Eşimin huysuzluğu, bayram, canım sıkkın.

Bolu'lular iyi olur aslında. Tabi çok da bilmiyorum da...
Bizimkiler içanadolu...

İşte her yerin iyisi de kötüsü de oluyor demek.
bakalım ne yapacağız, daha bayram programımız da konuşulmadı aslında. En son tartışmamızdan sonra eşim de yeni bir huzursuzluk ortamı yaratmak istemiyor sanırım,
çünkü önceden haftalar öncesinden konuşulurdu, şu zaman gideriz, bu zaman döneriz diye. zira, benim ailem de başka bir şehirde. ama devamlı aklında aslında biliyorum, zaman kolluyor.

Sagol canim Alla kimseye yasatmasin.

Bunu pek dusunmedim iste, cunku annem cok kucuk yasta evlenmis bir kadin. Hayati baska turlu yasamamis sayilir.
Ilk zamanlar her yeni gelin gibi tabii hevesliymis iyi gecinmeye, anne dermis kayinvalidesine…kiz kardesi gibi gorurmus cadi gorumcelerini..ama el oglu anlar mi iyilikten?
1 kirilan bardak icin gozyasini dokturmusler zavalli annemin. Gelde bu insanlara insan gibi davran..ama iste el oglu onu bekliyor..yeri gelince afedersin Ramazan Ramazan gunaha gircem ama agzina etsinler sonra tukurulesi yuzlerine bakman beklensin..bunlara ragmen ve yasayip ve anlatamadigim bir cok seye ragmen yuzlerine yillarca bakmak zorunda birakilmis…yillarca hizmetlerini etmis…bi eli yemekte diger eli camasirda bulasiktaymis…tek ozelligin ve tek gorevin ev isi cocuklar kocanin keyfi ve kayinbaba ve kaynanin hizmeti, yillarca boyle gecmis.

fiziksel olarak siddet yokmus cok sukur ama duygusal anlamda siddetin alasini yasamis diyebilirim. Ne zaman annem uyandi kendisi icin birseyler yapmak istedi iste o zaman babamin sesi yukselmeye basladi. yillarca annemden iyisi yoktu ama birden sirtindan indirmek isteyince en kotusu oldu…sonrasinda hasta filan oldu, babami ilk kez gozyasi dokerken gordum annem icin. Icim sizladi..
ama suna gene eminimki babamin eline gene firsat gecse ayni sekilde gene kullanir…bu yuzden bu konularda erkeklere guvenim yok, canli ornek karsimda.

bunlari anlattimki birazcik ornek olsun. Erkeklerin aileleri soz konusu olunca birden kaplan kesiliyor..halbuki bizleri ailelerimiz eslerimize emanet ederken uzmemeleri gerektigini soyluyorlar..
bunlara evet deniyor ama sonrasinda ne oluyor???
Zamaninda birseyler yapmali..cinnet gecirmeden cinnet geciriyor gibi yapmali belkide..olaylari abartmali…o zaman is isten gecmeden hem kendinizi hem evliliginizi kurtarabiliyorsunuz yoksa ikisinden bir illa elden gidiyor.

Canım yazık anneciğine çok çekmiş kadıncağız.
Peki şimdi keşke ayrılsalardı dediğin oldu mu ?

İşte her yerin iyisi de kötüsü de oluyor demek.
bakalım ne yapacağız, daha bayram programımız da konuşulmadı aslında. En son tartışmamızdan sonra eşim de yeni bir huzursuzluk ortamı yaratmak istemiyor sanırım,
çünkü önceden haftalar öncesinden konuşulurdu, şu zaman gideriz, bu zaman döneriz diye. zira, benim ailem de başka bir şehirde. ama devamlı aklında aslında biliyorum, zaman kolluyor.

Evet heryerin iyisi kötüsü oluyor ama bazısında aile saplantı olabiliyor.
Siz her bayramda eşinin ailesinemi gidiyorsunuz ?
Senin ailene gitmiyormusunuz ?

Evet heryerin iyisi kötüsü oluyor ama bazısında aile saplantı olabiliyor.
Siz her bayramda eşinin ailesinemi gidiyorsunuz ?
Senin ailene gitmiyormusunuz ?

yok canım, benimkilere de gidiyoruz. eşime gitmeyelim desem o gider. benim ailem için hakikaten kendi oğulları gibidir, öyle de davranırlar. paşa gibi ağırlanır eşim tabiri caizse ve kendi de çok güzel vakit geçirir.
zaten bizim için herşeyi yapmış, her derdimizde yanımıza koşmuş ailemi asla üzmem bütün bayramı öbürleriyle geçirip

Canım yazık anneciğine çok çekmiş kadıncağız.
Peki şimdi keşke ayrılsalardı dediğin oldu mu ?

canim yukarda belirttigim gibi bunu hic dusunmedim, hani keske ayrilsalardi diye...ama keske babam biraz olaylari farkli yasayip yasatsaydi..anneme daha cok sahip ciksaydi. bunlar benim temennilerim olurdu.

