"Merak kurbanı"doğru yolda olan kocalar bile merak kurbanı oluyor.
Aynı şeyi söylüyoruz zaten ben aksine kadını yüceltiyorumAyrica su ayrintiyi kacirmisim "kontrol edilmeyince dogru yolda olan adamlar bile merak kurbani oluyor" Eş, gudulmesi gereken bir koyun mudur? Neden belirli araliklarla onu kontrol etme zorunlulugum olsun?
Erkekler kurban falan olmuyor, o durumda tek bir kurban oluyor o da eşi. Insanoglu irade yetenegini cok kucuk yaşlardan itibaren kazanir. Merak kurbani diyerek olayi mesrulastiramayiz. Ayni seyi kadin yapsa ona "ah ama yazik, merak kurbanı olmus" denmez, cok daha kotu seyler soylenir. Belki de hayatindan olur o kadin. Su iradesiz erkekleri lutfen daha fazla yuceltmeyin.
Evlenmeden önce ben de tıpkı sizin gibi düşünüyordum.O yüzden hak veriyorum şuan söylediklerinize.Evlilik diken ustunde yasamak degildir. Surekli eşi kontrol etmek de değildir. Belli bir yasa gelmis insani da baska biri duzeltemez, bir kisi ancak kendi isterse degisebilir. Hatayi yapan karsi tarafsa duzeltmek neden bize dussun?
Karsilikli sadakat iliskisinde yürür bir evlilik. Ayrica her koca yapar diye bir sey yok. Evli değilim ama yapmayan bir sürü onurlu, esine gercekten deger veren erkekler taniyorum. Bu cok çirkin bir genelleme.
Omur boyu bir güvensizlik ve huzursuzlukla, ustune ustluk gururu kirilarak yasamamali bir kadin.
Bir soz var cok begendigim "Diz üstü yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim."
Öyle derler ya erkekler genelde merakımın kurbanı oldum,arkadaş kurbanı oldum diye..."Merak kurbanı"
Rezil bir tabir. Böyle durumlarda "kurban" koca değil karısıdır.
Ayrıca kadınlar çoban mı?
Aynı şeyi söylüyoruz zaten ben aksine kadını yüceltiyorum
Evlenmeden önce ben de tıpkı sizin gibi düşünüyordum.O yüzden hak veriyorum şuan söylediklerinize.
Diken üstünde yaşamak tabiri dogru değil.Kurtarılabilecek bir evlilik varsa öncelikle eşle konuşulur durum anlaşılır ve düzeltilmeye çalışılır ha diyince boşanılmaz.Anlamıyorsa yapacak bişey yoktur.
Diken üstünde yaşamak da neyin nesi.
Boşanmak madem bu kadar kolay neden yakaladıgı halde bir kadın boşanamaz?
Yuva kurmak zor diye "bir daha zor evlenirim" diye mi düşünmeli? Yoksa kadınlar evlenmek için verdigi emeğin boş çıkmasına mı katlanamıyorlar?
Evliliklerine deger vermeyen birinden bahsediyorsak buradaki üyeler degil; kadının o kadar ugraşını, umarsızca çöpe atan eşin bizzat kendisidir.
Aldatılmayı kabullenmek, emeginize deger verilmedigini kabullenmekten daha mı kolay?
Ayrıca madem boşanmaya karşısınız neden gözlemlesin kadın? Aldatıldıgını ögrenince birşey yapmayacaksa neden ögrenmek için ugrasmalı?
"Uyarmak, düzeltmek" demişsiniz. Bir insanın saygısı, sevgisi, sadakati yoksa bu nasıl düzeltilir?
Henüz bayan eşiyle konuşmamış ki,sadece ismini arattırdı merhaba yazdı diye boşanacak mı??Boşanmak madem bu kadar kolay neden yakaladıgı halde bir kadın boşanamaz?
Yuva kurmak zor diye "bir daha zor evlenirim" diye mi düşünmeli? Yoksa kadınlar evlenmek için verdigi emeğin boş çıkmasına mı katlanamıyorlar?
Evliliklerine deger vermeyen birinden bahsediyorsak buradaki üyeler degil; kadının o kadar ugraşını, umarsızca çöpe atan eşin bizzat kendisidir.
Aldatılmayı kabullenmek, emeginize deger verilmedigini kabullenmekten daha mı kolay?
Ayrıca madem boşanmaya karşısınız neden gözlemlesin kadın? Aldatıldıgını ögrenince birşey yapmayacaksa neden ögrenmek için ugrasmalı?
"Uyarmak, düzeltmek" demişsiniz. Bir insanın saygısı, sevgisi, sadakati yoksa bu nasıl düzeltilir?
İşte bu aşamaya gelinmişse öncesi de vardır demektir ve eş düzelmemiş demektir...Haliyle düzelmeyen birşey varsa kadın da yoluna bakmalıdır..Neden diken üstünde yaşayalım ki anlamadım ?Evlilikler kurtulabilirligine gore mi siniflandirilmali? Bir evlilik "kurtarilabilir" duruma geldiyse taraflardan biri ihanet etmis demektir. Ve magdur olan tarafa daha fazla fedakarlik yükü düşer.
