- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.798
- 798
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Eee calismayan evde oturan ikinci kadinlar da asalak gibi adama yapışmış olmuyor mu o zamanBakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!
Tabii ki çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi. Ne demek yani? Karısından boşanan adam çocuğundan da mı boşanacak? Pek tabii çocuğun masraflarına ortak olacak.Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!
Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!
+1+1
Çocuklu kadın kolay boşanmaz. Aldatıldıysa, psikolojik şiddet varsa tazminatını çatır çatır alacak.
Burda eski eşe pislik atmayla olmaz konu sahibesi yok çok açgözlü bilmem ne, bir de o kadına sormak gerek ne çekmiş?
O kadın sizi düşünmek zorunda değil , nasıl geçinir demek zorunda değil. El kadını sizi düşünmek zorunda hiç değil. Beğenmiyorsanız çocuklu adam almicaktınız bu kadar.
Cevap hakkı olmayan bir insan hakkında bu şekilde yorumlar yapmanız doğru değil. Burda gelip eski eş hakkında dırdır yapmanızı da ben gencim güzelim demenizi de hiç hoşgöremicem kusura bakmayın.
+1Tabii ki çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi. Ne demek yani? Karısından boşanan adam çocuğundan da mı boşanacak? Pek tabii çocuğun masraflarına ortak olacak.
Çocuk için alınan nafaka asalaklık falan değil, başta o çocuğun hakkıdır. Oh be, karı koca ayrılsın adam bir kuruş vermesin çocuğuna. Ne güzel dünyalar bunlar.
Henüz daha işi bile olmayan bir kadın için çok büyük konuşuyorsunuz.
Canım sen de adama boşanma davası ac madem. Sen de boşa. Hakim 3500 lira maaşı ona göre bölsun. O zaman alınız daha çok geçecek gibi.Merhaba arkadaslar
Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin.
Dipnot. defalarca soruldugu ve defalarca cevap verdigim icin ekliyorum.
Esimin bosanmasi ile benim alakam yok onlar bosanirken ayni sehirde bile degildim.
Esimin bosanmasi mayis ayinda kesinlesmis (Temyiz 1 sene civari surmus) benimle eylul ayinda evlendi.
Benim evlenme asamamin cabuk olmasi, lise cagindayken sevdigim, gelecekte evlilik dusundugum kisi ile beraber gecirdigimiz motorsiklet kazasinda onun vefaati, benim kendimi dis dunyaya kapatmam, esimi ilk gordugumde gozlerinin vefaat eden sevdigime cok benzemesi ile, esime garip bir sekilde baglanmam ve onu da kaybetme korkusu yasamamdi.
Ben zaten çocuğuna bakmasın mı dedim ?? Bir çocuğun bakım giderleri vardır. Ama bir de kira + fatura+ makyajı kuaförü adama kilitlemenin ne anlamı vardır ??? Kadın resmen çalışmasa da hayatını devam ettirebilir konuma geliyor. Sanki verilen paranın hepsini o anne çocuğuna mı yatırım yapıyor?Eee calismayan evde oturan ikinci kadinlar da asalak gibi adama yapışmış olmuyor mu o zaman
Evlenince ev hanımı olunca sorun yok bosaninca niye asalak gibi yapistin adama
Kadınla bosaninca babaliktan da bosanamiyorsun çocuğun bir yerlere gelene kadar nasıl evdekilerin ihtiyacını karsiliyorsan diger çocuğun da ihtiyacını karşılayacaksin
Yok öyle kadın calissin baksin çocuğuna
Kadın kendi kendine mi yapmıştı çocuğu da sadece o baksın
Ayrıca evet adam boşanıp evlenince eğer diğer kadından da çocuğu varsa iki eve bakmakla yükümlü
Ben boşanmış biriyle evlenirsem adamin karşı tarafa da bakması gerektiğini goze alirim
nerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?Ben zaten çocuğuna bakmasın mı dedim ?? Bir çocuğun bakım giderleri vardır. Ama bir de kira + fatura+ makyajı kuaförü adama kilitlemenin ne anlamı vardır ??? Kadın resmen çalışmasa da hayatını devam ettirebilir konuma geliyor. Sanki verilen paranın hepsini o anne çocuğuna mı yatırım yapıyor?
Evdeki de asalak demissiniz evdeki kadın ister çalışır ister çalışmaz çünkü o kadına kocası bakar o kadın EVLİ NİKAHLI ama eski kadına o kocanın bakma yüküm lülüğü yok. Ay ne o öyle iki eşli gibi. Bunu nasıl savunursunuz aklım almıyor
Çocuğa bakacak zaten ama 1750tl kusura bakmayın ama sadece çocuk için istenmiş bi para mı cidden buna inanıyor musunuz??Çocuk derken ?
Bir zahmet baksınlar lütfen.O çocuklar sadece kadınlara ait değil sonuçta.
