Eşimin huysuzluğu, bayram, canım sıkkın.

onlar gibi duyarsiz olabilirsin mesela..ya da onlar gibi dis kapinin mandali gibi davranabilirsin...birseye karismamislar o zaman simdide karismasinlar o zaman...is kocada bitiyor hep bunu dusunmusumdur, esinden destek goruyorsan sorun yok bana kalirsa..

Eşimden destek sessiz kaldığım için mi var acaba işte bundan emin değilim. Bundan sonra göreceğiz artık. Örneğin evet gelmeleri gerekirdi, onlara da söyledim zaten demişti o zaman, ama ben sonra geldiklerinde de birşey yapmamıştım ki. Gayet güleryüzle karşılayıp ağırlamıştım. Valla ben bir garip insan olmuşum, kişiliksiz gibi birşey. Şimdi yazdıkça ne kadar kendime saygısızlık etmişim onu görüyorum. Muhattap olmayacağım diye aslında kendime yapmışım.
Bakalım bu gittiğimde neler bekliyor beni?

Eşimden destek sessiz kaldığım için mi var acaba işte bundan emin değilim. Bundan sonra göreceğiz artık. Örneğin evet gelmeleri gerekirdi, onlara da söyledim zaten demişti o zaman, ama ben sonra geldiklerinde de birşey yapmamıştım ki. Gayet güleryüzle karşılayıp ağırlamıştım. Valla ben bir garip insan olmuşum, kişiliksiz gibi birşey. Şimdi yazdıkça ne kadar kendime saygısızlık etmişim onu görüyorum. Muhattap olmayacağım diye aslında kendime yapmışım.

aynen dedigin gibi, sirf esimizle aramiz acilmasin diye kendimizden odun veriyoruz cogu zaman karsidakilere..ama kendimize olan saygimiz kalmiyor bu sayede. iki yuzlu oluyoruz. tabiiki sevmek zorunda degiliz onlari saymak zorundayiz, ama sirf gelin oldun diye kolede degilsin ya..sabir tasi hic degilsin.

sunu soyleyeyim sen kendini dusunmezsen kimse seni dusunmez, kocanda dusunmez. evine gelen insani kovamazsin ama sonrasinda evine geliyor ve guler yuzlu oluyorsun, nasil icinden geliyor??? neden duygularini sakliyorsunki, neden olmadigin gibi gozukuyorsun? sabrede sabrede bi yerde patlarsin illaki..ne gerek var, olaylari hemen cozersen birikim yapmaz boylece bi patlamada olmaz. biraz bencil olmali...kisasa kisas.

aynen dedigin gibi, sirf esimizle aramiz acilmasin diye kendimizden odun veriyoruz cogu zaman karsidakilere..ama kendimize olan saygimiz kalmiyor bu sayede. iki yuzlu oluyoruz. tabiiki sevmek zorunda degiliz onlari saymak zorundayiz, ama sirf gelin oldun diye kolede degilsin ya..sabir tasi hic degilsin.

sunu soyleyeyim sen kendini dusunmezsen kimse seni dusunmez, kocanda dusunmez. evine gelen insani kovamazsin ama sonrasinda evine geliyor ve guler yuzlu oluyorsun, nasil icinden geliyor??? neden duygularini sakliyorsunki, neden olmadigin gibi gozukuyorsun? sabrede sabrede bi yerde patlarsin illaki..ne gerek var, olaylari hemen cozersen birikim yapmaz boylece bi patlamada olmaz. biraz bencil olmali...kisasa kisas.

