arkadaşlar iş kültürle -meziyetle bitmiyor...
iki süslü cümle sıraladı diye,bu o kızın yaptığı bu yersiz hatayı değiştirmeye yetmiyor..
insanda önce ahlak ve onur olmalı..
bu yaptığı ahlaka sığıyor mu ? hayır!
madem o kadar kültürlü kendisi de ,niye ahlak sınırlarını zorlayor..
ne oldu o ilk maildeki kuru çeşme ağızlı hatuna, ne değişti...
cümlelerini süzleyip ,yumuşatacak ki ,suçunu hafifletip ,imajını kurtarabilsin ...
yok yemezlerr ...
kültür herşeye yetemiyor ama ,kişinin ahlakı onu bütünlüyor...
Herkes evli bir erkeğe eski sevgili nasıl doğum günü maili atara takılmış.
Peki evli bir erkek o eski sevgiliye mail atabilir mi, ona serbest heralde.
Önce arkadaşın eşi eski sevgiliden dost olmaz anlayışını anlasaymış ve gereken tepkiyi gösterseymiş keşke. Adam tepki göstermiyorsa, üstüne bir de kızın doğrumgününü kutluyorsa, bu kızda gayet doğal kutlar.Bu işe bulaşacak, bu işi çözzecek, karşıya tepki gösterecek kişi siz değildiniz bence, eşinizdi. Belli ki o hayatından çok memnun.
Siz iki bayan bunları yaşarken, eşiniz nerede bu olayın içinde.
Eşiniz daha önceki senelerde, sen kimsin ki bana mail atıp doğum günü mü kutluyorsun dese, olayların hiç biri buraya gelmezdi. Demek ki alan memnun, satan memnun.
ben şunu merak ediyorum, eşinin doğum gününü her sene kutluyormuş ya, bu kutlamasında eşin hiçbirşey yapmadı değil mi? sadece muhatap olma dedi sana..
ben de eğer eski sevgilimin karısından böyle çocukça bir mail alsaydım ben de son derece ağır bir cevap verirdim... sana noluyor ki derdim...
seviyeyi biraz kaçırmakla birlikte doğru söylemiş üzgünüm :) geçmiş geçmişte kalmıştır ve biz bu durumda sadece üçüncü kişiyiz ve HERKES BİRBİRİNİN GEÇMİŞİNE SAYGI DUYMAK ZORUNDADIR.. bu durumda rahatsızlık duyulacaksa bu rahatsızlığı duyacak siz değil kocanızdır.. muhatap da odur... gerisi hikaye... yani bi doğum günü bile kutlayamayacaksam insanlık öldü mü??
ayrıca onlar o olayları yaşarken siz orda mıydınız, yani her durumda üçüncü kişi olup kulaktan dolma hareket etme olayı var.. nihayetinde herkes herşeyi kendi işine geldiği gibi anlatır.. eski ilişkisini ballandıra ballandıra anlatacak hali yok herhalde :)
artı kocama da güveniyorsam çok da umrumda istediği kişinin doğum gününü de kutlayabilir. isteyen de gelsin onunkini kutlasın zerre de kıskanmam... daha ne yapayım ki adam yanımda kendi isteğiyle duruyordur zaten, istemeyene de kapı açıktır.. o zaman nedir bu kendine güvensizlik?
tatım daha öncede yazmıştım buna benzer bi yazı eşim diyoki geçen senede attı d.günü maili ama sanane benim doğum günüm den dedim diyo.yaa diyo ben bi bayan olucam bi erkek bana ağzına geleni saysa bırak onuşmayı adını bile anmam diyo.laftan anlamıyo yaahayatımda hiç yapmadığım şeyi yaptım ona karşı ağzıma gelen küfürü ettim artık o raddeye geldik diyo.ama hiç o lafları yien o değilmiş gibi gayet soğuk kanlıydı ben insancada konuitum hayvancada konuştum ama arsız bi insana ben daha ne yapiim.artık cevapdahi vermiyorum diyo.
Kızın cidden kötü niyetli olduğunu anlamam için, benim için büssürü boşluklar var açıkçası. Peki eşiniz, başka bir mail adresi aldığı, iletişime geçtiği konuda ne dedi, sanırım yalan söylüyor demişti. İnanmak lazım mı, ben çok inanmadım, ben de soru işaretleri kaldı. Bu durumda, kıza bak ya utanmadan devamlı evli insanları rahatsız ediyor ,diyemiyorum ben.
Ama asıl önemli olan, sizin kafanızda soru işareti kalmamış olması tabi, benimkinde kalmış kalmamış o çok sıkıntı değil. Siz inandınız , cevap buldunuz ve konuyu kapattıysanız sıkıntı yok. Çünkü bu konunun çözüm noktası siz değilsiniz, eşiniz.
ya açıkçası şu mail konusunda benimde kafamda ne t bişiler oluşmadı soru sordum cevap verdi ama tatmin olamadım yada olmak istemedim galiba biraz dhaa zaman diyorum emininm sorularıma o zaman cevap alıcam yada bunu eşime direk sorucam be bu mail konsuunda senden tatmin edici bi cevap alamadım diye
ya açıkçası şu mail konusunda benimde kafamda ne t bişiler oluşmadı soru sordum cevap verdi ama tatmin olamadım yada olmak istemedim galiba biraz dhaa zaman diyorum emininm sorularıma o zaman cevap alıcam yada bunu eşime direk sorucam be bu mail konsuunda senden tatmin edici bi cevap alamadım diye
cnm benşm evlendikten sonra hayatında asla ama asla (bana göre) hayatında ve hayatımda 3. şahıs diye bi kavram olamaz. o zaman evlenmeseydi.
esine hicbirsey sorma derim..konu acilirsa da ben sana sonsuz guveniyorum hayatim de bitir derim..eger bir is ceviriyorsa da vicdan yapar ki sanmiyorum biseyler yaptigini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?