Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

+1
Adam ondan çocuk yapıyor bundan çocuk yapıyor ohhh ne ala olan kadınlara çocuklara oluyor. Çocuklu adamdan çocuk yapmak bana akıl karı gelmiyor.

Ama şu şekilde düşünün. Çocuğun velayeti kadında oluyor.Erkekler kısıtlı zamanlarda görüyor. Yaşadığı bir ailesi olmuyor. Adam da beraber yaşamak isteyeceği bir aile kurmak isteyebilir.
Şunu da anlamıyorum.Çocuğun masrafini sadece baba mı karşılamalı? Ayrıca çalışma imkanı olan kadınlar kendisi için(çocuklar için olanı demiyorum) neden eski eşten nafaka alıyor? Ben bunu adil bulmuyorum.Boşandığım insana neden nafaka vereyim ömür boyu. Tabi çocuk baktığı için mesleği bırakmak zorunda kalanlar ya da kocası tarafından çalıştırılmayanlar istisna.Onların istemek hakkı.

İstisna olmamalı ama, kocam istemiyo çalışmıyorum asla mazeret değil

Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti.

Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken...
O para tazminatla beraberdi (esya) o para bitti nafaka 700 civariydi

İyi de eşya tazminatı 25bin değil 86bin yapıyor bu hesapla.

1350-700=650 TL aylık eşya tazminatı. 11 yıldır ödüyormuşsunuz. 85.800 TL yapar.

Nasıl oluyor anlamadım?

Böyle bir borç böyle bir nafaka böyle şartlarda hiç mantıklı değil , eksik parça yok diyosan karşı dava aç
Acilacak zaten

Bunu hayatta yapmam

Elbette farkli isler var ama calistigim is yeri evin altinda. Hem cocuklarima bakiyorum hem calisiyorum. Baska yerde elbet is var ama, cocuklarim yalniz kalmasin diye bu sekilde calisayim dedim.

Ilk avukatindan ben de birsey anlamadim acikcasi. Nafaka hesaplanirken borclar degil, maas baz alinir demis. Bazilari kasitli borclanip nafaka vermiyormus o sepeptenmis. Kasitli borclanmayi dusununcr maasin baz alinmasi bana mantikli geldi.

Şimdi gördüm 4 ayda nasıl evlilik yoluna girdiniz pardon, ben olsam adam beni aldatıyomuş derdim
Bosanmalari yaklasik 1 sene oncesine dayaniyor. Kesinlesmesi mayis ayi. Neden evlendigimi konuda guncelledim. Cok buyuk bir tramva yasiyordum.

İyi de eşya tazminatı 25bin değil 86bin yapıyor bu hesapla.

1350-700=650 TL aylık eşya tazminatı. 11 yıldır ödüyormuşsunuz. 85.800 TL yapar.

Nasıl oluyor anlamadım?
karar kagidinda 25 bin yaziyor ama biz surekli odedik. Gecen ay bitti sundan biliyorum cunku nafaka ve tazminati direk kurum kesiyor ayrica icralarida. Ama cok eminim 25 bin olduguna ama araya kredi icrasi kynadiysa bilemem cunku bizim kendi yaptigimiz borc ufak tefek ve icralik vs. Olmadik.

Benim hala aklıma yatmıyor.

Arada 60 bin TLlik fark var. Hadi siz neyse de eşiniz bu 60bin TL'nin nereye gittiğini nasıl bilmez? Üç beş bin değil sonuçta. Üstelik zor geçinirken bu paranın ne parası olduğunu öğrenmemeniz, bilmemeniz çok tuhaf geldi kusura bakmayın.

adam 3500 maaş gırtlağına kadar borçla 3 çocuk yapmış.Ben tek başıma 5000 maaşla ikinci çocuğu düşünürken hesap kitap yapıyorum hala.Eşim bana kızmakta haklı.Her sene doğurmalıyım bir tane

o kadının aldığı nafaka kağıt üstünde 700 ve sizin giderlerinizin mahkeme önünde hiç bir önemi yok maalesef buradaki arkadaşlar ispatlayın filan demiş ama maalesef mahkeme bunu göz önünde bulundurmaz, önemli olan eski eşin maddi durumu ve üstünde hiç bir şey olmadığı için o sizden daha mağdur görünüyo şu anda

Cevaplarinizi alintilayamadim ama eger oyle ise yani evli iken kadin kizkardesi ve annesine harcama yaptirdi ise esiniz neden buna razi olmus ki? Bosanirken de borclarin paylastirilmasini neden istememis ki o zam esiniz? Sahitlerle bazi seyleri ispatlayabilirdi esiniz. Avukat degilim ama sanirim bir avukata gidip durumunuzu konusup ne yapabiliriz diye sorun. Belki eski odedikleriniz icin de birsey yapabilirsiniz. Alinan arabanin kardesinin uzerine yapildigina dair sahitler yok mu mesela. Belki arabanin yarisini kurtarabilirdi esiniz. Bence esiniz pasif kalmis.