Ayrica hicbir sey eskisi gibi de olmaz. En ufak bir eve gecikmede, bir sorunda "aldatiliyor muyum?" Sorusu akillara gelir ki bu diken ustunde yasadigimizi gösterir.
Kizlar merhaba
Gecenlerde burda bir konu okumustum facede telefon numarasini aratmis esine ait face bulmustu bir arkadas. Bende az önce baktim ve bir face adresi cikti karsima hemen sifresini sifirladim girdim. Hic kimse ekli degildi aramalarina baktim eski kiz arkadasini aratmis ve msj gondermis merhaba yazmis. Kizdan cevap yok. Mart ayinda gondermis. 11 aylik bir kizimiz var bebegim o zaman 3 aylikti yani.
simdi size sorum su ne yapmaliyim. konusmamislar tamam ama face acmis ve kiza ordan yazmis kiz cevap verse konusacakti demek ki. Belkide baska yerden konusuyor Allah bilir.telefonunu fln surekli kontrol ediyorum bisey yok.Nasil yuzune vurmaliyim ne demeliyim bi akil verin nolur.
Henüz bayan eşiyle konuşmamış ki,sadece ismini arattırdı merhaba yazdı diye boşanacak mı??
Kadın zaten araştırmasa kurcalamasa bile eşinin gözünden anlayabilir.Kurcalamasının sebebi de bu hissiyattır.Bunları bile bile nasıl bir ömür geçirecek?Tabiki gördügü yanlışları eşine söyleyip haline tavrına bakıp ona göre yolunu çizmeli kadın da.Bu hepimiz için geçerli.Kadınlar çoban degil ama eşlerini idare edebilen yönlendirebilen bir varlıktır.Adam laftan anlamıyorsa da vakit harcamaya degmez.
Malesef böyle asla yapmaz dediğimiz eşlerle 24 saat bir arada bir evde kalınca anlıyoruz.Evlenmeden bilinmiyor.Kadın hisseder zaten üzerine düşmese bile bu bile rahatsızlık verir.Güvencesi varsa dönüp de bakmamalı ardına.Böyle bir ömür geçmez.Eski sevgiliyle/eşle görüşmek nasıl ayrıldıklarına, hangi amacla ne konustuklarına ve yeni eşleriyle karşılıklı iletişimlerine göre değişir.
Konudaki asıl problem adamın, eşinden gizli hesap açarak bir kadın ile diyalog kurmaya çalışması.
Eşi ne diyerek kendisini aklayacak, konu sahibini nasıl ikna edecek ki?
"sakladım çünkü selam veresim geldi" mi?
Adamın davranıslarında iyi niyet görmüyorum (hatta kocası bile görmüyor ki gizli iş çeviriyor)
Şu durumda evlilige devam etmek için bir neden kalmıyor demektir.
Ayrıca dediginiz gibi aralarında bir güven problemi varmış ki konu sahibi böyle bir şeyi araştırma geregi duymus...
Buna ister gözünden anladı diyelim, ister konu sahibinin kuruntusu dogru cıktı diyelim farketmez, adam yakalanmış işte.
Bundan sonra konusahibinin ne yapacagı önemli. Güveni haketmeyen böyle biriyle evliliklerinin nasıl olacagını düşünemiyorum bile.
aslinda onu bende düsundum ama sonra ya esim kizin gercek face adresine yazarsa kadin da evli barkli kadin sorun yasamasini istemem durup duruken kadinin bir gunahi yok.Ben sizin yerinizde olsam yeni bir face acardım. Profilinide eski sevgilisinin profili gibi düzenleyip kocamı eklerdim. Ona mesaj atar eski sevgilisi gibi konusurdum. Bu kanıtların hepsini saklar yüzüne bir anda fırlatırdım.
Eşinizin o gizli hesabından kadının gerçek faceini engellerseniz, eşiniz arama yaptığında cıkmaz. Kadının adına acacağınız sahte hesaptanda 'merhaba bana mesaj gondermişsin ama eski faceimi kapattım hacklenmiş yeni hesap açtım' diye mesaj atarsınız.aslinda onu bende düsundum ama sonra ya esim kizin gercek face adresine yazarsa kadin da evli barkli kadin sorun yasamasini istemem durup duruken kadinin bir gunahi yok.
Bu dediginize katılıyorum fakat diyelim ki o kadını önemseyen biri degilsiniz, hatta eşinizin yanlışını direkt ona yüklüyorsunuz.aslinda onu bende düsundum ama sonra ya esim kizin gercek face adresine yazarsa kadin da evli barkli kadin sorun yasamasini istemem durup duruken kadinin bir gunahi yok.
Olabilir mantikli yuzume gozume bulastirmazsam tabi. Cildirip adami bogmazsam iyidir:)Eşinizin o gizli hesabından kadının gerçek faceini engellerseniz, eşiniz arama yaptığında cıkmaz. Kadının adına acacağınız sahte hesaptanda 'merhaba bana mesaj gondermişsin ama eski faceimi kapattım hacklenmiş yeni hesap açtım' diye mesaj atarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?