• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin halası iftara çağırmış ama gitmek istemiyorum

Ben olsam giderdim. Ama hic bir is yapmam.
Yeni gelin kendini gostersin ne demek? Ne kadar iyi hizmet ettiginize gore puanlama mi yapacaklar? Hangi cagda hangi zihniyette bu insanlar?
Siz de bu kadar pasif olmayin.

Kızlar hiç gitmek istemiyorum Halasının 4 kızı 2 gelini var
Buna rağmen benden iş bekleniliyor
Eşimin kuzeni kalkıp işlenmem gerektiğini etraflarında pervane olmam gerektiğini söylemişti de bana
Yeni gelin olduğum için kendimi göstermem gerekiyormuş
Kendisini örnek verdiğimde ben bu eve misafir olarak geliyorum artık demişti ve çocuğunu bahane etmişti ben ne olarak gidiyorsam o eve...
Her neyse. Eşimin halası orada kızına o misafir demişti , ondan iş beklenmez manasında ama görümcem söyledi o da kızına hak vermiş ben yokken.
Şimdi gittiğimde yine aynı muhabbetler dönecek kesin bir imalar bir şeyler ayrıca o kuzeniyle aynı ortama girmek istemiyorum hep laf dokundurma çabasında
Sizce gideyim mi
Gitmeyelim desem eşim mahcup olur mu
Ama gerilmek de istemiyorum
Benim bildiğim yeni gelin elini pek işe vurmaz ama sizde durum tam tersi galiba :ukala::ukala::ukala:

Ben olsam giderdim.. Ama o hadsizlere hadlerini bildirmek için.. Hani mesela size diyormuşlar ya yeni gelinsin kendini göstermen lazım diye sırıtarak şaka ayağına.. Siz de diyin ki gelin olduk diye ırgat mı olduk tatlım ya ayyy o kadar ağırlık çöktü ki kılımı kıpırdatamam buyrun siz gösterin kendinizi biz size puan verelim diyin sırıtarak.. :) bir keresinde eşimin amcasının gelini de bana şaka ayağına kalk bakalım küçük gelin bulaşıkları sen topla ben artık kıdemliyim görevi sana devrettim demişti gülerek ben de ayyy ilahi ne kadar şakacısın benim öyle kıdem mıdem dertlerim yok sen kendi gelinine yaparsın demiştim gülerek:)

Ben olsam giderdim.. Ama o hadsizlere hadlerini bildirmek için.. Hani mesela size diyormuşlar ya yeni gelinsin kendini göstermen lazım diye sırıtarak şaka ayağına.. Siz de diyin ki gelin olduk diye ırgat mı olduk tatlım ya ayyy o kadar ağırlık çöktü ki kılımı kıpırdatamam buyrun siz gösterin kendinizi biz size puan verelim diyin sırıtarak.. :) bir keresinde eşimin amcasının gelini de bana şaka ayağına kalk bakalım küçük gelin bulaşıkları sen topla ben artık kıdemliyim görevi sana devrettim demişti gülerek ben de ayyy ilahi ne kadar şakacısın benim öyle kıdem mıdem dertlerim yok sen kendi gelinine yaparsın demiştim gülerek:)
Nişanlyken aynı şeyi eltim söylemeye kalkmıştı bana da. Kayınvalidem hemen bizde küçük gelin büyük gelin yok, ikiniz de eşitsiniz demişti öylece kalakalmıştı.

Nişanlyken aynı şeyi eltim söylemeye kalkmıştı bana da. Kayınvalidem hemen bizde küçük gelin büyük gelin yok, ikiniz de eşitsiniz demişti öylece kalakalmıştı.
O kayınvalidenin ağzı bal yesin bal :) benim kayınvalidem o sırada orda yoktu ama olsaydı hiç lafını esirgemezdi. Benim olmadığım yerde bile beni korur. O benim gelinim hatta kızım onun ne yaptığı kimmmseyi ilgilendirmez demişti kendi kayınvalidesine.. Eşimin babannesi sinope kapansa ne güzel olur hep pantolon giyiyo söyle ona azcık etek giysin demişti de.. Yaşlı işte tontiş tontiş konuşuyo napcan:))))

