Eşimin halası beynimi bulandırdı

ben böyle bebeği göstermeyen annelere sinir olurum .bizde bir laf vardır.görmemişin oğlu olmuş tutmuş ...... koparmış.aynen öyle geliyor hadi 40 a kadar göstermedin sonra nolcak haaa 41. gün bugün artık nazar değmez herkes görebilir mi diyeceksiniz.çok komik.bir cam fanus yaptırın içinde büyütün.vallahi 2 çocuk doğurdum 3. de yolda .hiç böyle cahilce şeylere inanmadım.nazar elbet var .anne bebeğini bol bol okursa kalkan olur önüne o dualar ne nazar değer ne göz.

anneliğin tadını çıkar ve bebeğinin büyümesini seyret boşver fesat insanları öperim tatlı bebişini

e ayıp olur tabi insanlar sizi görmeye değil bebeği görmeye gelecekler.. kucağınızda gösterirsiniz sonra yatağına götürsünüz ..
maşallah deseler nolcak demeseler nolcak .. biri maşallah demedi diye nazar mı değecek sanıyorsunuz inanmayın lütfen böyle şeylere ya..
benim 2 oğlumda bebeği görmeye gelenler tarafından görüldü ayına göre kucaklarda da gezdi hiçte aklıma gelmedi acaba maşallah diyorlar mı diye..

yalnız D damdan ın dediği gibi ben görmeye gittiğimde sanırım demek gerek sesli şekilde hiç aklıma gelmemişti buna dikkat edildiği .. tşkler..

Benim kizmda cok gerinirdi azini buze buze buyukler hep buyuyo boyle derlerdi,ilk defa diyuyorum boyle bisey.kizim suan 7yasinda gayette saglikli guzel buyuyen bir cocuk masallah.sen takilma ohalaya bosver

ne kadarda saçma bir düşüncesi var öyle korkma canım sen öyle şey olur mu hiç :)

boşuna çocukları kundak yapmayın, gelişimlerini engellemeyin demiyorlar.çocuk hareket edecek, gerinecek ki büyüsün annesi.
o halana da söyle de ki; ''halacım sen çook yanlış biliyormuşsun.ben bilene danıştım alakası yokmuş.bana söylediğin gibi başkalarına da söyleyip taze anneleri korkutma'' diye.hafif bir gülümseme takın, tatlı tatlı yerin dibine sok onu!!!!

Gerinen bebekler aksine daha çabuk büyür

ohhh kuzum benm gerinsn annesi.. ne tatlı olur gerinince ağzını büze büze.. kızım kadar gerineni yoktur.. maşallah 5.5 yaşında 7-8 yaş alıyoruz kıyafetleri boyu çok uzun...
bir anneye başka bir anne nasıl bunları söylüyor şaşıyorum valla..
yapmayın allah aşkına .. bu nasıl zihniyet.. kızımda doğum yaptığımın ikinci günü evim ana baba günüydü.. herkes gördü kuzumu.. benim için kuzum için gelmişler ne demek saklamak göstermemek.. kimin bebeği yok ki hadi olmasa bile sizin için hayırlı olsuna gelmişler... art niyetli olsalar zaten gelmezler.. biraz allaha emanet etmeyi bilin.. oğlumdada aynıydı.. herkes geldi.. gördü ikiside çok şükür nazara gelmedi.. ha nazar var tabiki ama duaya da yaklaşamaz hiç bir kötü niyet ki o daha melek yani.. rabbim kötülükten korumazmı.. kayınvalidem ya kırklısın ne bu kalabalık dedi gezdi.. annem herkes hayır duasıyla gelmiş sakın ters bişey söylenmesin dedi kestirdi attı.. bende hiç düşünmedim nazar falan.. şimdiden böle şeyleri dşünüpte insanlara tavır almayın.. RABBİM korusun gerisi boş anne babanın nazarı bile dokunur çocuğuna derler ozaman sizde görmeyin demi ..

Aynen ben de takıldım 40 gün nasil basarabileceksiniz ki , hastaneye bile cok gelen oluyor, eve ayrica öyle. .

