Eşimin gece mesaisi ve kayınvalideye yapışık olmak zorundalığı

Benim esim olsa o da oyle yapardi o yuzden anliyorum seni esinizin baska bir is bakma inkani varmi siz gideceginize o gelsin bence daha rahat olur kendi eviniz sonucta bide annen ayri sehirdemi

Ay nefret ediyorum bı tarz insanlardan benim eşimde kısa dönem askere gidecek ilerde illa annemde kalcan elalem konusur kendi ailende kalırsa dedi bende cıngarı cıkarıyorum tabi tabak kumanda ne bulsam fırlatıyorum sonra tamam yarı yarıya bir kendi ailende kalırsın bir benim ailemde dedi .bende 16 yasında kız cocugu değilim bunun fikrini sana soracak değilim 23 yasında kendi kararlarını verebilecek insanım dedim 5 ay kendi ailemde kalmayı düşünüyorum belki eşimin hatırı birazda onun ailesinde kalırım yani inada bindir işi cazgırlık yap eminin ki eşimin ailesi de eşimi doldurmaya laf sokmaya baslar o zaman doldırusa gelirde beni zorlarsa gözümü feci karartırım ben anladım ki kendinden başka kimseyi düşünmeyeceksin eş ailesine fazla yüz vermeyeceksin

Hepiniz her yorumda o kadar haklısınız ki tek tek haklısınız yazmak zor geldi burda yazıyorum toptan :KK55:Sonucu yazıyorum kızlar.Sonunda evdeyiz kalıcı olarak:halay:çözdük ben diretince dediğiniz gibi yaptım bi de bana yaptıklarını anlatınca bundan sonra pazarlığı da ayrı yapcaz dedi (her hafta aynı gün alırdık aynı pazardan). Sıkılırsan gidersin eve dönersin sonra ,benim akşam gelmemi bekleme dedi(her gittiğimde mecburen kocamı da görcekler ya sanki çok hasretlik bırakıyomuşum gibi bekletirlerdi). Içimden dedim cennet canıma minnet sanki annene koşarak gitcem de :)))) sonuç olarak ben kazandım :halay:

Kocam diyor bunu,nedeni ise yalnız kalınırmıymış
22yasımda evlenip 6yıldır ailelerden uzakta bi şehirde gece gündüz mesailerde yalnızım. Eşiniz abartmış. Hani bazı akşamalr vakıt gecırırsınız olabılır de zorunluluk olması çok itici. Kvnızı arayın direkt anne bugün musait degılım ,işlerim var gelmene gerek yok sağol falan diye

Gitmeyin .
Kolunuzdan sürükleyecek değil ya .
Bir iki tartışırsınız sonra herkes bu duruma alışır .

Kocam diyor bunu,nedeni ise yalnız kalınırmıymış
12 yaşımda annem hastabakıcı olarak çalışıyordu.Gece vardiyasında diye beni yan komşuya bırakıyordu. Ben ki yalnızlığa resmen aşığımdır, sinirden bayılmışım. İkinci bayılmamda bir isyan patlattım, yalnız bırakın beni diye kıyameti kopardım desem yeri. Kadın baktı ben ciddiyim, mecbur bıraktı. O yaşta bile isyan edebildiğim ve baskıcı tutumlara baş kaldırdığım için kendimle hala gurur duyuyorum yoksa benim sonum iyi olmazdı.
Başka yolu yok, ciddi ve kararlı olunca değişiyor durum.
Sanırım eşinizin güven problemi var, koskoca kadın neden yalnız kalamıyormuş.
Sizin için endişelendiğinden olduğunu hiç sanmıyorum, kusura bakmayın.

Durum çok tanıdık geldi :D ben ciddi bir cinnet geçirerek bu olayı çözmüştüm. Eşimle birbirimizş yedik. E anlat anlat kafasına laf girmiyo bende çıldırdım haliyle. Eşim ailesini aramış beni zaptedemeyince. Bi baktım bunlar çıkıp geldi. Kaynanam ağzına geleni söylüyo ama ne bel altı vurmalar anlatamam. Hiçbirinr cevap vermedim ta ki laf aileme gelene kadar.. Öf yeter be çekemiycem sizi dedim çıktım odadan. Kaynanam arkamdan geldi tükürdüklerini yalamaya hadi hadi sen yıktın geçtin ortalığı bana masal anlatma dedim..

Babamlar geldi bunlardan tık yok. Ben anlattım kaynanam küçüldü küçüldü koltuğun bazasına gircek nerdeyse. Bütün bu kavga evlendiğimizden beri yalnız kalamadık diye sitem etmemden çıktı baba. Ne kocamla yalnız kalıyoruz ne de ben yalnız kalabiliyorum evimde bıktım artık dedim. Bu yüzden bebeğimi kürtaj yaptırıp beni senin evine bıraktırcakmış kaynanam dedim :D babam gerekeni söyledi ve ortalık biraz duruldu.