Nasıl içinden geliyor demişsin ya, hiç gelmiyor. Bendeniz yüzüme bir maske takıyorum, evime ilk defa gelen bir misafiri ağırlıyormuş gibi ağırlıyorum ve aslında ben ben olmaktan çıkıyorum. Ama kendi yazdıklarımı dışarıdan bakan bir gösle okuyunca dahi anlıyorum ki, aslında yanlış yapıyorum. Bu da bir nevi ikiyüzlülük oluyor.
Bir yerde elbet patlarım, patlamam da bütün köprüleri yıkar

Herkese merhaba, daha önce de konu açmıştım. Hatırlayanlar bilir. 5 yıllık evliyim. Eşimle aramızda problemler nadirdir. Son dönmelerde yerleşmiş huysuzluk huyu haricinde...
Normalde sakin yapısıyla tanıyıp sevdiğim insan, yıllar geçtikte hoşlanmadığı ufacık bir durumda suratı asılan, pat diye saçma tepkiler veren birine dönüştü. Çok konuştuk bu konuda, bozulduğum zamanlar oldu ama haklısın deyince de konular uzamadı. Ama en son yaşanan bir olayda bu garip tepkilerinden birini benim ailemin yanında verdi ve ben hem çok kızdım, hem çok kırıldım ve üzüldüm. İlk yalnız kaldığımızda ilk sinirle avaz avaz da bağırdım, ters tepkiler de verdim. Tabii o da cevap vermekten geri durmadı ve olay farklı konulara da taşındı ve ben aslında ilk defa belki de daha önce bilmem gereken şeyleri de öğrenmiş oldum. Şöyle ki, öncelikle itiraf etmem gerekirse, eşimin ailesini çok sevmem. Bugüne kadar benim için hiçbir şey yapmamışlardır. (Yanlış anlaşılmasın maddi anlamda birşey demiyorum, onu da yapmadılar da mesele o değil, bizim zaten çok şükür ihtiyacımız olmadı. En ufak görgü kurallarını dahi yerine getirmediler, doğumuma gelmediler, düğünümüzden birkaç gün önce tamamen tesadüf eseri "bir onu mu beceremiyor" şeklinde şahane yorumlarını duydum vs vs bir sürü şey) Tüm bunlara rağmen en ufak bir saygısızlık yapmadım, sağolsun eşim de bu konuda üstüme gelmedi. Ayrı şehirdeyiz, kandillerde, doğumgünleri vs telefonlaşırız, bayramlarda ve bunun dışnda senede bir kere gideriz, çok rahatsız olsam da surat falan da asmam. Neyse, bu tartışmada ortaya çıkıyor ki, onlar da beni eşime şikayet ediyorlarmış meğer. O kadar şaşırdım ki, ben yerlerinde olsam bu kız hala bizim yüzümüze bakıyor diye şükrederdim. Ama onu bırakın, saçma saçma neler denmiş inanılır gibi değil.
Bu tartışmadan sonra, evimizde ciddi bir gerginlik ortamı oldu. Bir kaç gün konuşmadık. Daha doğrusu ben konuşmadım. Sonrasında bir gece oturduk ve uzun uzun konuştuk. Eşim beni kırmak istemediğini, bundan sonra daha dikkatli olacağını, çok üzgün olduğunu vs. anlattı. Ben de içimdekileri söyledim. Bir anda olmasa da yavaş yavaş normale döndük, şimdilik herşey iyi gibi.
Gelgelelim bayram geliyor. Zerre kadar gitmek istemiyorum oraya kendi ayıplarını unutup benim arkamdan konuşan insanların yanına. Yapmacık gülücükler saçmaya, saçma sapan hareketlerine maruz kalmaya... Şimdiden çok sıkkınım, ciddi bir dert değil belki evet ama bunaldım:(

Hayal kırıklığından dolayı gitmek istemiyorsun değil mi ?
Ve de ortamda çok rahatsız olacaksın..
Neyini şikayet ederler ki eşine ? Ben anlamıyorum...
Bir sıkıntıları varsa sıkıysa sana söylesinler dimi ?
Evlendiğiniz günden beri şikayet mi etmişler seni ve de eşin de yazık sana hiç belli etmemiş ?
Eşin onlara mı katılıyor sana mı katılıyor ?
Peki sen eşine ben gitmek istemiyorum desen ne der ?

