Slm canim. Benim oglumda surekli geriniyodu artik dayanamadim doktora goturdum bi gun acana kaslarinda frlan sorun mu var dedim yok canim cani oyle istiyo oyle yapiyo dedi. Gercektende hic bi sorun cikmadi bilakis oglum 2 yasinda olmasina ragmen 16.5 kg ve 100 cm20 günlük bebeğim var sürekli geriniyor elleri kolları bacaklarını sürekli geriyor topluyor bişeyler yapıyor. Eşimin halası geldi bugün bebeği görmeye. Ettiği lafa bakın. "Bu bebek çok geriniyor çok gerinen bebekler büyüyüp gelişmezmiş". Ya öyle olsa bile insan öyle der mi? Sende annesin üstelik kaç senelik anne. Ben daha 20 günlük anneyim lohusayım üstelik bebeğim 10 gün küvözde kalmış. O yüzden iyice üstüne titrer olmuşum. Öyle denir mi? Şimdi içimede kurt düşürdü sinir olmanın haricinde. Hiç böyle bişey duydunuz mu? Yani bebeğin sürekli gerinmesi bir soruna mı işaret?
Konu sahibine yazacaktım ama bu yorumda takıldım.. Nas felak okur ayetel kürsi okursunuz. Uzun saatler oturursa gelen misafirler başka odaya geçersiniz. Çocugu kucaktan kucaga gezdirmezsiniz öptürmezsiniz. Bu kadar nazar korkusu abartılı.20 günlük bebege mi gösterdin halana.. ya nazar değerse...
40 günlük olana kadar biz kimseyi göstermiycez ama insanlar çok meraklı valla bebegi görmeyi ya. ben çok korkuyorum çocuğuma nazar degerse felan. tabi görmeye gelcekler.. ben 7,5 aylık hamileyim. kayınvalidem gösteremem diyo. bende halasina veririm o bakar bizde annemle misafirlerle ilgileniriz dedim ama benim bebegimi yalniz birakmamam gerekiyordu misafirler gelcek ne yapıcaz hiç de bilmiyorum..
20 günlük bebege mi gösterdin halana.. ya nazar değerse...
40 günlük olana kadar biz kimseyi göstermiycez ama insanlar çok meraklı valla bebegi görmeyi ya. ben çok korkuyorum çocuğuma nazar degerse felan. tabi görmeye gelcekler.. ben 7,5 aylık hamileyim. kayınvalidem gösteremem diyo. bende halasina veririm o bakar bizde annemle misafirlerle ilgileniriz dedim ama benim bebegimi yalniz birakmamam gerekiyordu misafirler gelcek ne yapıcaz hiç de bilmiyorum..
20 günlük bebege mi gösterdin halana.. ya nazar değerse...
tabiki misafire gösteremem felan da diyemem ayıp olur o konuda ne diyecegim bilmiyorum... tabi bende gördüm çok küçük bebekleri... hatta 30 günlük bebegi de sevdim maşallahh dedim içimden.. kimse içinden maşallah diyiverse iyi olucak en iyisi dua okumak tabi kv ile alt üstteyiz yanimda olucaklar onlarda. eşimde göstermeyin diyo kayınvalidem de gösteremem diyo ee millet görmek istiycek.. uyuyor mu diyim bilemedim valla daha doğmadan düşünmeye başladim.Ne nazarı olur mu öyle şey
Hastanede görenlerinki göz değil mi
Misafire de gösteremem nazar değersin mi dîyeceksiniz
Tabii ideal olan anneyi rahatsız etmemek erken ziyarete gelmemektir ama amacı anne yorulmasındır nazar değmesin değil
Bir de bebeğin kontrolü senin kontrolün derken bebek zaten kırkı çıkmadan dışarı da çıkıyor doktor hastane bir çok insan görüyor
Kendinizi şimdiden böyle şeylerle germeyin yoksa lohusalıkta daha üzülürsünüz sağlıkla kucağınıza alın
Gerînen bebek neden gelişmesin çok saçma değil mi sizce de ağzı olan konuşuyor işte he deyin geçin
yapmayin ama bu da batil inanc sakinan goze cop batar misali ne kadar cok nazar deger diye korkarsaniz o kadar ustunuze cekersiniz. hadi uzak akraba arkadas falan 40ina kadar gostermeyinde yakin aileye gosterilmez mi hic20 günlük bebege mi gösterdin halana.. ya nazar değerse...
tabiki misafire gösteremem felan da diyemem ayıp olur o konuda ne diyecegim bilmiyorum... tabi bende gördüm çok küçük bebekleri... hatta 30 günlük bebegi de sevdim maşallahh dedim içimden.. kimse içinden maşallah diyiverse iyi olucak en iyisi dua okumak tabi kv ile alt üstteyiz yanimda olucaklar onlarda. eşimde göstermeyin diyo kayınvalidem de gösteremem diyo ee millet görmek istiycek.. uyuyor mu diyim bilemedim valla daha doğmadan düşünmeye başladim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?