Eşimin hakaretleri

5 yaşında mısın evde yalnız kalamamak ne evde yalnız kalanların başına ne geliyor? Ben gece gündüz yalnızım da yani biz de bilelim, hepimizin kocası çalışıyor adamlar işe de gitmesin o zaman. İşe gidip para getirince sen evde yiyince başına bir şey gelmiyor da babasına yardım etmeye gidince mi geliyor? Yine de hakaret etmesi gerekmezdi haklıyken kendini haksız duruma düşürmüş

Sanki adam tatil köyüne gitmiş
Sanki gecelerce sizi yalnız bırakmış gibi davranmışsınız.
Sabah gidip akşam geliyormuş, ailesine yardım ediyormuş. Bunda anormal hiçbir şey yok. Aksine sizin tavrınız çok rahatsız edici. Gitmeyeceksin, izin vermem falan. Kim olsa sinirlenir.
Eşinin de hakaret etmesi kötü olmuş. İkinizde suçlusunuz.

Valla bilemedim ki
Hakaret kısmı çok hatalı ama sende az değilsin hani
Adam oradan bir gelir elde ediyor anladığım kadarıyla payı var
Ama sen gitme diyorsun
Valla evlenmeden önce üniversite okurken koca şehirde yapayalnız hemde 18 yaşındaydım çok şükür birşey olmadı
Kendi evinizdesiniz daha güvende Allah korusun ama neden birşey olsun ki

Hiç bi gelir elde etmiyor 2 yıldır evliyiz 1 yıl da nişanlı.Hiç bi getirisini görmedim.Tam tersi eşim verir onlara

ogretmen esinizin "koy"deki ailesine yardima ot bicmeye gidiyor olusu sizi sinirlendiriyor olabilirmi?
ailesinin tutumu sana karsi kotu degilse birazk gitsin, sende git arada hatta, koy iyidir, stres atarsiniz.
diger soylediign hersey zaten gitmesini istememen icin bahane, neden gitmesini istemiyorsun onu dusun ve ona cozum bulmaya calis bence.

Hiç bi gelir elde etmiyor 2 yıldır evliyiz 1 yıl da nişanlı.Hiç bi getirisini görmedim.Tam tersi eşim verir onlara
Ya bazı şeyler karşılıksızdır
Belkide eşin severek yapıyordur
Yani zevk meselesi
Benimde kardeşim bıraksak her gün çalışır tarlada
Yani bu kadar kısıtlamayın
Bazen öyle konular oluyor ki kendimi çok tuhaf hissediyorum
Çünkü böyle yaptırımlarım yok eşime karşı
Diyorum acaba bu bir eksiklik mi

Evde yalnız kalıyorum işin bahanesi bu konuda herkes hemfikir.. Siz göndermek istemiyorsunuz ve sizin istediğiniz olsun istiyorsunuz olmadığında da problem çıkarıyorsunuz Ada'm bide gönlünüzü alıp gitmek istemiş keşke öyle tepki vermeseydiniz.. Tek haklı olduğunuz nokta hakaret etmesi ne olursa olsun bu yanlış.. Bir de kendinizi onun yerine koyun sizi aileniz çağırsa eşiniz istemese ne olur.. Yazıyı ilk okumaya başlarken köy işlerini yapmanızı mı istiyor acaba diye düşündüm öyle bir şey de yok.. Eşiniz anladığım kadarıyla iyi ve iyi niyetli hakaret etmesi çok yanlış ama bu kadar üstüne gitmekle felaketi çağırmışsınız..

Ailesi olunca sen direk ön yargıyla yaklaşıyorsun bence. Ailesinin sana karşı tavırları, kötülükleri yoksa böyle yapma. Birde günlük gidiyormuş. Seni herhangi birşey için kendi baban çağırsa gitmeyecek misin yani? Yarın böyle birşey olsa eşinde sana aynı bu şekilde davranır bunu unutma.

Mesela ben yillarca kardesimle topraga baksam yarin obur gun babam vefat edince diger kardesim biranda ortaya cikip hopp benimde hakkim var dese az otede dur bakim sen derim. Yillarca emek sarfetmisim sen yan gelip yatmissim kusura bakma hak iddia edemezsin derim.

Esinde bu durumu anlatmaya calisiyor bence sana. Suanda size o topraktan gelir gelmesi ya da gelmemesi degil mesele. Esinin hakki varsa ya hakkina sahip cikar gider calisir ya da hakkindan feragat eder. Benim dusuncem boyle. Sen anlik dusunuyorsun gibi geldi bana.

Fakat asil mesele toprak hak hukuk vs de degil bence ilk mesajimda da dedigim gibi sen esinin koye gitmesinden ailesinin yaninda olmasindan rahatsizsin. Gerisi bahane.

Gitmesin demedim ama şu sınav sürecinde beni evde yalnız bırakma hep ders üstündeyim bi ihtiyaç eksik gedik olur vs dedim ama o hep olumsuz cevaplar verdi.
ders çalışmayı böyle başkalarına sıkıntı yaşatarak yapmayın. ne eksik çıkabilir mesela ? bir eksik olursa siz yapabilirsiniz . zaten günde 8 saat ders çalışsanız yine mola vermiş oluyorsunuz. başınızı bekletmek istemeniz çok bencilce. orda tarla işi için gerçekten yardıma ihtiyaç duyan yaşlı baba var. siz bunu ilk kez yapmamışsınız. sürekli bu son olsun tavrınız var. karşınızdaki eşiniz 5 yaşında çocuk değil ki. böyle anlamadan ısrarcı tutumunuzu sürdürmeniz sizi bu noktaya sürüklemiş .