Son düzenleme:
Bende hiç sevmem zat-ı muhteremleri. Hatta kendileri yüzünden nefret ederim bayramlardan ama bir yerde mecburuz gitmeye.

Yani şu söz durumu çok güzel özetliyor ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen...

Komşu değilki kapa kapını gir içeri. Akrabayız artık onlarla istemesekte.

Benim içinde neler söylediler.Nefret kelimesi az onlara olan hislerimin yanında.

Ama eşlerimizin hatrı için çekicez mecburen...

Nasıl içinden geliyor demişsin ya, hiç gelmiyor. Bendeniz yüzüme bir maske takıyorum, evime ilk defa gelen bir misafiri ağırlıyormuş gibi ağırlıyorum ve aslında ben ben olmaktan çıkıyorum. Ama kendi yazdıklarımı dışarıdan bakan bir gösle okuyunca dahi anlıyorum ki, aslında yanlış yapıyorum. Bu da bir nevi ikiyüzlülük oluyor.
Bir yerde elbet patlarım, patlamam da bütün köprüleri yıkar

canim bak benim boyle kati dusunmem belkide annemden kaynaklaniyordur..annem yillarca kaynana kahri, gorumce kahri cekmis bir insan. onca zaman gerek safligi yuzunden gerek sesini cikarmadigindan gerekse babam yuzunden...bir yerde cok buyuk bir patlama oldu kendisinde...bunlari ben gordum ve Allah kimseye vermesin diyorum.
annem bunlari yasarken kucuktum ama patlama yasadiginda aklim eriyordu hatirliyorum bunlari. Allah korusun sagligina birsey olsa ne kaynana kurtarir seni ne de kocan. kendini dusunmelisin bu durumda..gercekten bu iyiligi yap kendine..demiyorumki kocanla arani ac vs..tabiiki boyle birseyi kimse istemez ama erkek milletine bu konularda zerre kadar guvenim yok. sen esek olduktan sonra afedersin semer vuran cok olur.

Hayal kırıklığından dolayı gitmek istemiyorsun değil mi ?
Ve de ortamda çok rahatsız olacaksın..
Neyini şikayet ederler ki eşine ? Ben anlamıyorum...
Bir sıkıntıları varsa sıkıysa sana söylesinler dimi ?
Evlendiğiniz günden beri şikayet mi etmişler seni ve de eşin de yazık sana hiç belli etmemiş ?
Eşin onlara mı katılıyor sana mı katılıyor ?
Peki sen eşine ben gitmek istemiyorum desen ne der ?

Aynen öyle, hep diken üstünde olacağım.
Valla şikayetler ne zaman edilmiş bilmiyorum, tek tek mi topluca mı? Örneğin şöyle şikayetler var; Düğün günümüzde onlar geldiklerinde ellerini öpmemişim (İnan hatırlamıyorum, düğün telaşı içindeyim zaten, o kalabalıkta geldikleri zamanı bile haturlamıyorum. Kaldı ki, nikahtan sonra zaten herkesin eli öpülüyor, öyle de düşünmüş olabilirim, üstünden beş yıl geçniş, bir fikrim yok.) Onun haricinde pek de konuşmuyormuşum, gittiğim yerden gelmiyormuşum (bir kere yengeleriyle bir yere gitmiştik, sonra da oturup çay içmiştik, o gün hakkında) gibi saçma sapan şeyler.
Eşim en son konuyu gülerek anlatıyor örneğin, ilk mevzuda sanki onlar da haklı gibi konuşuyor, değişiyor.
Gitmeyelim desem, huysuzluk moduna sonuna kadar girebilir gibi geliyor, bilmiyorum.

