- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
Sakın böyle birşey yapmasın bir tanıdığım aynen yaptı,evini sattı vinç aldı,iyi kazanırım diye düşündü ama elinde patladı sonra vinç sattı ama elinde 5 kuruş kalmadı hepsi borca gitti.Şimdi kirada oturuyorlar,maaşlı bir işe girdi adam ve çocukları üniversite okuyor olan güzelim evine oldu.VİNÇ almakla iş bitmiyor onun bakımı-kullanacak elamanı-elamanın parası+sigortası vs bir sürü para.
zaten öyle ikimizde çalışıyoruzikiniz de çalışsanız ne olur, herkes öyle yapıyor ki
şimdi aklıma geldi yine bir tanıdığım vinç içine girdi ama oda yapamadı sattı ha bu tanıdığımın maddi durumu iyiydi onun için sorun olmadı belki ama diğer tanıdığım için iyi olmadı.Part time çalışsın yarı zamanlı illa birşeyler yapmak istiyorsa.Ailemize verdiği ikinci bir zararı kaldıramam boşarım onu
tek maaşla o süreçte etkilenmeyecekmisiniz peki?Kurslar zorunlu değil isteğe bağlı .Tek kurs değil ki şuan ki hayatım beni yoruyor iş,ev,çocuk arasında kendimle ilgili hiçbirşey yapamıyorum.Gözüm hep arkada kalıyor.Ne e aile ziyaretine ne konsere ne tatile gidemiyorum.Hiçbirşeyi doya doya yapamıyorum.Hep bölük pörçüyüz.Genellikle ya eşim çocuğun yanında ya ben.Bir kaç kere babama rica ettik eşim ben ve büyük oğlum dolaşmaya çıktık.O da saattlerle sınırlıydı.Acaba geçmi kalıyoruz maması bitiyormu hep bunun gerginliği oluyor.
Eşim işi bırakırsa gün süresi dolsada emekli olamıyor yaşı bekleyecek o zamana kadarda para yok.Aynı şekilde bende 2 sene sonra günüm doluyor ama yaşı bekleyeceğim. İşi bırakırsam yaşım dolmadığı için bende para alamıyorum.
Eşim en azından bir sene çocukla ilgilenirse kendime zaman ayırabilirim diye düşündüm.Oda dinlenmiş olur bende.Ben her zamanki gibi yine ilgileneceğim ama bir yere gittiğimde gergin olmayacağım.En azından bir iki hafta durabilirim.Moralim yerine gelir dejarz olurum.Eşimin hiç öyle bir bunalmışlığı yok.Talebi de yok.O sadece işinin geceli gündüzlü olmasından bıkmış.İşini bırakıp ticaret yapmak istiyor.
Ev konusunu zamana bıraktım.
Damdan kayınvalideme ben hiçbirşeyimi anlatmıyorum o günde anlatmadım .O günde keyifliydim ayrıca.Yaşadığımız hayatın sıkıntıları olabilir ama yinede oğlun ölsün çok yaşamasın tarzındaki sözünü hazmedemiyorum.Elimizden geleni yapıyoruz ailecek.Seve seve yapıyorum herşeyi insanız arada nefes almak istiyorum.Darlandığımda eşime size açılıyorum.
Misafir konusuda annem hastaneden çıkmıştı bizde kalıyordu kardeşimde geçmiş olsuna geldiler.Ben rahat bir insan değilim annemde diyor kızım onlar yabancımı boşver diyor.Ama yapamıyorum.Gelinimize karşı mahcup olmak istemiyorum.
şimdi oturduğunuz ev sizin miydi,bilmiyorum?asansörlü ev alma fikri çok iyi ama ,bütçe yetmeyebiliyor.biz alamadık,mesela.
bunun yerine yüksek giriş, düşünebilirsiniz.ben yüksek girişte oturuyorum.zaman zaman şikayet etsem de,yaşlılığım da iyi olacak.oğlun için de kolaylık olabilir.
büyük oğlun da ,sorumluluk alabilir mi,kardeşi konusunda?arada 1-2 saat ona bırakırsınız,eşinle sen çıkarsınız.eşin baktığın da,oğlunla ya da arkadaşlarınla çıkarsın.1-2 hafta uzun zaman,sen de o kadar uzun süre rahat edemezsin gibi geliyor bana,gözün arkada kalacak,aklın burada olacak.en iyisi 2-3 günlük molalar.yurtiçi ve yurt dışı turları var,bu kadar kısa süreli.
geçen arkadaşım.3 günlük balkan turuna gitti,arkadaşlarıyla.çok iyi gelmiş.denemeye değer.
Maaşımın yeteceğini düşündüm.Ekstra toplu para geldiği oluyor.tek maaşla o süreçte etkilenmeyecekmisiniz peki?
sonuçta maddiyata da bağlı bazı yapmak istediklerin.
gezmek yurtdışı seyehatleri filan.
bunu nasıl halletmeyi planladın peki?
ekstra geliriniz var mı veya birikiminiz?
Büyük oğlumun kardeşine baktığı çok oldu.Hatta altını temizlediği.Ben işteyken eşiminde işi çıktığı zamanlarda bakmıştı.Mümkün mertebe ona birşey yüklemek istemiyorum.O gençliğini yaşasın.Biz yapıyoruz diye oda yapmak zorunda değil. Bu sene sınavı var ve ona odaklanıyor.
Çocukta da panik başladı.Kardeşime bir şey olacak korkusu var hep.Oğluma diyorum ki üniversiteyi dışarıda bizden uzakta oku üniversite hayatını gönlünce yaşa diyorum.