Anladım canım haklısın tabi
Eşimin hakaretleri canımı sıkıyor.Bu konu dışında da Özellikle ailesi söz konusu oldu mu kendimi 2.plana atılmış gibi hissediyorum.Ve o böyle davrandıkça ben o insanlara iöten içe garezleniyorum

Insanin karakteri sinirlendiginde belli olur.

Yani sinirlenmekte hakli, sinirlenmesi dogal.

Ama sinirlenince it? diyen insanin savunulacak pek tarafi yok. Demek ki karakteri boyle, kelime secimi bile berbat.

(Kopeklerin ustune hic almiyorum kelimeyi, zira kopekler bu kadar avam degildir. )

Sinava hazırlanıyormuşsun zaten kafan meşgul yani esine bu sekilde gidiyosun ama yoksa kizarim demen yanlış. Adam gitse bile bi huzursuz edip yolluyorsun. Hem evde tek kalmanin nesi kötü bu kadar anlamiyorum kocaman insanlarsınız. Bence fazla üstüne gitmişsin. Hakaret konusunu kesinlikle hakli cikarmaz tabii ki bu durum ama karşılıklı alttan almak lazim bazen. Adam gitmeden seni öpmüş etmiş şanslısın kıymetini bilmelisin bence.

Olayı sizin ağzınızdan dınlememıze ragmen haklı tek bir tavrınızı göremedim. Bi de eşinizın ağzından dinlesek daha ne boyutları var kimbilir olayin. Belli ki ihtiyaçları var ailesinin yardıma. Sabahın 6 sında manyak mı bu adam kalkıp gidiyor. Yanlız kalmak istemiyorsanız kalkın siz de gidin. Orda da evde oturur ders calısırsınız arada da en azından yemek filan yapar yardımcı olursunuz. Yalnız kalamamak, sınav filan hepsi bahane. Resmen ailesiyle sizin aranızda seçim yapması için zorlayıp vicdanı bi baskı altına sokmussunuz adamı. Son noktaya kadar gönlünüzü yapıp da gitmeye çalışmış ama siz hırsınız, bencıllıgınız yüzünden adamı patlama noktasına getırtmıssınız sonunda.

O şekilde söyledim ben de.Ama onun ağzından bi defa bile gerekirse gitmem lafı çıkmadı

İyide niye çıksın gereksiz bi konu yani. Hayır hasta olursun sıkıntın olur tamam gitmesin istersin. Ama mahrumiyet bölgesinde misin ihtiyacım olursa, eksik olursa diyorsun, çocuk yok çoluk yok acil ne istediğin olur Allah aşkına. İstediğini 1 gün önceden söyle temin etsin.
Tamam hakaret etmeseymiş keşke o hiç olmamış da sende kaşınmışın yani.
Erkek sonuçta olayı köy olarak anlamazki aileme gitmemi istemiyor der

ben de tepkinizi çok abartı buldum. Adam arkadaşlarıyla zamparalık yapmaya gitmiyor ki, ailesine yardıma gidiyor. Kaldı ki o kadar yalnız kalmak istemiyorsunuz siz de gidin onunla, ille ders çalışacak ortamı da yaratırsanız istediğinizde.

Biri bana gidemezsin dediğinde inadına giderim. Olur mu öyle şey, karşınızdaki 3 yaşında çocuk değil ki. İnsan ne kadar severse sevsin ara da bir yalnız kalmak da ister. Farklı bir aktivite yapmak da ister. Bu kadar özel alanınıza girerseniz karşınızdaki kişiden istemediğiniz saygısızca cümleleri duymaya başlarsınız.

Yanlış anlaşılmasın hak etmişsinize getirmiyorum, bu şekilde tepki gösteren bir yerden sonra siz de olabilirsiniz, en ufacık sinirlenmenizde istemediğiniz cümleleri kurabilirsiniz.
Bence hiç uzatmayın. Mantıklı düşünüp hareket edin. Evlilikler bu kadar basit şeyler üst üste birikerek yıkılıyor.

Reactions: iiz
Valla ben olsam ben de çekemem senin kaprisini. Eşinin işi gücü yok mu çalışmıyor mu nasıl gün içinde hep yanında olsun anlamadım o kısmı? Biraz anlayışlı ol yahu. Adam bütün bağlarım koptu köyümle demiş. İçerlenmiş bi şeylere belli. Dönemsel bir şey neticede bırak da bu yoğun zamanlarında yardımcı olsun ailesine. Senin yaptığın biraz şımarıklık gibi geldi bana, evde yalnız kalamam falan.. Kaç yaşındasınız? Benim annem çalışıyordu ve ben 7 yaşından beri okuldan gelirim akşama kadar hep yalnızım. Ne var bunda? Eşiniz işe gittiğinde gitme yanımda kal acımızdan ölelim ama beni yalnız bırakma mı diyeceksin? Biraz gerçekçi ol ya. Anlayışlı ol. Bak adam bütün kaprislerine rağmen yine de gönlünü alıyor öpüyor ediyor. En son sinirlendirmişsin baya işte patlamış. Kesinlikle hakaret konusunda çok büyük yanlış yapmış. İnsanlar kızabilir sinirlenebilir bağırabilir de bir anlık. Ama hakaret şiddet vs ne olursa olsun haklı bulunacak şeyler değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…