• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin halası iftara çağırmış ama gitmek istemiyorum

İşün özünde iyi insan olunca bazı söyledikleri tolere edilebiliyor. Ben eşimin tarafına gittiğim zaman mutlaka yardım ederim masa kurulmasına, toplanmasına falan. Aynı şekilde onlar da bana gelince yaparlar. Sorunsuz geçiniriz çok şükür.

Ama burada gelini hizmetçi yerine koymak istiyorlar. Çok yakışıksız. Ben olsam gider elimi hiç bir şeye sürmezdim.
Bende yardım ediyorum ama gerektiğinde bunu bilen biliyor o mesele olduğunda söylemiştim zaten ortamda, görümcem de onaylamıştı evet abla yengem yardım ediyor diye,
ama o gün etmek istememiştim çünkü orada 4 kız 2 gelin varken bana düşmez,
2 de görümcem vardı o ortamda yardım edecek son kişiyim bence
.

Ben olsam giderdim. Ama hic bir is yapmam.
Yeni gelin kendini gostersin ne demek? Ne kadar iyi hizmet ettiginize gore puanlama mi yapacaklar? Hangi cagda hangi zihniyette bu insanlar?
Siz de bu kadar pasif olmayin.
Pasiflikle ne alakası var şimdi o ortamda konuştuklarımızı tek tek yazmaya gerek yok diye yazmadım o gün cevabını da verdim

biraz agızını açın allah aşkına ya. bişey yapmak zorunda değilsin ver lafını sussun otursun. hee basım agrımasın diyosan da boşver gitme bu senin en doğal hakkın

Mesele iftar degil de eski konularınıza baktım eşiniz sürekli sizi ezip geçmiş. Hiçe saymış akrabasının tarafını tutmuş. Siz sürekli onlarla karşı karşıya gelmek zorunda kalmışsınız bence bu duruma bir çare bulun. İşe eşinizden başlayın o dengeyi sağlasa sizin onun akrabalarıyla işiniz olmaz.
Mesele iftar degil de eski konularınıza baktım eşiniz sürekli sizi ezip geçmiş. Hiçe saymış akrabasının tarafını tutmuş. Siz sürekli onlarla karşı karşıya gelmek zorunda kalmışsınız bence bu duruma bir çare bulun. İşe eşinizden başlayın o dengeyi sağlasa sizin onun akrabalarıyla işiniz olmaz.
Eşimin beni ezip geçtiği yok yanlış anlamışsınız siz ayrıca bu olaydan sonra da kuzeniyle konuştu en son diğer halası ile alakalı bir konu açmıştım o halasına da tel açıp ağzına geleni söyledi mesela ki çok sevmesine rağmen artık görüşmeyi düşünmüyor.

biraz agızını açın allah aşkına ya. bişey yapmak zorunda değilsin ver lafını sussun otursun. hee basım agrımasın diyosan da boşver gitme bu senin en doğal hakkın
Orada lafını söylemiştim zaten altta kalmıyorum cevabını veriyorum
ama kadın bir tuhaf gülümseyerek de olsa ima eder şaka yollu lafını söyler ciddi değilmiş gibi sonra ben aynı şekilde maalesef karşılık veremiyorum gülümseyerek ima yaparak değil direkt sinirleniyorum ciddi şekilde karşılık veriyorum
sonra o şaka yaptı oluyor suçlu ben bu yüzden gitmek istemiyorum

Orada lafını söylemiştim zaten altta kalmıyorum cevabını veriyorum
ama kadın bir tuhaf gülümseyerek de olsa ima eder şaka yollu lafını söyler ciddi değilmiş gibi sonra ben aynı şekilde maalesef karşılık veremiyorum gülümseyerek ima yaparak değil direkt sinirleniyorum ciddi şekilde karşılık veriyorum
sonra o şaka yaptı oluyor suçlu ben bu yüzden gitmek istemiyorum
o zaman gitme

Pasiflikle ne alakası var şimdi o ortamda konuştuklarımızı tek tek yazmaya gerek yok diye yazmadım o gün cevabını da verdim

Surekli pasif degilim esim beni ezip gecmiyor diyorsunuz. Sizce biz bu kadar kisi yanlis mi dusunuyoruz?
Siz sindirilmissiniz. Uzgunum. Acim gozunuzu. Siz de farkedeceksiniz.
Kimse bana yeni gelin kendini goster vs demeye bile curet edemez. Agirlayamayacaginiz misafiri niye cagirdiniz derim. Gittigim yerde de su bile iceceksem kendim almam. Ne munasebet? Suyumu bile getirmeyeceklerse davet etmesinler. Kendi evimde de kimsenin su bile almasina musade etmem. Mutfagima girmesinden de hoslanmam kimsenin.

Hayır halası demedi misafir diye eşimin kuzeni benim çay dökmemi söylemişti pervane ol bilmem ne laflar edince ben o zaman kendisine x abla senin şuana kadar kendine dahi döktüğünü görmedim deyince o ben misafir olarak geliyorum artık demişti evlendiği için, eşimin halası da benden için kızım o misafir demişti , ama ben yokken kızına hak vermiş görümcem dedi.
Siz o kıza deyin o halde , siZe kalk hizmet et dediği zaman sen evlensende bu evin kızısın senin görevin de. Bu mantığı da ilk kez duyuyorum ne demek ben misafirim. İşten kurtulma bahanesi. Kendinİzi savunun. Siz yemeğe gidin , yiyn için , kızları varmış yapsınlar. Canınız isterse yardım edersiniz.

Eşim buna göz yummuyor zaten konu geçtiğinde eşim orada yoktu sonra da kuzeniyle konuştu
kuzeniyle uyarma amaçlı konuştuysa git ozaman ama fazlasını yapma bence. eşinin konuşmasına rağmen aynı şeyi beklemezler sanırım artık.bu da iyi bir fırsat olur ilişkinizi kesmek için

ben yemeğe gittiğim yerde bir şeyler yapmaya çalışıyorum en azından tabakları kaşıkları koyarım zaten yemek saatinde gidiliyor çok yapılacak birşey kalmıyor. bu şekilde yapabilirsiniz ne olacak ki tabakları kaşıkları masaya koymaya veya bazı yemekleri tabaklara dökmeye ama anladığım kadarıyla siz zaten işe değil tavırlarına sinir olmuşsunuz. laf batırmaları konusunda gerçekten haklısın çok sinir bozucu.. ben kimsenin düzenini bilmiyorum birsürü kişisiniz bana ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum veya sen gelinsin misafir değilsin dediğinde; "ayy ne münasebet canım ben bu evin gelini değilim ki bu evin kızları ve gelinleri ne güne duruyor" deyebilirsin. daha da sinir bozucu olursa ay abla sürekli böyle konuştuğuna göre kaynanan seni mutfaktan çıkarmıyor herhalde deyip kahkahayı patlatabilirsin.

Back
X