Zaman içinde de terbiyesizlik ve kavgalarıyla tamamrn koptuk.

Yani susarak bi yere varamazsın derdini anlat ki herkes sınırını haddini bilsin..

evlenmeden önce hiç mi renk vermedi, bir yılda hiç mi ilerleme kaydedemediniz?

Gitmek istemiyorum evimde duracağim kimseyi de istemiyorum deyip kestirip atacaksınız. Kesin bi dille konusmazsaniz kurtulamazsiniz.

Bazı kültürlerde kadın yalnız bırakılmıyor (kültürü batsın)
Eşim de cok seyahat eder. Evlenirken annem eşin yokken kvn gelir yanına demişti. (Annem 60 yasında babam hala bırakmaz) anneme karışmamasını söyledim beni de kendine cevirme dedim
Gel zaman git zaman iki aylık evli ya varı z ya yokuz eşim bi seyahate niyetlendi. Gitme dedim illa gitti arkadaşlarıyla. Gitme günü de annem gelsin yanına dedi.
Hoooop dedim orda. dur. Hem rızasız git hem de bana karış. Ya gitme ya beraber gideriz dedim ya da eve ve bana karışma. Konu güvensizlikse evlenmeyecektin dedim. TEK kaldım.
Gel zaman git zaman gebelikte bi gezmeye niyetlendi. Yine gitme dedim illa gidecek ve gitti. Tabi ailesi tutturdu ay seni bırakmayız gebesin. Hop dedim orada durun. Beni oğlunuz bıraktı. Ben gitme dedim gitti. Şimdi içi rahat gezmesin oralarda tek dururum ben dedim ve TEK durdum.
O gün bu gündür ne kocam basıma bekçi diker ne de teklif eder.
Ayrıca seyahatleri de mininalize eder. Ben ilk basta annesiyle kalsaydım daha cok gezerdi.
Konu sahibiiiii
Bi kere iki kere kötü ol kurtul sonu gelmez.

Durum çok tanıdık geldi :KK70: ben ciddi bir cinnet geçirerek bu olayı çözmüştüm. Eşimle birbirimizş yedik. E anlat anlat kafasına laf girmiyo bende çıldırdım haliyle. Eşim ailesini aramış beni zaptedemeyince. Bi baktım bunlar çıkıp geldi. Kaynanam ağzına geleni söylüyo ama ne bel altı vurmalar anlatamam. Hiçbirinr cevap vermedim ta ki laf aileme gelene kadar.. Öf yeter be çekemiycem sizi dedim çıktım odadan. Kaynanam arkamdan geldi tükürdüklerini yalamaya hadi hadi sen yıktın geçtin ortalığı bana masal anlatma dedim..

Babamlar geldi bunlardan tık yok. Ben anlattım kaynanam küçüldü küçüldü koltuğun bazasına gircek nerdeyse. Bütün bu kavga evlendiğimizden beri yalnız kalamadık diye sitem etmemden çıktı baba. Ne kocamla yalnız kalıyoruz ne de ben yalnız kalabiliyorum evimde bıktım artık dedim. Bu yüzden bebeğimi kürtaj yaptırıp beni senin evine bıraktırcakmış kaynanam dedim :KK70: babam gerekeni söyledi ve ortalık biraz duruldu.

Zaman içinde de terbiyesizlik ve kavgalarıyla tamamrn koptuk.

Yani susarak bi yere varamazsın derdini anlat ki herkes sınırını haddini bilsin..

Ordayken eşim kahve istedi mesela, o sırada kahve hazır oldugunda wcye girmis esim. Kapıyı açmadan seslenerek sordum "nerde içeceksin salonda mı mutfakta mı diye" ordan kaynanam atladı" aman goldberry çok komiksin sanki tuvalette içecek" diye, ben de sert bir tavırla " nerde içeceksin diye sordum zaten salonda mı mutfakta mı diye" dedim. O zaman sustu kaldı. Ama kp durur mu sofrada bunun acısını çıkarmak istercesine "makarnayı süzdükten sonra soguk suyla yıkadın mı? " dedi "hayır baba"dedim ardından kv atladı"aaa makarna suyu kalmaz üzerinde öyle soğuk su tutcaktın" kp de " belli zaten nişastası üstünde" dedi. Ben de hiç istifimi bozmadan "tuzu gidiyor yıkayınca"dedim yememe devam ederek bi yandan. Cevap veremediler doğru düzgün :) beklemiyorlardı tabii hep yumuşak huylu goldberry gördüler bu güne kadar ama bu laflar sondu milat oldu bana.

evlenmeden önce hiç mi renk vermedi, bir yılda hiç mi ilerleme kaydedemediniz?