Kızlar ben de eşimden destek görmediğim için bayramda gitmiycem ama bu bizim sonumuz olacak ! Gerçi o sonumuz olmadan son gelecek o da ayrı konu ! neyse..
Ben de sessiz kaldım, sabrettim, olgunluk yaptım çok bariz çocukça hataları olduğu halde ama şimdi görüşmek istemeyen haksız olan taraf ben oldum. Başlarda bana hak veriyordu. En sonunda ailesinin baskılarına yenik düştü sanırım. Yani anlayacağınız eşiniz kendiliğinden size destek olmuş , herşeye rağmen olmayabilirdi...
Ben de aynen muhatab olmayacağım, işte aman benden yana sorun olmasın diye kendime saygısızlık etmişim. Şimdi sorun çıksa karşılarında konuşamam heralde. Ben ki istediğimi söylerim herkese yani öyle sıkıntım yok. Çalışan bir insan olarak yöneticilerime bile rahat rahat konuşan ben zamanla sessiz sakin herşeye susan biri oldum çıktım. Eşime karşı böyleyim hala ama artık normal halime dönmeyi düşünüyorum...
Zamanla kendinden de kaybediyor insan...

Aynen öyle, hep diken üstünde olacağım.
Valla şikayetler ne zaman edilmiş bilmiyorum, tek tek mi topluca mı? Örneğin şöyle şikayetler var; Düğün günümüzde onlar geldiklerinde ellerini öpmemişim (İnan hatırlamıyorum, düğün telaşı içindeyim zaten, o kalabalıkta geldikleri zamanı bile haturlamıyorum. Kaldı ki, nikahtan sonra zaten herkesin eli öpülüyor, öyle de düşünmüş olabilirim, üstünden beş yıl geçniş, bir fikrim yok.) Onun haricinde pek de konuşmuyormuşum, gittiğim yerden gelmiyormuşum (bir kere yengeleriyle bir yere gitmiştik, sonra da oturup çay içmiştik, o gün hakkında) gibi saçma sapan şeyler.
Eşim en son konuyu gülerek anlatıyor örneğin, ilk mevzuda sanki onlar da haklı gibi konuşuyor, değişiyor.
Gitmeyelim desem, huysuzluk moduna sonuna kadar girebilir gibi geliyor, bilmiyorum.

Aynı şikayetler var ya ! Biran kendim yazıyorum sandım ...
Benim de eltim şikayet etmiş. Neymiş efendim düğünde yüzüne bakmamışım. Tek derdim sendin ! Dediğin gibi düğünüm oluyor telaşlıyım farkında bile değilim yani. Salak, kompleksli , kıskanç şey ! Oturmuşlar beni konuşmuşlar hem de eltim , kayınlarım, kv. kp artık kimler varsa , belki de çocuklar da vardı!
İşte katılmıyormuşum böyle toplu şeylere vs... Onu kim söyledi çok sıkıştırdım eşimi ama söylemedi. Onları bana karşı koruyor bu da beni çileden çıkarıyor !
Valla bizim evliliğimiz sırf bu basit gibi görünen ama arka planda ciddi şekilde işlerin dönmeleri yüzünden bitmek üzere !
Bence eşinle bu konuyu oturun konuşun. Eşini de yanına almaya çalış.. Artık nasıl olacaksa. Ben her yöntemi denedim pes ettim. Bizimki değişmez çünkü her hafta görüşüyorlar...

Sen şimdi gitmeyelim dersen suçlu konumuna düşersin , eğer sabredebiliyorsan git derim. Benim geçen seneki son gidişimdi. Bu sene yine gidecez dimi diye beni sıkıştırıyor ben de geçiştiriyorum. Kopacaksa kopsun ya bıktım ben artık !
Burda önemli nokta şu: Eşiniz sizin yanınızda mı değil mi ? Çünkü herkesin ailesinde sıkıntı var az ya da çok...

canim bak benim boyle kati dusunmem belkide annemden kaynaklaniyordur..annem yillarca kaynana kahri, gorumce kahri cekmis bir insan. onca zaman gerek safligi yuzunden gerek sesini cikarmadigindan gerekse babam yuzunden...bir yerde cok buyuk bir patlama oldu kendisinde...bunlari ben gordum ve Allah kimseye vermesin diyorum.
annem bunlari yasarken kucuktum ama patlama yasadiginda aklim eriyordu hatirliyorum bunlari. Allah korusun sagligina birsey olsa ne kaynana kurtarir seni ne de kocan. kendini dusunmelisin bu durumda..gercekten bu iyiligi yap kendine..demiyorumki kocanla arani ac vs..tabiiki boyle birseyi kimse istemez ama erkek milletine bu konularda zerre kadar guvenim yok. sen esek olduktan sonra afedersin semer vuran cok olur.