Ben olaya kadınlar açısından baktım. Erkeğe hava hoş zaten her şekilde ailesiyle oturuyor işte.

1. kadının çocuğu, babasız büyüyor. Babasını haftasonları görüyor o kadar, babası yeni yaptığı çocuklarla yaşıyor. O da adamın babalık yaptığını varsayarak tabi, adamlar genelde yeni kadın yeni çocuk diyip eskiyi unutuyorlar.

2. kadının çocuğu babasıyla haftasonu geçiremiyor. Maddi olarak da her şeyin %50sine razı olmak zorunda. 2. kadın maddi sıkıntı çekip buraya konu açıyor.

Adam ne yapıyor peki evinde ailesiyle oturuyor. Olan kadınlara çocuklara oluyor deeken dediğim buydu. Çocuklar ya tam babalık görmüyor ya da maddi inkanları diğer aileyle paylaşıyor. Burdan bakınca kadınlar kazığı yemiş görünüyor. Bu yüzden büyük konuşmayayım ama asla çocuklu bir erkekle evlenmem.

Evlenip ayrılmış adamla yapılan evliliklerde çok sorunlar yaşanıyor genelde dert de bitmiyor, rahat da edemiyorsunuz. Mahkemenin belirli bir miktarı kararlaştırması hakkı olan birşey ama nafakada yükseltmeye gitmek resmen sömürüye giriyor.

Eşinin de neden evlenmediği aşikar, hazır para geliyor havadan rahatını bozmak istemiyor, bundan yararlanıyor.

O kadinin yerinde olsam ben de evlenmem. Çalışmadan para aliyor. Calissa masraflarini düşse eline o kadar para kalir ancak zaten. Hem nafaka hem miras. Koca kahri yok. Ohh ozendim galiba kadina.

Bence sizin bilmediğiniz ya da size yanlış anlatılan şeyler var o para seve seve ödenmiş. Ben hiç bir erkek tanımıyorum ki böyle enayice davranıp senelerce boşa para ödesin. Kandırılıyorsunuz.
Bence de ona ödüyoruz denilen paralar tutmuyor kadın kac sene tazminat alsin da banka kredisi bu kadar tutsun

Değil 1750 tl vermek karşı dava açarak bu parayı dusurebilirsiniz bile !!
Karşı dava açın. Avukat av gerek yok. Kadınlar kulübü ne girebiliyorsan Google amcadan biraz araştır dilekçe ver. Bi çocuğa Bin lira nafaka yeter de artar. O şirret Se sen de alık alık bakma

Bir de şunu söyleyeceğim
Ilk kadin yine daha kötü durumda kırk kere evi kendisinin olsun bütün ihtiyaçlarını evin faturasını çocuğun harcamalarıni o 700 lirayla karşılaması gerekiyor
Cocuk ekstra bir sey istese bir canta istese bir gezmeye gitmek istese hepsi laf olacak biz sana 700 lira vermedik mi diyecekler
ama evde olan kadının ve çocuklarının bu tur harcamaları göze bile gelmeyecek

Boşanmış anne de sadece maddi değil manevi de bütün sorumluluk kadın da çocuğunun hastalığıyla sorunuyla ergenligiyle okuluyla bir tek kadin ugrasacak en ufak hata yapsa kadın suclanacak

Inanamadim bu konu da hemcinslerimin görüşlerine
700 lirayla çocuk büyütmek kolay geliyor sanirim kadin asgari ücretle bir yere girip çalışsa bu defa hiç bir sey ödenmez nasil olsa çalışıyorsun karsila diye tümden odemeyecekler yan çizecekler

Boşanmış erkekle evlenen kadinlar istiyor ki eşimin eski karısı ayda 300 lira falan alsin sonra susup otursun hatta onu da almasin hepsi bana ve çocuklarıma kalsin yok ya

Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!

aynı olay bendede canım cevre benı sucluyor ben yuva yıkmadım dedıgım halde o eskı karısı olacak şizofren ugrasıyor.ya adam zaten sılmıs bu kadınları bız olsakta olmasakta bosayacaktı.kocanın eskı karısı seni huzursuz edıyor keyfınızı kacırma cabasında kocana patlama sakın,zaten ilk karısından cekmıs cekıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…