Eşimin gorumcemi heryere taşıması

konu sahibine çok yüklenmenin bir anlamı yok. hasta yeğenine tabiki yardım etmeli fakat işten çağırılması tuhaf. insanın çocuğu hastayken hemen bir taksi çevirebilir sonuçta bunu düşünmemesi lazım.

Hanımefendiyi hemen topa tutan hanımları anlamıyorum. Anca eleştirmeyi bilirsiniz. Biz nisanliyken görümcem ve kayinvalideme de yapardı bunu. Görümcem hasta olurdu kendi eşini aramazdi hemen kayinvalidemle ikisi eşimi arardı. Çocuğunu hastaneye götürcek kendi eşini aramazdi eşimi ararlardi o götürürdü. En sonunda dedim ki "yanlış anlama ama kardeşinin kocası yok mu neden herseylerine sen koşturuyorsun "dedim. Eşimin o zaman kafasına dank etti. Tabi ki kardeşidir yeri gelir o götürür ama her zaman her zaman değil. Neymiş efendim eşi çalışıyormuş. Ee benim eşim çalışmıyor mu ? Neyse ki eşim buna bi son verdi. İnsanın kendi ailesi bile olsa bazen salak yerine koymaya çalışıyor. Bunu yaşamayan anlamaz anca Bencil! der.

'Sağlık dışında gerekmez' yazanların Kardeşi yok veya bu duyguyu bilmiyorlar zannımca.
Kardeşim ihtiyacı olacak ve ben onu götürmiycem. Olacak şey değil!!!

Konu sahibi buna çok takılmayın! Kardeşten ötesi Yok. Kendi çocuklarınız varsa onları düşünün. Büyüdüklerinde birbirlerine kol kanat germelerini istemez miydiniz?

ben size hak verdim. yani evdeki adam kocasıyken sürekli kardeşini araması saçmalıktan başka birşey değil.
benim görümcem de bunu yapıyordu hep. 3 çocuğu ve kendi sürekli hasta olup hadi gel diyordu. yani bir grip içinde insanlar rahatsız edilmez. otobüsle gayet gidilebilir . Allah vermesin ağır bir hastalık olur neyse. bu durumda biz komşuları falan da götürürüz. ama ateşi çıktı, öksürdü,acile gidicem falan filan. ben mantıklı bulmuyorum. çünkü ben kolay kolay kimseden böyle birşey isteyemem. her zaman da derim parmağımdaki yüzüğü satıp taksi çağırırım. olmadı ambulansı ararım. biz aştık onu artık çok şükür.

Yanlış düşünüyorsun tatlım.Biraz daha merhametli olmayı dene bu takıntıdan kurtulmaya çalış..çalış ki tadını kaçmasın

Sadece hastane için mi çağırıyor ? Ne kadar sıklıkla çağırıyor ? Yakın mi oturuyorsunuz ve durumları nasıl ?
Ve en önemlisi bu aile size karşı nasıl ?

Cocuğum var canım ama ben çocumu götürcem zaman bile eşime demiyorum işinden olur sürekli izin alırsa diye
çocuğunuz hasta olduğunda mı eşinize haber vermiyorsunuz işinden kalır diye
yok artık

bu arada bende sizi haksız buldum hastalık durumlarında insan kardeşine demeyecek de kime diyecek
haa zırt pırt gezip tozmaya da çağırıyorsa haklısınız ama keyfi konularda

Benim de erkek kardeşim beni her yere götürür sağolsun. Şimdi düşündüm de evlense de eşi bu duruma karışsa gıcık olurdum. Empati yapmaya çalışıyorum, kardeşimin işine, ya da ailesi ile planlarına mani olmayacak kadar kardeşimden beni getirip götürmesini isteyebilirim. Biz bir aileyiz neticede.

Konu sahibinin kendi kardeşi isteseydi arabayla taşınma işini?

Oz kizkardesinden ve yigeninden bahsediyorsunuz..arabalarida yok diyorsun.sence vicdanli merhametli iyi kalpli bir insan olumsuz dusunurmu bu konuda ..kiskanclik yapmamalisin...

Yani şu konuda o kadar çok destek alabilirdiniz ki burda. Ama üslubunuz o kadar yanlış ki. Size küçük bir tavsiye vereeğim ki olur da konuyu eşinize ya da aile büyüklerine açarsanız tıpkı burda olduğu gibi kötü kalpli görünmeyin.

Öncelikle sağlık söz konusu olduğunda kesinlikle boynunuzun kıldan ince olduğunu abisi değil mi sağlık sorunlarında yardımcı olabileceğini belirtin. Sağlık insanların yumuşak karnıdır. Asla haklı çıkamazsınız. Karşınızda düşman da olsa birine anlatsanız sizi ayıplar. O yüzden siz bu konuda toleranslı olun ki diğer konularda haklı çıkasınız. sağlık konusunu aradan çıkardıktan sonra zırt pırt gereksiz mevzularda iş yerinden izin almasına sebep vermelerine sıcak bakmadığınızı, sizin kendi çocuğunuzla ilgili bir durumda bile otobüsle gidip onu iş yerinde rahatsız etmediğinizi falan söyleyebilirsiniz. Araba ile götürmek eet büyük kolaylık ama yeri geldiğinde arabanız olmasına rağmen sizin de toplu taşım araçları kullandığınızı, bazı şeyleri abartmamak gerektiğini belirtin.

Dediğim gibi ilerde konu eşinizle ya da başka biri ile açılırsa burda konu açtığınız gibi anlatmayın. Siz zararlı çıkarsınız. Cümlelerinizi tartın. Haklıyken haksız duruma düşmeyin. Gene en çok siz üzülürsünüz.

Gorusuyor musun ablanla peki?

Bizim kediyi birkaç hafta boyunca sürekli veterinere götürmek zorunda kalmıştık. Evlendıgımızden beri kımseden araba vs istemişliğimiz yoktur. İlk kez kedi için gerekti ve esımın abisinden araba istedik ve benzin parasını ödemesini söyledim esime. Bedavaya gıtmedık. Onun dısında arabanın arada bır lazım oldugu zamanlar taksiler var mis gibi. Ben dogru bulmuyorum gezmeye, keyfi araba istemeyi ancak hastalık konusunda cokta sert olmayın.

herkese tek tek cvp yazamıyorum kusura bakmayın yorumlarınız için tşk ederim ama ben insan yaftalamanın nekadar kolay bişey oldunu yine burda ögrendim sadece bir cümleye takılıp gadddarsın kalpsizsin vicdansızsın vs.. burdakiler ne beni tanıyor nede görümcemi sadece objektif fikirlere ihtiyac duyup yazmak istedim ya ben kendimi anlatamdım yada insanlar beni anlamadı ama birini karalama kampanyası başlatmadan önce onun hakkında fikir sahibi olmanızı öneririm bütün herkes iyilik melegi bense v icdansız bir cadı oldum neyse herkesi kendi vicdanıyla başbaşa bırakıp konumun kapanmasını ricaediyorum kazen yada mune

İlk baştaki düşüncene dönmeni öneriyorum.. Benim kardeşlerime yaptığım birşeye kocam karışsa cingar çıkarırım bence sende bu meseleye hiç karşıma...

Her işine koşturuyorsa hatta her işi olmasın hastalık dışındaki işlere de koşturuyorsa haklısın.

Müneccimliğe merak salmışları ne takıyorsun, boşversene başka dert mi yok sanki hayatta. Umursama bile.

Müneccimliğe merak salmışları ne takıyorsun, boşversene başka dert mi yok sanki hayatta. Umursama bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…