Canım nasıl bir patlama oldu ki ayrıldılar mı ?
Ya da sağlığından mı oldu ? (allah korusun)

Canım nasıl bir patlama oldu ki ayrıldılar mı ?
Ya da sağlığından mı oldu ? (allah korusun)
cok sukur ayrilmadilar..ama annem agir bir sekilde hastalik gecirdi..hem psikolojik hemde fiziksel olarak -ki butun hastaliklarin sebebi stres. annem yillarca icine ata ata bu hale getirildi. suandaki ben olsaydi o zaman cok farkli davranirdim ama bende yasca cok kucuktum, daha dogruyu yanlisi ayrit edecek yasta bile degildim bunlar yasanirken.

karsimda koca bir ornek var anlayacagin, bu yuzden kimse kendini ezdirmesin. herkes insan gibi muamele edilmeyi hak ediyor. baktin seni uzuyorlar mesafeni koy kafan rahat olsun. annem bunlari diyemedigi icin bunlari yasadi, halbuki zamaninda babam ona sahip ciksaydi ezdirmeseydi eminim annemin hayati cok daha mutlu gecerdi.

nasib kismet diyelim herkesin sinavi baska, Rabbim dermansiz dert vermesin.

Aynı şikayetler var ya ! Biran kendim yazıyorum sandım ...
Benim de eltim şikayet etmiş. Neymiş efendim düğünde yüzüne bakmamışım. Tek derdim sendin ! Dediğin gibi düğünüm oluyor telaşlıyım farkında bile değilim yani. Salak, kompleksli , kıskanç şey ! Oturmuşlar beni konuşmuşlar hem de eltim , kayınlarım, kv. kp artık kimler varsa , belki de çocuklar da vardı!
İşte katılmıyormuşum böyle toplu şeylere vs... Onu kim söyledi çok sıkıştırdım eşimi ama söylemedi. Onları bana karşı koruyor bu da beni çileden çıkarıyor !
Valla bizim evliliğimiz sırf bu basit gibi görünen ama arka planda ciddi şekilde işlerin dönmeleri yüzünden bitmek üzere !
Bence eşinle bu konuyu oturun konuşun. Eşini de yanına almaya çalış.. Artık nasıl olacaksa. Ben her yöntemi denedim pes ettim. Bizimki değişmez çünkü her hafta görüşüyorlar...

Sen şimdi gitmeyelim dersen suçlu konumuna düşersin , eğer sabredebiliyorsan git derim. Benim geçen seneki son gidişimdi. Bu sene yine gidecez dimi diye beni sıkıştırıyor ben de geçiştiriyorum. Kopacaksa kopsun ya bıktım ben artık !
Burda önemli nokta şu: Eşiniz sizin yanınızda mı değil mi ? Çünkü herkesin ailesinde sıkıntı var az ya da çok...

