- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Babasi su an da yasamiyor
Etudleri ve kismen ihtiyaclarini karsilamak icin sabah 8 aksam 18 e kadar nasil calistigimi anlatamam. Eger ben calismazsam cocuklarimi okutamam cunku esimin maasindan kalanla guc bela karnimiz doyuyor buna da sukur Allah bundan asagi dusurmesin.
Iste ben de mahkeme bu belgeleri delil sayar mi bunu tam bilmiyorum.
emin olun delil sayar
Kocasi tarafindan cani yakilan kadinlara " bosan donuna kadar al" deniyor. aman efendim bosandigin adam ya yeniden evlenirse gecim sikintisina duserse denmiyor.
Adam benim canimi yakacak cocugumla ortada kalacam ondan sonra adama acir miyim? acimam. Peki yeni karisinin nasil gecindigini dusunur muyum? bana neee!!
Kadin donuna kadar aliyor iste neyi konusuyoruz ki? Demek ki cani yanmis!
Ağzına sağlık+1
Çocuklu kadın kolay boşanmaz. Aldatıldıysa, psikolojik şiddet varsa tazminatını çatır çatır alacak.
Burda eski eşe pislik atmayla olmaz konu sahibesi yok çok açgözlü bilmem ne, bir de o kadına sormak gerek ne çekmiş?
O kadın sizi düşünmek zorunda değil , nasıl geçinir demek zorunda değil. Beğenmiyorsanız çocuklu adam almicaktınız bu kadar. Burda gelip eski eş hakkında dırdır yapmanızı da ben gencim güzelim vıdı vıdı demenizi de hiç hoşgöremicem kusura bakmayın.
hayır adamın parası yok maşallah sürekli çocuk yapıyor .. ne rahatlık ya ..pess diyorum
hadi boşandın diyelim anlaşamadım hoop yine bir evlilik sonra hoop tak tak iki çocuk . yahu kardeşim bu devirde millet bir taneye bakamıyor düşünüyor yaparken . anne olmak herkesin hakkı ama bilinçsizde olunmaz ki böyle ..
ha madem çocuk yapıyorsun bakıcasın hepsine ..param yok gak guk yapmayacaksın .. bir çocuğun masrafı 1300 mü bu devirde okulu kitabı kıyafeti gerekiyorsa özel hocası kursu servisi .. şimdiki çocuklar herşeyi istiyor valla eskisi gibi değil ki kimse sökük yırtık giyinmek istemiyor .. en iyisi olsun telefonum diyor marka giyineyim diyor ne bileyim ben mesela çocuğumun istediğini alamazsam çok üzülürüm ....ona göre maddi durumum yetmezse bir tanede kalırım yani ..
biraz düşünmelisiniz bunu .. olmadı eşin ek iş bulsun onu yapsın ...
boşanan bir adam neden bu kadar acele evlilik yapar anlamadım ...yani bir süre dinlenme evresi olur . kaçıyor mu valla ilginç eşin bayağı hızlı karar veriyor .
Eski eş sizinle olan evliligi halan kabullenememiş bunun hazım sızlıgı var iyi bir avukat tatabilirseniz 1300 den daha az nafakaya mecbur edersiniz kendisini cünkü eşinizin bakmakla yükümlü oldugu 2cocugu daha oldugunu ve sizede aldıgı maaş belli kişi başına 1700 kime düşüyorda 1tek cocuga düşsun pirinç giderken evdeki bulgurdan olma ihtimalide var avukatınız iyi olmalı.Merhaba arkadaslar
Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin.
Dipnot. defalarca soruldugu ve defalarca cevap verdigim icin ekliyorum.
Esimin bosanmasi ile benim alakam yok onlar bosanirken ayni sehirde bile degildim.
Esimin bosanmasi mayis ayinda kesinlesmis (Temyiz 1 sene civari surmus) benimle eylul ayinda evlendi.
Benim evlenme asamamin cabuk olmasi, lise cagindayken sevdigim, gelecekte evlilik dusundugum kisi ile beraber gecirdigimiz motorsiklet kazasinda onun vefaati, benim kendimi dis dunyaya kapatmam, esimi ilk gordugumde gozlerinin vefaat eden sevdigime cok benzemesi ile, esime garip bir sekilde baglanmam ve onu da kaybetme korkusu yasamamdi.
Mayis ayinda bosanmisti biz de eylul ayin da evlendik. Eski esinden 12 yas kucugum bir de dunya guzeli olmasam da guzelimdir. Zaten sag da sol da beni bosadi(evi terk eden kendisiymis) gencini guzelini aldi vs. Demis. Kiskanclik mi var bilemedim ama, kendisi bosanmis gitmis sonra ki evliliginden ona ne? Eski kocasindan intikam aliyorsa benim sucum ne degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?