Evlenmeden evvel renk vermedi pek bu konuda zaten gece mesaisi de yapmıyordu işi farklıydı şimdikinden. Ufak bir cinnetle çözdük şimdilik

Tekinsiz de deģil aile apartmanı ve demirli camlar birinci kattayız ama sanki herkes benim pesimde mi ki bu paranoya ne yani
Buna şöyle denir: Şimdi eşiniz evde yalnız kalsa siz çalışsanız eşiniz sizi aldatmayı düşünebilir. Şimdi sizin yalnız kaldığınızı düşününce aklına bu fikirler geliyor ve sizi annesine emanet ediyor göz önünde olun da bir şeyler yapmayın diye. Zaten kendiniz demişsiniz mağara adamı diye bu aklınıza gelmedi mi hiç? :işsiz:

Bazı kültürlerde kadın yalnız bırakılmıyor (kültürü batsın)
Eşim de cok seyahat eder. Evlenirken annem eşin yokken kvn gelir yanına demişti. (Annem 60 yasında babam hala bırakmaz) anneme karışmamasını söyledim beni de kendine cevirme dedim
Gel zaman git zaman iki aylık evli ya varı z ya yokuz eşim bi seyahate niyetlendi. Gitme dedim illa gitti arkadaşlarıyla. Gitme günü de annem gelsin yanına dedi.
Hoooop dedim orda. dur. Hem rızasız git hem de bana karış. Ya gitme ya beraber gideriz dedim ya da eve ve bana karışma. Konu güvensizlikse evlenmeyecektin dedim. TEK kaldım.
Gel zaman git zaman gebelikte bi gezmeye niyetlendi. Yine gitme dedim illa gidecek ve gitti. Tabi ailesi tutturdu ay seni bırakmayız gebesin. Hop dedim orada durun. Beni oğlunuz bıraktı. Ben gitme dedim gitti. Şimdi içi rahat gezmesin oralarda tek dururum ben dedim ve TEK durdum.
O gün bu gündür ne kocam basıma bekçi diker ne de teklif eder.
Ayrıca seyahatleri de mininalize eder. Ben ilk basta annesiyle kalsaydım daha cok gezerdi.
Konu sahibiiiii
Bi kere iki kere kötü ol kurtul sonu gelmez.

Laflarına da cevap vermeye başladım diye benden kötüsü yoktur şimdi ama umrumda değiller ben onlara eşim ićin katlanıyorum zaten bayılmıyordum ama artık iki gündür sert şekilde uyarır vaziyette konuşmalarım onlara ondan kötüyümdür. Öbür elti desen kv ile birlikte yer iki bina ötede oturmasına raģmen. Kocası yetersiz kazanıyor diye bu durum ama benim kocamın yetiyor bir de naz niyaz çekemem kaldı ki eltim de cevap verir ama üstünkörü hep, napayım artık koparsa kopsun ipler o bile umrumda değil artık

Buna şöyle denir: Şimdi eşiniz evde yalnız kalsa siz çalışsanız eşiniz sizi aldatmayı düşünebilir. Şimdi sizin yalnız kaldığınızı düşününce aklına bu fikirler geliyor ve sizi annesine emanet ediyor göz önünde olun da bir şeyler yapmayın diye. Zaten kendiniz demişsiniz mağara adamı diye bu aklınıza gelmedi mi hiç? :işsiz:

Ailesinin yaptıklarını duyunca otur evinde artık o zaman dedi

Ailesinin yaptıklarını duyunca otur evinde artık o zaman dedi
Sonucu önemli değil baştan sizi onlara zorla götürmesi önemli. Bunları yaşamaya gerek var mıydı bence yoktu. Burda eşlerini kendi ailelerine bırakan kocalar çok ve ben her seferinde hepsi için aynı şeyi düşündüm

Çocuğu musunuz siz kocanızın? İlla birine emanet etmek neden? Rest çekeceksiniz. Evlenecek duruma gelen kadın tekte kalır. 23 yaşındayım, kızımla tek kalıyorum eşim olmadığında. Üstelik her iki ailenin evide trafiksiz 45 dakika. Hayatta kimsem olmasa ne olacaktı?

Sonucu önemli değil baştan sizi onlara zorla götürmesi önemli. Bunları yaşamaya gerek var mıydı bence yoktu. Burda eşlerini kendi ailelerine bırakan kocalar çok ve ben her seferinde hepsi için aynı şeyi düşündüm

Haklısın ama kendi ailelerini melek sanıyolar kendileri yokken aileleri ne yapıyor bilmiyorlar malesef biz söylemeden, bundan bence. Zamanla ailelerinin de karanlık yanları cıkınca o zaman ikna oluyorlar. Yaşadıklarımız bize kar kalmıyor ben Allah'ın adaletine güvenirim bu hayatta da herkes karşılığı bulacaktır(daha önce şahit olduğum ahımın çıktığı durumlar var başka konularda aynı kişilerle)

Back
X