf olarak

Eşimle 6 ay önce evlendik,13 yaşında bir oğlu var. Oğluyla kendi evinde yaşadığı için ben de evlenince onların yanına taşındım, sakin saygılı dost bir çocuktu, karşılıklı oturup sohbetler ederdik...
Ta ki iki hafta önce gece yarısı eşimle birbirimize girene kadar.. Konunun çocukla alakası yoktu, eşim alkolün etkisiyle saçmaladı ben de yanına bırakmadım...yine de aynı odada yattık.
Gece 2.30 gibi uykum kaçtı balkona çıktım oğlan hala ayakta🙄bizi herşeyi dinlemiş ve 50 km uzakta yaşayan annesini aramış, x abla annem geliyor beni almaya dedi ki bu anne onu 2 yıl önce gece 3 te baba kapısına atan kadın.. kadın gelmiş sitede kendini göstermiş eskiden burada oturduğu için bekçiye kadar tanıyor onunla sohbet etmiş vs vs😡neyse ben çocuğu yollamadım sabah gelsin alsın baban seni göremezse kızar dedim. Çocuk anneyi aradı sabah gel dedi öyle de oldu.
Sonrasında ben gece olanlarla ilgili eşime birşey anlatmamışken bekçi görüp anlatıyor. Benden nasıl saklarsın diye kızdı tartıştık. Çocuk 10 gün annede kaldı geri döndü.
Bu süre zarfında annesi sürekli eşimi aradı ve anladığımız şu ki ben o eve gittiğimden beri an be an ne olduysa annesine anlatmış. Bana sürekli babamla aranız nasıl diye sorardı ağzımı arardı ama ben hiç kötüye yormadım. Annesi terk ettiği için ayrı bir özen gösterdim, korudum ve sahip çıktım.
Şimdiyse onu görmek bile istemiyorum, 13 yaşında çocuk yüzüme gülüp arkamızdan iş çevirmiş. Geri döndüğünde bir daha laf taşımayacağına söz verdi ama hala görüşmeye tam gaz devam ediyor.
Duygusal davranıyorum belki çok üzgün olduğum için.. ben mi abartıyorum? Yapılacak ne var acaba?
Ne yazarsanız yazın ne siz , ne kocanız, ne annesi hiç biriniz o çocuğun yaşadığı duyguları yaşamıyor onun gibi acı çekmiyor çekmeyeceksiniz..Hepiniz kendi derdinizdesiniz.

O çocuğa çok üzüldüm. .Dilerim Ayakları üzerinde durana kadar Allah onu her türlü kötülükten korusun.

Ne anne Anne ne baba Baba..Ee sizin için zaten dış kapının dış mandalı. .

i bu anne onu 2 yıl önce gece 3 te baba kapısına atan kadın
Bu ayrılığa, bir çocuğun Anne babasının ayrılmasına, düzenlerinin bozulmasına böyle bakıyorsanız çocuğun vay haline..Kapısına atmak ne Allah aşkına o annesiyse kocanız da Babası !

Boşandı diye çocuğuna da mı bakmasın. .

Keşke bunun bilinciyle Evlenseydiniz.

Bu size ders olsun

Baba oğul arasına girme

Annesini mi çağırmış kaldırıp babasına söylesin gitsin siz baba oğul ilişkisinin yoneticisi olmayın

Bir de annesinin akşam geldiğini oğlunun aradığını söylemediniz de sabah sabah neden gitti bu çocuk demedi mi Adam

Burada nice konular var koca koca evli adamlar ne yediklerini içtiklerini annelerine anlatıyor

Sizin durumda çocuğun tuvalete kaç kere gittiğini bile anlatması normal

Çocuğa kinlenmeyin annesinde de bir gariplik yok bir süre sonra geniş ailenize alışırsınız

Bir de tavsiyem iki çocuğun ilişkisini mümkün mertebe iyi tutun bir de üçüncüsü çocuk için acele etmeyin

Evde kavga ediyorsunuz ve çocuk bizi dinlemiş diyorsunuz. Eviniz kaç metrekare yahu. Siz kavga ederken ağzınıza susturucu takmadıysanız çocuk tabi ki o kavgayı duyacak.
Zavallı o kadar gerilmiş ki annesini aramış. Art niyetli olsa gecenin o vaktinde annesini çağırmaz, aleyhinize olacak bilgileri toplardı.
Annesiyle görüşecek, o evin içinde olanları da tabiki de anlatacak. Kim olsa aynısını yapar kusura bakmayın.
Lütfen çocuğa da acımayın. Annesi attı başından diye evirip çevirip söylüyorsunuz. Başından atan anne gecenin o vakti kalkıp gelmez.

Ayrıca çocuk hastayken bakmışsınız, Allah razı olsun ama bir daha lütfen bakmayın.

Sarhoş baba ve yeni eşi birbirine giriyor. Gerilen çocuk annesini arıyor. Siz buna cidden şaşırdınız mi? Annesine olup biteni neden öyle akdardı bilmiyorum. Ama cocuk etki altında kalıp böyle hareket ediyorsa ben en son sucu o cocukta ararım. Esiniz de kendine bir ceki düzen versin. Madem alkol da sınırlarını tanımıyor çocuğu evde olduğu zaman icmesin.

Ne yaparsan yap ne söylersen söyle çocuk değişmeyecek,
Çünkü sen o çocuk için Annesinin yerine geçen kadınsın.
Ben asla annesinin yerine geçeyim vs derdinde değildim ama iyi bir abla olduğumu düşünüyordum. Değişmeyecek diye düşünerek nasıl iyiye doğru yol alabilirim ki?

Evde kavga ediyorsunuz ve çocuk bizi dinlemiş diyorsunuz. Eviniz kaç metrekare yahu. Siz kavga ederken ağzınıza susturucu takmadıysanız çocuk tabi ki o kavgayı duyacak.
Zavallı o kadar gerilmiş ki annesini aramış. Art niyetli olsa gecenin o vaktinde annesini çağırmaz, aleyhinize olacak bilgileri toplardı.
Annesiyle görüşecek, o evin içinde olanları da tabiki de anlatacak. Kim olsa aynısını yapar kusura bakmayın.
Lütfen çocuğa da acımayın. Annesi attı başından diye evirip çevirip söylüyorsunuz. Başından atan anne gecenin o vakti kalkıp gelmez.

Ayrıca çocuk hastayken bakmışsınız, Allah razı olsun ama bir daha lütfen bakmayın.
Yine hastalansa yine bakarım, kıyamam çünkü.. Bir taraf babası da olsa o hayatı benimle paylaşıyor. Özelimin dedikodu malzemesi yapılmamasını istemek hakkım değil mi? Gecenin o vakti bekçi ya da yan komşu neden bilsin annenin geldiğini?

Back
X