Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Eee calismayan evde oturan ikinci kadinlar da asalak gibi adama yapışmış olmuyor mu o zaman
Evlenince ev hanımı olunca sorun yok bosaninca niye asalak gibi yapistin adama
Kadınla bosaninca babaliktan da bosanamiyorsun çocuğun bir yerlere gelene kadar nasıl evdekilerin ihtiyacını karsiliyorsan diger çocuğun da ihtiyacını karşılayacaksin
Yok öyle kadın calissin baksin çocuğuna
Kadın kendi kendine mi yapmıştı çocuğu da sadece o baksın
Ayrıca evet adam boşanıp evlenince eğer diğer kadından da çocuğu varsa iki eve bakmakla yükümlü
Ben boşanmış biriyle evlenirsem adamin karşı tarafa da bakması gerektiğini goze alirim

Tabii ki çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi. Ne demek yani? Karısından boşanan adam çocuğundan da mı boşanacak? Pek tabii çocuğun masraflarına ortak olacak.

Çocuk için alınan nafaka asalaklık falan değil, başta o çocuğun hakkıdır. Oh be, karı koca ayrılsın adam bir kuruş vermesin çocuğuna. Ne güzel dünyalar bunlar.

Henüz daha işi bile olmayan bir kadın için çok büyük konuşuyorsunuz.

Çocuk derken ?
Bir zahmet baksınlar lütfen.O çocuklar sadece kadınlara ait değil sonuçta.

Ya peki eşiniz neden kendi üzerine bile olmayan arabaya kredi çekti? Neden baldıza eşya aldı? Neden borca harca girip tatiller ziynet eşyaları vesaire?
İyi kötü okumuş eğitimli biri olduğunu düşünüyorum eşinizin, en azından kpss'ye girip bu ülkede milyonların hayali hedefi olan memurluğa gelebilmiş. Kimilerinin hayal bile edemediği, 1300 tl ile aile geçindirdiği devirde 3500 tl alacak iş bulabilmiş. Bu adam bu kadar saf olamaz, sizin bilmediğiniz başka şeyler var bence.

İkinci olarak siz sadece eski sevgiliye benziyor diye gırtlağına kadar borca batmış çocuklu adamla evlenip bir de acelesi varmış gibi 2 çocuk yaparsanız daha iyi yaşam şartları beklemeye hakkınız olduğunu düşünüyor musunuz?

Sizin bilmediğiniz şeyler var, onlardan ötürü verirse verir mahkeme 1750tl'yi. Yoksa vermez zaten. Bu kadar canınızı sıkmayın ama Allah aşkına daha dikkatli, planlı olun bu hayatta. Çocuk oyunu mu bu apar topar evlen, borca batmış halde çocuk yap, peşinden bir daha yap...

Evim kira değil, eşim de ben de çalışıyoruz, kayınpederim allah razı olsun eli her zaman üzerimizde her anımızda yardıma koşmaya hazır, maddi ve manevi... Kendi annem maddi bi gücü olmasa bile bebeğime bakıp bakıcı parası derdinden beni kurtarıyor, kendi emekli maaşını da bize vermiyor ama bizim eve harcıyor, mutfağa alışveriş yapıyor en azından. Benim bir bebeğim var ve geleceğini inşa etme konusunda zorluk yaşayacağım diye endişeleniyorum. Sizdeki bu ne rahatlık?

+1
Valla ben konuyu ilk okuduğumda kadın bunlara iyi etmiş dedim. Konu sahibesi kendisi de çok bencil biri bence, gencim güzelim vs ne alakadır ya. Kaldı ki niye karşı taraf sizi düşünsün ki o da kendi evladının geleceğini düşünüyor, 700e düşen nafakayı 1300'e çıkarmaya çalışıyor. Yok kadın intikam alıyormuş da bilmem ne, 11 sene niye beklesin intikam alacak kadın hadi onu da geçtim kadın o kadar seviyordu paylaşamıyordu da niye evi terk edip boşansın. O kadın dedi sanki git çocuğu olan biriyle evlen üstüne de 2 tane doğur diye. Bakamayacaksan çocuk da yapmayacaksın, yok yapıyorsan nasıl bakacağım da demeyeceksin, kimse kimsenin evladını düşünmek zorunda değil, bi de eşinin vaktinde o kadın için yaptığı masraflar dolayısıyla bankaya edindiği borçlardan bahsedip vicdan vs. diyor. Ödemek istemiyorsan gider mahkemeye dava açarsın, ispatlarsın borcun size ait olmadığını ödemezsin, sanki kadın engelliyor dava açmalarını.