şimdi oturduğunuz ev sizin miydi,bilmiyorum?asansörlü ev alma fikri çok iyi ama ,bütçe yetmeyebiliyor.biz alamadık,mesela.
bunun yerine yüksek giriş, düşünebilirsiniz.ben yüksek girişte oturuyorum.zaman zaman şikayet etsem de,yaşlılığım da iyi olacak.oğlun için de kolaylık olabilir.
büyük oğlun da ,sorumluluk alabilir mi,kardeşi konusunda?arada 1-2 saat ona bırakırsınız,eşinle sen çıkarsınız.eşin baktığın da,oğlunla ya da arkadaşlarınla çıkarsın.1-2 hafta uzun zaman,sen de o kadar uzun süre rahat edemezsin gibi geliyor bana,gözün arkada kalacak,aklın burada olacak.en iyisi 2-3 günlük molalar.yurtiçi ve yurt dışı turları var,bu kadar kısa süreli.
geçen arkadaşım.3 günlük balkan turuna gitti,arkadaşlarıyla.çok iyi gelmiş.denemeye değer.
Kv sözü acayip ağır onu değil de sevap vs demişti yani hani kendince teskin ediyor gibi geldi neyse o konu zaten canını sıkıyor daha fazla sıkmayım canını
İşte annen haklı umursama pis desinler be olacak ki
bak geçen görümcem çıktı alabilir miyim dedi gel dedim yanında diğer Görümcemi de getirmiş söylemeden
Evimiz zaten dağınık ama çalışma odasındaki koltuk ve sandalyelerin üstü full çamaşır, kurutma makinasından çıkan vs yatak vs zaten toplanmaz bizim evde
Salon zaten hiç toplu olmaz
Geldiler oturdular yiyecek önerdim yemeyiz dediler oturduk
Eşim geldi ona yemekleri söyledim yedi çay yaptı onlar da içeriden aldılar çaylarını masada akşam yemeği tabakları olduğu gibi duruyordu tezgah da karışık ve üzerinde de yemek yaparken çıkan bulaşıklar
Bunları neden ayrıntılı yazdım gözünde canlansın diye onların evi toplu olabilir küçük görünce Kv ile yaşıyor ki annesi ortada hiçbir şey bırakmaz vs vs amma bu benim hayatım hiç de tınn bu arada küçük görümce 40 yaşında yani esasen benden büyük
Her şeye yetişemeyiz öncelikleri belirlemeliyiz senin bir de özel durumun var o zaman öncelik sıralaması da değişiyor fakat bu kendini yok et demek değil
Bir de bakıcı vs denediniz mi zira babanın da vardır yaşı
Durumunuzu pek anlamadim ama genel olarak erkeğin evde durması bana göre sorun degil. hatta bizim de esimle planimiz 2 sene para biriktirip dogumdan sonra emzirme döneminde once ben, ardindan cok daha uzun bir sure cocuk okula gidene kadar esimin ücretsiz izin almasi, tek maasla gecinip cocugumuzu kendimiz büyütmek. esim de gayet istekli buna tabi, eger esiniz istiyorsa neden olmasin
Aslında istediğim bir -iki sene .Çocuğa bakması kafi.O zamanda benim maaşla evi geçindireceğiz.Çünkü emekli olmasına yaştan dolayı çok var.Evle ilgili hiçbirşeyi düşünmüyorum .Zaten pek bir şey beklemiyorum.Yapsaydı şimdiye kadar yapardı .
Seminerlere gidemiyorum.Özellikle Antalyada ülkenin çeşitli yerlerinde kurslar var.Haftaiçi en az 2-3 günlük genellikle bir hafta.İş arkadaşlarım sürekli gidiyorlar ben sadece seyrediyorum.
Eşim istediği an izin alamıyor.Çocuğun mamasınıda benle o yapabiliyor.Eşim evde olmayınca korkuma karşıya bile gidemiyorum.2 senedir doğrudürüst bir şey yapamıyorum.
arada küçük molalar ile çözüm bulman en mantıklısı bence de.Bizim iş çorba gibi oldu demiştim beni çok iyi anlamışsın.
Teşekkür ederim gerçektende son iki senedir özellikle kısıtlı bir durumun içindeyiz ve bu kısıtlı durumun içinde kendimi iyi hissetmek adına güzel şeyler yapmak istiyorum.
Dediğin gibi mevcut durumuda bozmadan küçük molalar vereceğim.
Önümde biricik ve güzel bir hayat var .Yapabildiğim kadar dolu dolu yaşamak istiyorum.Zor bir durumun içindeyim diye mutsuz olmak ve ot gibide yaşamak istemiyorum.
Bir yandan da kimseye yük olmak istemiyorum.İşitme ebngelli oğlu var bizi daha iyi anlar dediğim gelinimizin teyzeside böyle olunca yabancılar güvenimi kaybettim.Ailemi çağırdım.Buraya geldikten sonra annem rahatsızlandı.Onlarında kolay bir hayatı yok.Böyle olacağını bilsem annemleride çağırmazdım.
Şu an ki şartlar içinde bir süre daha böyle devam edeceğiz.
Aklıma iki seçenek geldi.Ya dubleks bir eve taşınıp aileminde çocuğun yanında olduğu eve bir yardımcı kadın almak.
Ya da babamın baktığı günlerde ona yük olmamak için bir tanıdığa ücretli bakmasını söylemek.Gerçi haftada 8 günü kimse kabul etmez.Çoğu yüksek maaşlı ssklı işlerde çalışıyorlar.
arada küçük molalar ile çözüm bulman en mantıklısı bence de.
diğer türlüsü aklıma yatmamıştı şartlarınızdan dolayı.
baban haftada 2 gün mü bakıyor du?
bulunabilir yardımcı bence.
öyle işler arayan da oluyor.
bir şansını denersin.
dubleks ev fikrini eşinle oturup bir düşünüp tartın.
beraber yaşamak ister mi eşin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?