Eşimin huysuzluğu, bayram, canım sıkkın.

cindy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
135
2
46
İstanbul
Herkese merhaba, daha önce de konu açmıştım. Hatırlayanlar bilir. 5 yıllık evliyim. Eşimle aramızda problemler nadirdir. Son dönmelerde yerleşmiş huysuzluk huyu haricinde...
Normalde sakin yapısıyla tanıyıp sevdiğim insan, yıllar geçtikte hoşlanmadığı ufacık bir durumda suratı asılan, pat diye saçma tepkiler veren birine dönüştü. Çok konuştuk bu konuda, bozulduğum zamanlar oldu ama haklısın deyince de konular uzamadı. Ama en son yaşanan bir olayda bu garip tepkilerinden birini benim ailemin yanında verdi ve ben hem çok kızdım, hem çok kırıldım ve üzüldüm. İlk yalnız kaldığımızda ilk sinirle avaz avaz da bağırdım, ters tepkiler de verdim. Tabii o da cevap vermekten geri durmadı ve olay farklı konulara da taşındı ve ben aslında ilk defa belki de daha önce bilmem gereken şeyleri de öğrenmiş oldum. Şöyle ki, öncelikle itiraf etmem gerekirse, eşimin ailesini çok sevmem. Bugüne kadar benim için hiçbir şey yapmamışlardır. (Yanlış anlaşılmasın maddi anlamda birşey demiyorum, onu da yapmadılar da mesele o değil, bizim zaten çok şükür ihtiyacımız olmadı. En ufak görgü kurallarını dahi yerine getirmediler, doğumuma gelmediler, düğünümüzden birkaç gün önce tamamen tesadüf eseri "bir onu mu beceremiyor" şeklinde şahane yorumlarını duydum vs vs bir sürü şey) Tüm bunlara rağmen en ufak bir saygısızlık yapmadım, sağolsun eşim de bu konuda üstüme gelmedi. Ayrı şehirdeyiz, kandillerde, doğumgünleri vs telefonlaşırız, bayramlarda ve bunun dışnda senede bir kere gideriz, çok rahatsız olsam da surat falan da asmam. Neyse, bu tartışmada ortaya çıkıyor ki, onlar da beni eşime şikayet ediyorlarmış meğer. O kadar şaşırdım ki, ben yerlerinde olsam bu kız hala bizim yüzümüze bakıyor diye şükrederdim. Ama onu bırakın, saçma saçma neler denmiş inanılır gibi değil.
Bu tartışmadan sonra, evimizde ciddi bir gerginlik ortamı oldu. Bir kaç gün konuşmadık. Daha doğrusu ben konuşmadım. Sonrasında bir gece oturduk ve uzun uzun konuştuk. Eşim beni kırmak istemediğini, bundan sonra daha dikkatli olacağını, çok üzgün olduğunu vs. anlattı. Ben de içimdekileri söyledim. Bir anda olmasa da yavaş yavaş normale döndük, şimdilik herşey iyi gibi.
Gelgelelim bayram geliyor. Zerre kadar gitmek istemiyorum oraya kendi ayıplarını unutup benim arkamdan konuşan insanların yanına. Yapmacık gülücükler saçmaya, saçma sapan hareketlerine maruz kalmaya... Şimdiden çok sıkkınım, ciddi bir dert değil belki evet ama bunaldım

sen de o zaman tavrını göster sessiz kalma. Madem öylede böyle de arkadan iş çevriliyor en azından için gam yemez, ağızlarının payını verdim de ondan şikayet ediyorlar dersin. Nankör insanlar.

Aklıma gelmiyor değil:) Aman yüzgöz olunmasın, tartışma olmasın diye herşeye susmak, sabır göstermek çözüm değilmiş demek ki.

Bence eşinle bu tartışmanızı,dönüm noktası olarak kabul etmeye çalış.
Eteğinizdeki taşları dökmüşsünüz,içinizde tuttuğunuz birşey kalmamış.
Eşin sana tavrının yanlış olduğunu anlamış.
Arada böyle enerji patlaması yapmak iyi olabiliyor.

Bayram meselesine gelince...Merak ediyorum,kayınvalidesinin memleketine güle oynaya giden gelin var mıdır:)
Herkesin bir rahatsızlığı,bir kırgınlığı,geçmişten yarası vardır.
Ama ailedir,büyüklerdir sonuçta.Evlatlarını görmek isterler,bayramda beklerler.Yapacak birşey yok.
Hem onların senin hakkındaki düşünceleri yanında,senin de onlar hakkında düşündüğün ve söylediklerin var.

