Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Hukukmu okudunuz, meraktan soruyorum..?

Simdi ablacim..
Vakti zamaninda eski esine maddi tazminat hukmedildiyse onu hangi kosul ve vadeye bagladiysaniz yapacak birseyniz yok saniyorum fakat bu nafaka olayinda haklisiniz.Kadin zaten gecim derdi cekmiyor diyorsaniz istrak nafasi almasina gerek yok.Zaten verilmez.Sadece 1 cocuk icin 1350tl bile fazlayken 1750 tl sizin durumunuzdaki insanlar icin agir gelebilir.Esiniz bekarken bu bedeli karsilamasinda bakmakla sorumlu oldugu kimse yoktu belki ama suan 2 cocuk ve siz varsiniz.Hakim nafakayi duzenlerken sizi yasam standartlarnzi ailenizi ve geciminize goz onune alir ona gore duzenler
.itiraz edin o yuzden.Kendi durumunuzun yetersizligini ispat edin.bir cocugun aylik gecimi 1750 lira olamayacagini iddia edin.Suan oncelik siz ve aileniz...

Evet ben de konusunca yanlis anliyorlar. Sanki nafaka niye oduyoruz demisim gibi yorum yapiyorlar ama, meseleyi anlamiyorlar ben de tek tek anlatmaktan usandim.

Kör olünce badem gözlü olur hesabı....
Sizde güzel bir savunma yazın. Tüm giderlerinizi belirtin. Hakim onları paraya boğup sizi aç bırakacak değil yaaa...
Sizinde allah yardımcınız olsun.
Amin

Benim bildigim esinin maasinin en fazka dortte biri oraninda veriliyor nafaka. Daha fazka vermiyorlar. 1750 tl esinin maasinin yarisi. O talep etse de hakim kabul etmeyebilir. Bir avukata sorun bence.
Itiraz edecegiz bakalim ne olacak.

yerinzde olsam ben de nafakanin dusurulmesi için dava acardim.
Itiraz edecegiz

Hanimefendi sadece 1 kredisi yok. Garanti, akbank, denizbank ve is bankasindan cekilmis kredileri var. Biri araba digerleri esimin yillik izine gidemeyip, kadinin anne ve kardesleri ile gittigi tatil, aldirdigi ziynet (dugun harici) kiz kardesine evlenirken aldirdigi oturma grubu, salon, 3 adet beyaz esya, ceyiz eksikleri vs. Nin kredisi ( kiz kardesi odeyecekmis ama odememis) bir kismini kredi olarak odedik bir kismi icra dosyasi olarak yoksa suren kredi 11 sene degil. Odedigimiz kredinin harici icradaki dosyalar ve kredi kapatmaya ugrasipta yetisemedigimiz esimin kurumdan cektikleri vs.

Cok tesekkur ederim size ve esinize saygilar. Esime bilgi verecegim.

Ailesinden kalana lafim yok, karismaya hakkim yok Allah daha cok versin. Onu soylememdeki sebep zaten nafaka aliyor bize biraktigi borclarida biliyor ve hala nafaka yukseltmeye kalkiyor.

Bende olsam alırım . yasal hakkım neyse sonuna kadar kullanırım . aldığım her kurusu da çocuğumun geleceğine yatırırım.
(Babadan kalan mirasta kişinin kendisini bağlar. ben eski eşi haklı buldum)
Yasal hakkini elbet alacak ama biraktigi borclari hadi ispatlayamiyoruz ama kendisinde hic mi vicdan yok? Eger borc takmamis olsaydi alsin 1500 u bize 2000 kalir biz de bu kadar asiri sikismazdik. Ama hem borc odet hem de nafaka yukselt hangi vicdana sigiyor bu? Kendisinin ihtiyaci olmadigi halde 1750 tl. Istiyor bize borclarini odedigimiz icin 1500 kliyor. 600 u kiramiz. Geriye kalanla 4 kisilik bir aile nasil yasar? Miras konusuda tabi ki hakki onu aciklamamda ki sebep bu kadar uzerimize gelmesine gerek yok.

Arkadaslar bazilariniz actigim konuyu nasil okuyor ve anliyor, anlamiyorum.
Sanki nafaka neden aliyor demisim gibi tabi hakkidir vs. Deniyor.
Nafaka tabi ki hakki ama, bu kadar borcu uzerimize yikipta ustune bir de nafaka yukseltmekte neyin vicdani?
Kendinin ihtiyaci olmadigi halde 1750 tl. Isteyebiliyorsa biz 4 kisilik aile ile 3500 tl maastan kadindan kalan krediler yuzunden 1500 u alabiliyoruz.
600 ev kiramiz elek. Su. Tlf vs. Demiyorum bile.
Kis geliyor odunu, komuru var.
O kadin o parayi alirsa biz ne yapalim??
Sizlerin dusuncesi o kadin borc yaptiracak kadar ferah yasayabilir, ihtiyaci olmadigi halde nafaka yukselte bilir, biz de birakin yasamayi surum surum surunebiliriz.
Onun yaptigi hak, bizim cektigimiz mustehak yani??
Yapmayin Allah askina?? O kadinin hakki ferahlik benimkisi cefa cekmek mi?

