• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin halası iftara çağırmış ama gitmek istemiyorum

Eski konuyu hatırladım ah bu halalar:)
Kaynanacılık oynayan eşin kuzenine ona müsade eden halaya bunları söylemelerine izin veren eşe inat ömürboyu görüşmem.
Eşin oanda dışarıda olabilir söylüyolarsa ınun sayesinde söylediler o müsade etmiş

Eşine anlatmadıysan anlat orada gidip o kuzene yengenin etrafında dön benim eşim hizmetçi değil diyecekse sonkez git o potansyel yoksa ben hizmetçi değilim sildim onları de gitme

Kızlar hiç gitmek istemiyorum Halasının 4 kızı 2 gelini var
Buna rağmen benden iş bekleniliyor
Eşimin kuzeni kalkıp işlenmem gerektiğini etraflarında pervane olmam gerektiğini söylemişti de bana
Yeni gelin olduğum için kendimi göstermem gerekiyormuş
Kendisini örnek verdiğimde ben bu eve misafir olarak geliyorum artık demişti ve çocuğunu bahane etmişti ben ne olarak gidiyorsam o eve...
Her neyse. Eşimin halası orada kızına o misafir demişti , ondan iş beklenmez manasında ama görümcem söyledi o da kızına hak vermiş ben yokken.
Şimdi gittiğimde yine aynı muhabbetler dönecek kesin bir imalar bir şeyler ayrıca o kuzeniyle aynı ortama girmek istemiyorum hep laf dokundurma çabasında
Sizce gideyim mi
Gitmeyelim desem eşim mahcup olur mu
Ama gerilmek de istemiyorum
Ben de gitmek istemezdim bi bahane bul madem

Kesinlikle gitme, önce insan olsunlar.

Gitmek zorunda kalırsan da, kalkma, ne derlerse desinler, "ayy iftara çağırdığınız kişiden ne hizmeti bekliyorsunuz" de. Bir şey derlerse de ağızlarının payını ver. Altta kalma, susup oturma.

Ama ben olsaydım hiçbir güç beni oraya götüremezdi. Sebebini sorduklarında da nedenlerini söylerdim, ağızlarının payını alırlardı.

Bu iftara gitme olayını çok lüzumsuz buluyorum oruç oruç bin türlü tantana.Yerinde olsam giderdim ama bi tabağı bile kaldırıp surdan suraya koymazdım.Bizim adetlerde böyle yeni gelin is yapmaz de çekil köşeye iftardan sonra hemen kalkiverin.Bi de tatlı al giderken misafir tatlısı olsun onlara :KK70:

Lafını söyledim zaten ama kadına ne dersen ne işlemez o gene lafını dokundurmaya yer arar
ve bunu öyle güzel yapıyor ki
resmen haksız duruma düşürüyor karşı tarafı
çünkü :))))) gülümseyerek :)))))) lafını söylüyor şakaymış gibi

Bak en sevdiğim model budur, sende gülümseyerek ver cevabını, en yeni gelin benim incilerim dökülülür hahahayyyyttt modunda al çayını otur =))))

ben olsam giderdim gitmeyip niye eşimle kötü olayım ki
gelin bir şey söylerse de ona göre cevabını verirdim

Eşinizin kıymet verdiği bir insansa gidin hiçbir şeye dokunmayın. Normalde sofraya yardım edin derdim ama abartmışlar yemeğinizi yiyin çaya kalmadan dönün

Gidin ama bacak bacak ustune atip oturun. Yemeginizi yiyin , sofraya az ucundan kendi tabaginizi kaldirarak yardim edin. Fazlasini yapmayin, yap diyene de ben misafirim imasinda bulunun. Anlamazlarsa da ben misafirim deyin ;)

Kızlar hiç gitmek istemiyorum Halasının 4 kızı 2 gelini var
Buna rağmen benden iş bekleniliyor
Eşimin kuzeni kalkıp işlenmem gerektiğini etraflarında pervane olmam gerektiğini söylemişti de bana
Yeni gelin olduğum için kendimi göstermem gerekiyormuş
Kendisini örnek verdiğimde ben bu eve misafir olarak geliyorum artık demişti ve çocuğunu bahane etmişti ben ne olarak gidiyorsam o eve...
Her neyse. Eşimin halası orada kızına o misafir demişti , ondan iş beklenmez manasında ama görümcem söyledi o da kızına hak vermiş ben yokken.
Şimdi gittiğimde yine aynı muhabbetler dönecek kesin bir imalar bir şeyler ayrıca o kuzeniyle aynı ortama girmek istemiyorum hep laf dokundurma çabasında
Sizce gideyim mi
Gitmeyelim desem eşim mahcup olur mu
Ama gerilmek de istemiyorum
Canım istemiyorsan gitmezsin. Ama ben senin yerinde olsam giderdim. Böyle anlar kendini yenilemen için fırsat aslında. Git, olması gereken neyse duruşunu bozma. Laf mı soktular, için bayram etsin çünkü bu cevap verme fırsatı demek. Sen laf sokmada, lafı gediğine oturttur :) ya işte biz hep böyle sessiz sessiz takılıyoruz içimize atıyoruz, sonra biraz gözümüzü açınca bir iki kelam ağzımız açılınca "aaaaa chocolita çok değişmiş" oluyoruz.

Mesele iftar degil de eski konularınıza baktım eşiniz sürekli sizi ezip geçmiş. Hiçe saymış akrabasının tarafını tutmuş. Siz sürekli onlarla karşı karşıya gelmek zorunda kalmışsınız bence bu duruma bir çare bulun. İşe eşinizden başlayın o dengeyi sağlasa sizin onun akrabalarıyla işiniz olmaz.

Gitmeyin. Yada gidip iş falan yapmayın. Ben misafirim madem agirlayamiyosunuz niye cagirdiniz diyin sizde gülerek. Normalde yapılır gelin kız arkadaş falan farketmez beraber kurup kaldırmak hem daha keyifli hem daha az yorucu. Ama bu insanlara yapılmaz.

Gitseniz bile rahatsizim deyin çekilin kenara .herkes elini koysun taşın altına bende aynı durumdaydım sabrım taştı ve hiç gitmiyorum şimdi kafam rahat

Esinize bir sartla gideceginizi soyleyin. Son dakikada gidip iftardan hemen sonra bir bahaneyle sizi de alip eve donsun. Hem gitmis olursunuz hem de hizmetci yerine konmamis olursunuz.

Ayrica bir insan birilerini misafirlige cagiriyorsa bazi seyleri hesaplayarak cagirir. Yani ben yemek yaparim misafire sofra kurdururum getir gotur yaptiririm bulasiklari yikatirim meyvesini cayini ikram ettiririm dememeli. Bana cok ayip geliyor boyle seyler.

Gitme bence. Gidersen de ye iç otur kalk eve gel. Ona gelinlik göstermek zorunda değilsin. Hem bu gelinlik göstermek ne ya. Bedavasından hizmetçi!!!

Back
X