Bak demek ki, böyle bir cins insan varmış dünyada. Eşim görünürde yanımda, ama diyorum ya, ben onlara hiçbir şey yapmadım ki, ufak bir aksilikte yanımda olmaya devam eder mi gerçekten bilmiyorum. Yaşayarak göreceğiz.

cok sukur ayrilmadilar..ama annem agir bir sekilde hastalik gecirdi..hem psikolojik hemde fiziksel olarak -ki butun hastaliklarin sebebi stres. annem yillarca icine ata ata bu hale getirildi. suandaki ben olsaydi o zaman cok farkli davranirdim ama bende yasca cok kucuktum, daha dogruyu yanlisi ayrit edecek yasta bile degildim bunlar yasanirken.

karsimda koca bir ornek var anlayacagin, bu yuzden kimse kendini ezdirmesin. herkes insan gibi muamele edilmeyi hak ediyor. baktin seni uzuyorlar mesafeni koy kafan rahat olsun. annem bunlari diyemedigi icin bunlari yasadi, halbuki zamaninda babam ona sahip ciksaydi ezdirmeseydi eminim annemin hayati cok daha mutlu gecerdi.

Çok geçmiş olsun anneciğine, ve tabii ki size de. Çok haklısın, her insanın sabrı bir yere kadar, patladığı yerde de zarar kendisine oluyor.

Çok geçmiş olsun anneciğine...
Yazık ya işte sağlığından oluyor kadınlar böyle sabrede sabrede...
İşte ben de bundan korkuyorum kendimde...
Peki şunu diyebilir misin ? Keşke ayrısalardı da annem sağlığından olmasaydı diye ?
Sizde tartışma olmuyordu anladığım kadarıyla, annem kabullenmiş , bir baskı var üzerinde o kadardı belki de...

Son düzenleme:
dogru ama sirf bunu esinin gozunde hakli gozukmek icin bu sekilde dogru oldugunu dusunuyorsun. somut seylerle konusmak daha kolay tabii. ama uc kurusluk insanlar icin gozyasi dokup sizlanmak kriz gecirmek??? yazik degil mi sana? bilemiyorum ya ben cok acimasizim ya da cok cahilim :50:

dediğin gibi 3 kuruşluk insanlar için değmez. tabiii yazık bana. fakat sonraki dönemlerdeki eşimle kavgalarımın hepsi âilen bize neler yaptı sen hala hiç birşey olmamış gibi onlarla sıkı fıkısın. yada efendim neden o an tepki vermedin siznkilere vss işte.. eşim hem oan hem sonrasında tepki verseydi onlara, hiç bu olay yaşanmamış gibi davranmasaydı ben yıpratmazdım kendimi bu kadra. eşim hırsıma hırs kattı işte. nasıl hazmettin nasıl unutursun hemen anında onların bu laflarını vss dedim.. sen nasıl bana sahip çıktın nasıl susturamadın onları dedim.. nasıl bir o.... gibi evlerinden kovarlar dedim...
yani bir sürü şey... bebek fikrini erteledim o streslerim yüzünden. derken şimdide gebe kalamıyorum.

Bak demek ki, böyle bir cins insan varmış dünyada. Eşim görünürde yanımda, ama diyorum ya, ben onlara hiçbir şey yapmadım ki, ufak bir aksilikte yanımda olmaya devam eder mi gerçekten bilmiyorum. Yaşayarak göreceğiz.

Ama emin değilsin yanında olduğuna :(
Canım bizler hiçbirşey yapmadık zaten... Beni tanımıyolardı bile herşeyimize karışmaya başladıklarında. Onlar için "gelin" olman yeterli. Hatta sen uyumlu olman bile canlarını sıkıyordur. Sen kötü olsan daha rahat eleştirirler çünkü...
Bilmiyorum hasta ruhlu insanlar ...
Onların en ufak hatalarını söylediğinde de sen suçlu olursun katılsa bile böyle açıkça bir saygısızlı olsa bile..
Bu arada eşin nereliler ? bölge olarak da söyleyebilirsin...

Çok geçmiş olsun anneciğine, ve tabii ki size de. Çok haklısın, her insanın sabrı bir yere kadar, patladığı yerde de zarar kendisine oluyor.

Ama eskilerde çok sabreden varmış, çok da sağlıksız aile ortamları olurmuş...
Şimdi daha kolay gibi görünüyor ayrılmak..

