- 27 Haziran 2016
- 626
- 1.676
- 113
- 32
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
+1
Adam ondan çocuk yapıyor bundan çocuk yapıyor ohhh ne ala olan kadınlara çocuklara oluyor. Çocuklu adamdan çocuk yapmak bana akıl karı gelmiyor.
Ama şu şekilde düşünün. Çocuğun velayeti kadında oluyor.Erkekler kısıtlı zamanlarda görüyor. Yaşadığı bir ailesi olmuyor. Adam da beraber yaşamak isteyeceği bir aile kurmak isteyebilir.
Şunu da anlamıyorum.Çocuğun masrafini sadece baba mı karşılamalı? Ayrıca çalışma imkanı olan kadınlar kendisi için(çocuklar için olanı demiyorum) neden eski eşten nafaka alıyor? Ben bunu adil bulmuyorum.Boşandığım insana neden nafaka vereyim ömür boyu. Tabi çocuk baktığı için mesleği bırakmak zorunda kalanlar ya da kocası tarafından çalıştırılmayanlar istisna.Onların istemek hakkı.
İstisna olmamalı ama, kocam istemiyo çalışmıyorum asla mazeret değil
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti.
Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken...
O para tazminatla beraberdi (esya) o para bitti nafaka 700 civariydi
Acilacak zatenBöyle bir borç böyle bir nafaka böyle şartlarda hiç mantıklı değil , eksik parça yok diyosan karşı dava aç
Bunu hayatta yapmamVala 2 sey geliyo aklıma 1.si eşinin eski karısı eşini nasıl somurcegni dusunuyo bu nedenle ondan intkam almya calışıyo gbi 2.si ise o kadınla sizin konşmanız lazım gbi 2 cocuk var ortda gunah yani açgozluluk yapıyo bu arada cocugu oldugunu ble ble evlenmşsn cnm ya ne dymki keske acele etmesydn iş işten gecmş o kdnla kpnşma imkanın varsa anlat bnce dha mantklı
Elbette farkli isler var ama calistigim is yeri evin altinda. Hem cocuklarima bakiyorum hem calisiyorum. Baska yerde elbet is var ama, cocuklarim yalniz kalmasin diye bu sekilde calisayim dedim.Allah yardımcınız olsun ama eşiniz kendi adına kredi çekip eşinin bile değil eşinin kardeşinin üzerine araba alınmasına müsaade ederse ve bu devirde 3500 tl ile 3 çocuk bakmaya cesaret ederse bundan daha iyisi pek de olabilir gibi durmuyor. Tabii ispatlanabilir, 1750 tl çok mahkemenin kabul edeceğini hiç sanmam ama insan daha planlı yaşamalı diye düşünüyorum.
Ayrıca siz madem o kadar zor şartlarda çalışıyorsunuz, neden 800 tl? Zor şartları göze alıyorsanız temizlik, satış danışmanlığı, fabrika işçiliği vs ne bulursanız girin, 1300 tl alın, asgari ücret denen alt limit neden konmuş ki?
Ilk avukatindan ben de birsey anlamadim acikcasi. Nafaka hesaplanirken borclar degil, maas baz alinir demis. Bazilari kasitli borclanip nafaka vermiyormus o sepeptenmis. Kasitli borclanmayi dusununcr maasin baz alinmasi bana mantikli geldi.Hanimefendi sadece 1 kredisi yok. Garanti, akbank, denizbank ve is bankasindan cekilmis kredileri var. Biri araba digerleri esimin yillik izine gidemeyip, kadinin anne ve kardesleri ile gittigi tatil, aldirdigi ziynet (dugun harici) kiz kardesine evlenirken aldirdigi oturma grubu, salon, 3 adet beyaz esya, ceyiz eksikleri vs. Nin kredisi ( kiz kardesi odeyecekmis ama odememis) bir kismini kredi olarak odedik bir kismi icra dosyasi olarak yoksa suren kredi 11 sene degil. Odedigimiz kredinin harici icradaki dosyalar ve kredi kapatmaya ugrasiptayetisemedigimiz esimin kurumdancektikleri vs.
Arkadaş cidden anlamıyorum eşin şu durumları belgeleyemedi mi yani, baldıza eşya bilmem kime araba bilmem tatil bu ne yaa
Bosanmalari yaklasik 1 sene oncesine dayaniyor. Kesinlesmesi mayis ayi. Neden evlendigimi konuda guncelledim. Cok buyuk bir tramva yasiyordum.Şimdi gördüm 4 ayda nasıl evlilik yoluna girdiniz pardon, ben olsam adam beni aldatıyomuş derdim
karar kagidinda 25 bin yaziyor ama biz surekli odedik. Gecen ay bitti sundan biliyorum cunku nafaka ve tazminati direk kurum kesiyor ayrica icralarida. Ama cok eminim 25 bin olduguna ama araya kredi icrasi kynadiysa bilemem cunku bizim kendi yaptigimiz borc ufak tefek ve icralik vs. Olmadik.İyi de eşya tazminatı 25bin değil 86bin yapıyor bu hesapla.
1350-700=650 TL aylık eşya tazminatı. 11 yıldır ödüyormuşsunuz. 85.800 TL yapar.
