Eşimin halası iftara çağırmış ama gitmek istemiyorum

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Kızlar hiç gitmek istemiyorum Halasının 4 kızı 2 gelini var
Buna rağmen benden iş bekleniliyor
Eşimin kuzeni kalkıp işlenmem gerektiğini etraflarında pervane olmam gerektiğini söylemişti de bana
Yeni gelin olduğum için kendimi göstermem gerekiyormuş
Kendisini örnek verdiğimde ben bu eve misafir olarak geliyorum artık demişti ve çocuğunu bahane etmişti ben ne olarak gidiyorsam o eve...
Her neyse. Eşimin halası orada kızına o misafir demişti , ondan iş beklenmez manasında ama görümcem söyledi o da kızına hak vermiş ben yokken.
Şimdi gittiğimde yine aynı muhabbetler dönecek kesin bir imalar bir şeyler ayrıca o kuzeniyle aynı ortama girmek istemiyorum hep laf dokundurma çabasında
Sizce gideyim mi
Gitmeyelim desem eşim mahcup olur mu
Ama gerilmek de istemiyorum

Neden 'höstt sen kim oluyorsun da bana ne yapacağımı söylüyorsun?' diye lafı oturtmazsınız?
Gelinsiniz diye millete hizmet mi edeceksiniz? Böyle şeyler gönül rızasıyla, işin ucundan tutmak için yapılır.
Hem insan olan otur biz yaparız der kalk gelin hizmet et demez.

Gitmeyin,
Ne mahcubiyeti ne bilmem nesi,size o lafı söylediklerini de hatırlıyorum.
Mahcup olursa da olsun,insan olarak değeriniz yok gözlerinde,gelin olarak da hizmet ederseniz var,bile bile hala eşim mahcup olur mu düşüncesi.Ne kadar kibarsınız.

Lafını söyledim zaten ama kadına ne dersen ne işlemez o gene lafını dokundurmaya yer arar
ve bunu öyle güzel yapıyor ki
resmen haksız duruma düşürüyor karşı tarafı
çünkü :))))) gülümseyerek :)))))) lafını söylüyor şakaymış gibi

Ya eşiniz sizi köle yaptırıyor millete hala eşimi ikna ederim umarım diyorsunuz. Valla şu KK'da ne kadar saçma bi evlilik derdi görsem sorun aslında hep pasif kadınlar. Sinirleniyorum artık bu kadar pasifliğe.
Pasiflikle ne alakası var orada şimdi başka akrabaları da olacak eşim de akrabalarıyla arası çok iyi o yüzden diyorum

Gitme.
Illa gitmek gerekirsede iftara yarim saat kala git en fazla sofra toplanirken 3 5 tabak kaldirirsin.sonrada hemen kalkarsiniz

Pasiflikle ne alakası var orada şimdi başka akrabaları da olacak eşim de akrabalarıyla arası çok iyi o yüzden diyorum
Siz ve Eşiniz bi hot deseniz o kadın gibi terbiyesizler size bu şekilde davranamaz. Lütfen kimseye kendinizi ezdirmeyin. Kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz.

Orası öyle ama hemde diyecekler ki bu seneye kadar x geliyordu evlendi karısı yüzünden gelemedi diyecekler beni kötüleyecekler arkamdan atıp tutulsun istemiyorum gerçi istedikleri kadar söylensinler beni bilen bildikten sonra.

O zaman sen de aynı taktiği uygula. Yüzüne yapay bir gülücük ekleyip 'ne münasebet' ile başlayan lafını söyle.
Unutma deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
Önceden ben de bazı konularda susardım. Üstüne düşmezdim ama baktımki susunca salak sanılıyoruz.
Artık laf söyleyenin ne demekmiş o diye üstüne gidiyorum. O da açıklama gereği duyuyo. Yani lafı sokarım çıkarım olmuyor :)

Siz ve Eşiniz bi hot deseniz o kadın gibi terbiyesizler size bu şekilde davranamaz. Lütfen kimseye kendinizi ezdirmeyin. Kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz.
Eşim dışarı çıkınca lafını söylemişti o sırada eşim yoktu kendimi ezdirmiyorum zaten gerekli lafı söylemiştim o an o kadına.

Onlar öyle söylerken sizin ağzınız neden armut toplar.
Siz de cahil gibi beni köle olarak görüyorlar tarzında yardıramıyor musunuz.
Herkesin dağına göre kar dedikleri bu sanırım.

Bu arada huzursuz olacağın ortama girme. Eşinden rica et. Bu insanlarla bir şey paylaşamam biz huzursuz oluruz de.

Onlar öyle söylerken sizin ağzınız neden armut toplar.
Siz de cahil gibi beni köle olarak görüyorlar tarzında yardıramıyor musunuz.
Herkesin dağına göre kar dedikleri bu sanırım.
Ben zaten gerekeni söylüyorum biri bir şey deyince hatta açtığım bazı konularda neden öyle dedin diye benim üzerime bile gelindi

Ben zaten gerekeni söylüyorum biri bir şey deyince hatta açtığım bazı konularda neden öyle dedin diye benim üzerime bile gelindi

Halaya verilecek en uygun cevap 'sen kızlarını köle gibi yetiştirmiş, gelinlerine de aynı muamaleyi yapmış olabilirsin ama benim ailem beni öyle yetiştirmedi' demektir.
Keza bu laf kuzene de uyarlanabilir.

şu iftara gitmek ve iftara çağırmak kadar gereksiz bir adetimiz var mı acaba diye düşündüm de, çok var o yüzden sormaktan vazgeçtim

kesinlikle gitme de çağırma da.. eşin tek gitsin istiyorsa, çağırman gerekiyorsa da dışarıda ağırla emin ol maddi-manevi daha az yıpranırsın.. gideceksen de çok hastayım de bir köşeye çekil otur, alemin kölesi sen misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…