Son düzenleme:
dediğin gibi 3 kuruşluk insanlar için değmez. tabiii yazık bana. fakat sonraki dönemlerdeki eşimle kavgalarımın hepsi âilen bize neler yaptı sen hala hiç birşey olmamış gibi onlarla sıkı fıkısın. yada efendim neden o an tepki vermedin siznkilere vss işte.. eşim hem oan hem sonrasında tepki verseydi onlara, hiç bu olay yaşanmamış gibi davranmasaydı ben yıpratmazdım kendimi bu kadra. eşim hırsıma hırs kattı işte. nasıl hazmettin nasıl unutursun hemen anında onların bu laflarını vss dedim.. sen nasıl bana sahip çıktın nasıl susturamadın onları dedim.. nasıl bir o.... gibi evlerinden kovarlar dedim...
yani bir sürü şey... bebek fikrini erteledim o streslerim yüzünden. derken şimdide gebe kalamıyorum.

Peki bunları diyince hak verdi mi eşin sana ? Ne tepki verdi ? Düzeldi mi ilişkiniz eşinle ?

Sagol canim Alla kimseye yasatmasin.

Çok geçmiş olsun anneciğine...
Yazık ya işte sağlığından oluyor kadınlar böyle sabrede sabrede...
İşte ben de bundan korkuyorum kendimde...
Peki şunu diyebilir misin ? Keşke ayrısalardı da annem sağlığından olmasaydı diye ?
Sizde tartışma olmuyordu anladığım kadarıyla, annem kabullenmiş , bir baskı var üzerinde o kadardı belki de...

Bunu pek dusunmedim iste, cunku annem cok kucuk yasta evlenmis bir kadin. Hayati baska turlu yasamamis sayilir.
Ilk zamanlar her yeni gelin gibi tabii hevesliymis iyi gecinmeye, anne dermis kayinvalidesine…kiz kardesi gibi gorurmus cadi gorumcelerini..ama el oglu anlar mi iyilikten?
1 kirilan bardak icin gozyasini dokturmusler zavalli annemin. Gelde bu insanlara insan gibi davran..ama iste el oglu onu bekliyor..yeri gelince afedersin Ramazan Ramazan gunaha gircem ama agzina etsinler sonra tukurulesi yuzlerine bakman beklensin..bunlara ragmen ve yasayip ve anlatamadigim bir cok seye ragmen yuzlerine yillarca bakmak zorunda birakilmis…yillarca hizmetlerini etmis…bi eli yemekte diger eli camasirda bulasiktaymis…tek ozelligin ve tek gorevin ev isi cocuklar kocanin keyfi ve kayinbaba ve kaynanin hizmeti, yillarca boyle gecmis.

fiziksel olarak siddet yokmus cok sukur ama duygusal anlamda siddetin alasini yasamis diyebilirim. Ne zaman annem uyandi kendisi icin birseyler yapmak istedi iste o zaman babamin sesi yukselmeye basladi. yillarca annemden iyisi yoktu ama birden sirtindan indirmek isteyince en kotusu oldu…sonrasinda hasta filan oldu, babami ilk kez gozyasi dokerken gordum annem icin. Icim sizladi..
ama suna gene eminimki babamin eline gene firsat gecse ayni sekilde gene kullanir…bu yuzden bu konularda erkeklere guvenim yok, canli ornek karsimda.

bunlari anlattimki birazcik ornek olsun. Erkeklerin aileleri soz konusu olunca birden kaplan kesiliyorlar..halbuki bizleri ailelerimiz eslerimize emanet ederken uzmemeleri gerektigini soyluyorlar..
bunlara evet deniyor ama sonrasinda ne oluyor???
Zamaninda birseyler yapmali..cinnet gecirmeden cinnet geciriyor gibi yapmali belkide..olaylari abartmali…o zaman is isten gecmeden hem kendinizi hem evliliginizi kurtarabiliyorsunuz yoksa ikisinden biri illa elden gidiyor.

Son düzenleme:
Back
X