Eşimin gorumcemi heryere taşıması

Duruma göre değişir haklılığınız.
Hastalık ya da acil durumda elbette aramalı, yardım istemelidir.
Ama keyfi olarak, kardeşini her işine koşturması oldukça saçma.
O çocuğun bir babası var ve ihtiyaçlarını ailesi karşılamak zorunda.
Başkalarına güvenip de yapmadılar ya çocuğu.
Çevremde var bu tip kardeş ilişkileri.
Kadın gelmiş 45 yaşına, arabasının tekerine kadar evli kardeşine değiştirtir, bakımı, gezmesi, getirmesi götürmesi, yiğeni okuldan alması da cabası.
E kadın, sen yapamıyorsan kocan ne güne duruyor, diyesi geliyor insanın.
Ama aynı adam, kendi çocuğunun doktor kontrolüne ya da ihtiyacı olduğu an gidemiyor niyeyse, annesinden her işi halletmesi bekleniyor!
O sebeple, başta dediğim gibi zorunlu durumlar hariç haklısınız.

Öyle bi opsiyonunuz yok yalnız.Ben istediğim zaman konunuzdan uzaklaşırım sadece,malum burası herkese açık bi forum

Ben size fikir verdim ayrıca nefret tohumları saçmıyorum.Hasta çocuğu hastaneye götüren kocasının giden benzin parasına takılan birini de iyi niyetli bulmuyorum.Hepsi bu

Söz konusu hasta bir cocuksa dusmanimi bile hastaneye taşırım görümcenize kizabilirsiniz ama böyle bir konuda problem yapmayın ruhunuzu karartmayin ne oldum dememeli ne olacağım demeli gün gelir devran döner böyle düşündüğünüzde uzulursunuz

Benim konum deyip kovmak da moda oldu. öyle bir hakkiniz yok malesef. ayrıca arkadaşın yorumu da kin nefret tohumu falan sacmiyor abartmayın. Ayrica zaten herkes FİKRİNİ söylüyor. İstediğiniz tarzda yorum yapmayinca fikrini söylememiş olmuyor.

hastalığa laf etmeniz yanlış. tabi ki götürecek.

gezmeye de zırt pırt değil ama arada götürebilir ne olacak?

eğer görümcenin kötü bir huyu yoksa takılacak bir mevzu değil.

vay be.

ben adım atamazken ağrıdan ablam beni götürmemek için hastaneye (2 km uzakta) kavga çıkarıp, "minibüsle git" diyip anahtarını alıp çıkmıştı evden.

insan nası bu kadar gaddar olabilir, yabancı biri bile olsa ben bunu yapamam demiştim kendime.

demek bu kafayla oluyormuş. hmm.

20-30 dakikalık bir yol rahat 15 lira yakar bazı durumlarda benzin parasini insanların düşünmesi ve odemesi gerek fakat hastayken benzin parasini bırakın iki elim kanda Olsa yine giderim can bu başka bişeye benzemez sanki benim çocuğum da ne demek insanın yeğeni kendi çocuğu gibidir sizin kardeşiniz yok sanırım yada daha çocuğu yok gerçi olmasa ne olur ki çocuk yani yolda görsel bayıla bayila severiz nasıl böyle düşündünüz

Kardeş herkesten daha yakındır insana
Bence takılmamanız gereken bir konu

Hastane için yorum yapıyorum,

Gorumcem in çocuğu hasta olsa eşim gorursun,hatta goturmeli,hatta ben teşvik ederim

Ama benim çocuğum hasta olsa arabam olmasa taksiyle giderim ,rahatsız etmem edemem

Bu nasıl bir düşünce tarzıdır?

Hastalık durumunda bile çağırması gözünüze batmış. Pess!

Hastalikta istenir kardesten araba cok normal. Gezmeye tozmaya da beni gotur diyorsa esiniz kibarca reddedebilir
Bu arada benzin hesabi yapmak cok ayip ve cirkin geldi su an bana, Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ne diyeyim.

Hastalık durumunda dahi götürmesini istemeyecek kadar gözünüze batacak ne yaptı görümce ?

Hastalığı hariç tutuyorum diğer zamanlar için sizin aile düzeninizi, planlarınızı bozmuyorsa bu istekleri size karışmak düşmez. (ör: siz başka yere ailecek gidecekken görümce kalkıp keyfi olarak beni şuraya götür diyorsa)

Hadi görümceyi sevmiyorsun, küçük çocuğa hiç mi merhametin yok? İnsan olan yolda hasta / kötü birini yaralanmış bir hayvanı görünce dahi yardım ediyor.
Sizi çok acımasız buldum bu konuda.

Bence konuda hastalik gectigi icin herkes o noktaya takiliyo.
Hastalik vs durumlarda zaten kosulur bu ayri konu. Ancak kardesler birbirlerinin evli oldugunu unutmamali. Sorun bakalim gorumceye kendi görümcesi onlarda araba var diye olur olmadik zamanlarda esini cagirsa "aman kardesi ya" dermiymis.
Misal bekarsiniz kiz kardesiniz var kendinize alirken ona da aliyosunuz ama evlenince durum az cok degisiyor degil mi? Evlisiniz cunku cok tarafli dusunmelisiniz.
Sahsen ben HASTA degilsem taksiye binerim neticede para verdi mi butun arabalar benim.

Ek olarak sen karisamazsin tavri beni rahatsiz ediyor. Koskocaman evli bir kadin cok rahat toplu tasimaya binebilecekken sirf kolaylik olsun diye her yere esime goturtse ben de benzin parasini burada sizlere dillendiririm. Sizler taksiyemi biniyosunuz yoksa evli oldugunuz halde babanizi arayip baba beni gotur mu diyosunuz?

HASTALIK cok baska tekrar belirteyim...

Hasta çocuğu hastaneye götürürken yakılan benzine diktiyseniz gözünüzü diyecek başka bir söz yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…