Esimden ve cevreden duydugum kadar biliyorum. Kadin eve ve cocuga pek bakmiyormus. Bir de buyu islerine falan girince esim tumden koparmis isleri. (Cok kizar oyle seylere ve haklida)
Nafaka elbette verecek bunu nerden çıkarıyorsunuz ? Ama kadınların n afaka adı altında kira+faturalar+bilmem ne vs masrafları da adama kilitleyip rahat a ermesi resmen kuma konumuna düşmesi adil değil. Adam her bir şey yapıyor bi eski eşiyle yağmadığı kalıyor. Onu da yapsın tam olsun. 1750tl den bahsediyoruz az mı yaTabii ki çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi. Ne demek yani? Karısından boşanan adam çocuğundan da mı boşanacak? Pek tabii çocuğun masraflarına ortak olacak.
Çocuk için alınan nafaka asalaklık falan değil, başta o çocuğun hakkıdır. Oh be, karı koca ayrılsın adam bir kuruş vermesin çocuğuna. Ne güzel dünyalar bunlar.
Henüz daha işi bile olmayan bir kadın için çok büyük konuşuyorsunuz.
AsdhllaafhjlBen zaten çocuğuna bakmasın mı dedim ?? Bir çocuğun bakım giderleri vardır. Ama bir de kira + fatura+ makyajı kuaförü adama kilitlemenin ne anlamı vardır ??? Kadın resmen çalışmasa da hayatını devam ettirebilir konuma geliyor. Sanki verilen paranın hepsini o anne çocuğuna mı yatırım yapıyor?
Evdeki de asalak demissiniz evdeki kadın ister çalışır ister çalışmaz çünkü o kadına kocası bakar o kadın EVLİ NİKAHLI ama eski kadına o kocanın bakma yüküm lülüğü yok. Ay ne o öyle iki eşli gibi. Bunu nasıl savunursunuz aklım almıyor
İyi bir anne olabilir. İyi bir insan onurlu bir insan KENDİ özel ihtiyaçları için eski kocasına nafaka artırımı davası acmaznerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?
Yaa kadin durduk durmadik yerde nafaka yükseltilmesini istememisÇocuğa bakacak zaten ama 1750tl kusura bakmayın ama sadece çocuk için istenmiş bi para mı cidden buna inanıyor musunuz??
Çocuk parası adı altında kadınlar çalışmadan evde rahat rahat oturuyor. Bu resmen kumalık başka birşey değil.
Ha verilen paranın SADECE çocuğa harcayan anneleri tenzih ediyorum
Esimden ve cevreden duydugum kadar biliyorum. Kadin eve ve cocuga pek bakmiyormus. Bir de buyu islerine falan girince esim tumden koparmis isleri. (Cok kizar oyle seylere ve haklida)
Bir önceki mesajınızda "madem kiranı ödeyemeyen bir kadınsın o velayeti istemeyeceksin" dediniz.Nafaka elbette verecek bunu nerden çıkarıyorsunuz ? Ama kadınların n afaka adı altında kira+faturalar+bilmem ne vs masrafları da adama kilitleyip rahat a ermesi resmen kuma konumuna düşmesi adil değil. Adam her bir şey yapıyor bi eski eşiyle yağmadığı kalıyor. Onu da yapsın tam olsun. 1750tl den bahsediyoruz az mı ya
Ben zaten çocuğuna bakmasın mı dedim ?? Bir çocuğun bakım giderleri vardır. Ama bir de kira + fatura+ makyajı kuaförü adama kilitlemenin ne anlamı vardır ??? Kadın resmen çalışmasa da hayatını devam ettirebilir konuma geliyor. Sanki verilen paranın hepsini o anne çocuğuna mı yatırım yapıyor?
Evdeki de asalak demissiniz evdeki kadın ister çalışır ister çalışmaz çünkü o kadına kocası bakar o kadın EVLİ NİKAHLI ama eski kadına o kocanın bakma yüküm lülüğü yok. Ay ne o öyle iki eşli gibi. Bunu nasıl savunurs0505 380 0278unuz aklım almıyor[yok be /QUOTE]
Yok
Eğer boşanmış evine bakma yükümlülüğüne kumalik diyorsanız ikinci eşler kuma olur ilkler degilNafaka elbette verecek bunu nerden çıkarıyorsunuz ? Ama kadınların n afaka adı altında kira+faturalar+bilmem ne vs masrafları da adama kilitleyip rahat a ermesi resmen kuma konumuna düşmesi adil değil. Adam her bir şey yapıyor bi eski eşiyle yağmadığı kalıyor. Onu da yapsın tam olsun. 1750tl den bahsediyoruz az mı ya
Sonra burada "eski eşim evlendi, maaşını asgariden gösterip çocuğuma nafaka ödemiyor" diyen adamlara laf ediyoruz. Başta kadınlar böyle yönlendiriyorsa kime ne diyeceksiniz?Şu "iş yeriyle konuşup maaşı asgari ücretten göstersin" diyenleri de anlamıyorum. Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Aynısı sizin başınıza gelse eşiniz maaşı asgari gösterse, yeni çocuklarıyla yese içse gezse size 3 kuruş verse ne yaparsınız?
Bu aklı verenlerin içinde gram ahlak, dürüstlük ve Allah korkusu yok, orda zaten babasız büyüyen bir çocuk var, yiyeceği lokmaya da siz göz dikin, bravo size. Ama sonra bana insanlıktan bahsetmeyin nolur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?