O kayınvalidenin ağzı bal yesin bal :) benim kayınvalidem o sırada orda yoktu ama olsaydı hiç lafını esirgemezdi. Benim olmadığım yerde bile beni korur. O benim gelinim hatta kızım onun ne yaptığı kimmmseyi ilgilendirmez demişti kendi kayınvalidesine.. Eşimin babannesi sinope kapansa ne güzel olur hep pantolon giyiyo söyle ona azcık etek giysin demişti de.. Yaşlı işte tontiş tontiş konuşuyo napcan:))))
İşün özünde iyi insan olunca bazı söyledikleri tolere edilebiliyor. Ben eşimin tarafına gittiğim zaman mutlaka yardım ederim masa kurulmasına, toplanmasına falan. Aynı şekilde onlar da bana gelince yaparlar. Sorunsuz geçiniriz çok şükür.

Ama burada gelini hizmetçi yerine koymak istiyorlar. Çok yakışıksız. Ben olsam gider elimi hiç bir şeye sürmezdim.

Gitmemeniz uzun vadede kesin çözüm değil aslında. Gitmek istememenizi cok iyi anlıyorum. Ben de olsam istemezdim. Ama gitmek istemediginiz icin gunun sonunda esinizle araniz bozulacaksa, bu meselede kalıcı çözüm oraya her gittiğinizde tavrinizi belli edip mesafeli davranmaniz bana göre. Neticede sevmeseniz de esinizin akrabası, yuz yuze bakıyorsunuz, bakacaksınız.

İçinizden gelseydi zaten yapardınız. Bir olur iki olur ama sonunda anlarlar tavrinizi.

walla sana gitme desek de gitcekmissin gibi. is yapma kendini ezdirme desek de bildigini okucakmissin gibi bi izlenim aldim. niyeyse.

Şu mübarek ramazanda iftara insan çağırıp sevap kazanalım diye düşünüyorlar ama laf sokup arkadan gıybet yapıyorlar.Ben bu tür insanların müslümanlığına bile inanmıyorum.

Bir tane halam var pisligin anca bu kadari olur.beni defalarca aglatmisligi vardir tabi karsisinda aglamadim.benim icin orda birda turnayi gozumden vurdu zzengin aileye kapak atti diyen bir hala! Sonra ortamlarimiz hep ayni.ben kaciyorum ama bu her gordugu yerde laf sokma imaa hic vazgecmedi.en sonunda dedimki ben neden kacayimki ben korlacagima o korksun.sonra ben bunu nerde gorsem ben laf sokmaya basladim.gulerek saka yoluyla onun yaptigi gibi hep vurdum bunu.ohhh simdi o gelmiyor artik ev gezmelerine.oyle mutluyumkiii yeni yeni hayati ofreniyorm tavsiye ederim

Mutsuz olacaksanız gitmeyin, kendinizi kasmaya değmez.
O günde eşinize güzel bir sofra hazırlayın, kendiniz de evde güzelce giyinin eşinizin de gönlü kırılmamış olur :))

Yerinizde olsam giderdim şimdi yüzyüze gelmeseniz bile bayramda düğünde biryerlerde yine görüşeceksiniz yüz göz olmadan canınız isterse yardım edip size laf ederlerse saygılı bir şekilde cevap verip hem onların seviyesine düşmeden geceyi bitirebilirsiniz seçim sizin tabi eşiniz için gidin demiyorum daha sonraki karşılaşmalarınızın kaçınılmaz olduğundan gitmelisiniz kötüde konuşan kendine iyide

Yani iftara gitmemeniz siZi tek seferlik kullanılmaktan kurtaracak. Sonuçta sevmesende eşinin halası illaki karşılaşacaksın görüşeceksin birşekilde. O yüzden size kalıcı çözüm gerek. Bu da nedir ? Siz hizmetçi değilsiniz gelinsiniz. Ve gittiğiniz evde misafirsiniz . Allahaşkına kendinizi ezdirmeyin.canın isterse yardım et istemezse oturun. Yardım etme zorunluluğunuz yokki.Kadın evin kızına msf diyor siz tek kelime etmiyorsunuz.o evin kızı asıl ben msf desenize.