İdare olmazsa geçim olmuyor.Her lafa söze takarsak,herkesi silmemiz lazım.
Kayınvalideyle kayınpeder,eşinin anne babası olarak,biraz daha toleransı hakediyor bence.

Zaten hep idare ettim, böyle olması gerektiğini, tartışırsak herşeyin beter olacağını düşündüm.
Benim söylediklerim ve düşündüklerim olan olaylar, saygısızlık onlara karşı sıfır oldu hep, gerçekten. Ama söylenenleri duyunca idare etme isteğim ortadan kakltı maalesef. Gideceğim/gideceğiz evet ama ne kadar huzursuzum bilemezsiniz. dediğin gibi, aslında pek çoğumuz gibi:)

bencede .. şimdi eşinle aranızı düzeltmişken yeni bir gerginlik olmasın.. sık dişini azıcık canım.. eskiden evlerine gittiğinde nasıldın bilmiyorum ama bu sefer gittiğinde öncekinde herşeye koşuyosan şimdi pek bişey yapma çek kendini biraz.. anlasınlar hatalarını.. eşinle aranızda gerginlik olmayacak şekilde kararınca.. he birde onların yanında eşine olabildiğince iyi ol.. hiç sinirlenmesin iyice sinir olurlar

Haklısınız biliyorum Ama takıldığım şu; ben bugüne kadar çok abuk subuk şeylerine bile ses çıkarmadım. Sadece örnek olarak; bir gün balkonda otururken balkonun önünden tanıdık biri geçiyormuş (onların tanıdığı ve benim hayatımda görmediğim-duymadığım) kalkıp konuşayım diye annesi sandalyemi arkadan itekleyerek (öyle az buz değil yani arka ayaklarını yerden kaldırıp beni ayaklandıracak kadar) beni yerimden kaldırdı. Hiçbirşey demedim, ama hayalimde sandalye havalarda uçuyordu, bu ne saygısızlık diye..
bunun gibi bir sürü olay... Dahası da olacak biliyorum, bundan sonra susar mıyım, bilmiyorum

Sorun aslinda bastan hic ses cikarmamak olmus. Baktilar tepki vermiyorsun devam etmisler..ne demek dogumuna gelmemek vs??
Senin ozel gunune gelmeyenin ozel gununde senin ne isin var? once bize saygi gosteriliyor mu ona bakmak gerekmez mi?
saygi varsa sevgi varsa aynisini gosterirsin yoksa evin ayriymis barkin ayriymis. Esinde baskici biri degilse hic sorun etme…

bayramda olsa ben gene giderdim ama misafir gibi..sonrasinda ise arayip sormazdim herhalde ne kandilde ne dogumgunlerinde…Allahin verdigi 2 tane bayram var bunlarda kisa bir ziyaret yeterli..haricinde avuclarini yalasinlar

e canım bir tek sen değilsinki.. benim eşimin aileside yeri geliyordu yüzüme gülüyorlardı ama arkamdan nasılda dedikodumu yapıyorlarmış nasıl şok oldum resmen. en son evlerine gittik. kovulmaktan beter ettiler bizi. bana herşeyi kayınvalidem itiraf etti. seni sevmiyordum, istem,yordum hep oğlum istedi, sen kıskancsın, oğlumu bizden ayırmaya calışıyorsun vss.. o an allahıma şükürki gerçek yüzleri ortaya çıktı. görüşmüyorum artık...ama bu mübarek gündede allah ımdan dileğim çıkarsın ahımı, maddiyat ve sağlık açısından bir bedduam yok ama gün yüzü görmesinler, sürekli psikoljik olarak kötü durumda olsunlar...
öyle yok elin kızına evden kaçmış kız muamlesi yapıp kovmak... allahın adaletine güveniyorum, en yakın zamanda çıkar inşallah

Everi doğumuma gelmemk top yaptıkarı noktaydı gerçekten.
Hayatta herşey karşılıklı, dediğim gibi yüzlerine baktığıma şükretmeleri gerektiğini düşünüyorum, ama yapılanlara bakın işte...

iste sende ona gore davran artik, birseyler degissin..bunuda gozlerine soka soka yap...maddi konular evlenirken herkeste olan seyler...genelde erkek tarafinin duyarsizligi filan bu yuzden hic sasirmiyorum..ama sonrasinda bu sekilde davranmalari dogru degil kesinlikle...onlara onlarin dilinden konusmak lazim...yoksa omur boyu cekersin