Son düzenleme:
+1

Canım sen de a
Canım sen de adama boşanma davası ac madem. Sen de boşa. Hakim 3500 lira maaşı ona göre bölsun. O zaman alınız daha çok geçecek gibi.

Diğer yandan iş yeri ile görüşüp maaşını asgari ücret üzerinden gösterebilir. Bu şekilde istese de daha fazla alamaz.

Ben zaten çocuğuna bakmasın mı dedim ?? Bir çocuğun bakım giderleri vardır. Ama bir de kira + fatura+ makyajı kuaförü adama kilitlemenin ne anlamı vardır ??? Kadın resmen çalışmasa da hayatını devam ettirebilir konuma geliyor. Sanki verilen paranın hepsini o anne çocuğuna mı yatırım yapıyor?
Evdeki de asalak demissiniz evdeki kadın ister çalışır ister çalışmaz çünkü o kadına kocası bakar o kadın EVLİ NİKAHLI ama eski kadına o kocanın bakma yüküm lülüğü yok. Ay ne o öyle iki eşli gibi. Bunu nasıl savunursunuz aklım almıyor

nerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?

Çocuk derken ?
Bir zahmet baksınlar lütfen.O çocuklar sadece kadınlara ait değil sonuçta.
Çocuğa bakacak zaten ama 1750tl kusura bakmayın ama sadece çocuk için istenmiş bi para mı cidden buna inanıyor musunuz??
Çocuk parası adı altında kadınlar çalışmadan evde rahat rahat oturuyor. Bu resmen kumalık başka birşey değil.
Ha verilen paranın SADECE çocuğa harcayan anneleri tenzih ediyorum

Esimden ve cevreden duydugum kadar biliyorum. Kadin eve ve cocuga pek bakmiyormus. Bir de buyu islerine falan girince esim tumden koparmis isleri. (Cok kizar oyle seylere ve haklida)

Madem oyle çocuğunü neden kadın da bırakmış.

Siz kadına velayet davası açın isterseniz kadın belki nafaka olayında insaflı davranır o zaman.

Nafaka elbette verecek bunu nerden çıkarıyorsunuz ? Ama kadınların n afaka adı altında kira+faturalar+bilmem ne vs masrafları da adama kilitleyip rahat a ermesi resmen kuma konumuna düşmesi adil değil. Adam her bir şey yapıyor bi eski eşiyle yağmadığı kalıyor. Onu da yapsın tam olsun. 1750tl den bahsediyoruz az mı ya

Asdhllaafhjl
Hayır var. Genel olarak tüm dinlerde ve hukuk düzenlerince var üstelik. Bilmediğiniz bütün konular üzerinde bu kadar net yorumlar yapar mısınız? O çocuk olmasa bile var üstelik. Kadın çocuğuna o kadar kötüyse adam iştirak nafakası vermek yerine velayeti istesin madem niye bunu yapmıyor? Onun yerine parayi vereyim kadın baksın diyor, bu da iyi bir baba örneği sayılmaz bence. O kadın tek başına hem anne hem babalık yapıyor, sadece maddi değil manevi olarak da üstelik. O kadına ne verilse azdır.

Son düzenleme:
Şu "iş yeriyle konuşup maaşı asgari ücretten göstersin" diyenleri de anlamıyorum. Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Aynısı sizin başınıza gelse eşiniz maaşı asgari gösterse, yeni çocuklarıyla yese içse gezse size 3 kuruş verse ne yaparsınız?
Bu aklı verenlerin içinde gram ahlak, dürüstlük ve Allah korkusu yok, orda zaten babasız büyüyen bir çocuk var, yiyeceği lokmaya da siz göz dikin, bravo size. Ama sonra bana insanlıktan bahsetmeyin nolur.