ooo iyimiş ya ayrı şehirler, senede bir gitmeler falan.. sana bişi söliyim mi.. senin durumundan daha beter olup, hergün hakaret surat çekmek zorunda kalan, üstüne bi de hizmetlerini yapan o koadar çok gelin var ki... kimisi aynı evde oturuor, kimisi aynı binada, kimi de aynı mahallede... sen ayrı şehirlerdeyiz diyosun, yılda bi gideriz diyosun... arkandan konuşmuşlar, sana destek değil köstek olmuşlar evet ama eşinin hatrı için, yılda bi kez katlanıver yani... eşinle aran ii olsun istiosan,ailesine içinden gelmesede hiçbişey olmamış gibi davranacaksın... unutma onları yılda bi göreceksin, eşini her gün...sonra sen sağ ben selamet...

canım o insanlardan her yerde var. bazılarıyla hiç görüşmeme şansımız var, bazılarıyla da yok. ama her seferinde ilk gördüğün biri yerine koyarsan, durum daha katlanılır olabilir. araya görünmez bir duvar örebilirsin. soğuk bir nezaketle, gerektiği kadar konuşabilirsin.

Bugüne kadar sessiz sakin oturdum, ama benim hakkımda konuşmaları insaf dedirtti doğrusu. Direkt olarak birşey yapmam yine, ama bir saygısızlık yaşarsam (örnek verdiğim sandalye itme durumu gibi) artık susmayacağım sanırım.

Bugüne kadar sessiz sakin oturdum, ama benim hakkımda konuşmaları insaf dedirtti doğrusu. Direkt olarak birşey yapmam yine, ama bir saygısızlık yaşarsam (örnek verdiğim sandalye itme durumu gibi) artık susmayacağım sanırım.

Sen öyle birşey yaptığında, yani susmadığında eşin seni suçlamayacak mı ?
Beni eşim sürekli suçluyor bu konularda. Evimize gelmiyorlar, niye gelmiyorlar gelsinler dediğimde de neymiş efendim ben surat yapıyormuşum. Bunlar da çok şey bekliyolar. Hem bana saygısızlık yapacaklar, karşılıklı zaten sevmiyoruz birbirimizi (beni tanımadan nedense sevmemeye başladılar) ; herşeye rağmen davet ettiğimde de (ben çağırdım evime onları bana saygısızlık yaptıkları halde) neymiş efendim güleryüzle karşılayacakmışım. Eee olmadı bir robot al, kur onu istediğin gibi oynasın. Kişilik de yok, karakter de yok, sıkıntı da yok !

Sen öyle birşey yaptığında, yani susmadığında eşin seni suçlamayacak mı ?
Beni eşim sürekli suçluyor bu konularda. Evimize gelmiyorlar, niye gelmiyorlar gelsinler dediğimde de neymiş efendim ben surat yapıyormuşum. Bunlar da çok şey bekliyolar. Hem bana saygısızlık yapacaklar, karşılıklı zaten sevmiyoruz birbirimizi (beni tanımadan nedense sevmemeye başladılar) ; herşeye rağmen davet ettiğimde de (ben çağırdım evime onları bana saygısızlık yaptıkları halde) neymiş efendim güleryüzle karşılayacakmışım. Eee olmadı bir robot al, kur onu istediğin gibi oynasın. Kişilik de yok, karakter de yok, sıkıntı da yok !

günaydın canım. valla bugüne kadar yapmadığım için bilmiyorum, kuvvetle muhtemel asma suratını diyecektir. aynuı insanla evli olabilir miyiz? :)))))

oluyor malesefki sıkıntılar cnm eşinin hatrına katlanmaktan başka çare yok.sağolsun benim k.v.de kendine olan azıcık sevgimide bitirmek üzere artık gidesim telefonda bile konuşasım yok mecburen yapıyoruz bazı şeyleri

günaydın canım. valla bugüne kadar yapmadığım için bilmiyorum, kuvvetle muhtemel asma suratını diyecektir. aynuı insanla evli olabilir miyiz? :)))))

Aynı türden insan oldukları kesin !
Seninki iyiymiş. Benimki direk suçlamaya gidiyor, evime o yüzden gelmiyorlarmış bababa :63:

Peki bunları diyince hak verdi mi eşin sana ? Ne tepki verdi ? Düzeldi mi ilişkiniz eşinle ?

valla eşim ister hak versin ister vermesin. ağladım, sızladım, rica ettim, yalvardım, düzeyli konuşma yaptım, ikna etmeye çalıştım. yok olmadı...sürekli sıkı fıkılar devam.telefonla muhabbetler pespembe..onlar bana yaptıkları terbiyesizliği unutturdular eşime. bende bıraktım ne halleri varsa görsünler.eşime birşey demem ama ailesi şeytanlarından bulsunlar en yakın zamanda

Back
X