Nasıl oluyor anlamadım?
Benim hala aklıma yatmıyor.karar kagidinda 25 bin yaziyor ama biz surekli odedik. Gecen ay bitti sundan biliyorum cunku nafaka ve tazminati direk kurum kesiyor ayrica icralarida. Ama cok eminim 25 bin olduguna ama araya kredi icrasi kynadiysa bilemem cunku bizim kendi yaptigimiz borc ufak tefek ve icralik vs. Olmadik.
Ama şu şekilde düşünün. Çocuğun velayeti kadında oluyor.Erkekler kısıtlı zamanlarda görüyor. Yaşadığı bir ailesi olmuyor. Adam da beraber yaşamak isteyeceği bir aile kurmak isteyebilir.
Şunu da anlamıyorum.Çocuğun masrafini sadece baba mı karşılamalı? Ayrıca çalışma imkanı olan kadınlar kendisi için(çocuklar için olanı demiyorum) neden eski eşten nafaka alıyor? Ben bunu adil bulmuyorum.Boşandığım insana neden nafaka vereyim ömür boyu. Tabi çocuk baktığı için mesleği bırakmak zorunda kalanlar ya da kocası tarafından çalıştırılmayanlar istisna.Onların istemek hakkı.
Bence de ona ödüyoruz denilen paralar tutmuyor kadın kac sene tazminat alsin da banka kredisi bu kadar tutsunBence sizin bilmediğiniz ya da size yanlış anlatılan şeyler var o para seve seve ödenmiş. Ben hiç bir erkek tanımıyorum ki böyle enayice davranıp senelerce boşa para ödesin. Kandırılıyorsunuz.
Bir de şunu söyleyeceğimBen olaya kadınlar açısından baktım. Erkeğe hava hoş zaten her şekilde ailesiyle oturuyor işte.
1. kadının çocuğu, babasız büyüyor. Babasını haftasonları görüyor o kadar, babası yeni yaptığı çocuklarla yaşıyor. O da adamın babalık yaptığını varsayarak tabi, adamlar genelde yeni kadın yeni çocuk diyip eskiyi unutuyorlar.
2. kadının çocuğu babasıyla haftasonu geçiremiyor. Maddi olarak da her şeyin %50sine razı olmak zorunda. 2. kadın maddi sıkıntı çekip buraya konu açıyor.
Adam ne yapıyor peki evinde ailesiyle oturuyor. Olan kadınlara çocuklara oluyor deeken dediğim buydu. Çocuklar ya tam babalık görmüyor ya da maddi inkanları diğer aileyle paylaşıyor. Burdan bakınca kadınlar kazığı yemiş görünüyor. Bu yüzden büyük konuşmayayım ama asla çocuklu bir erkekle evlenmem.
Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!Bir de şunu söyleyeceğim
Ilk kadin yine daha kötü durumda kırk kere evi kendisinin olsun bütün ihtiyaçlarını evin faturasını çocuğun harcamalarıni o 700 lirayla karşılaması gerekiyor
Cocuk ekstra bir sey istese bir canta istese bir gezmeye gitmek istese hepsi laf olacak biz sana 700 lira vermedik mi diyecekler
ama evde olan kadının ve çocuklarının bu tur harcamaları göze bile gelmeyecek
Boşanmış anne de sadece maddi değil manevi de bütün sorumluluk kadın da çocuğunun hastalığıyla sorunuyla ergenligiyle okuluyla bir tek kadin ugrasacak en ufak hata yapsa kadın suclanacak
Inanamadim bu konu da hemcinslerimin görüşlerine
700 lirayla çocuk büyütmek kolay geliyor sanirim kadin asgari ücretle bir yere girip çalışsa bu defa hiç bir sey ödenmez nasil olsa çalışıyorsun karsila diye tümden odemeyecekler yan çizecekler
Boşanmış erkekle evlenen kadinlar istiyor ki eşimin eski karısı ayda 300 lira falan alsin sonra susup otursun hatta onu da almasin hepsi bana ve çocuklarıma kalsin yok ya
aynı olay bendede canım cevre benı sucluyor ben yuva yıkmadım dedıgım halde o eskı karısı olacak şizofren ugrasıyor.ya adam zaten sılmıs bu kadınları bız olsakta olmasakta bosayacaktı.kocanın eskı karısı seni huzursuz edıyor keyfınızı kacırma cabasında kocana patlama sakın,zaten ilk karısından cekmıs cekıyorMerhaba arkadaslar
Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin.
Dipnot. defalarca soruldugu ve defalarca cevap verdigim icin ekliyorum.
Esimin bosanmasi ile benim alakam yok onlar bosanirken ayni sehirde bile degildim.
Esimin bosanmasi mayis ayinda kesinlesmis (Temyiz 1 sene civari surmus) benimle eylul ayinda evlendi.
Benim evlenme asamamin cabuk olmasi, lise cagindayken sevdigim, gelecekte evlilik dusundugum kisi ile beraber gecirdigimiz motorsiklet kazasinda onun vefaati, benim kendimi dis dunyaya kapatmam, esimi ilk gordugumde gozlerinin vefaat eden sevdigime cok benzemesi ile, esime garip bir sekilde baglanmam ve onu da kaybetme korkusu yasamamdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?