Ayrıca babasız çocuk büyütmek çok masraflı bir şey, ablamdan biliyorum. Bu ülkede malesef kadın olmak yeterince tehlikeye açık olmak için yeterli. Örneğin çocuk arkadaşına gitmek istiyor, sokakta tinerci var, ablam mecburen akşam taksiyle gidip alıp dönüyor çocuğu. Babası olsa halbuki 15 dk yürüme mesafesi. Bu bile bir masraf.
Yalnız bir kadın olarak her semtte yaşayamıyorsun, ucuz bir yerden ev ayarlamak çözüm değil, temiz, merkezi semtlere bakman lazım bu da en az iki kat kira demek. Pazara markete gitsen her şey daha pahalı demek. Bunları hiç düşündünüz mü acaba?
Çocuk haftasonu gezmek oynamak istiyor, ablam mecbur peşinde. Siz çocuğunuza hayır diyebilirsiniz, ama o babasız olduğu için zaten hassas, denmiyor hayır. Zaten babam yok, beni bıraktı gitti diye bağlıyor her şeyi. Ablam bu sefer evde işleri yapamıyor, gündelikçi şart oluyor. Halbuki eskiden eniştem çocuğu cumartesi çıkarırdı ablam işleri hallederdi, pazar ailece gezerlerdi. Bunlar en basitleri.

nerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?
İyi bir anne olabilir. İyi bir insan onurlu bir insan KENDİ özel ihtiyaçları için eski kocasına nafaka artırımı davası acmaz

Yaa kadin durduk durmadik yerde nafaka yükseltilmesini istememis
Daha once eşya tazminatiyla 1300 geliyormus kadina aldigi nafaka 700 muş
Bir simdi eline sadece nafaka geleceği icin nafaka artirimi talebinde bulunmuş
İki avukatlar her zaman nafaka veya tazminatı yüksek yazarlar ki hakim cogu zaman indirim yapar orada yazılan rakamdan
Üç sanirim kadının eski esyalari koca da kalmış bunun için tazminat ödeniyormus kadina
Ve son olarak burada konu sahibi mal saklıyor dedi diye öyle olduğu kesin değil eşi bu şekilde anlatiyor olabilir
ayrica konu sahibi de 800 liraya bir yerde çalıştığına göre oda asgari ücretle çalışmadığına gore demek kaçak çalışılıyor ve eve giren kazançlar da gözükmüyor

Son düzenleme:
Bir önceki mesajınızda "madem kiranı ödeyemeyen bir kadınsın o velayeti istemeyeceksin" dediniz.

Tek bir maaş kira+ev giderlerine yetmeyebilir, kadının çocuğuna bakacak kimsesi olmayabilir. Evlilikleri boyunca adam çalıştırmamış olabilir (bence her kadının çalışması lazım ama ülke gerçekleri malum).

Bu şartlarda eşinden ayrılmış bir kadın için "evinin kirasını ödeyemiyorsa çocuğunu almasın" demek acımasızlıktır.

Kira, elektrik, su, ısınma, aidat, telefon, mutfak masrafı vs giderlerin tek maaşla ödenmesi için o maaşın iyi olması gerekiyor, ki eski eşin çocuğun bütün masraflarını karşıladığını ve çocuğa anneannenin baktığını düşünelim. Napsın kadın?

Sizin sözünüz tek başına evini geçindirecek maaşı olmayan kadın çocuğunu babasına verip üvey anneyle büyümesini izlemesin demek. Sizin tercihiniz de bu olabilir, saygı duyulması lazım; ama bunu yapmayan-yapamayan kadınlara asalak demek de ağır bir itham.

Eğer boşanmış evine bakma yükümlülüğüne kumalik diyorsanız ikinci eşler kuma olur ilkler degil

Sonra burada "eski eşim evlendi, maaşını asgariden gösterip çocuğuma nafaka ödemiyor" diyen adamlara laf ediyoruz. Başta kadınlar böyle yönlendiriyorsa kime ne diyeceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…