Eşimin Gelip Bana Karışması

Bence bu kadar üstünüze alınmamalısınız. İstiyorsunuz ki kadınlar hem çalışsın ama bizden aman 1 tane fazla bri şeyleri olmasın. Merak ettim cevap verir misiniz çalışan kadının istediği gibi yemeye içmeye giymeye hakkı yok mu o maaşla eşinin verdiğiyle yetinmek istese evde oturur zaten niye bu kadar alıngan bu ev hanımları
Ben çalışan bir kadınım öncelikle bunu yazayım da çıksın aradan.
Evlilikte çalışıp çalışmamak değil bir aile olmak önemli.
Dünya üzerinde çok tip evlilik çeşidi var. Örneğin kadının çalışıp erkeğin çocuklarla ve evle ilgilendiği durumlar da var.
Sanmıyorum ki böyle sorunlar yaşıyor olsunlar. Çalışıyorsunuz diye aile bütçenizden bağımsız değilsiniz, esasında. Dışarıda olduğumuz için eşiniz mi cimri siz mi savurgansınız bilemiyorum. Ama agresif olduğunuz kesin. Kardeşler ne alaka. rica ediyorum çalışan ya da çalışmayan hemcinslerim kendinizi adamların analarıyla bacılarıyla kıyaslamayacak olgunluğa erişmeden evlenmeyin. Bi de şu kavgalarda ana-bacı yapmayın, yaptırmayın. Ayıptır

Annem 30 senedir çalışıyor, sizin gibi düşünceleri hiçbir zaman olmadı. Maaş kartını da babamın eline vermedi. Neden sürekli evde kalanlar, çalışmayanlar diyerek aşağılamaya çalışıyorsunuz ben anlamadım? Konunuzda en çok dikkat ettiğim şey bu oldu açıkçası.
Ama ben anneniz değilim ki. Anneniz öyle yapiyor diye doğru anlamına da gelmiyor. Bu devirde çalıştığını vurgulamazsan semeri vuruyorlar ben böyle sesimi çıkarmasaydım sanki çalışmıyormuşum gibi kendime bir şey alamazdım

Ama ben anneniz değilim ki. Anneniz öyle yapiyor diye doğru anlamına da gelmiyor. Bu devirde çalıştığını vurgulamazsan semeri vuruyorlar ben böyle sesimi çıkarmasaydım sanki çalışmıyormuşum gibi kendime bir şey alamazdım
Belki de hanımefendinin annesinin tavrı doğrudur ama siz hatalı eş seçmişsinizdir, olabilir mi?

Çalıştığım dönem de oldu çalışmadığım dönem de. Hiç bir şekilde ne kendimi üstün gördüm çalışmayanlardan ne çalışmadığım zaman eksik kaldım. Evet zihniyetiniz çirkin değil, çirkinliğin de bir sınırı vardır çünkü. Sizinki tanımlanamaz bir şey.
Çalışıyorum karşılığını istiyorum demek neden suç? Ben eşime söyledim eğer sıcak evimde durmayıp çalışıyorsam paramı da harcarım maaşımı ister veririm ister vermem diye kusura bakmayın emek veriyorsam en azından maddi anlamda rahat olmam gerekir bunun için çalışıyorum zaten. Çalışıyorum. Çalışıyorum bakın tekrar söylüyorum çalışıyorum. Niye sizi rahatsız ediyor?

Meselenin özü olarak haklısınız. Belli bir çaba gösteriyorsanız karşılığını görmek istiyorsunuz. Rahatça harcayayım, yiyeyim özgür hissedeyim isteyebilirsiniz. Çalışan pek çok kadının motivasyonu bu zaten. Ama diliniz, bakışaçınız hoş değil. Bir hanımefendiye yakışmıyor. Hakkınızı daha güzel yollarla arayabilirsiniz. Eşinizi dinlesek muhtemelen bundan şikayet edecek. Sonra kalkıp der tabi parası da olmasaydı çenesi de olmasaydı başım ağrımasaydı bir köy kızı alsaydım diye.. diğer konunuzda böyle demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.
Yo öyle bir şey demedim

Haklısın ama onun kardeşlerini neden karıştırmışsın anlamadım .. direkt kendini savun yani aile karıştırmak her şekil soğukluk yapar tartışma çıkarır illa ..

Degisen bisey olmamiski caliştiginiz halde esiniz sürekli müdahale ediyor size lokmalarinizi sayıyor

"hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim"
"Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum"
:işsiz: :işsiz: :işsiz: :işsiz:
Ya şunu anlamıyorum neden çalışan kadınlar kavgalarında hemen çalışıyorum para getiriyorum diye üste çıkmaya çalışıyor. Arkadaşlar bırakın bu aşağılık komplekslerini. Size evde söz hakkı veren şey eve getirdiğiniz para değil. Kurduğunuz ortak yuva. O zaman çalışmayan kadınlar yemesin istediği şeyi. Giymesin istediği kıyafetleri. canı bir şeye sıkıldığında bunu söylemesin. İyi ölsün o zaman ev hanımları. İlişkiler bu tarz yarışları kaldırmaz bence
Not: Çalışıyorum
Çünkü ben rahat yaşamak için çalışıyorum ayrıca eşime para da vermiyorum

Çalışıyorum karşılığını istiyorum demek neden suç? Ben eşime söyledim eğer sıcak evimde durmayıp çalışıyorsam paramı da harcarım maaşımı ister veririm ister vermem diye kusura bakmayın emek veriyorsam en azından maddi anlamda rahat olmam gerekir bunun için çalışıyorum zaten. Çalışıyorum. Çalışıyorum bakın tekrar söylüyorum çalışıyorum. Niye sizi rahatsız ediyor?

Eşiniz de aynı yaklaşım içinde olsa. Ben çalışıyorum, maaşımı ev için ister kullanırım ister kullanmam dese meselâ.

Söyleyecek sözüm yok benim bu zihniyete.

Eşiniz yenmez kalır diye düşünmüş olabilir gece yorganın altında kombiye de çok gerek yok neyse hadi kızdınız tamam da kız kardeşlerini niye kattınız ki ne alaka? Onların yiyip içtiklerini mi takip ediyorsunuz onların evi ayrı sizin ayrı karşılaştırma yapmanız çok saçma eşiniz onlara zaten karışamaz ki ama kendi evinde fikrini diyebilir sanıyorum ki ilk defa böyle olmuş abartmışsınız ailesini de katmakla

Niye ne yapmam gerekirdi söyler misiniz maaşımı getirip eşime vermem o kadar çalıştığım halde Her şeyden mahrum kalmam mı

Kimse size maaşınızı eşinizin eline sayın demiyor ki.
Bakın insanın hayatta başına herşey gelebilir.
Türkiye şartlarında oldukça iyi bir işim ve maaşım var. Ancak varlık sebebim bu değil. Kendimi, özgürlüğümü ve saygıyı hak edişimi bunun üzerinden tanımlamadım hiçbir zaman.

Size tavsiyem hayatınızı ilinti kimlikler üzerine inşa etmeyin.

Siz para kazandığınız için değil bizatihi kendiniz olduğunuz için değerlisiniz. Lütfen kendinize saygı duyun.

Zorundadır hatta kocası karısına bakmazsa boşanma sebebidir
Eyvah eyvah. Ben kadınım çalışıyorum feminist düşüncelerim var (!) kadın olarak çalıştığım için her şeyi yapabilirim. Ama erkek sadece BANA bakmak zorunda.
Bilemedim ya aynı düşüncede değilim.

Back
X