O çok biliyor. Benim oğlunda öyle gerildi poposunu bir de yana çevirir.2,5 yasında hala öyle ve yasitlarina gore iyi erken yürüdü konuşuyor.Boyu daha iyi takma kafaya salla gitsin.Hayırla büyüsüne bebis

allah aşkına böyle saçma şeylere kafanı takma.yok öyle birşey yahu.tüm bebekler gerinir.hurafe bu.sen lohusasın bunlarımı düşüncen birde.bu insanlar vallahi düşüncesiz lafın nereye gideceğini hiç düşünmüyorlar.

benim kayınvalidem de bebek gerine gerine büyür derdi. boşver canım umursama loğusa halinle hiçkimseyi. belli ki kötü bir niyeti var.

tam bir gerizekalı .. bizde de tam tersi bebek büyüyor derler gerinince yaşlılar filan.. yahu daha 20 günlük bebek gazdan topluyor ellerini bacaklarını filanda.. hiç öyle yersiz cümleleri kafaya takma. valla ben olsam sabredemez laf söylerdim sanırım bişey dememişsiniz bi daha böyle lüzumsuzluk yapmaz umarım..
bu arada sağlığı yerinde olan her bebek büyüyor çok şükür. hiç takma kafana stres yapma. eminim en iyi şekilde büyüteceksin evladını.. sağlıkla mutlulukla büyüsün

ay saçmalamaış resmen doktor yataktan kalkınca bide gerinin kedi gibi der ,
pilates yaparız geriniriz,
spordan sonra geriniz,
laf söyledi balkabağı
size enteresan gelen bi davranışı olmadığı sürece korkmayın ancak öyle bişey olursa doktora gidersiniz korkmayın :)

Kuzenimin bebeği hiç yerinde durmuyordu. bizde şaşırmıştık.daha çok erken diye kulak asmayın.
Allah bağişlasın:)

bebekler gerinir.. gerindikçe kasları açılır.. bu kadar aptalca hurafeler insanı çileden çıkartır vala..

canım konu içinde konu cevaplamış gibi de olmayım ama benim bebeğim 6 aylık doğduğundan beri elden ele geziniyor ben hep pozitif düşündüm evladıma da hiçbir şey olmadı.. bu kadar gereksiz sakınmanıza gerek yok ne kendinizi ne de çevrenizdekileri germeyin bence..
ayrıca siz bebek doğuruyorsunuz ve o bebeğin size ihtiyacı var.. bakması için kesinlikle anneniz dahil birine bırakıp da misafire hizmet için paralamayın kendinizi.. yeni anneden hizmet bekleyen misafir de olursa batsın o misafirler kusura bakmayın da..
benim sevenim çokmuş allah razı olsun 40 gün ve daha sonrasında kapımız kapanmadı ama her gelen hizmetini kendi gördü gencinden yaşlısına.. ben bebek doğurmuşum ve bebeğimden mesulüm.. bir bardağı bile şurdan alıp şuraya koymadım.. 40ından sonra ev işlerine başladım.. yeni bir anne olarak bu kadar da hakkımız var sanırım..

Biz de uyandigi zaman esneme gerinme hareketleri yaptirirdik özellikle gayet de guzel buyudu masallah. Hala sacmalamis diycek bisey bulamadi sanirim

Olur mu öyle birşey gelişip gelişmemesi gerinmesine mi bağlıymış. Nasıl saçma bir yaklaşım konuşmak için konuşmuş resmen birşey bildiğinden değildir. Aklınızda netlik kazanması için doktorunuza gittiğinizde sorun ben hiç öyle birşey duymadım.

gerinmesı daha ıyı tam aksıne
zaten dogumdan sonra zıyarete gelen herkes bı anda super anne kesılır basına
dınleme sen bosver
mesela boylelerıne sen oyle bıle olsa boyle mı soylenır yaa... kotu bırsey olsa doktor soylerdı hepımız gerınırız ınsan bu ! de gıtsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…