Dava dosyasini okudum esimin anlattigi gibi.

Kisisel esyalarini toplamaya geldiginde resim albumlerini vs. De almis maalesef resim yok. Avukat aynen oyle demis oncesinde esyalari gondereyim demis karsi taraf mahkeme bitsin aliriz demis ama plan baskaymis tabi ki. Esim de tayini cikinca esyalari goturmemis depoya koymus ki istenince kolay vereyim diye. Ama diyorum ya karsi taraf cok acimasiz plan bastan yapilmis yani.

Kusura bakmayın ama çocuk büyüdükçe ihtiyaç artiyor. Tabiki nafaka artmalı . Sizle evli diye çocuğun rızkını kesemez. İstediği kadar zengin olsun.

Acaba eşinizle neden ayrildi ihanet falan mi oldu kadın daha da biseylerin acisini cikarmaya calisiyor sanki. Yani illa var demiyorum tabi ki olaylari bilmedigim için ama kadin da ki bu hırsı anlamaya calisiyorum.
Sormadim varsayin ileri cevaplarda gordum keske ilk sayfada yazsaymisiniz

Son düzenleme:
"Yasal hakkini elbet alacak ama biraktigi borclari hadi ispatlayamiyoruz ama kendisinde hic mi vicdan yok? Eger borc takmamis olsaydi alsin 1500 u bize 2000 kalir biz de bu kadar asiri sikismazdik. Ama hem borc odet hem de nafaka yukselt hangi vicdana sigiyor bu? Kendisinin ihtiyaci olmadigi halde 1750 tl. Istiyor bize borclarini odedigimiz icin 1500 kliyor. 600 u kiramiz. Geriye kalanla 4 kisilik bir aile nasil yasar? Miras konusuda tabi ki hakki onu aciklamamda ki sebep bu kadar uzerimize gelmesine gerek yok."
Sizi kızdırmak için söylemiyorum ama insanın çocuğunun olmadı hayatında çok fazla şey değiştiriyor. onun için eşimde bilirki böyle bir durumda onu zorlarım . karşı tarafı düşünmem. çocuğumun geleceği beni bağlar

Kurumsal bi yer değilse maaşı asgari ücret göstersın

Bu mahkemeler neye göre karar alıyo bilmiyorum, anlamıyorum 4 bin TL maaşı olan adamın 700 TL nafaka verdiğini biliyorum mesela, eşya tazminatı nedir hiç duymadım bile

Ayrıca kaynına niye araba alıyor eşin

Eşin alık galiba biraz

Yükseltmezler çünkü sizin 2 çocuğunuz var mülkünüzde yok ama tabi buda masraflı bir süreç. Hatta karşı davada nafakayıda düşürebilirler. Benim bi yakınım 4800 maaşla 500lira nafaka ödüyor

Kurumsal bi yer değilse maaşı asgari ücret göstersın
Kamuda calisiyor.

Bilmiyorum mahkeme karar kagidinda yaziyor esya mevzu. Esim kayinina araba almiyor. Alacaklari araba baska sehirde oldugu icin kayini gidip aliyor ve devrinide uzerine aliyor. Gelince de ha bugun ha yarin derken bosanma basliyor ve arac o sekilde onlara geciyor.

Eşin alık galiba biraz
Bu konuda ben de cok kizdim ama su an da maalesef elden birsey gelmiyor.

Biz o kadar sansli degiliz

Vala 2 sey geliyo aklıma 1.si eşinin eski karısı eşini nasıl somurcegni dusunuyo bu nedenle ondan intkam almya calışıyo gbi 2.si ise o kadınla sizin konşmanız lazım gbi 2 cocuk var ortda gunah yani açgozluluk yapıyo bu arada cocugu oldugunu ble ble evlenmşsn cnm ya ne dymki keske acele etmesydn iş işten gecmş o kdnla kpnşma imkanın varsa anlat bnce dha mantklı

Allah yardımcınız olsun ama eşiniz kendi adına kredi çekip eşinin bile değil eşinin kardeşinin üzerine araba alınmasına müsaade ederse ve bu devirde 3500 tl ile 3 çocuk bakmaya cesaret ederse bundan daha iyisi pek de olabilir gibi durmuyor. Tabii ispatlanabilir, 1750 tl çok mahkemenin kabul edeceğini hiç sanmam ama insan daha planlı yaşamalı diye düşünüyorum.

Ayrıca siz madem o kadar zor şartlarda çalışıyorsunuz, neden 800 tl? Zor şartları göze alıyorsanız temizlik, satış danışmanlığı, fabrika işçiliği vs ne bulursanız girin, 1300 tl alın, asgari ücret denen alt limit neden konmuş ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…