Son düzenleme:

dediğini gibide olmuyor.. benim dişli, bir kız oldugumu laflarının altında kalmayacagımı biliyorlardı. ama her seferinde arkamdan beni eşime kötülediler.. arada da yüzüme karşı patafatsızlıkları oluyordu ama hoş görüyordum yinede cevap verirdim ama küs kalmak istemiyordum, en son bana yıkarıda yazdıklarım var .onları söylediler.. ve ben görüşmeme kararı aldım...
yani gelinin dişli olmasınıda taktıkları yok... önemli olan biz lafımızı söyleyelim, içimizi boşaltalımda gerisi önemli değil diye cahilce davranabiliyorlar

dedikodu yapmalarini demiyorum..istediklerini soyleyebilirler..ama en azindan yuzune karsi ayni tutumda olamazlar..cunku karsidaki tas degil bir kalp tasiyor ve normal olarak olaylara tepki veriyor..yoksa arkadan konusma her zaman olur..

belkide cok onceden gorusmeme karari alman gerekirdi seninde...zamanla insan ogreniyor boyle seyleri..sen ogrenmesende bir sekilde tecrubeyle ogreniyorsun.

eşin seni destekliyorsa onlar için seninle kötü olmuyorsa boşver hiç takma kafanasonuçta onlar eşinin anne babası atılmaz satılmaz her sözü duyma umursama

eşin seni destekliyorsa onlar için seninle kötü olmuyorsa boşver hiç takma kafanasonuçta onlar eşinin anne babası atılmaz satılmaz her sözü duyma umursama

ya işte sorun çıkmıyor gibi ama bambaşka bir tartışmada birden ortaya çıkıverdi içindekiler. eminim ben de onlara karşı bu kadar sakin ve sabırlı olmasaydım, o da bu kadar destek olmazdı bana.

Görüşmeme kararı çok doğru olmuş da, işte bu noktada öyle bir karar eşimle beni de etkiler diye düşünüyorum. Bir de çocuğumuz var, onların da torunları. Ben gitmesem, onu da götürme diyemem. Gidildi mi, uzak, kalınmak zorunda. Bakamazlar çocuğuma, bırakamam onu.

evden kovduklarından ve çok ağır sözler söylediklerinden sonra baya bir sıkıntılı dönem geçirdim,ağladım, sızladım, haykırdm, kriz geçirdim... bu yaşadıklarım hem benim burnumdan geldi,hemde eşimin burnundanda getirdim çünkü eşim çok pasif kalmıştı o an ailesine karşı... ddaha önce görüşmeme kararı almadıgımdan çok memnunum. çünkü ozaman ben kötü gelinolacaktım, eşimin gözünde ben araya mesafe koymaya çalışan bir insan olarak görünecektim. somut şeylerle yola çıkmak daha doğru bence..
ama işin ilginç tarafı ben onlarla kavga etmedikçe 'bu kız cok tiyatrocu,bize numara yapıyor, ne kadar oyuncu diyip duruyorlarmış..' oysaki beim onları silmememin sebebi eşimin anne ve babası olmalarıydı.. yoksa günlük hayatta yüzlerine bile bakmayacagım insan tipleriydi... fakat ben bu yaşımda daha kontrollüyken , o insanların kendilerinden geçtikleri o anları unutamıyorum...

Maddi konular umrında değil, hiç olmadı. Bir kere eşime de lafını dahi etmedim. Yapmadılarsa yapmadılar, bana ne dedim geçtim.
Onların dili nasıl konuşulacak, onlarla yüzgöz nasıl olacağım? İnan bilmiyorum işte. Normalde de çatır çatır hakkını savunan biriyimdir, cadalozumdur hatta biraz. Ama şaşkına çevirdiler beni herhalde, sus geldi:)

dogru ama sirf bunu esinin gozunde hakli gozukmek icin bu sekilde dogru oldugunu dusunuyorsun. somut seylerle konusmak daha kolay tabii. ama uc kurusluk insanlar icin gozyasi dokup sizlanmak kriz gecirmek??? yazik degil mi sana? bilemiyorum ya ben cok acimasizim ya da cok cahilim

onlar gibi duyarsiz olabilirsin mesela..ya da onlar gibi dis kapinin mandali gibi davranabilirsin...birseye karismamislar o zaman simdide karismasinlar o zaman...is kocada bitiyor hep bunu dusunmusumdur, esinden destek goruyorsan sorun yok bana kalirsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…