Kızlar hiç gitmek istemiyorum Halasının 4 kızı 2 gelini var
Buna rağmen benden iş bekleniliyor
Eşimin kuzeni kalkıp işlenmem gerektiğini etraflarında pervane olmam gerektiğini söylemişti de bana
Yeni gelin olduğum için kendimi göstermem gerekiyormuş
Kendisini örnek verdiğimde ben bu eve misafir olarak geliyorum artık demişti ve çocuğunu bahane etmişti ben ne olarak gidiyorsam o eve...
Her neyse. Eşimin halası orada kızına o misafir demişti , ondan iş beklenmez manasında ama görümcem söyledi o da kızına hak vermiş ben yokken.
Şimdi gittiğimde yine aynı muhabbetler dönecek kesin bir imalar bir şeyler ayrıca o kuzeniyle aynı ortama girmek istemiyorum hep laf dokundurma çabasında
Sizce gideyim mi
Gitmeyelim desem eşim mahcup olur mu
Ama gerilmek de istemiyorum
kesinlikle gitmezdim esimede herseyu anlatirdim.mecburmusun ya.bunlar seni cembere almislar kafayi takmislar esin istoyorsa tek gitsin ams sen kesinlikle gitme onlarida cagirma.esinde alisir zamanla ben yolarim valla o insanlari.

Gitmeyin,
Ne mahcubiyeti ne bilmem nesi,size o lafı söylediklerini de hatırlıyorum.
Mahcup olursa da olsun,insan olarak değeriniz yok gözlerinde,gelin olarak da hizmet ederseniz var,bile bile hala eşim mahcup olur mu düşüncesi.Ne kadar kibarsınız.
eşi bu muameleye göz yumuyor konu sahibi mahçup olurmu demiyor da .... ben de olsam gitmem.. gidersemde yapılacak kadarını yaparım fazlasına ellemem

eşi bu muameleye göz yumuyor konu sahibi mahçup olurmu demiyor da .... ben de olsam gitmem.. gidersemde yapılacak kadarını yaparım fazlasına ellemem
Eşim buna göz yummuyor zaten konu geçtiğinde eşim orada yoktu sonra da kuzeniyle konuştu

kesinlikle gitmezdim esimede herseyu anlatirdim.mecburmusun ya.bunlar seni cembere almislar kafayi takmislar esin istoyorsa tek gitsin ams sen kesinlikle gitme onlarida cagirma.esinde alisir zamanla ben yolarim valla o insanlari.
Eşim biliyor kuzeniyle de konuşmuş zaten.

Yani iftara gitmemeniz siZi tek seferlik kullanılmaktan kurtaracak. Sonuçta sevmesende eşinin halası illaki karşılaşacaksın görüşeceksin birşekilde. O yüzden size kalıcı çözüm gerek. Bu da nedir ? Siz hizmetçi değilsiniz gelinsiniz. Ve gittiğiniz evde misafirsiniz . Allahaşkına kendinizi ezdirmeyin.canın isterse yardım et istemezse oturun. Yardım etme zorunluluğunuz yokki.Kadın evin kızına msf diyor siz tek kelime etmiyorsunuz.o evin kızı asıl ben msf desenize.
Hayır halası demedi misafir diye eşimin kuzeni benim çay dökmemi söylemişti pervane ol bilmem ne laflar edince ben o zaman kendisine x abla senin şuana kadar kendine dahi döktüğünü görmedim deyince o ben misafir olarak geliyorum artık demişti evlendiği için, eşimin halası da benden için kızım o misafir demişti , ama ben yokken kızına hak vermiş görümcem dedi.

Yerinizde olsam giderdim şimdi yüzyüze gelmeseniz bile bayramda düğünde biryerlerde yine görüşeceksiniz yüz göz olmadan canınız isterse yardım edip size laf ederlerse saygılı bir şekilde cevap verip hem onların seviyesine düşmeden geceyi bitirebilirsiniz seçim sizin tabi eşiniz için gidin demiyorum daha sonraki karşılaşmalarınızın kaçınılmaz olduğundan gitmelisiniz kötüde konuşan kendine iyide
Evet illa karşılaşıcaz ama ne bileyim aynı sofrada olmak falan onlarla bunaltıcı geliyor

Back
X