- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi penceremden
-
sen ve eşin yokken kim bakıyor çocuğa?Aslında istediğim bir -iki sene .Çocuğa bakması kafi.O zamanda benim maaşla evi geçindireceğiz.Çünkü emekli olmasına yaştan dolayı çok var.Evle ilgili hiçbirşeyi düşünmüyorum .Zaten pek bir şey beklemiyorum.Yapsaydı 20 senedir yapardı .
Seminerlere gidemiyorum.Özellikle Antalyada ülkenin çeşitli yerlerinde kurslar var.Haftaiçi en az 2-3 günlük genellikle bir hafta.İş arkadaşlarım sürekli gidiyorlar ben sadece seyrediyorum.
Eşim istediği an izin alamıyor.Çocuğun mamasınıda benle o yapabiliyor.Eşim evde olmayınca korkuma karşıya bile gidemiyorum.2 senedir doğrudürüst bir şey yapamıyorum.
filmlerde bu ev erkeklerının genelde karılarından ezık hıssettıklerınden dolayı aldattıklarını goruyorum. göze alıyorsan ev erkegı yap adamı.
bır de cocuklar dıyorsun cocuklar kac yasındalar kı buyugu unıversıte yasındaymıs kucugu bebek mı ?
filmlerde bu ev erkeklerının genelde karılarından ezık hıssettıklerınden dolayı aldattıklarını goruyorum. göze alıyorsan ev erkegı yap adamı.
bır de cocuklar dıyorsun cocuklar kac yasındalar kı buyugu unıversıte yasındaymıs kucugu bebek mı ?
sen ve eşin yokken kim bakıyor çocuğa?
eşin evde durabilecek evcimen bir insan mı?
pek iş yapmıyor demişsin ya zorlanacağını düşündüm ben açıkcası.
kısa süreli olur belki ama sen birkaç seneden bahsediyorsun.
kendisi bu fikre nasıl yaklaşıyor?
bu erkekler,bizi dinleseler keşke.ama benimkini de biliyorsun.
ben aldım vallahi radikal kararlar.
ayvalikta,bir kuzenim var.senelerdir çağırır, gitmedik.en kısa zamanda,2-3 günlüğüne ben gideceğim.eşimle konuştum,kardeşimle konuştum.kardeşime ben,burada olmadığım zaman annem,babam sana emanet dedim.gözün arkada kalmasın dedi.
biz kendimize,fazla anlamlar yüklüyoruz galiba.ben olmasam yapamazlar,altından kalkamazlar diye.gayette yapabiliyorlar,sadece benciller.nasıl olsa sorumlulukları,yüklenmişiz.onlarda sırtımızdan almaya çalışmıyorlar.ben eşimden başladım.sıra çocuklara gelecek.yardım isterlerse eyvallah,ama teklifi ben yapmayacağım.
Ben kusura bakmayin mantiksiz ve bencilce buldum.
senin işinle ilgili alman gereken kurslar vs mi var peki?biraz nefes alabilmek için evi benim geçindirmek isteyip eşiminde çocuk bakmasını istemek mi bencilce
biraz nefes alabilmek için evi benim geçindirmek isteyip eşiminde çocuk bakmasını istemek mi bencilce
Ev işi misafir geldiğinde sorun oluyor onun dışında pek kafaya takmıyorum artık.Olduğu kadar .Cuma iş çıkışı telefon geldi misafir gelecekmiş.Hemen paldır küldür evi toparladım yemeğim sabahtan hazırdı.Eşimede dedim sen yerleri viledala ben tuvaleti banyoyu halledeyim dağınıkları toparlayım.1.5 saatte hallettik.
senin işinle ilgili alman gereken kurslar vs mi var peki?
eşin emekli olup maaş alamayacak doğru mu anlamışım.
bu sizi sıkıntıya sokmaz mı?
ayrıca ilerde ev filan değiştirme planınız var ise nasıl olacak bu maddi açıdan?
erken emekli olup evde küçük bebeğe bakan akrabamız var bizim de.damat:))
abes karşılanacak bir durum yok bence.
ama işte hayatınızın geri kalanını nasıl etkileyecek onu tartmanız lazım.
Eşin sürekli çocuk bakamaz ki,daha ev işleri var ..be bir süre sonra o evde oturduğu için sana batmaya başlar..yardımcı en iyisi..bakıcı da en az 1500 ister eşimde 2000 liraya yakın alıyor
Sakın böyle birşey yapmasın bir tanıdığım aynen yaptı,evini sattı vinç aldı,iyi kazanırım diye düşündü ama elinde patladı sonra vinç sattı ama elinde 5 kuruş kalmadı hepsi borca gitti.Şimdi kirada oturuyorlar,maaşlı bir işe girdi adam ve çocukları üniversite okuyor olan güzelim evine oldu.VİNÇ almakla iş bitmiyor onun bakımı-kullanacak elamanı-elamanın parası+sigortası vs bir sürü para.Şimdiki işinden bıkmış gecem gündüzüm karıştı diyor .O işi bırakıp ticarete atılacakmış.Kredisini ödediği evi satacakmış.Tüm parayla vinç satın alacakmış .Onuda her ay kiraya verecekmiş.Hatta o kadar kar edecekmiş ki ikinci vincide alacakmış.Onuda kiraya verecekmiş.Onların kira geliride ömür boyu yetecekmiş.Çalışmasına bile gerek kalmayacakmış.Hatta asansörlü evide borçsuz harçsız alacakmışız.Bakıcıda tutabilirmişiz falan filan.
Kesinlikle katılıyorum sizeHayir tatile bile tek basiniza gitme plani yapmaniz bencilce mesela.
Gelmesin misafir ya da mevcut hale gelsin eğer misafir gelmese idi o tuvalet çiş yapılacak halde idi siz o akşam onu temizlemeyecektiniz
Misafir değil biz üstünüz bize kirli değilse misafire de değildir zira bu dünyaya ikinci gelme şansımız yok yaşam bu kadar o ne der diye yaşanmamalı
Arkamdan konuşurlar diyorsunuz konuşsunlar elbet susarlar bir gün
Bir de geçen Kv hakkında konunuz vardı ya kadının cümlelerini şimdi anlamlandırıyorum ben doğru değil ama içsel olarak onun bakışı ile tutarlı zira çizdiğiniz durum yani buraya yansıttığınız kadarı bile sizin yorulduğunuzu gösteriyor
Oğlunuza da mama yapmayı öğretin küçük değil o da en azından o tarz konularda arada destek olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?